Bali în 3 zile Ghid de călătorie Ce să vezi în Bali în 3 zile? Călătorie de top

O destinație de vis pentru mulți, și nu greșesc deloc. Plaje, liniște, pace, plimbări lungi, sate perfecte în obiceiuri balineze perfecte. Nu degeaba în filmul: 'mănâncă, roagă-te, iubește' acest ultim sentiment este reprezentat de Bali. În care protagonista se îndrăgostește nu doar de bărbatul pe care îl întâlnește, ci și de Bali. Așa că, fără să mai spunem nimic, vă prezentăm ghidul ultimei noastre destinații: Bali în 3 zile .

bali-en-tres-dias

Călătoresc în Bali în 3 zile, este posibil?

La fel ca toate călătoriile, este posibil, atâta timp cât se are grijă de planificare. Minim 3 zile în Bali , sunt necesare pentru a cunoaște frumoasa cultură a acestei insule. Dar dacă ar fi să întrebăm, am cere o zi în plus pentru a vedea insula în întregime.

Câteva sfaturi pentru călătoria în Bali

Iată câteva sfaturi utile pentru șederea dumneavoastră pe insulă.
- Această excursie merită să închiriați o mașină cu șofer. Deși sună puțin sofisticat, este un lucru obișnuit și nu este scump, așa cum v-ați putea imagina.

cuando-viajar-a-bali

- Când să mergem în Bali ? În ceea ce privește clima, cel mai bun moment pentru a călători în Bali este în timpul sezonului uscat, adică între mai și octombrie. Nu vă imaginați că doar pentru că se numește anotimp uscat, nu mai plouă... nu, plouă, dar fără violența și frecvența din timpul sezonului ploios.

- Pe de altă parte, aveți grijă la Timos. Noi nu am avut unul, dar am auzit de cazuri. Aici vă vom povesti despre înșelătoria de la Pura Besakih, templul mamă. Înainte de a intra în Pura Besakih (dacă mergeți pe cont propriu) există un chioșc unde trebuie să plătiți taxa de intrare, care costă aproximativ 2€, plătiți-o și mergeți direct la templu. Pentru a ajunge la templu, veți merge, ca toată lumea, pe o stradă principală, unde mulți localnici vă vor trata cu amabilitate și vă vor invita în casele lor pentru a vă 'valida intrarea' și vor încerca să vă ia biletul. Așa că fiți atenți și nu dați nimănui biletul dumneavoastră. Pentru că, dacă o faceți, nu vi-l vor da înapoi decât dacă îl plătiți. Am citit cazuri de persoane cărora li s-a întâmplat acest lucru și nu este un lucru frumos. Așa că, dacă vi se întâmplă, nu dați amenda și continuați să mergeți. O altă înșelătorie, este una destul de veche, dar mulți încă mai cad din păcate în plasa ei. Este înșelătoria ghidurilor false. În schimbul a 20 de euro sau mai mult, aceștia vă spun că vă pot arăta lucruri care sunt doar pentru rezidenți. Ceea ce este fals, așa că aveți grijă și la asta.

- În cele din urmă, dar foarte important, pentru a intra în temple trebuie să intrați cu picioarele acoperite, dacă nu aveți, fiecare templu vă va asigura acoperirea necesară.

Ce să vezi în Bali în 3 zile?

În aceste 3 zile în Bali, vă vom arăta plaje, temple, mâncare și magie. Multă magie. Așa că pregătiți-vă pentru o vacanță de neuitat.

Ziua 1 în Bali

În prima zi vom vizita centrul insulei și, în mare parte, orașul Ubud. Unul dintre motive este faptul că este cel mai bun loc de cazare și se află puțin în centru, așa că de aici puteți pleca în alte părți ale insulei.

Tegalalang Rice Fields

Nu există un peisaj mai frumos decât câmpurile de orez din Bali. Cultivarea orezului nu este o sarcină simplă, dar balinezii au mare grijă de culturile lor, deoarece este principala lor sursă de hrană. Cultivarea orezului necesită aproximativ 200 de zile, multă apă și natura de partea lor.

arrozales-1

Această plimbare trebuie neapărat văzută. Una dintre cele mai frumoase și mai verzi cărți poștale pe care le veți primi din Bali.

Templul Gunung Kawi

Pura Gunung Kawi este un templu public dedicat zeului apei. Membrii familiei regale sunt înmormântați acolo. Nu putem explica în cuvinte cum a fost să intrăm în acest loc, este situat într-un loc înconjurat de verdeață, palmieri și verdele câmpurilor de orez.

Templo-de-Gunung-Kawi

Templul este deschis între orele 7.00 și 18.00, iar taxa de intrare este de aproximativ 7.500 IDR (mai puțin de 1 euro).

Templul Pura Tirta Empul

Un alt templu pe care va trebui să îl vizitați în această călătorie este Pura Tirta Empul, declarat în 2012 sit al Patrimoniului Mondial. Este considerat unul dintre cele mai faimoase și unde oamenii merg să se purifice, deoarece apa sa este considerată a fi binecuvântată. Este situat foarte aproape de Ubud, în Tampak Siring, și mii de credincioși se adună la el în căutarea apelor cu puteri medicinale.

tirta-empul-3

De aceea, atracția principală este o piscină dreptunghiulară mare din piatră. Apa provine dintr-un râu care ajunge la un bazin de căldură vulcanică, apoi trece prin 12 fântâni care alimentează bazinul imens.

tirta-empul-1

Taxa de intrare este de 15.000 IDR, ceea ce înseamnă aproximativ 1 euro.

tirta-empul-2

Templul Mamei Pure Agung Besakih

Templul Mamei Pure este situat pe panta muntelui sacru Agung, Templul Mamei este compus din 22 de temple diferite, care, în timpul cutremurelor din 1917, majoritatea templelor au fost lăsate în ruine și au fost reconstruite.

Besakih-templo-madre

Templul principal este Pura Penataran Agung, care are diferite zone în interiorul sanctuarului și care alcătuiesc cele șapte straturi ale universului. Veți găsi, de asemenea, trei temple dedicate trinității hinduse: Shiva (distrugătorul), Brahma (creatorul) și Vishnu (păstrătorul).
Templul este deschis de la 7 dimineața până la ora 18.00, iar taxa de intrare este de 7.500IDR

Peștera Elefantului sau Goa Gajah

Ultimul templu al zilei, dar nu și al călătoriei noastre. Situat puțin mai la sud de insulă, Goa Gajah sau Peștera Elefantului este un templu construit în secolul al XI-lea, iar intrarea sa este un elefant sculptat în stâncă, a cărui gură duce în peșteră.

Goa-Gajah

Acest templu are, de asemenea, bazine, unde credincioșii sunt purificați înainte de rugăciune.
Templul este deschis în fiecare zi, de la ora 7.00 la 19.00.

Cu aceasta încheiem prima zi, este timpul să ne bucurăm de o cină rafinată într-unul dintre numeroasele restaurante din Ubud și să ne refacem energia pentru a doua zi în Bali.

Ziua 2 în Bali

Departe de a rata templele, ne petrecem cea de-a doua zi în nordul insulei și rezervăm un apus de soare minunat la Tanah Lot.

Cascada Nungnung

După ce veți coborî aproximativ 500 de trepte, veți rămâne fără suflare la vederea acestei cascade impresionante.

nungnung-falls-bali

Ceea ce este magic, cel puțin în experiența noastră, este că am simțit în orice moment că locul este deschis pentru noi, deoarece nu este de obicei aglomerat cu ghizii celebri care se oferă să te ducă acolo sau cu turiști. Și, de asemenea, apa este potrivită pentru o mică baie în ea. Aceasta este o oportunitate care nu trebuie ratată.

Templul Pura Ulun Danu Bratan

Situat pe o mică peninsulă pe malul Bratanului, templul se închină zeiței apei Dewi Danu. Aveți impresia că ați mai văzut această imagine în altă parte? Aveți dreptate, imaginea acestui templu cu tot decorul său este aceeași cu cea de pe bancnota de 50.000 de rupii.

ulun-danu-bratan-lake

În cazul în care nu știați, în Bali sunt mai multe temple decât case, de aceea veți vedea întotdeauna un templu foarte aproape de altul.
Acest templu are particularitatea de a fi jumătate budist și jumătate indian. Iar lacul Bratan, format în craterul anticului vulcan Catur, este situat la o altitudine de 1.200 de metri, înconjurat de munți verzi și acoperit de o ceață moale, dându-ne senzația că am pășit într-o altă lume.

Câmpurile de orez Jatiluwih

Nu o să vă mințim, suntem îndrăgostiți de câmpurile de orez și vă recomandăm să mergeți, pentru orice doriți.

Jatiluwih

Amestecul dintre verdele plantațiilor, diferitele înălțimi ale solului muntos, palmierii și zâmbetele oamenilor care lucrează acolo formează o carte poștală unică.

Templul Taman Ayun

Deoarece este timpul să ne întoarcem, ne vom îndrepta puțin mai la sud, spre templul Taman Ayun. Aceasta este în drum spre ultima noastră destinație de astăzi.

taman-ayun-

Templul Taman Ayun este înconjurat și protejat de un șanț. Vizitatorii nu pot intra în interiorul templului (zona cea mai sacră a templului), dar îl pot vedea din cealaltă parte.

Apus de soare la Tanah Lot

În sfârșit, am ajuns în cel mai dorit loc al zilei, unde ne pregătim să vedem și un apus de soare frumos.
Aflat deja pe coasta de sud-vest a insulei Bali, Tanah Lot este situat pe o insuliță și este dedicat spiritelor care controlează marea.

tanh-lot-2

Dacă vă înscrieți pentru a urmări apusul soarelui, veți vedea cum lumina soarelui devine aurie și coboară peste orizont, transformând templul într-o siluetă întunecată. De asemenea, puteți asista la binecuvântarea pe care preoții o dau în fiecare seară. Indiferent de crezul pe care îl aveți aici, experiența este magnifică.

Tanah-Lot-puesta-de-sol

Ziua 3 în Bali

Am ajuns în ultima zi și astăzi ne aflăm în estul insulei... Și nu, nu am uitat una dintre cele mai mari atracții din Bali... Plajele sale. Combinăm un pic de plajă cu alte activități.

White Sand Beach

După câteva zile petrecute la temple, a venit timpul să mergem la plajă, situată în Padang Bai, White Sand este una dintre cele mai bune plaje de pe insulă. Cu o apă albastră cristalină, nisip alb și o armonie perfectă, White Sand este locul ideal pentru a încununa această călătorie de vis.

Playa-White-Sand

Pădurea Maimuțelor

Dacă mai ai timp și energie, poți merge la Pădurea Maimuțelor. Un complex de temple care este cunoscut pentru populația de maimuțe care trăiește acolo. Cu peste 100 de specii diferite de vegetație, acestea sunt păzite cu grijă de maimuțele care trăiesc în această rezervație.

Monkey-forest

Alternative pentru o zi în plus

Dacă aveți mai multe zile la dispoziție sau doriți să înlocuiți ziua de plajă cu o altă zi, vă recomandăm o excursie de o zi în Lombok . Puteți rezerva o excursie în orice agenție din Bali care oferă excursii atât cu avionul (zbor de numai 20 de minute), cât și cu barca, cu o călătorie de aproximativ 2 ore.
Odată ajunși acolo, vă puteți bucura de frumoasele sate Sasak, de insulele Gili Air sau puteți vizita frumoasele cascade.

Rezervați o excursie în Insulele Gili - cele mai frumoase plaje din Indonezia RRP - 79€ - Rezervați acum >

Dacă aveți mai mult timp la dispoziție, cea mai bună opțiune ar fi să petreceți câteva zile acolo.

Cele mai vizualizate pagini