Ce să vezi în Almería în 3 zile? Ghid complet de călătorie Cunoașteți Almeria!

Almería este un oraș din sudul Spaniei care se remarcă prin climatul său excelent pe tot parcursul anului (probabil cel mai bun din Spania) și prin frumusețea peisajului său natural. Dacă intenționați să o vizitați, vă aflați pe site-ul potrivit, deoarece aici veți găsi cel mai complet ghid pentru a vedea Almería în 3 zile . Indiferent dacă călătoriți vara sau în restul anului, veți găsi alternative pentru a vă bucura de un weekend minunat.

Almeria a fost aleasă Capitala spaniolă a gastronomiei 2019. Un motiv în plus pentru a o vizita.

almeria-en-3-dias

Ce să vezi în Almeria în trei zile

Capitala provinciei poate fi văzută perfect în 1 zi. Mai ales atracțiile sale turistice, așa că vom dedica în ghidul nostru o zi pentru a o vedea. Cu toate acestea, este un oraș foarte confortabil pentru a vă bucura de el pentru mai multe zile. Dar restul timpului îl vom dedica pentru a vedea farmecele naturale pe care le ascunde Almeria. Vă recomandăm să aveți o mașină pentru a putea vedea tot ceea ce vă vom propune, altfel va trebui să apelați la excursii organizate.

Ghidul orașului Almería. Ziua 1

Această primă zi va fi dedicată orașului și centrului său, vom vedea principalele atracții turistice ale orașului.

Doriți să vă bucurați de un tur al centrului orașului Almeria cu un expert local și gratuit? Atunci aveți noroc, puteți rezerva un tur de aproximativ 2 ore: TURUL GRATUIT ALMERÍA prin zona istorică, care vă va permite să învățați multe despre istoria orașului. Puteți rezerva turul GRATUIT ALMERÍA AICI.

Alcazaba din Almeria

Alcazaba-de-Almeria

Alcazaba din Almeria, cel mai caracteristic monument al orașului, domină orașul din vârful dealului San Cristobal. Este cea mai mare fortăreață de acest stil din Spania. Este foarte bine conservat, iar intrarea este gratuită. Durata vizitei este de aproximativ două ore. Puteți vizita pe cont propriu, dar vă recomandăm ca, pentru a cunoaște mai bine monumentul, să închiriați un tur ghidat pentru doar 12 €.
Construcția sa datează din anul 955. A fost începută de Abderramán al III-lea și terminată de regele taifas al Almeriei, Hayrán, în secolul al XI-lea.
De pe zidurile Alcazaba, care au rămas aproape intacte, vă veți bucura de cele mai bune priveliști ale orașului Almería. Recent, a fost scena unor filmări importante, cum ar fi Game of Thrones, unde a făcut parte din decorul grădinilor din Regatul Dorne și în cea de-a doua parte a filmului Wonder Woman, filmat la sfârșitul anului 2018.

Tur ghidat Alcazaba - Tur ghidat de 2 ore al Alcazaba din Almeria Preț - 12€ - Rezervați acum >

Catedrala din Almeria

Catedral-de-almeria

La aproximativ 10 minute de mers pe jos de Alcazaba se află Catedrala, singura catedrală-fort din Spania. Pe lângă funcția sa religioasă, a servit ca fortăreață pentru a proteja orașul de atacurile piraților. Priveliștea fațadei principale este foarte frumoasă datorită pieței pline de palmieri. Este o vizită foarte interesantă.

Puerta de Purchena

Puerta-Purchena-Almeria

Acesta este unul dintre cele mai importante puncte din centrul orașului. Aici converg principalele artere ale orașului și începe Paseo de Almería, cea mai importantă stradă comercială din centru. În Puerta Purchena, se remarcă clădirea cu fluturi (Casa de las Mariposas), a cărei cupolă are un motiv de fluture forjat, de unde și numele său.

