Alicante în 3 zile Ghid de weekend în Alicante Include tur gratuit

Alicante face parte din Comunitatea Valenciană, care este situată pe coasta de est a Spaniei, la Marea Mediterană. Are plaje minunate și un soare cu o lumină specială, motiv pentru care i se spune orașul luminii. Este un oraș al cărui farmec este ușor de descoperit și de savurat în timpul unui weekend sau 3 zile în Alicante . Este un oraș foarte confortabil de vizitat în timpul unui city break. Dacă ești interesat să cunoști acest oraș, ceea ce îmi imaginez că ești, pentru că de aceea citești acest articol, te vom ajuta cu un ghid de 3 zile.

Alicante-en-3-dias

Ce să vezi în Alicante în 3 zile

Are o istorie mare care se reflectă în monumentele sale, așa că, dacă vizitați acest oraș, ar trebui să le cunoașteți.

Prima noastră recomandare pentru călătoria dvs. în Alicante este să faceți un tur gratuit prin centrul orașului. Vă oferim opțiunea de a vă rezerva turul gratuit chiar aici. Este o modalitate excelentă de a cunoaște cele mai interesante părți ale centrului orașului Alicante timp de 1 oră, alături de un expert, după care puteți continua vizitarea pe cont propriu. Rezervați aici un tur GRATUIT GRATUIT al ALICANTE.

Ghid turistic Alicante: Ziua 1

Prima zi va fi dedicată unei plimbări plăcute prin centru și prin zona de promenadă și port. Printre cele mai remarcabile locuri de vizitat se numără Plaza de Gabriel Miró, Primăria și catedrala din Alicante. Farmecul principal al acestei zile va fi să vă plimbați prin centrul orașului și să vă bucurați de atmosfera și clima din Alicante.

Paseo Marítimo și portul Alicante

Portul Alicante vă oferă o plimbare plăcută printre bărci și marea calmă. În plus, există numeroase locuri în care puteți lua un aperitiv, mânca sau chiar bea ceva seara.
De asemenea, în apropiere se află promenada și esplanada Spaniei, fără îndoială cele mai plăcute locuri de plimbare în timpul unei zile însorite.
puerto-alicante

Întoarcerea lui Icarus

regreso-de-icaro

Este o statuie a unui bărbat gol cu un element asemănător unei plăci de surf care iese din apă și se află în portul Alicante.
Această lucrare este realizată de Esperanza d'Ors și a fost creată în 1999.
Are o înălțime de 2,35 m și o lățime de 1,20 m, materialul său este bronz turnat, iar tabla este din aluminiu, toate aceste materiale au fost tratate corespunzător, astfel încât apa să nu le afecteze.

Piața Gabriel Miró

plaza-de-gabriel-miro-alicante


Piața Gabriel Miró este situată în centrul orașului Alicante, în apropiere de orașul vechi și de cea mai importantă zonă comercială a orașului. În această piață se află un bust al lui Gabriel Miró, de unde și numele său. Este o piață foarte romantică și fermecătoare. O altă piață fermecătoare este Portal de Elche, care se află, de asemenea, în orașul vechi și foarte aproape de Plaza de Gabriel Miró.
În centrul acestei piețe se află o fântână din 1918, realizată de sculptorul Vicente Bañuls, Fuente de la Aguadora.
Există, de asemenea, numeroase baruri și restaurante.
Orice eveniment cultural sau folcloric are loc în această piață faimoasă, precum și teatre pentru copii și, bineînțeles, târgul tipic de Crăciun și o scenă de Naștere vie.

Primăria din Alicante

Ayuntamiento_de_Alicante


Primăria din Alicante este situată între Plaza del Ayuntamiento și Plaza de la Santa Faz, ușa principală este orientată spre Plaza del Ayuntamiento, iar ușa din spate spre Plaza de la Santa Faz, fiind cunoscută și ca palatul municipal din Alicante. Această clădire este în stil baroc și a fost construită între secolele XVII și XVIII. Este alcătuit dintr-un corp central și două turnuri de o parte și de alta. În interior, merită menționate Camera Regală și o capelă în care se află Immaculata Concepție.

Plaza de la Santísima Faz

plaza-de-la-santisima-faz-alicante


Plaza de la Santísima Faz se află în spatele primăriei, în inima orașului vechi, în ea se află palmieri înalți și o fântână în care se remarcă un relief al Sfintei Faz, este una dintre cele mai colorate și aglomerate piețe din această zonă, ușa din spate a primăriei care duce la această piață este considerată una dintre cele mai frumoase, este în stil baroc și datează din secolul al XVIII-lea.
Prin această piață se poate accesa cartierul vechi prin Calle Mayor și, de asemenea, primăria din arcadele laterale care duc la ea. Într-una dintre aceste arcade se poate vedea un ceas mare.

Există multe restaurante unde puteți face o pauză pe drum și vă puteți bucura de un aperitiv sau de o masă în timp ce vă bucurați de o atmosferă plăcută.

Co-catedrala din Alicante

Concatedral_de_Alicante


Pentru a încheia această a doua zi, puteți vizita Co-catedrala San Nicolás de Bari care, împreună cu Catedrala El Salvador din Orihuela, sunt sediile diecezei de Orihuela-Alicante.
Construită pe rămășițele unei moschei între 1616 și 1662, este în stil renascentist herrerian, cu un aspect exterior foarte sobru. Cu toate acestea, claustrul datează din secolul al XV-lea și este în stil gotic.
În interior, există o cupolă mare, dar capela comuniunii, una dintre cele mai frumoase din arta barocă spaniolă, se remarcă mai presus de toate.
Dacă aveți timp și temperatura este bună, profitați de ocazie pentru a vă plimba pe plaja Postiguet.

Ghid turistic Alicante: Ziua 2

În cea de-a doua zi vom profita de ocazia de a vedea cele mai faimoase atracții turistice din Alicante, Plaza de los Luceros și alte monumente din apropiere, cum ar fi Castelul San Fernando. Vom încheia ziua vizitând și Mănăstirea Religiosas Clarisas de la Santa Faz care, deși este un pic mai îndepărtată, la aproximativ 6 km, merită vizitarea ei.

Plaza de los Luceros

plaza-de-los-luceros-alicante


Plaza de los Luceros este foarte importantă în Alicante, rar se întâmplă ca cineva care vizitează acest oraș să nu treacă pe lângă această piață, care are o grădină frumoasă, iar în centrul pieței se află o fântână proiectată de sculptorul Daniel Bañuls din Alicante.
Fântâna este formată din mai multe părți, în partea inferioară sunt patru cai reprezentând cele patru anotimpuri, iar la picioarele cailor se află figura unui elf.
În centrul fântânii se află patru statui de femei cu o stea roșie cu opt colțuri pe cap, fiecare dintre ele reprezentând o planetă.
Deasupra monumentului se află un copac al Hesperidelor, care se înalță spre cer.
Iar în partea de jos se află leii de pe fiecare dintre fețele sale.
Această piață se numea anterior Plaza de la Independencia și Plaza de Cataluña, dar din anii 1940 se numește Plaza de los Luceros.
În această piață au loc numeroase evenimente, cum ar fi Cabalgata de Reyes, printre altele.

Castelul San Fernando

Castillo-de-San-Fernando-Alicante


Castelul San Fernando a fost construit pe vârful Cerro Tossal în timpul Războiului de Independență din 1813 împotriva francezilor, pe una dintre axele principale ale orașului Ensanche. A fost construită pentru a fi o închisoare, dar nu a fost niciodată folosită ca atare, deoarece francezii nu au ocupat niciodată Alicante.
Castelul este în prezent abandonat, dar pe acest loc a fost construit Parcul Monte Tossal. În apropiere se află orașul sportiv Alicante și conservatorul de muzică Óscar Esplá.

Arena de tauri din Alicante

plaza-de-toros-alicante


Arena de tauri din Alicante este una dintre cele mai vechi din comunitatea autonomă Valencia. A fost construită în 1847, iar în 1884 a fost renovată și mărită.
În această perioadă, evenimentele de lupte cu tauri și coridele erau foarte importante în Alicante. Are un muzeu al luptelor cu tauri, care poate fi vizitat pe tot parcursul anului.
Festivalul Hogueras de San Juan este festivalul de lupte cu tauri din Alicante și prezintă figuri importante ale luptelor cu tauri.

Mănăstirea Santa Faz

monasterio-de-la-santa-faz


Mănăstirea Santa Faz este situată la 5 km de centrul istoric al orașului Alicante, în stil baroc. În interior se află o relicvă adusă de la Vatican, o pânză cu care a fost uscat chipul lui Iisus Hristos în drumul său spre Calvar și care se numește Santa Faz din Alicante.
O dată pe an are loc un pelerinaj al Sfintei Faz.
Această mănăstire este cea a călugărițelor Clarise de claustru și este cunoscută și sub numele de mănăstirea Veronica.

Alicante Ghid turistic: Ziua 3

În această ultimă zi ne vom bucura să vedem castelul Santa Bárbara și împrejurimile sale, cartierul Santa Cruz și Cara del Moro...

Bazilica Santa María de Alicante

Basilica-de-Santa-Maria-de-Alicante


Bazilica Santa María a fost construită pe ruinele celei mai mari moschei islamice din Alicante în secolul al XV-lea și este cea mai veche clădire religioasă din orașul Alicante. Este formată dintr-o navă cu capele laterale.
În secolul al XV-lea a avut loc un incendiu, așa că a trebuit să fie reconstruită, iar fațada sa barocă contrastează cu cele două turnuri asimetrice, deoarece unul a fost construit în secolul al XV-lea, iar celălalt în secolul al XVIII-lea.
Pe fațada sa se află o imagine a Fecioarei, realizată de sculptorul Juan Bautista Borja.
Cele mai remarcabile elemente din interior sunt capela de botez, Capela Immaculatei Concepții și Capela de împărtășanie și, mai ales, altarul mare rococo din secolul al XVIII-lea.
În sala capitulară se află un imens font baptismal din secolul al XVI-lea și o orgă barocă valenciană din 1653.

Cara del Moro

cara-del-moro-alicante


'Cara del Moro' este un simbol al orașului Alicante.
Stâncile de pe o parte a muntelui Benacantil, pe care se află Castelul Santa Bárbara, conturează profilul unui bărbat, cu turban cu tot.
Este un capriciu al stâncilor, al vântului, al soarelui și al ploii, deși sunt unii care cred că are de-a face cu dragostea, cu fantezia și cu nenorocirea.
Cel mai bine se poate vedea de pe plaja Postiguet.

Castelul Santa Barbara

Castillo-de-Santa-Barbara-en-Alicante


Castelul Santa Barbara este situat în centrul orașului Alicante, în vârful muntelui Benacantil, la 167 m deasupra nivelului mării și lângă mare, de unde se poate vedea întregul golf din Alicante.De asemenea, puteți să vă rezervați un TUR GRATUIT al Castelului Santa Barbara aici. Mergeți cu un ghid expert în Castelul Santa Barbara pentru a descoperi o mare parte din istoria orașului Alicante, influența maură și multe dintre legendele legate de principala sa fortăreață medievală. Și cel mai bun dintre toate... este GRATUIT! Rezervați aici turul GRATUIT al Cetății Santa Barbara.

Imaginea muntelui de pe plaja Postiguet este similară cu o față care se numește Cara del Moro, așa cum s-a explicat în secțiunea anterioară.
A fost abandonat până în 1963, an în care au fost construite două teleschiuri pentru a putea fi vizitat interiorul muntelui.
Pe versanții săi există vestigii din epoca bronzului și din epoca romană.
Cu toate acestea, originea acestui castel datează din perioada musulmană, din secolul al IX-lea.
La 4 decembrie 1248, de sărbătoarea Sfintei Bárbara, regele Alfonso al X-lea cel Înțelept l-a luat de la arabi și astfel castelul a primit acest nume.
În timpul domniei lui Filip al II-lea a avut loc o reformă majoră.
Castelul este împărțit în trei incinte bine diferențiate: incinta cea mai înaltă, care este 'la Torreta', incinta intermediară, care sunt dependințele și incinta inferioară, unde se află Revellín del Bon Repós, care astăzi este folosită ca parcare.

Dacă aveți timp liber, pentru că i-ați acordat mult timp ghidului, este posibil să folosiți o zi pentru a merge într-o excursie. Aici aveți cele mai bune excursii de o zi din Alicante

Cele mai vizualizate pagini