Asturias în 3 zile TOP TRAVEL GUIDE pentru escapada prin Asturias

Asturias este o provincie din Spania renumită pentru monumentele sale istorice, pentru atracțiile sale culturale și arhitecturale, precum și pentru clădirile și cartierele de altădată care au supraviețuit până în zilele noastre. Acest lucru îl face un loc ideal pentru o excursie în Asturias în trei zile , care este exact ceea ce vă aducem astăzi.

asturias-en-3-dias

Călătoresc în Asturias în 3 zile, este posibil?

Trei zile sunt mai mult decât suficiente pentru a vizita cele mai interesante locuri din Asturias, deoarece nu este o provincie foarte mare, iar acest lucru ne permite să călătorim între cele mai importante orașe din Asturias fără a pierde timp cu transportul.

Ce să vezi în Asturias în 3 zile

În ciuda acestui fapt, Asturias are de toate, de la orașe de coastă frumoase până la peisaje naturale superbe, locuri pe care le veți vizita în această excursie în Asturias în trei zile de-a lungul unui itinerar prin cele mai importante trei orașe: Oviedo, Gijón și Avilés .

Turul Asturiei, ziua 1: Oviedo

Deși cea mai importantă atracție turistică a orașului Oviedo este orașul vechi, nu ar trebui să părăsiți orașul fără să vă aventurați în cartierele sale mai noi. Oviedo este în mare parte pietonală și oferă magazine și locuri excelente pentru a mânca. Găsirea de lucruri de văzut și de făcut în Oviedo nu este niciodată o problemă, iar zonele din jurul catedralei conțin multe străzi, clădiri și piețe.

Ce să vezi în Oviedo?

Vă recomandăm ceea ce, în opinia noastră, este o mare oportunitate de a face un tur gratuit al orașului cu un expert, ceea ce vă va permite un prim contact foarte complet, să învățați despre oraș și istoria sa, iar apoi să continuați cu vizita.

Centrul vechi al orașului Oviedo
plaza-catedral-oviedo

În ciuda dimensiunii orașului Oviedo și a prosperității sale economice, centrul vechi al orașului este cel în care se concentrează cea mai mare parte a activității turistice, din motive evidente de interes cultural, gastronomic și istoric.

Orașul vechi a fost restaurat cu grijă și cu multă migală și, datorită acestui lucru, orice vizitator își poate imagina cu ușurință cum erau lucrurile acum sute de ani în acest mic oraș.

Datorită numărului limitat de modificări pe care le-a suferit orașul vechi, acesta a rămas mic și compact, având în centrul său Piața Catedralei, care, pe lângă catedrală, conține și alte trei clădiri importante: Palatul Camosagrado, Capela Balesquida și Palatul Valdecarzana.

Toate sunt tipice pentru arhitectura civilă din oraș și toate sunt construite cu piatră gălbuie, țigle roșii, ferestre mici și balcoane din fontă. Luați-vă ceva timp pentru a le vizita și a le vedea pe toate pe îndelete, merită. După ce ați terminat, mergeți spre Catedrală.

Catedrala din Oviedo

catedral-de-oviedo

Catedrala din Oviedo este cea mai distinctivă și mai impresionantă clădire din oraș, cu o turlă înaltă pe acoperiș care se întinde spre cer și domină orașul vechi. Construită din blocuri mari de piatră, catedrala are un impact imediat asupra tuturor celor care o văd.

Istoria acestui lăcaș de cult datează de mai bine de 1.000 de ani, de pe vremea imperiului vizigot și a regelui Fruela. Prima biserică care a fost construită aici în anul 765 d.Hr. a fost distrusă de arabi, dar după înfrângerea musulmanilor în invazia Asturiei, regele Alfonso al II-lea a înlocuit ruinele cu o nouă biserică și a fost construită bazilica San Salvador. Această bazilică romanică și preromanică a existat timp de mai multe secole și a fost dezvoltată și extinsă de mai multe ori înainte de a fi înlocuită cu actuala catedrală.

Plaza de la Escandalera
plaza-escandalera-oviedo

Chiar în centrul orașului Oviedo se află Plaza de la Escandalera, o piață mare, deschisă, care leagă orașul vechi de cel nou, creând astfel un punct de întâlnire perfect pentru turiști. În jurul acestei piețe se află o mulțime de magazine și întreprinderi, ceea ce face din ea locul perfect pentru a cumpăra suveniruri.

În Plaza de la Escandalera se află o fântână mare și o sculptură celebră, Maternitatea, înaltă de aproape doi metri și turnată în bronz.

Calle Uría

calle-uria-oviedo

Cele mai recente și mai interesante extinderi ale orașului ocupă o zonă în jurul Calle Uría, iar în acest cartier veți găsi de la buticuri de designer la magazine care vând tot felul de produse tipice asturiene pe care majoritatea turiștilor le iau acasă ca suveniruri pentru prieteni și familie.

Dacă ați terminat devreme cu itinerariul în jurul orașului Oviedo în această primă zi din călătoria de trei zile în Asturias, puteți merge pe plajă pentru a vă plimba și a vă relaxa puțin, sau puteți reveni pe străzile orașului vechi pentru a bea ceva într-o atmosferă cu totul asturiană.

Turul Asturiei, ziua 2: Gijón

La puțin peste o jumătate de oră (nu mai mult de 35 de kilometri) de Oviedo se află Gijón. Cu o istorie care datează din epoca romană, când orașul se numea 'Gigia', se mândrește cu unul dintre cele mai mari porturi de navigație din Spania. Primele mențiuni despre Gijón datează din secolul al V-lea, iar astăzi este un oraș înfloritor, dominat de sporturile și activitățile legate de mare. Nu degeaba este considerată capitala maritimă a Asturiei și, din acest motiv, este al doilea loc pe care îl vom vizita în excursia noastră în jurul Asturiei în 3 zile.

Ce să vezi în Gijón?

Profitați de ocazia de a face un tur gratuit al orașului Gijón. Condusă de un expert în istorie locală. Foarte interesant și vă va permite să profitați la maximum de ziua petrecută în oraș.

Cartierul vechi din Gijón
Iglesia-San-Pedro-Gijon

Cartierul vechi din Gijón se învecinează cu portul, ceea ce, împreună cu panta terenului, vă permite să vă bucurați de priveliști ale mării pentru care mai mult decât ar plăti o masă bună. Prin urmare, clădirile cu vedere la mare și la portul de agrement constituie cea mai impunătoare parte a orașului vechi. Această zonă este dominată de palatul fortificat 'Revillagigedo' și de o statuie mare într-o fântână din fața acestuia. Acesta este punctul de plecare al turului nostru de Gijón.

Palatul Revillagigedo

palacio-Revillagigedo-gijon

Palatul Revillagigedo datează din secolul al XVII-lea, o perioadă de expansiune în Gijón, când au fost construite multe structuri datorită patronajului regal al orașului, cum ar fi Palatul Valdés și Palatul Ramírez de Jove.

Designul Palatului Revillagigedo arată că în această perioadă a istoriei orașului, amenințarea unui atac dinspre mare a fost întotdeauna o posibilitate. Clădirea are două aripi mari și pare în mod deliberat impenetrabilă. La fel ca majoritatea clădirilor mai vechi din Gijón, este construită din piatră.

Portul El Musel

Puerto-musel-Gijon

Portul comercial din Gijón se numește 'El Musel', dar există și un port mai mic pentru ambarcațiuni de agrement, înconjurat de marea plajă San Lorenzo și de alte nouă plaje, ceea ce face ca acesta să fie unul dintre cele mai turistice locuri din oraș.

În plus față de traficul comercial de mărfuri și de turiști, El Musel acționează ca port pentru o serie de companii de croazieră care se îmbarcă acolo pentru a oferi excursii de o zi în jurul regiunii.

Promontoriul Cimadevilla
Cimadevilla-gijon

Cel mai popular traseu de mers pe jos pentru turiști este scurta plimbare prin orașul vechi, pe promontoriul numit Cimadevilla, care poate fi parcursă cu ușurință într-o oră și care acoperă majoritatea obiectivelor culturale și de patrimoniu din Gijón, cum ar fi biserica San Pedro, băile romane sau satul pescăresc.

Este o modalitate perfectă de a vă lua prânzul pentru după-amiaza, iar după ce ați terminat vă puteți întoarce pe coastă pentru a vă bucura de o băutură răcoritoare la malul mării, o îndeletnicire care este obișnuită în Gijón nu numai pentru turiști, ci și pentru majoritatea locuitorilor orașului. Profitați de această ocazie pentru a vă odihni și a vă relaxa pentru o vreme, deoarece mâine veți pleca spre Avilés pentru a face ultima oprire din această excursie de trei zile în Asturias.

Turul Asturiei, ziua 3: Avilés

Avilés este considerat al treilea cel mai important oraș din Asturias din punct de vedere economic și al populației, dar este probabil pe primul loc pe lista celor mai mulți turiști care vizitează Asturia, în special pentru că este unul dintre cele mai frumoase orașe din provincie.

Deși Avilés este situat în cea mai mică parte a principatului Asturia, tezaurul său arhitectural este probabil cel mai atractiv dintre toate orașele vechi din Asturia și are o mulțime de monumente și locuri de interes. Este ultima noastră oprire în această excursie prin Asturias în 3 zile, și cu siguranță o oprire care merită.

Ce să vezi în Avilés?

Orașul vechi din Avilés
aviles-casco-historico

Ca multe orașe istorice din provincie, Avilés a evoluat de-a lungul secolelor, iar orașul vechi din centrul orașului este principalul loc de întâlnire pentru turiști.

Orașul vechi din Avilés este format dintr-o colecție variată de piețe și străzi, vechi de câteva secole. Acestea conțin o mare parte din patrimoniul său arhitectural, iar noi vom începe cu unul dintre cele mai aglomerate locuri din acest cartier vechi, Plaza de España.

Plaza de España

plaza-españa-aviles

Una dintre principalele atracții turistice din Avilés este 'Plaza de España', de unde pornesc multe dintre cele mai vechi străzi din oraș. Multe orașe spaniole importante au o Plaza de España, iar Avilés rămâne fidel temei, după cum puteți vedea.

Plaza de España este punctul de plecare ideal pentru a începe un tur de vizitare a orașului Avilés prin orașul vechi și, prin urmare, este punctul din care pleacă multe grupuri de turiști care încep explorarea orașului.

Palatul Ferrera
plaza-ferrera-aviles

La un capăt al Plaza de España se află o altă clădire veche din Avilés, Palatul Ferrera. Construită în anul 1600, această structură de piatră se află într-un colț al pieței și, deși la prima vedere nu este un loc care să iasă în evidență prin frumusețea sa, este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Avilés datorită istoriei sale.

După ce ați terminat de văzut din interior, ne vom îndrepta spre străzile Galiana și San Francisco, cea mai importantă oprire pe orice traseu turistic din acest oraș și locul unde se concentrează cea mai mare parte a activității din Avilés.

Străzile Galiana și San Francisco

aviles-centro

Zona străzilor Galiana și San Francisco este, fără îndoială, una dintre cele mai atractive zone ale orașului și găzduiește, de asemenea, un număr bun de locuri de interes turistic, cum ar fi Biserica San Nicolás de Bari, Palatul Balsera, elegant și foarte bine ornamentat, precum și alte clădiri colorate și interesante.

Aceste clădiri variază în ceea ce privește materialele de construcție, dar sunt cu siguranță un spectacol arhitectural demn de admirat. Acestea au fost construite între sfârșitul secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea și au ferestre decorate și balcoane frumoase care au supraviețuit până în prezent, în ciuda vârstei lor.

La intersecția dintre Calle Galiana și Calle San Francisco se află Casa Municipală de Cultură, cu o mică grădină în fața ei. În această zonă vă recomandăm să vă relaxați și să vă bucurați de atmosfera locală, pentru că aici se încheie excursia noastră în Asturias în trei zile.

Mai multe locuri pentru traseul nostru prin Asturias

Și aici se încheie călătoria noastră în Asturias în trei zile. Sperăm că v-a plăcut, deși, dacă vi se pare că itinerariul a fost cam scurt, îl puteți completa cu alte orașe de coastă care merită vizitate și pe care vi le recomandăm mai jos.

Llanes , care, deși nu este un oraș, este cel mai turistic oraș din Asturias și are mai multe golfuri în împrejurimi.

llanes-asturias

Lastres , care ar fi cea mai bună opțiune pentru un traseu gastronomic pentru a savura cea mai bună mâncare locală, deoarece este cunoscută pentru că are restaurante foarte bune. Aici a fost filmat serialul 'Doctor Mateo', ale cărui scene au atras atenția telespectatorilor, iar Lastres nu trebuie ratat.

lastres-asturias

Luarca , un mic oraș a cărui atracție turistică este reprezentată de portul de pescuit și de cartierele de pe litoral.

Luarca-asturias

Și, în cele din urmă, Tapia de Casariego , destinația perfectă pentru iubitorii de surf, deoarece are plaje minunate și un campionat de surf cu un public numeros în luna aprilie.

tapia-de-casariego-asturias

Activități remarcabile în Asturias

Aceste activități se numără printre cele mai reușite în această vară, datorită siguranței lor și faptului că vă puteți bucura de peisajele minunate din Asturias.

Cele mai vizualizate pagini