Adăposturile din timpul Războiului Civil

Refugios-de-Almeria

La doar 50 de metri de Puerta Purchena se află Adăposturile din timpul Războiului Civil. Cu aproximativ 4 km de tuneluri subterane care aveau o capacitate de 40.000 de locuitori, iar în interior se află o sală de operații care este unul dintre punctele de atracție ale vizitei.

Poate fi vizitat de marți până duminică, cu două schimburi de dimineață, iar în weekend alte două schimburi după-amiaza. Intrarea cu tur ghidat costă 3 euro de persoană. Trebuie să fie rezervat în avans.

Cable del Mineral

Cable-ingles-Almeria

La capătul Paseo de Almería se ajunge la Rambla și la binecunoscuta Plaza de las Velas. De acolo veți vedea o structură originală din fier și lemn care ajunge până la mare. Ei bine, vă aflați în fața celebrului Cable Inglés. Un vechi doc de încărcare a mineralelor, construit sub îndrumările lui Gustave Eiffel. Acesta a fost finalizat în 1904. Este unul dintre cele mai importante puncte din oraș.
Nu este accesibil.

Vechea gară

Almeria-antigua-estacion-de-tren

De la platforma de încărcare a minereului putem face o plimbare plăcută de aproximativ 5 minute până la vechea gară. Nu este accesibil, dar fațada merită admirată. Construit în 1893. Are o fațadă în două părți, a cărei parte centrală este realizată din fier și sticlă. Un exemplu foarte caracteristic de arhitectură din fier.

Paseo Marítimo

paseo-maritimo-de-almeria

Dacă vremea este frumoasă, o modalitate de a încheia ziua este să faceți o plimbare plăcută pe Paseo de Almería, bucurându-vă de plajă și de liniștea pe care o transmite. Nu este ca în alte orașe, unde veți vedea că este plin de turiști, hoteluri și restaurante... dimpotrivă, este foarte liniștit și plăcut să vă plimbați de-a lungul lui și să vă încheiați prima zi în Almeria.

Ghid turistic pentru Almeria. Ziua 2

Pentru această a doua zi vă propunem un traseu cu mașina prin toată partea de est a provinciei, veți fi uimiți de Cabo de Gata și de frumusețea sa inegalabilă. După ce această zi se va termina, veți fi complet îndrăgostiți de Almeria și cu siguranță o veți nota pentru următoarea vacanță de vară, dar de data aceasta pentru un sejur mult mai lung, cu siguranță.

Și dacă nu ai mașină...

CELE MAI RECOMANDĂTE ACTIVITĂȚI

Excursie în jurul Cabo de Gata - O zi foarte completă pentru a cunoaște împrejurimile Cabo de Gata și cu timp liber pentru a vizita San José 33€ - VEZI TURUL >

Luați mașina în direcția Cabo de Gata, iar acesta este traseul pe care l-am pregătit pentru dumneavoastră:

Cabo de Gata

Arrecife_de_Las_Sirenas_Cabo_de_Gata

După ce veți conduce de-a lungul celor aproape 6 kilometri de plajă din salina Cabo de Gata, veți ajunge la un drum sinuos care duce la farul Cabo de Gata. Mai jos veți găsi două dintre cele mai cunoscute locuri din Cabo de Gata: Mermaid Reef și Finger Reef.

După ce am terminat de admirat priveliștile fantastice, este timpul să ne întoarcem pe unde am venit și de data aceasta să ne îndreptăm spre următoarele opriri, frumoasele priveliști și plaje din: Los Escullos și Isleta del Moro (un mic sat de pescari care are o plajă foarte bună, precum și o insuliță de pământ care iese în mare și pe care se poate urca pentru a vă bucura de priveliști frumoase de pe coastă.

