Bangkok în 3 zile SUPERGUIA pentru a se bucura de 3 zile în Bangkok!

Arta de a se pierde pentru a se regăsi pe sine însuși. Despre asta este vorba în Bangkok: să fii pregătit pentru un șoc cultural în toată regula. Templele, palatele și culorile sale se adaugă la căldura oamenilor săi și la exotismul orașului.

bangkok-en-3-dias

Călătoresc în Bangkok în trei zile Este posibil să văd orașul?

3 zile în Bangkok vă vor oferi o imagine de ansamblu excelentă a ceea ce este și reprezintă orașul. Desigur, veți dori să stați mai multe zile, dar 3 zile este ideal.

Sfaturi pentru a vedea Bangkok în 3 zile

Moneda în Bangkok este Baht, vă recomandăm să schimbați banii în oraș la casele oficiale. Dar schimbați-o puțin câte puțin, deoarece prețurile sunt într-adevăr foarte mici în comparație cu Europa.

Codul vestimentar în majoritatea templelor și a siturilor istorice este un aspect la care trebuie să fiți foarte atenți. Atât bărbații, cât și femeile, nu au voie să își arate picioarele. Încercați să purtați pantaloni lungi și largi și tricouri cu gât rotund. De asemenea, vi se va cere să mergeți desculț.

Un lucru pe care nu trebuie să-l uitați atunci când luați un taxi este să le cereți să pornească aparatul de taxat. Se întâmplă foarte des să nu o facă și atunci veți avea dificultăți atunci când va trebui să plătiți. În timpul nopții, nu există niciun taxi care să pornească taximetrul, iar acolo va trebui să vă târguiți cu șoferul.

Transferuri Aeroport - Hotel - Sigur, ușor și economic. Un șofer vă va aștepta să vă ducă la hotel imediat ce coborâți din avion. De la 38€ (4 persoane) - Rezervă transferuri >

Deși poate fi de la sine înțeles, în Thailanda există o exploatare a animalelor. Cea mai frecventă este lupta cu urangutanii. Acest tip de exploatare distruge populația de urangutani din această țară. Vă rugăm să nu mergeți acolo.

În cele din urmă, fiți foarte atenți la escrocheriile turistice. Rezervați întotdeauna tururi oficiale. O înșelăciune frecventă este aceea că ghidul nu vă va arăta nimic din cultură și vă va duce doar la cumpărături. Vă recomandăm să îi angajați înainte de a călători, pentru a vă asigura că plătiți prețul corect și că veți avea cei mai buni ghizi specializați.

EXCURSII RECOMANDATE

Aici veți găsi excursii recomandate cu ghizi 100% de încredere.

Tur privat Bangkok - Ce modalitate mai bună de a vedea Bangkok decât cu un ghid expert vorbitor de limba engleză și un tur adaptat la interesele dumneavoastră? 187€ - VEZI TURUL >

Turul de vizitat Bangkok cu taxe de intrare - Tur de 6 ore pentru a vedea cele mai importante atracții din Bangkok cu ghid și taxe de intrare incluse 61€ - VEZI TURUL >

Excursie la piața plutitoare - Vedeți două piețe unice: piața plutitoare Damnoen Saduak și o piață pe șinele unui tren. 58 - VEZI TURUL >

Ce să vezi în Bangkok în 3 zile?

Bangkok este un oraș incredibil, dar imens. Am împărțit aceste 3 zile în Bangkok astfel încât să vedeți totul

Ghidul Bangkok: Ziua 1

În prima zi, vă vom arăta tot ce există în interiorul orașului. Turul poate fi făcut în întregime pe jos.

Marele Palat din Bangkok
Unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din Thailanda este, fără îndoială, Marele Palat sau Palatul Regal. Construit în timpul dinastiei regelui Rama, a fost casa acestuia și a succesorilor săi. În prezent, regele nu mai locuiește acolo, iar clădirea este folosită pentru ceremonii speciale.

palacio-de-lejos

Dar aici nu este doar un palat, ci un complex mare de clădiri în care poți intra. Cel mai frumos de văzut este Wat Phra Sri Rattana Satsadaram sau Templul lui Buddha de Smarald. Templul are o figură de Buddha din piatră de smarald, înaltă de aproximativ 35 de metri. Legenda spune că statuia lui Buddha a fost construită în India și, până când a fost capturată de regele Rama I, a plecat în pelerinaj în diferite părți ale lumii.

Gran-palacio-de-Bangkok

Palatul Regal este deschis zilnic între orele 8.30 și 15.30 (cu excepția sărbătorilor), iar unele clădiri sunt închise duminica. Intrarea costă aproximativ 12 euro.

Templul Wat Pho
În apropierea Palatului Regal se află Templul Wat Pho, care are un Buddha de 43 de metri lungime în poziție culcată, construit la ordinul lui Rama al III-lea din dinastia Chakri. În această poziție, Buddha reprezintă trecerea de la viață și moarte la nirvana.

WAT-PHOWAT-PHO-BUDA

Orele de vizită sunt de la 8.00 la 17.00 (există o pauză de o oră între orele 12.00 și 13.00).

Templul Wat Arun
Pe malul râului Chao Phraya se află Templul Zorilor sau Wat Arun, un templu în stil khmer ridicat în perioada în care Ayuthaya era capitala Thailandei.

WAT-ARUN

În arhitectura sa se poate vedea o coloană centrală numită Prang, împodobită cu porțelan chinezesc încrustat. Semnificația sa constă în faptul că simbolizează Muntele Meru în cosmologia hindusă. În jurul ei se află alte patru coloane mai mici sau Prang, dedicate zeului vântului, Phra Phai. Demonii de la intrare sunt din Ramayana. Figura albă se numește Sahassateja, iar cea mare și verde este cunoscută sub numele de Tasakanth.
Puteți urca până în vârf și aveți o priveliște frumoasă asupra râului Chao Phraya din jur.

Orele de vizită sunt de la 8.00 la 17.00 (există o pauză de o oră între orele 12.00 și 13.00).

Chinatown
Dacă este timpul să faceți o pauză și să serviți câteva băuturi răcoritoare, vă recomandăm să mergeți în Chinatown din Bangkok, unul dintre cele mai bune orașe chinezești din lume. Magazinele și restaurantele sale sunt deschise 24 de ore pe zi. După ce găsiți strada principală Yaowarat, mergeți pe ea și, dacă aveți chef, vizitați Templul lui Buddha de Aur sau Wat Thraimit. Vizitați toate străzile sale înguste și scufundați-vă într-o lume unică, plină de culoare și de delicii pentru gust.

Ghidul orașului Bangkok: Ziua 2

În această zi ne vom îndepărta puțin de oraș, pentru a vizita câteva locuri din Bangkok și pentru a vedea diferențele dintre centru și împrejurimi.

Casa lui Jim Thompson
Jim Thompson a fost un membru al Serviciului Secret al Statelor Unite, care a lucrat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Odată cu sfârșitul războiului, Jim Thompson a văzut în mătase o oportunitate de afaceri. S-a stabilit acolo și și-a construit un conac, care astăzi servește drept muzeu. O combinație de șase case independente din lemn de tec în stil thailandez, împreună cu o colecție mare de artă thailandeză.

Orele de vizită sunt de la 8.00 la 17.00 (există o pauză de o oră între orele 12.00 și 13.00).

Wat Saket
În drum spre Wat Saket, veți da peste Monumentul Victoriei, care comemorează victoria Thailandei asupra Franței.

Wat-Saket

Templul Muntelui de Aur, un loc de incinerație și cimitir, a fost construit în 1800 pe un deal artificial înalt de 60 de metri. Pentru a ajunge la ea, trebuie să urcați aproximativ 318 trepte, care merită, având în vedere căldura din Bangkok. Odată ajunși în vârf, veți avea o priveliște frumoasă asupra întregului Bangkok, care nu trebuie ratată.

Se poate vizita între orele 07:30 și 17:30, iar taxa de intrare este de 1€.

Palatul Vimanmek
Este cea mai mare clădire din lemn de tec din lume, fără a fi folosit niciun cui. Acest palat a fost mutat de pe insula Koh Si Chang și reconstruit aici la ordinul regelui Rama al V-lea. Interiorul palatului este decorat în stil european, datorită pasiunii regelui pentru arta vechiului continent.

palacio-Vimanmek

Programul de vizitare este de marți până sâmbătă, între orele 8.30 și 16.30, iar taxa de intrare este de 2,5 € și poate fi combinată cu taxa de intrare la Palatul Regal.

MKB Shopping Centre
Dacă sunteți interesat de cumpărături, acesta este centrul comercial potrivit pentru dumneavoastră. MKB Center are 7 etaje cu magazine de toate tipurile. Aici, contrafacerile unor mărci importante sunt ceva obișnuit. Înainte de a intra, trebuie să știți un lucru: 'Negociați ca și cum nu ar exista ziua de mâine'.

MKB-CENTER

Sirocco Sky Bar
Pentru a încheia cea de-a doua zi, vă sugerăm să mergeți pe terasa Sirocco Sky Bar, situată la etajul 63 al hotelului Leuba. Acest bar este cunoscut pentru că a apărut în filmul Hangover 2. Deși este o ieșire foarte scumpă, nu trebuie ratat, cel puțin pentru o băutură.

Ghidul orașului Bangkok: Ziua 3

Ne-am rezervat ultima zi pentru a ne bucura de orașul Ayutthaya, situat la aproximativ 80 de kilometri de Bangkok, care a fost vechea capitală a Thailandei și a găzduit o civilizație puternică. Ayuthaya a fost distrusă de armata birmaneză. Situat în apropierea Chinei, Indiei și Malaeziei, a devenit un excelent punct comercial. Din 1991 este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO.

ayutthaya-historical-park-1924562_1920

Vizitarea Ayuthaya vă va lua o zi întreagă și, deși veți vedea ruine, acestea sunt în stare perfectă. Vă recomandăm să închiriați o bicicletă de la terminalul de autobuz sau de tren. Deși se poate face pe jos, având în vedere căldura și distanțele implicate, este mai bine să se facă în acest fel. Orașul antic este înconjurat de râul Chao Phraya, de râul Lopburi și de râul Pa Sak. Râurile marchează o graniță naturală și cuprind toate obiectivele turistice importante de văzut.

Templul Wat Yai Chai Mongkhon
Acesta este cel mai vechi templu din Ayutthaya, ușor de recunoscut datorită sutelor de statui ale unui Buddha așezat în robă galbenă. În interiorul templului veți găsi o fântână mare de apă subterană. Iar pe cealaltă parte a templului se află un Buddha culcat, la fel ca în templul Wat Pho.

El-Templo-Wat-Yai-Chai-Mongkhon-1

Templul Wat Mahatat
Acest templu are particularitatea de a avea un cap de Buddha printre rădăcinile unuia dintre copacii templului. Acest templu a fost unul dintre cele mai distruse de armata birmaneză și chiar și astăzi se pot vedea statui de Buddha decapitate.

Templo-Wat-Mahatat

Viharn Phra Mongkol Bophit sau Marele Palat din Ayutthaya
Această clădire asemănătoare unui palat este un templu, care a fost reconstruit. În interior se află statuia uriașă a lui Buddha așezat, înaltă de 12,45 metri. În afara templului se află vase de ofrandă, unde trebuie să pui câteva monede în fiecare dintre ele.

Gran-Palacio-de-Ayutthaya

După 3 zile petrecute în Bangkok, vizitând temple și Buddha, ceva s-a schimbat în noi. Bangkok este uimitor, așa că am plecat de acolo cu inima plină.

Ghidul orașului Bangkok pentru 3 zile în format PDF

Descărcați acest ghid al orașului Bangkok în format PDF pentru a vă putea însoți în timpul călătoriei dumneavoastră. Îl puteți descărca gratuit de aici: DOWNLOAD BANGKOK IN 3 DAYS PDF

Utilizatorii care au văzut ghidul nostru Bangkok în 3 zile au fost de asemenea interesați de:

Cele mai vizualizate pagini