Traseu de 3 zile prin El Algarve

Zona Algarve este una dintre cele mai populare din Portugalia, cunoscută pentru plajele sale frumoase și imense, pentru stâncile sale vertiginoase, pentru vinul său, pentru ceramică și pentru că are unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare din lume. Ce mai așteptați să îi descoperiți minunile? Ți-am pregătit un traseu de 3 zile prin Algarve pe care îl vei îndrăgi

algarve-en-3-dias

Ce să vezi în Algarve în 3 zile

Este o zonă ideală de vizitat în 3 zile, cu ghidul nostru despre Algarve vei descoperi care sunt destinațiile pe care nu trebuie să le ratezi, profitând la maximum de sejurul tău. Un alt punct pozitiv este faptul că legăturile dintre cele mai importante destinații sunt excelente, ceea ce facilitează deplasarea între ele. Pentru a urma ghidul, vă recomandăm să aveți propria mașină sau o mașină de închiriat. Acest lucru vă va permite să profitați la maximum de cele trei zile petrecute în Algarve.

Ghid turistic Algarve: Ziua 1

Prima zi este dedicată cunoașterii părții cele mai apropiate de granița cu Spania, bucurându-ne de câteva sate fermecătoare și de peisaje naturale spectaculoase. Începem!

Tavira

Tavira

Pentru început, fermecătorul sat Tavira este una dintre cele opriri făcute de toți turiștii din Algarve .

În centrul său istoric se află peste 30 de biserici vechi perfect conservate, inclusiv mănăstiri care datează de sute de ani.

Vizitați ruinele vechiului său castel maur, plimbați-vă prin centru și bucurați-vă de casele sale mici cu fațade ceramice caracteristice, în cele din urmă traversați podul său popular roman și bucurați-vă de priveliștea orașului și de marele râu care îl traversează.

Parcul Natural Ria Formosa

Parque-Natural-de-la-Ria-Formosa

Mai târziu, mergeți la popularul Parc Natural Ria Formosa, aflat la doar câțiva kilometri de centrul orașului.

Acest parc faimos este format din bălți și bălți de maree înaltă , care au luat naștere ca urmare a tsunami-ului provocat de cutremurul din 1755.

Aici puteți găsi un număr mare de specii de păsări, deoarece este un punct aflat pe ruta păsărilor migratoare.

În plus, vă puteți bucura de mici comunități de pescari și puteți cunoaște cultura localnicilor și modul lor de viață.

Praia de Tavira

Praia-de-Tavira

Apoi mergeți la cea mai populară plajă din regiune , singura modalitate de a ajunge la ea este cu feribotul, la un preț accesibil, desigur.

Aparține unei părți din Ilha de Tavira, o insulă paradisiacă cu plaje mari de nisip care se întinde pe mai mult de 12 kilometri de-a lungul Parcului Natural Ria Formosa.

Deoarece este cea mai apropiată de orașul Tavira, este cea mai vizitată și populară datorită accesului ușor din oraș cu autobuzul până la feribot.

Praia do Barril

Praia-do-barril

Praia do Barril este una dintre cele mai cunoscute și mai vizitate plaje din Tavira , se poate ajunge la ea mergând pe jos timp de 1,5 kilometri de la Pedras d'el Rei sau luând un mic trenuleț turistic care traversează mlaștinile, nu este accesibilă cu mașina.

O plajă minunată, nisip alb, ape virgine și curate, iar vechile case ale pescarilor își păstrează încă farmecul, folosite astăzi ca magazine de artizanat și mici restaurante. O bijuterie a naturii!

Cimitirul ancorelor

Cementerio-de-las-anclas

Pe plaja Barril, veți găsi acest cimitir ciudat, sute de ancore mari plasate în nisip, este unul dintre cele mai turistice locuri din Tavira .

Dar ce înseamnă ele? Este un omagiu pentru a ne aminti de trecutul zonei, deoarece a fost o mică așezare de pescari, aceste ancore au fost folosite de familiile care trăiau din pescuit, deoarece le foloseau pentru a prinde tonul folosind o tehnică milenară din epoca feniciană. Fascinant!

Ghid turistic Algarve: Ziua 2

A doua zi este dedicată vizitării unora dintre cele mai populare plaje din Algarve, multe dintre ele fiind considerate cele mai frumoase din Portugalia, călătorii din întreaga lume venind în fiecare an pentru a le admira frumusețea.

Faro

Faro

Începeți ziua vizitând orașul Faro, capitala Algarve, care are un frumos centru istoric , în doar câteva ore veți fi vizitat întregul oraș, deoarece este de dimensiuni reduse.

În această zonă veți găsi cele mai frumoase atracții arhitecturale din Faro, delimitată de un zid pe care îl puteți accesa prin arcadele sale mari.

Vizitați Catedrala din Faro, cu o taxă de intrare de 3 €, și descoperiți piața municipală. În zona portuară, ce zici de o fotografie pe litere cu numele orașului, un clasic!

Insula Deșertului

Isla-Desierta

Mai târziu, vizitați Ilha Barreta, cunoscută popular sub numele de Insula Deșertului, unul dintre cele mai faimoase locuri din Algarve .

Aceasta este o plajă de peste 7 kilometri de zone mari de nisip, ape cristaline și un fund de mare fascinant.

Vă recomand să o vizitați, în ciuda faimei sale, nu este o plajă copleșitoare, deoarece este atât de mare încât, deși primește sute de turiști, nu este supraaglomerată.

Pentru a ajunge acolo trebuie să luați un feribot de la Faro, prețul unei călătorii dus-întors este de 10 €.

Vilamoura

Vilamoura

Vizitați acest oraș fascinant de la malul mării, care și-a pierdut de mult timp farmecul tradițional al restului acestei părți a Portugaliei și a devenit un oraș frecventat de milionari , cu un mare port de agrement, zgârie-nori și terenuri de golf.

Recomand o escală în oraș pentru a vedea cealaltă față a Portugaliei, o destinație de vacanță rafinată, cu o viață de noapte excelentă.

Albufeira

Albufeira

Îndreptați-vă spre unul dintre cele mai turistice orașe din Algarve , în sezonul de vârf tinde să fie aglomerat, dar, indiferent de perioada anului, merită o vizită.

Puteți să vă plimbați prin centrul istoric, să vedeți unele dintre cele mai fascinante monumente ale orașului și, mai presus de toate, să luați o băutură într-una dintre numeroasele cafenele, perfecte pentru a gusta dulciurile tipice din zonă.

Playa de la Marina

Playa-de-la-marina

Veniți să descoperiți Playa de la Marina, una dintre cele mai frumoase 100 de plaje din lume , conform Ghidului Michelin, cunoscută pentru stâncile sale de calcar roșiatic și apele cristaline. Cunoscută în întreaga lume!

Apele sale sunt ideale pentru scufundări, are un fund de mare fascinant, bancuri mari de pești, caracatițe și arici de mare, un paradis.

Este foarte populară printre iubitorii de activități acvatice. După ce vă bucurați de apele sale, îndrăgostiți-vă de apusurile magice de pe plajă.

Vă puteți petrece noaptea în Carvoeiro, la 17 minute de plajă, pentru a profita de viața de noapte a orașului, iar aceasta este următoarea destinație pe care o veți vizita mâine.

Ghid turistic Algarve: Ziua 3

A treia zi este dedicată vizitării unora dintre cele mai populare atracții turistice din Algarve, locuri care nu trebuie ratate în niciun tur al zonei.

Carvoeiro

Carvoeiro

Începeți dimineața prin a vizita orașul Carvoeiro, care are câteva trasee fascinante cu vedere la mare, cel mai popular fiind traseul Sete Vales Suspensos , care este destul de scurt și plăcut de parcurs la prima oră a dimineții.

Puteți merge pe faleza din Algar Seco și să vă plimbați pe faleza din Carvoeiro.

În cele din urmă, bucurați-vă de plaja Carvoeiro, chiar în centrul orașului, atmosfera este plăcută și vibrantă, deși această plajă este supraaglomerată din cauza locației sale, astfel încât instalarea umbrelei este o misiune imposibilă!

Praia do Paraíso

Din centrul orașului Carvoeiro, o plimbare de 10 minute vă duce la această bijuterie naturală , o plajă frumoasă situată între două stânci înalte.

Pentru a avea acces la ea trebuie să coborâți un lung șir de scări printre stânci, odată ajunși acolo vă veți bucura de apă cristalină și de o mică zonă de nisip pentru a vă întinde la soare, în ciuda faptului că este renumită, este foarte liniștită, deoarece mulți turiști stau pe plaja principală a orașului.

Peșterile Benagil

Cuevas-de-Benagil

Una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din Algarve , o peșteră mare în mijlocul mării, cu formațiuni stâncoase fascinante, o gaură mare în acoperișul ei lasă să pătrundă lumina soarelui, o bijuterie a naturii.

Pentru a ajunge acolo aveți mai multe opțiuni, ambarcațiuni care pleacă de pe plaja Carvoeiro sau din satul Benagil sau închiriați un caiac pentru a avea acces la ea, deoarece este aproape de ambele plaje. Un must-see!

Praia da Rocha

Praia-da-Rocha

Faceți o oprire la Praia da Rocha, una dintre cele mai populare plaje datorită varietății de activități și locuri de interes pe care le oferă vizitatorilor săi .

Are un fund de mare frumos, perfect pentru a te scufunda în apele sale cristaline și a te bucura de peștii care se apropie curioși să te vadă, o minune a naturii.

Este, de asemenea, popular pentru atmosfera sa deosebită, fiind unul dintre cele mai vizitate locuri pentru a petrece sau pentru a încerca gastronomia din Algarve, deoarece are un număr mare de restaurante.

Cape St. Vincent

Cabo-de-San-Vicente

În cele din urmă, îndreaptă-te spre Cape St. Vincent, cunoscut pentru că a primit titlul de cel mai frumos apus de soare din lume , este magie pură.

Marile sale stânci înalte deasupra nivelului mării, culorile sale magice și mediul general în care se află fac din acest loc un moment special, cel mai bun loc pentru a spune la revedere Portugaliei!

De asemenea, puteți vizita popularul său far, unul dintre cele mai importante din Europa.

Sfaturi pentru o excursie de 3 zile în Algarve

Cel mai bun mod de a vă deplasa în Algarve este cu mașina. Aceasta are legături excelente între cele mai populare locuri, dar deplasarea în acest mod vă oferă mult mai multă libertate pentru a vedea cele mai fascinante locuri fără a depinde de orare, astfel încât să puteți profita la maximum de fiecare zi.

Aveți două opțiuni, fie să vă luați propria mașină, fie să închiriați o mașină în Portugalia , ambele opțiuni sunt excelente.

Un alt fapt important este că, la intrarea în Portugalia, există stații de taxare unde trebuie să vă prezentați cardul în cazul în care sunteți taxat atunci când călătoriți pe drumurile din Algarve, în special pe autostrăzi, acestea nu sunt de obicei ridicate.

Cele mai vizualizate pagini