Isleta-del-Moro-Almeria

Rodalquilar

Ne continuăm drumul spre Rodalquilar, la câțiva kilometri de Isleta del Moro se află Mirador de las Amatistas, o oprire obligatorie pentru a face câteva fotografii și a ne relaxa timp de 5 minute bucurându-ne de peisaj. Acum ne întoarcem la Rodalquilar, acest sat are rămășițele unui sat minier care a fost abandonat din 1966. A fost o zonă cu mine de aur care au fost exploatate timp de aproximativ 50 de ani. Și încă mai există câteva rămășițe interesante.

Mirador-de-la-amatista

Există un traseu cu mașina care face legătura cu următorul punct de interes, 'Cortijo del Fraile', unde a avut loc povestea care l-a inspirat pe Federico García Lorca pentru romanul său 'Bodas de sangre'. Cortijo are o capelă în interior, dar de câțiva ani aceasta este îngrădită și nu este accesibilă. Cu toate acestea, priveliștea din exterior merită o vizită. În apropiere se află o cisternă foarte veche, cu o explicație a modului în care acestea funcționează.

Pueblo-minero-rodalquilarcastillo-del-fraile

Las Negras și Agua Amarga

Pentru a încheia ziua vom vizita cele două sate pescărești cele mai renumite pentru turism, două mici orașe de coastă care au un farmec incomparabil. În timpul verii, acestea sunt foarte ocupate, deoarece mulți oameni vin din străinătate pentru a-și petrece vara în aceste două sate. Între acestea două se află cele mai frumoase golfulețe de pe întreaga coastă, dar nu se poate ajunge la ele decât cu barca sau după lungi plimbări.

Almeria Ghid turistic: Ziua 3

Aveți mai multe alternative în funcție de tipul de excursie pe care o faceți, noi vă vom recomanda un traseu clasic... Deșert și Vest.

Deșertul Tabernas + Mini Hollywood

O excursie în Almeria fără a vizita deșertul său (singurul deșert din Europa) este o ocazie irosită (înțelegem că dacă este vară nu o veți face din cauza căldurii sufocante). În plus, a fost decorul multor filme western la mijlocul secolului XX și în noua renaștere a Almeriei ca tărâm al cinematografiei, găzduind filme cunoscute precum Indiana Jones în ultima cruciadă, Exodus, Game of Thrones...

Desierto-de-tabernas

Almeria are o atracție turistică foarte caracteristică, Tabernas, Westerns sau 'Mini Hollywood'. Sunt mai multe, noi evidențiem Fort Bravo și El Oasys, acesta din urmă fiind cel mai faimos și are spectacole live și cu siguranță ceva la care nu te-ai aștepta în acest mediu... o Grădină Zoologică cu adevărat interesantă!

MiniHollywood


Vara, copiii se pot plimba pe tobogane de apă. Dacă mergeți cu copii, ar trebui să fie o vizită obligatorie.

Almeria vara

Dacă călătoriți vara, ar trebui să profitați de ocazia de a vă bucura de plajele sale, vă recomandăm cu siguranță să vă cazați în zona Cabo de Gata sau San José și să vă bucurați de cele 3 zile petrecute la plajă. Dar dacă doriți o altă opțiune este să rămâneți în capitală și să călătoriți cu mașina, drumurile sunt de aproximativ 40-60 de minute, dar merită... mai jos veți vedea de ce.

Topul celor mai bune plaje din Almeria

Las Salinas de Cabo de Gata

Cabo-de-Gata-Playa

Mónsul

Playa_de_monsul

Cala de Los Muertos

Playa-de-los-muertos

Cala del Plomo

Cala-del-plomo

Cala de San Pedro

Cala-San-Pedro

Cele mai bune activități pentru vară

Almeria în 3 zile PDF

Descărcați ghidul nostru pentru Almeria în 3 zile PDF , pentru a-l putea avea imprimat sau pe telefonul mobil în timpul călătoriei și pentru a nu pierde nimic de văzut.

Utilizatorii care au văzut ghidul Almeria în 3 zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini