Barcelona în 3 zile SUPERGUÍA de Barcelona ideal pentru escapade

Barcelona este unul dintre acele orașe pe care nu le poți rata, ai nevoie doar de un weekend în Barcelona pentru a te îndrăgosti nebunește de ea. Atât vizitatorii obișnuiți, cât și rezidenții vă vor spune că acest oraș oferă ceva nou zi de zi, stradă de stradă.
Pentru cei care nu-și permit o călătorie lungă la Barcelona, am pregătit un ghid de călătorie de 3 zile la Barcelona în care veți vizita cele mai populare locuri turistice din Barcelona.

barcelona-en-3-dias

Este posibil să călătorești în Barcelona în trei zile?

Nu este imposibil, asta e sigur. Există într-adevăr o mulțime de lucruri de văzut în Barcelona, dar vom încerca să condensăm aproape tot ceea ce este important într-un itinerar de 3 zile care merită cu siguranță, mai ales dacă nu ați mai fost niciodată acolo.

Sfaturi pentru călătoria dumneavoastră la Barcelona

Primul lucru pe care vi-l recomandăm este să faceți un TUR GRATUIT al Barcelonei. Aceste tururi sunt oferite de experți în oraș și durează aproximativ 2 ore. Acestea sunt ideale pentru a cunoaște punctele de atracție ale orașului și pentru a vă orienta în vederea continuării călătoriei. Este ușor să rezervați un tur gratuit? Este foarte ușor! Iată 2 tururi gratuite în limba spaniolă și tot ce trebuie să faceți este să vă înscrieți și să faceți o rezervare online.

Rezervați turul GRATUIT - Barcelona City Centre - GRATUIT - Rezervați acum >
Rezervați turul MODERNIST GRATUIT - Barcelona modernistă GRATUIT - Rezervați acum >

Dacă sunteți în Barcelona doar pentru un weekend, puteți profita de Barcelona City Pass . Acesta este un abonament online care include intrarea gratuită la multe dintre atracțiile obligatorii din timpul călătoriei dumneavoastră, de exemplu Sagrada Familia și Parc Güel.

Include utilizarea autobuzului turistic Barcelona Tourist Bus, tipic Hop On Hop Off. Aceasta înseamnă că vă urcați într-un autobuz panoramic care vă duce la principalele puncte de interes, puteți coborî pentru a vă bucura de acel monument și vă puteți urca din nou pentru a continua vizita. Acest lucru este foarte practic pentru călătoriile scurte, cum este cazul dumneavoastră.

Un alt avantaj este că include transferul de la aeroport la Barcelona.

Include, de asemenea, reduceri de 20% la diverse atracții, inclusiv vizite la Camp Nou, Casa Milà, Casa Batllo și multe altele... Dacă îl folosiți în mod corespunzător cu Barcelona City Pass, este aproape gratuit. Prețul Barcelona City Pass este de 69,50€ . Îl puteți cumpăra aici

Ce să vezi în Barcelona în 3 zile

Să vedem, ne bazăm pe faptul că plecați devreme la Barcelona și vă puteți bucura de trei zile întregi în oraș, așa că vom începe rutina noastră încă din prima zi, de dimineață, pentru a profita la maximum de cele trei zile în Barcelona . Să mergem acolo!

Ghidul orașului Barcelona: Ziua 1

Dacă aruncați o privire rapidă pe harta Barcelonei, veți observa că toate drumurile orașului care urcă spre munți pornesc de la un nucleu de străzi încâlcite. Acest nucleu este Ciutat Vella , 'Orașul vechi al Barcelonei', iar această parte a orașului va fi punctul central al primei zile. Zona oferă un punct de plecare ideal pentru a vizita Barcelona , deoarece nu numai că a fost acolo încă de la originile orașului, dar este, de asemenea, plină de locuri emblematice.

Plaça de Catalunya și piața Boqueria

mercado-boqueria-barcelona


Începeți plimbarea de la Plaça de Catalunya, situată la marginea orașului vechi. După un scurt timp petrecut în piață, îndreptați-vă spre Las Ramblas , cel mai cunoscut bulevard cu copaci din Barcelona. Această stradă este mereu inundată de turiști, așa că este ușor să te lași purtat de mulțime, pe lângă toate tarabele cu flori și artiștii de stradă.
Totuși, cea mai importantă oprire va fi la Piața Boqueria , cea mai mare piață alimentară din Europa - locul perfect pentru a cumpăra produse locale pe care să le luați cu dumneavoastră la întoarcere.

Cartierul Gotic din Barcelona

barrio-gotico-de-barcelona

Este timpul să facem la stânga și să ne îndreptăm spre Cartierul Gotic. Chiar lângă Ramblas se află splendida Plaza Real, o bijuterie neoclasică ce conține prima lucrare a lui Antoni Gaudi în oraș - stâlpii de iluminat din fântâna centrală. Profitați de această ocazie pentru a bea o cafea la una dintre cafenelele din piață.
Cartierul Gotic are numeroase buticuri unice. Carrer de Ferran este deosebit de bună pentru cumpărături, iar la capătul acestei străzi se află Plaça de Sant Jaume, o altă piață populară din Barcelona. Aici veți găsi Palau de la Generalitat, sediul guvernului catalan.

Savurați mâncarea ca un localnic

Ți-e foame? Ei bine, sunteți în locul potrivit pentru a vă satisface apetitul - există o mulțime de posibilități în orașul vechi. În această zonă puteți găsi numeroase restaurante de diferite stiluri, deși probabil că veți dori să vă încercați norocul într-un restaurant care oferă mâncare locală tipică.
Cartierul Born

barrio-born-barcelona

După ce vă luați timp după prânz, cea mai bună idee este să începeți să explorați cartierul Born. De câteva decenii, zona a fost un focar de activitate artistică și oferă o alternativă foarte liniștită pentru turiști . Este, de asemenea, încărcat de istorie. Biserica Santa Maria del Mar de pe Passeig de Born este o piesă austeră, dar și o minune a arhitecturii gotice. Istoria acestei biserici a inspirat un roman premiat, iar proporțiile interiorului său sunt considerate pe scară largă ca fiind un exemplu de arhitectură medievală prin excelență.
Coasta Barcelonei
Cel mai bun mod de a încheia o zi de plimbări non-stop și de făcut fotografii este să mergeți pe jos pe străzile orașului până la cea mai apropiată stație de metrou și să vă îndreptați spre coastă. Atmosfera relaxată din această zonă face din ea unul dintre cele mai bune locuri din oraș pentru a bea un pahar și a privi marea în timp ce soarele apune.

Există o mulțime de opțiuni pentru cină, mai ales dacă vă plac fructele de mare. Nu uitați că în Catalonia, ca și în restul Spaniei, oamenii au tendința de a lua cina târziu.

Ghidul orașului Barcelona: Ziua 2

Mai mult decât orice alt oraș de pe planetă, Barcelona este renumită pentru arhitectura sa. Ziua 1 a excursiei de 3 zile la Barcelona v-a arătat o mare parte din originile acestei reputații, deoarece secole de meșteșuguri și istorie sunt condensate în cele mai vechi părți ale orașului.

Pentru a vedea cum au evoluat aceste rădăcini, nu ne putem gândi la o opțiune mai bună decât să vă arătăm mai multe despre cel mai faimos fiu al Barcelonei, Antoni Gaudi. Va trebui să mergem în cartierul L'Eixample, unde puteți vedea cum modernismul, mișcarea cea mai asociată cu Gaudi, a lăsat o moștenire unică care definește Barcelona chiar și astăzi.

Cel mai frumos spital din lume?
După un mic dejun pe îndelete, îndreptați-vă spre nord de L'Eixample către Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Această lucrare impresionantă a fost proiectată de Lluís Domènech i Montaner. A fost un spital activ până în 2009, iar în prezent clădirea este în curs de transformare într-un muzeu și centru cultural, fiind primul din mai multe situri din patrimoniul mondial UNESCO din oraș.
Sagrada Familia din Barcelona

Sagrada-Familia-Barcelona

Bazilica Sagrada Familia a ajuns să definească Barcelona mai mult decât orice altă clădire. De-a lungul istoriei sale, a atras întotdeauna multe sentimente, uneori de adorație, alteori de dezgust, dar în orice caz, aceasta face parte din istoria sa.

Intenția lui Gaudi atunci când a creat Sagrada Familia a fost de a răscumpăra orașul său tulburat cu o ofertă artistică incredibilă. De asemenea, a vrut să celebreze nu numai gloria zeului său, ci și gloria întregii creații. Fără îndoială, unul dintre cele mai faimoase locuri turistice din Barcelona.
La Casa Milà - La Pedrera

barcelona-casa-mila-la-pedrera

Pe fermecătoarea Passeig de Gràcia , următoarea lucrare a lui Gaudi este puțin ostentativă, dar merită cu siguranță o vizită înainte de prânz. Este vorba de Pedrera, cunoscută și sub numele de Casa Milà. Este o structură ciudată, ondulată. Șemineele sale ciudate, ferestrele arcuite și balcoanele din fier forjat îți vor rămâne în minte pentru mulți ani de acum încolo. Și acum, să mâncăm!
O plimbare prin Parc Güell

parc-guell-barcelona

După ce ați savurat niște tapas în oricare dintre restaurantele de acest stil pe care le puteți găsi pe La Rambla, este timpul să vă îndreptați spre o altă operă a lui Gaudi: Parc Güell . Acest parc se întinde pe mai mult de 15 hectare și este situat la marginea centrului orașului.

Proiectul parcului a fost sponsorizat de antreprenorul Eusebi Güell și trebuia să fie un oraș în miniatură pentru cei mai bogați cetățeni ai Barcelonei. Având în vedere amploarea acestui plan, probabil că nu este surprinzător faptul că nu a fost niciodată finalizat.

Astăzi este unul dintre cele mai populare spații verzi din oraș, presărat cu terase și sculpturi din mozaic, inclusiv fântâna Salamandra. Parcul are priveliști fantastice asupra orașului, precum și nenumărate colțuri liniștite unde vă puteți relaxa pentru restul după-amiezii.
El Barrio de Gracia
Dacă doriți să vedeți mai mult din oraș, la întoarcerea spre centrul Barcelonei puteți să vă plimbați prin cartierul Gracia . Astăzi, această zonă este un paradis boem, plin de buticuri și de mici baruri și restaurante. Cândva o așezare separată de Barcelona, încă se simte ca un mic oraș separat. Este un loc ideal pentru a vă relaxa seara, la sfârșitul celei de-a doua zile petrecute în Barcelona.

Ghidul Barcelonei: Ziua 3

Până acum, în turul nostru de 3 zile în Barcelona, am absorbit atmosfera orașului vechi și a capodoperelor moderniste. În ultima noastră zi, este timpul pentru o schimbare de ritm. Ne vom îndrepta spre munți - mai exact, spre zona verde și luxuriantă Montjuïc. Deși nu este foarte înalt, Montjuïc se ridică abrupt din câmpia plată pe care se află centrul Barcelonei.
'Satul spaniol'

Poble-Espanyol-de-Montjuic

Mergeți la Poble Espanyol, pe pantele Montjuïc. Este de patru ori mai mare decât terenul de fotbal al FC Barcelona și este un mare muzeu în aer liber format dintr-un sat întreg de clădiri reprezentând fiecare regiune a Spaniei. O mare atracție este piața de artizanat, cu o mulțime de ateliere mici de unde puteți cumpăra suveniruri din excursia de 3 zile la Barcelona.
Magia lui Miró
Fundația Joan Miró este următorul obiectiv turistic de pe listă. Fondată de cel mai influent artist catalan, Miró însuși, această galerie este dedicată prezentării celor mai mari lucrări ale sale.

Trebuie neapărat vizitată, galeria oferă într-adevăr o înțelegere mai profundă a acestui artist, iar un tur audio în mai multe limbi merită să plătiți un pic mai mult.
O masă fermecătoare
Pe măsură ce urci mai sus pe Montjuïc și te îndepărtezi de oraș, există mai puține oportunități de a găsi restaurante. O opțiune foarte plăcută este să vă planificați din timp și să vă pregătiți un prânz pe care să-l luați în aer liber, pe una dintre pantele cu iarbă. Deși, dacă doriți să mâncați într-un cadru mai tipic, există un restaurant puțin mai jos pe deal, lângă muzeul Miró.
Muzeul Național de Artă al Cataluniei, ultima oprire

plaza-espana-barcelona

Zona din jurul Plaça d'Espanya este ultimul loc în care veți merge în excursia noastră de 3 zile la Barcelona și, cu siguranță, unul dintre punctele culminante ale scurtei noastre vizite la Barcelona. Îndreptați-vă spre intrarea de pe Avinguda de la Reina Maria Cristina, situată între două turnuri venețiene, și veți vedea următoarea destinație în vârful dealului. Muzeul Național de Artă al Cataloniei se află în grandiosul Palat Național și este ultima oprire de pe traseul nostru.

După ce v-ați luat ceva timp pentru a o vizita în detaliu, sunteți liberi să mergeți la un pahar de băutură, să vă relaxați la hotel și să vă ocupați de viața de familie sau să mergeți la un eveniment care coincide cu data călătoriei dumneavoastră. Odihniți-vă și relaxați-vă, ați meritat-o!
Concluzii privind vizitarea Barcelonei în 3 zile.
Barcelona este unul dintre acele orașe care merită să fie vizitate dacă sunteți un fan al turismului artistic sau arhitectural, dacă vă place mâncarea tipică tapas amestecată cu peisaje de coastă și oameni care se bucură de apa cristalină, sau dacă pur și simplu vreți să îl tăiați de pe lista de locuri pe care trebuie să le vizitați înainte de a muri.

Sperăm că v-a plăcut excursia noastră de trei zile la Barcelona , nouă personal ne-a plăcut foarte mult și, deși am ajuns puțin obosiți, schimbarea de peisaj din Barcelona a meritat cu siguranță!

Utilizatorii care au văzut ghidul nostru pentru Barcelona în 3 zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini