Alsacia în 3 zile Traseul Alsaciei pentru o escapadă Include FreeTour!

Regiunea franceză Alsacia este una dintre cele mai frumoase zone din Europa, cu sate și orașe care par desprinse dintr-un basm. Odată ajunși acolo, vă veți simți ca protagoniștii din basme sau filme precum 'Frumoasa și Bestia'. Și dacă mergeți în perioada Crăciunului... veți fi cu siguranță uimit de atmosfera acestor orașe. Vă vom propune un traseu de 3 zile în Alsacia cu cele mai bune sfaturi pentru a vă bucura de el.

Alsacia-en-3-dias

Informații utile pentru a vedea Alsacia

Dacă plănuiți o excursie sau o escapadă în Alsacia, vă vom oferi o serie de sfaturi pe care le considerăm de importanță vitală pentru călătoria dumneavoastră.

Cum se ajunge în Alsacia

Principala modalitate de a ajunge în Alsacia este pe calea aerului. Dacă puteți, alegeți opțiunea de a zbura direct la Strasbourg. Alte opțiuni de luat în considerare sunt Basel, în Elveția, și Frankfurt, în Germania.

Cum să vă deplasați în Alsacia

Există 2 opțiuni pentru a urma acest traseu.

Opțiunea A: Închiriați o mașină pentru 3 zile și aveți autonomia necesară pentru a vedea toate satele și a vă deplasa liber. OPȚIUNE RECOMANDATĂ.

Opțiunea B: Luați trenul între Strasbourg și Colmar (aproximativ 30 de minute) și apoi închiriați o excursie sau o mașină pentru o zi, ceea ce vă va permite să vedeți satele cele mai apropiate de Colmar. Dacă călătoriți în perioada Crăciunului , puteți folosi Navettes de Noel , care sunt autobuze circulare între satele de lângă Colmar și circulă la fiecare 30 de minute. Vă puteți urca și coborî de câte ori doriți în timpul zilei. Tocmai ne-am întors (decembrie 2019) și am constatat că cozile și timpii de așteptare sunt extrem de lungi, dacă plănuiți să vedeți doar 1 sat pe zi, poate fi o opțiune bună, dar să vedeți mai multe sate va fi dificil.

Alegerea unui oraș sau a unui sat de bază

Există mai multe opțiuni, dar cea care ne place cel mai mult este să folosim Colmar ca oraș de bază, deoarece se află la o distanță mică de orașele frumoase din Alsacia. De asemenea, are o gamă foarte bună de hoteluri.

Colmar este poate cel mai cunoscut și mai turistic oraș, astfel că cazarea este puțin mai scumpă decât în alte orașe, dacă doriți să căutați alternative mai ieftine vă recomandăm să căutați în partea de nord a Alsaciei, în orașe precum Strasbourg sau Obernai.

În funcție de orașul pe care îl folosiți ca bază, va trebui să adaptați numărul de zile pe care vi-l propunem în acest ghid de 3 zile pentru Alsacia la planul dumneavoastră de călătorie. Cu toate acestea, ordinea zilelor nu este importantă în acest ghid.

Cu toate că, dacă veți urma traseul, vă recomandăm să vă cazați în fiecare noapte într-un oraș diferit pentru a vă optimiza timpul petrecut în fiecare punct de interes.

Traseul Alsaciei în 3 zile

Satele alsaciene pot fi vizitate într-o perioadă scurtă de timp, permițându-vă să vedeți mai multe într-o singură zi. Orașele Colmar și Strasbourg sunt singurele două locuri care ar merita o zi întreagă, dacă aveți suficient timp la dispoziție.

Alsacia. Ziua 1

Strasbourg

Strasbourg este capitala Alsaciei și a fost declarată de UNESCO ca sit al Patrimoniului Mondial. Centrul său istoric care înconjoară capitala este unul dintre cele mai frumoase din Europa. Merită să petreceți o zi întreagă plimbându-vă pe străzile sale și bucurându-vă de ea, dar cum traseul nostru are un timp limitat, vom dedica aproximativ 6 ore pentru a ne bucura de Strasbourg, de străzile sale pietruite și de casele sale fermecătoare.

SUPER SFAT: Faceți un tur gratuit al centrului orașului. Vă oferim opțiunea de a vă rezerva un tur gratuit și gratuit al orașului Strasbourg chiar aici. Este o modalitate excelentă de a vedea cele mai importante puncte de atracție ale centrului orașului timp de o oră, alături de un expert, apoi de a continua turul pe cont propriu. Rezervați aici un tur GRATUIT GRATUIT al orașului STRASBOURG. estrasburgo

Ce nu trebuie să ratați în Strasbourg:

La Petite France

Străzile și fațadele sale de basm vă vor lăsa fără cuvinte. Bucurați-vă de această plimbare și, dacă sunteți un pasionat de fotografie, dați frâu liber imaginației.

Catedrala din Strasbourg și piața sa .

O piață fermecătoare și plină de viață. Catedrala merită, de asemenea, o vizită. Intrarea este gratuită. Când ajungeți în Piața Gutenberg, veți vedea impunătoarea catedrală gotică, care cu siguranță îi va lăsa pe vizitatori fără cuvinte, deoarece cu greu se așteaptă la o priveliște atât de frumoasă. Unele dintre cele mai frumoase și mai pline de viață străzi din Strasbourg se află, de asemenea, în apropierea catedralei.

plaza-de-la-catedral-estrasburgo

Casa Kammerzel

Una dintre cele mai faimoase case din Strasbourg este situată în piața catedralei.

Maison_Kammerzell

Podurile acoperite

În apropierea Petite France se află podurile acoperite. Deși nu mai au acoperișurile lor, își păstrează numele. Acestea sunt dominate de 4 turnuri care datează din secolul al XIV-lea.

Aceste turnuri sunt ceea ce a mai rămas din zidul de apărare din acea perioadă.

Ne continuăm drumul spre sud și ajungem la Obernai

Obernai

La aproximativ 25 km sud-vest de Strasbourg se află Obernai. Acesta este situat în imediata vecinătate a masivului Vosges (Vosges este un masiv care oferă o gamă largă de activități și peisaje). Obernai este un sat mic și fermecător, cu străzi și case tipic alsaciene, care oferă o plimbare plăcută pentru călători.

obernai-alsacia

Alsacia. Ziua 2

Astăzi vom dedica această zi pentru a vedea micile sate pe care le vom găsi în drumul nostru spre Colmar (unde se va termina traseul nostru). Aceste sate sunt foarte aproape una de cealaltă, la 15-30 de minute cu mașina. Acest lucru ne va permite să vedem aproximativ 4 sau 5 sate, dedicând câteva ore fiecăruia. Să începem:

Castelul Haut-Koenigsbourg

Începem ziua cu o oprire pentru a vedea faimosul castel Haut-Koenigsbourg, o călătorie în timp pe care trebuie neapărat să o vizitați și care vă va dezvălui o fortăreață de munte. De pe bastioanele sale vă veți bucura de o panoramă incomparabilă a câmpiei alsaciene.

Haut-Koenigsbourg_alsacia

Ribeauvillé

Ribeauvillé este un mic oraș situat la 16 kilometri nord de Colmar. Este un oraș foarte plăcut pentru a te plimba pe străzile sale mărginite de case medievale înguste, tipice pentru Alsacia. Acesta este farmecul său principal, deși merită menționat și acest lucru:

Piața principală din centrul orașului, dominată de case pitorești, de primărie, de numeroase cafenele în care este foarte plăcut să te odihnești puțin, precum și de o fântână impresionantă.

Încă se mai pot vedea părți din vechiul zid al orașului și din turnurile sale de apărare.

Cu toate acestea, după cum s-a menționat anterior, principala plăcere este de a te plimba pe străzile pitorești admirând numeroasele case cu multe dintre ele, multe dintre ele datând din secolul al XVI-lea, cu câte o fântână istorică ocazională sau detalii istorice deosebit de interesante de admirat.

Ribeauville

Turckheim

Situat la aproximativ 7 km vest de Colmar, își are originile în perioada romană și este un alt sat fermecător din regiunea Alsacia. Acesta îndeplinește standardele acestor sate cu străzi pietruite, case colorate cu fațade colorate și ceea ce îl face mai special, 3 porți mari fortificate și rămășițele zidului său antic.

obernai-alsacia

Riquewihr

Riquewihr este recunoscut ca fiind unul dintre 'Cele mai frumoase sate din Franța' și este situat în inima Alsaciei, la numai 12 km de Colmar.

Satul a rămas intact de-a lungul secolelor și vă oferă o imagine foarte reală a ceea ce ar fi arătat un sat din regiunea Alsacia acum 400 de ani.

Strada principală a satului, cu intrarea nordică prezidată de un turn mare cu ceas, este unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le veți vedea în această regiune.

Riquewihr-Alsacia

Are ziduri fortificate, porți de intrare în oraș făcute din piatră, străzi pietruite cu case alsaciene clasice, panouri din fier forjat în magazine, flori la balcoane și ferestre... Probabil că vă imaginați deja.

Principalul său farmec este să te pierzi pe străzile sale, să îți imaginezi viața de acum câteva secole și să te bucuri de casele frumoase, dintre care multe datează din secolele XVI și XVII.

Este înconjurat de podgorii și păduri.

Kaysersberg

Kaysersberg este un mic oraș între Riquewihr și Colmar. Este considerat unul dintre cele mai impresionante orașe din Alsacia, în special în centrul medieval.

Orașul este situat într-un cadru foarte pitoresc, într-o vale înconjurată de podgorii și cu dealuri împădurite care se ridică deasupra orașului.

De îndată ce intrați în Kaysersberg, dați peste o piață principală frumoasă, înconjurată de multe clădiri din lemn pictat și de o stradă principală foarte plăcută.

Distins cu premiul le village préféré des français 2017

Alsacia-en-3-dias

Pe măsură ce mergeți pe strada principală și ajungeți la râu, orașul devine cu adevărat fermecător. De-a lungul malurilor râului există numeroase case de lemn pictate, iar râul Weiss este traversat de un frumos pod de piatră din secolul al XVI-lea - este minunat!

Alsacia. Ziua 3

Ajungem la finalul traseului nostru și îl vom dedica perlei Alsaciei: Colmar. Înainte de a face o scurtă, dar esențială oprire în orașul adiacent Eguisheim.

Eguisheim

În apropiere de Colmar (aproape contopit cu acesta) se află frumosul sat Eguisheim, unul dintre cele mai renumite din Alsacia. Faima sa se datorează străzilor sale sinuoase și pietruite, înconjurate de clădiri medievale cu fațade tradiționale care îmbină lemnul și culorile vii. O structură formată din mai multe inele de străzi în formă circulară.

O fotografie în 'The Pigeonnier' este o necesitate, precum și piața principală prezidată de statuia 'Saint Leon', înconjurată de biserică și de rămășițele castelului cu același nume.

Eguisheim-alsacia

Piețe, flori și fântâni decorează acest frumos oraș. Și care o fac și mai frumoasă vara.

Are și niște locuitori foarte ciudați: berzele. Au devenit ceva foarte caracteristic pentru acest oraș.

Colmar

Colmar este cel mai important oraș din sudul Alsaciei, cunoscut și sub numele de orașul Crăciunului (este impresionant în această perioadă a anului).

Aveți noroc: în Colmar vă oferim, de asemenea, opțiunea de a vă rezerva un tur gratuit GRATUIT, chiar aici. Este o modalitate foarte bună de a vedea cele mai importante aspecte ale orașului de la un expert și apoi de a continua turul pe cont propriu. Rezervați-vă aici turul GRATUIT al COLMAR.

Orașul vechi este frumos, legând alee după alee, creând sute de colțuri fermecătoare cu case alsaciene familiare. Vă va duce înapoi în Alsacia de acum câteva sute de ani.

colmar-navidad

Orașul vechi din Colmar

Cel mai bun loc pentru a începe vizita în Colmar este orașul vechi medieval. Această parte istorică a orașului vechi Colmar are mai multe zone de interes, cum ar fi:

Mica Veneție: partea din orașul vechi descrisă ca 'Petite Venise' este deosebit de atractivă, cu case frumoase de-a lungul malurilor râului.

Colmar-pequena-venecia

Rue de Tanneurs (Strada Tăbăcarilor), cu case foarte înalte, unde odinioară se tăbăceau piei

Quai de la Poissonnerie (Quaiul Pescarilor)

Vechea Vamă din secolul al XIV-lea, cu vitralii magnifice și un acoperiș decorat cu țigle colorate

O altă clădire remarcabilă este faimoasa 'Maison de Têtes' (Casa Capetelor), din secolul al XVII-lea, numit astfel deoarece fațada este acoperită cu peste o sută de capete și fețe de animale. De asemenea, pot fi văzute 'loggia' dublă și o statuie a lui Bartolomeu.

Colmar are, de asemenea, mai multe biserici de interes pentru vizitatori. Una dintre cele mai interesante este mănăstirea dominicană din secolul al XIII-lea, cu biserica și claustrația sa.

De asemenea, putem vizita Catedrala și piața acesteia. Biserica a fost grav avariată de un incendiu, dar a fost reconstruită în 1536 și a servit pentru o vreme ca lăcaș de cult protestant.

În concluzie, este un oraș frumos, de care ne îndrăgostim cu fiecare pas pe care îl facem. Acesta este motivul pentru care am ales-o ca punct de referință pentru acest traseu de 3 zile prin Alsacia.

Ghidul Alsaciei în 3 zile în format PDF

Descărcați acest ghid al traseului Alsaciei în format PDF pentru a vă însoți în timpul călătoriei în această frumoasă regiune franceză. Îl puteți descărca gratuit de aici: DESCARCĂ ALSACIA ÎN 3 ZILE PDF

Utilizatorii care au văzut ghidul nostru Alsacia în 3 zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini