Atena în 3 zile Descoperiți ce să vedeți la Atena într-un weekend!

Atena este un loc minunat. Personalitatea sa o face unică, și nu ne referim la ruine, istorie sau mâncare. Este unul dintre acele locuri în care te-ai așeza la o cafea și ai privi viața în toată splendoarea ei. Dar pentru că nu avem prea mult timp la dispoziție, am alcătuit un ghid de călătorie pentru Atena în 3 zile , pe care îl împărtășim cu voi.

Atenas-en-3-días

Este posibil să călătorești la Atena în 3 zile?

Este foarte posibil să faceți o excursie la Atena în 3 zile și să surprindeți esența acestui loc unic. Singurul secret este să plănuiești, să planifici, să planifici și să planifici. Epuizant? Da, foarte, dar noi suntem aici pentru a vă da o mână de ajutor în această sarcină. Sunteți gata?

Sfaturi pentru a cunoaște Atena într-un weekend

Sfat de top: obțineți un ghid expert care să vă arate principalele atracții ale orașului, în 3 ore și complet gratuit... (Glumești, poate te gândești) Ei bine, nu este o glumă, aici poți rezerva un TUR GRATUIT al Atenei complet GRATUIT în limba engleză și realizat de experți în oraș. Este primul sfat grozav pe care vi-l dăm în ghid... acum continuăm cu el.

Iată câteva sfaturi din experiența noastră.
- Cele mai multe muzee sunt închise lunea, fiți atenți la asta.
- Începerea fiecărei zile înainte de ora 8 sau 9 dimineața este cheia pentru a vedea toate obiectivele turistice și pentru a evita cozile interminabile.
- Vă recomandăm să parcurgeți distanțe lungi cu metroul și să evitați autobuzele sau alte mijloace de transport de suprafață, deoarece orașul tinde să fie un pic haotic și vă va lua mai mult timp pentru fiecare călătorie.
- Dacă sunteți cetățean al UE, pentru a intra în Atena aveți nevoie doar de cartea de identitate/cartea de rezident/pașaportul european în cazul celor care au două naționalități. În caz contrar, ar trebui să vă gândiți să verificați site-ul web al ambasadei țării dumneavoastră.
- Orele de masă sunt puțin diferite de cele din restul Europei, prânzul se ia de obicei între 13:30 și 16:00, iar cina este destul de târziu, între 21:30 și 23:00. Țineți cont de acest lucru atunci când căutați un loc unde să mâncați.

Ce să vezi în Atena în 3 zile

Multe și multe de văzut și de care să te îndrăgostești. Plimbați-vă prin cartierul Plaka, pe străzile sale înguste și pietruite. Bucurați-vă de gastronomia ateniană și de mâncarea rapidă, cum ar fi Souvlaki, un sandwich delicios în pâine pita, umplut cu diferite legume la grătar și bucăți de carne. Vizitați piețele tipice și, bineînțeles, ruinele grecești.

Ziua 1 în Atena

În prima zi vom face cea mai mare parte a vizitelor pe jos, vă recomandăm să purtați pantofi confortabili și să vă treziți devreme dimineața pentru a putea vizita tot ce am planificat. Multe localuri își închid porțile la ora 15:00.

Acropola din Atena

Nu există un loc mai bun pentru a începe și a respira Atena de ieri decât Acropole. Această plimbare vă va lua aproximativ 3 ore pentru a le vizita pe toate, dar nu trebuie ratată.

acropolis-01


Acropole este cel mai important monument al Atenei, situat la 156 de metri deasupra nivelului mării, pe acest platou se află cele mai renumite monumente ale Greciei Antice: Poarta Propileelor, Templul Atenei Nike, Partenonul, Templul Erechtheion și, pe versantul sudic, Teatrul lui Dionysos. Odeonul lui Herodes Atticus se află la aproximativ 200 de metri de acestea. acropolis-02

Acropola se deschide în jurul orei 8.00 până la ora 15.00, taxa de intrare este de 20 de euro și include: Acropole, Agora antică, Agora romană, Teatrul lui Dionysos, Kerameikos, Templul lui Zeus Olimpian și Biblioteca lui Hadrian. Acest bilet este valabil timp de 4 zile de la data achiziționării.

Principalele temple ale Acropolei:

Parthenon-02Templo-ErectionTemplo-Erectionteatro-01templo-de-ateneaTemplo-de-Zeusagora-romana-atenasMonastirakimonastraki

Templul lui Zeus Olimpian

Situat la aproximativ 500 de metri la sud de Agropolis, construcția sa datează din secolul al V-lea î.Hr., dar a fost finalizat în secolul al II-lea d.Hr. Este surprinzător faptul că a durat atât de mulți ani pentru a fi finalizat și sub conducerea împăratului Hadrian.
Arhitectura sa era formată din 104 coloane corintice din marmură, înalte de 17 metri, dintre care doar 15 mai sunt în picioare astăzi.

monte

În apropierea templului se află Poarta lui Hadrian sau Arcul de Triumf al lui Hadrian, înalt de 20 de metri, realizat din marmură penticostală. Pe el a fost inscripționată următoarea legendă: 'Acesta este orașul lui Hadrian și nu al lui Tezeu', ca o modalitate de a distinge orașul grec de cel roman.

Agora romană, Agora romană sau Forumul roman.

Este timpul să vă reîncărcați bateriile, vă recomandăm să găsiți un loc unde să vă petreceți prânzul în cartierul Plaka sau 'Cartierul zeilor'. Plimbați-vă pe străzile sale labirintice și respirați aroma mâncărurilor clasice din zonă.

cambio-de-guardia

Un alt loc pe care trebuie să-l vizitați imediat este cartierul Monastiraki, un cartier în care veți putea face cumpărături ca într-o piață de vechituri, la prețuri de chilipir puteți obține: cărți, articole de bucătărie, antichități și multe altele. Este, de asemenea, un loc ideal pentru a mânca pe una dintre terasele sale și pentru a privi cum orașul își desfășoară viața de zi cu zi.

Monastiraki și Plaka

Pentru a vă reîncărca bateriile, vă recomandăm să căutați un loc unde să vă petreceți prânzul în cartierul Plaka sau 'cartierul zeilor'. Plimbați-vă pe străzile sale labirintice și respirați aroma mâncărurilor clasice din zonă.

monastraki

Un alt loc pe care trebuie să-l vizitați imediat este cartierul Monastiraki, un cartier în care veți putea face cumpărături ca într-o piață de vechituri, la prețuri de chilipir puteți obține: cărți, articole de bucătărie, antichități și multe altele. Este, de asemenea, un loc ideal pentru a mânca pe una dintre terasele sale și pentru a privi cum orașul își desfășoară viața de zi cu zi.

Muzeul Acropolei

Dacă doriți să aflați mai multe despre Atena și istoria sa, nu ratați Muzeul Acropolei. În plus, ați plătit deja taxa de intrare, deoarece aici sunt expuse principalele descoperiri arheologice din Atena. Veți merge pe un etaj de sticlă și veți aprecia o parte din ceea ce constituia 'orașul de sus' și vă veți minuna de el.

templo-de-poseidon

Ziua 2 în Atena

În cea de-a doua zi, poate puțin mai puțin agitată decât prima, vă propunem să cunoașteți mai multe despre Atena.

Muntele Lycabettus

Unde să faci cea mai bună fotografie și să apreciezi Atena ca nicăieri altundeva? Exact, pe muntele Lycabettus. Un deal înalt de aproximativ 278 de metri, la care se poate ajunge pe jos sau cu telecabina.

Templo_de_Atenea_Paestum

Piața Syntagma

Situată în cartierul Plaka, aceasta este încă un loc pe lista 'siturilor istorice ale Atenei', deoarece aici a început să se formeze democrația după dominația otomană. De-a lungul istoriei și până în prezent, a fost locul unor greve și demonstrații. Este, de asemenea, locul unde se desfășoară numeroase festivaluri și ceremonii.
În fața acestei piețe, veți vedea Parlamentul grec și monumentul soldatului necunoscut. În jurul orei 10:30, mai exact 10:45, are loc schimbarea gărzii în piață. Veți vedea aproximativ 120 de soldați ai Gărzii Prezidențiale, în uniforma lor ceremonială elegantă. Ceva care va rămâne în memoria voastră, așa cum a rămas în memoria noastră.

hydra

Grădina Națională din Atena

Foarte aproape de locul în care ne aflăm acum și traversând Grădina Națională, vom ajunge la Stadionul Panathenaic. Un loc impresionant unde au avut loc primele Jocuri Olimpice în 1896. Ceea ce este uimitor este că a fost construit pe același loc în care s-au desfășurat competițiile Panathenaean în 330 î.Hr.

Stadionul Panathenaic

Foarte aproape de locul în care ne aflăm acum, și peste Grădinile Naționale, ajungem la Stadionul Panathenaic. Un loc impresionant unde au avut loc primele Jocuri Olimpice în 1896. Ceea ce este uimitor este că a fost construit pe același loc în care s-au desfășurat competițiile Panathenaean în 330 î.Hr.

excursion-de-un-dia-a-delfos-desde-atenas

Cape Sunion

Acum, după ce ați terminat de vizitat obiectivele turistice de dimineață, vă invităm să călătoriți un pic mai departe. La aproximativ 65 de kilometri sau 1 oră, vă așteaptă o plimbare de-a lungul coastei Mării Egee. Vă veți bucura de un apus de soare incredibil.

În această parte, puteți vizita și două temple: Templul lui Poseidon și templul lui Athena .

excursion-a-meteora-desde-atenas [#Z]

Acolo sus, veți vedea Monumentul Național , o replică perfectă a Partenonului din Atena , și Monumentul Nelson , unde puteți urca pe terasa acestuia și contempla orașul încă o dată. De asemenea, dacă aveți chef, puteți vizita micul său muzeu.

Ziua 3 în Atena

Deoarece aceasta este ultima zi în acest paradis grecesc, vă sugerăm câteva opțiuni fantastice. Vă recomandăm excursii de o zi din Atena care vă permit să vedeți diferite zone și să aflați mai multe despre cultura și istoria Greciei. Iată care sunt sfaturile noastre.

Hydra

Confort și relaxare 100%!
Vizitați insula Hydra, situată în Golful Saronic. Cu o populație de aproximativ 3.000 de locuitori, vom ajunge acolo cu feribotul (poate costa aproximativ 50 de euro). Acolo veți găsi plaje uimitoare, cum ar fi: Spilia, Avlaki Bay, Mandraki, Kaminia, Vlychos, Molos și Bisti. Și bucurați-vă de relaxarea unei ultime zile neașteptate.

[#Z]

Dacă nu aveți chef să mergeți la plajă, există și alte lucruri importante de vizitat: Mănăstirile Theotokos și Profitis Ilias, Biserica Adormirii Maicii Domnului, conacele în stil genovez și venețian.

Una dintre opțiunile pe care le recomandăm este o excursie de o zi: croazieră la Hydra, Poros și Aegina. Costul este de aproximativ 100 de euro și veți avea ocazia să vedeți trei insule grecești frumoase și caracteristice într-o croazieră de o zi. O zi cu o diferență la bordul unui vapor departe de agitația Atenei, puteți comanda croaziera direct de pe acest site!

Delphi

Pentru cei mai curioși călători!

[#Z]

O excursie de o zi minunată. Cu siguranță că ați auzit de 'oracolul din Delphi' și îl puteți cunoaște datorită acestei excursii. În această excursie de o zi veți descoperi Delfi, unul dintre cele mai legendare și reprezentative orașe ale lumii antice și, desigur, una dintre cele mai căutate destinații din Grecia de astăzi, fiind un loc ideal pentru a vă cufunda în mitologia și istoria Greciei.

Rezervați aici excursia de o zi la Delphi din Atena în limba engleză.

Meteora

Pentru călătorii cărora le place să descopere lucruri incredibile!

[#Z]

Meteora este un peisaj care pare din altă lume. Dealuri incredibile încoronate de mănăstiri pe care nu știi cum au putut fi construite acolo! Este, fără îndoială, unul dintre cele mai impresionante peisaje pe care le veți găsi în toată Europa. Ei bine... putem vedea toate acestea într-o excursie de o zi din Atena! Este o excursie cu trenul și autobuzul, dar nu trebuie să vă faceți griji pentru nimic, deoarece este all inclusive și cu tot confortul de acasă. Limba oficială a turului este engleza.

Aici veți găsi excursia la Meteora cu toate informațiile detaliate.

Atena în 3 zile, mai mult decât o legendă de zei și demoni.
Cam atât despre turul nostru prin Atena. Un loc în care ne-am lăsat inimile în schimbul câtorva bășici de la atâtea plimbări, tururi și memorare.
Dacă mai aveți câteva zile la dispoziție, vă recomandăm să mergeți la Meteora, al cărei nume înseamnă 'pietre în aer', o expresie atât de frumoasă care reflectă exact ceea ce veți vedea acolo.

Atena în trei zile PDF

Pentru confortul dumneavoastră în timpul călătoriei, puteți descărca ghidul Atena în format PDF, astfel încât să-l puteți lua cu dumneavoastră pe telefonul mobil sau să-l imprimați pe hârtie 🙂

Utilizatorii care au văzut ghidul Atena în trei zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini