Belfast în 3 zile Ghid complet de călătorie în Belfast

Capitala Irlandei de Nord, o minune care își păstrează farmecul, deoarece nu a fost încă exploatată de turismul de masă.

Străzile sale au fost decorul unor seriale mitice precum Game of Thrones, cunoscut pentru zidurile sale pline de picturi murale și plin de istorie în fiecare colț.

Dimensiunile sale reduse sunt ideale pentru un traseu în jurul Belfastului în trei zile.

Belfast-en-3-dias

Ce să vezi într-un city break în Belfast

Fiind un oraș mic, este o destinație perfectă de vizitat în trei zile sau chiar două, pentru că, în ciuda dimensiunilor sale reduse, este plin de locuri pline de farmec.

Datorită dimensiunilor sale, Belfast este un oraș ideal pentru a descoperi orașul mergând pe jos sau cu bicicleta pe străzile sale, având posibilitatea de a vă bucura de picturile murale de pe străzile sale în timp ce vă plimbați. Centrul orașului este ușor de vizitat pe jos.

Pentru a vizita locuri mai îndepărtate de centru, cum ar fi Muzeul Titanic sau închisoarea din Crumlin Road, există autobuze care circulă frecvent prin City Hall Square și care vă duc cu ușurință la aceste atracții turistice.

O opțiune bună pentru vizitarea orașului este să începeți cu un tur gratuit sau să luați un autobuz turistic, ambele putând fi găsite în Piața Primăriei, un plan perfect pentru primul contact cu Belfast.

Cadou Belfast FREETOUR: Începeți călătoria cu un CADOU, un tur gratuit al orașului Belfast cu un expert local în limba engleză. Complet gratuit. Rezervați-vă turul GRATUIT al Belfastului aici.

Un alt plan foarte recomandat este să faceți un tur cu taxiul negru. Acest tur privat constă într-o plimbare cu clasicele taxiuri negre de-a lungul muralelor Falls Road și Shankill Road.

Este modalitatea perfectă de a afla mai multe despre conflictul care a avut loc timp de peste 30 de ani între britanici și irlandezi în Belfast, povestit prin intermediul acestor picturi murale, un tur foarte recomandat datorită exhaustivității sale.

Ghid turistic pentru Belfast: Ziua 1

Vizita în acest oraș incredibil va începe cu un tur pe jos al celor mai emblematice monumente și locuri din Belfast, ideal pentru un prim contact cu acest oraș irlandez.

Primăria orașului Belfast

Una dintre cele mai emblematice și cunoscute clădiri din oraș, se remarcă prin cupola sa imensă și împrejurimile sale pline de grădini, un punct de întâlnire pentru toți turiștii și locuitorii din Belfast.

Oferă un tur ghidat gratuit al interiorului, care durează o oră, orele de funcționare fiind următoarele:

De luni până vineri: 11:00, 14:00, 15:00

Sâmbătă și duminică: 12:00, 14:00, 15:00.

Belfast-en-3-dias

Albert Memorial Clock and Custom House

Acest celebru ceas domină Queen Square din 1869, acest monument impunător are o înălțime de 34 de metri și îmbină stilurile gotic italian și gotic francez. Seamănă cu Big Ben din Londra, deși în miniatură.

Alături de Albert Memorial Clock se află Custom House, una dintre cele mai cunoscute clădiri neoclasice. Pe scările sale se află o statuie care îi reprezintă pe activiștii și politicienii care obișnuiau să țină discursuri aici.

memorial-clock-belfast

Peștele cel mare

În spatele vămii se află Peștele cel mare, cunoscut și sub numele de 'Somonul cunoașterii'.

Această sculptură mare, lungă de 10 metri, este decorată cu texte și desene din istoria orașului.

Legenda spune că, dacă îl săruți pe gură, îți va transmite înțelepciunea. Va trebui să încerci!

big-fish-belfast

Muzeul Titanicului

Acesta găzduiește cea mai mare expoziție despre Titanic, aflată în același loc în care a fost proiectat și construit celebrul pachebot.

Vizita sa este, de asemenea, cunoscută sub numele de 'Titanic Experience', deoarece este un tur foarte interactiv, în care puteți vedea chiar și o conexiune live cu epava Titanicului.

Vizita durează minimum 2 ore, în funcție de timpul pe care doriți să i-l dedicați, deoarece este un muzeu foarte amplu și complet, iar intrarea costă 20 de euro.

museo-titanic-belfast

Portul Titanic

După aceea puteți face o plimbare în jurul portului, chiar în spatele muzeului Titanic, pe pământ veți găsi semnele dimensiunilor reale ale navelor Titanic și Olympic.

În partea din față a muzeului se află SS Nomadic, nava care a fost nava de sprijin pentru Titanic. Puteți urca la bord pentru a-l vizita, este inclus în biletul de intrare la muzeu.

puerto-del-titanic-belfast

Ghid turistic Belfast: Ziua 2

După ce în ziua precedentă am cunoscut orașul, astăzi traseul va fi destinat vizitării obiectivelor turistice care mai sunt de vizitat, deoarece ar fi de neiertat să pleci din Belfast fără să te bucuri de ele.

Catedrala Sfânta Ana.

Această biserică se remarcă prin crucea sa celtică, fiind cea mai mare din Irlanda de Nord, și prin mozaicurile sale frumoase.

Nu ratați ocazia de a vă bucura de așa-numitul 'ac al speranței', care se înalță prin acoperișul catedralei.

Intrarea este gratuită dacă intrați în timpul orelor de slujbă sau dacă spuneți că intrați pentru a spune o rugăciune.

catedral-de-belfast

Commercial Court

Una dintre cele mai atractive străzi din Belfast, atât de colorată cu graffiti și flori, de aici puteți accesa unul dintre cele mai incredibile locuri din oraș.

Acest colț magic este o curte plină de picturi murale care înfățișează aspecte din viața de zi cu zi a locuitorilor din Belfast.

Aici se află și unul dintre cele mai faimoase pub-uri din Belfast, Duke of York, și măcar intrați înăuntru pentru a vedea cât de uimitor este și de ce nu încercați una dintre faimoasele lor halbe.

comercial-court-belfast

Picturi murale Cathedral Quarter

Mergând în direcția Shankill Road, veți ajunge în faimoasa zonă din Belfast, renumită pentru numeroasele picturi murale care înfățișează conflictul politic dintre catolici și protestanți, această zonă fiind un adevărat muzeu în aer liber.

Cea mai mare atracție turistică din acest oraș sunt, fără îndoială, aceste picturi murale și este recomandabil să faceți un tur cu un ghid local care vă va explica la perfecție acest conflict dur cunoscut sub numele de 'The Troubles'

Shankill-Road-belfast

Muzeul Ulster și Grădinile Botanice

Acest muzeu este, fără îndoială, cel mai bun loc pentru a afla mai multe despre istoria Irlandei de Nord.

Prin galeriile sale, are galerii de la cea mai veche eră a dinozaurilor până în zilele noastre, săli pline de colecții arheologice, artă și chiar o mumie egipteană.

Intrarea este complet gratuită și există, de asemenea, un tur gratuit cunoscut sub numele de 'Welcome Tour', care durează o oră.

Acest tur nu este disponibil în mod regulat, dar site-ul web al muzeului vă permite să verificați cu ușurință când este disponibil.

Acest muzeu este situat în Grădina Botanică, unde se află și 'Casa palmierilor', unde puteți admira plante tropicale.

jardin-botanico-belfast

Închisoarea Crumlin

Cunoscută sub numele de Crumlin Road Gaol, a fost o închisoare deschisă în 1846, singura închisoare din epoca victoriană din țară, și a avut o importanță vitală în timpul conflictului din oraș, deoarece prin ea au trecut prizonieri din ambele tabere.

În prezent, puteți face o vizită ghidată de aproximativ 70 de minute, la prețul de 10 euro, unde veți vedea la fața locului cum au trăit prizonierii și le veți asculta poveștile.

Crumlin-Road-Gaol-belfast

Pub-uri în Belfast

Imaginați-vă că plecați din acest oraș irlandez fără să ieșiți în oraș pentru a vă bucura de atmosfera irlandeză autentică, de pub-urile sale bine cunoscute din centrul orașului, ar fi un păcat să nu vă răsfățați cu ele.

Un must este The Crown Liquor Saloon, deoarece este cel mai vechi pub din oraș, cu un decor incredibil de pitoresc. Atât de mult încât a fost recunoscut ca sit al patrimoniului național, devenind cel mai faimos pub din Belfast - locul perfect pentru a încerca o halbă bună!

The-Crown-Liquor-Saloon-belfast

Ghid turistic pentru Belfast: Ziua 3

Această a treia zi în Belfast va fi petrecută bucurându-vă de atracțiile turistice care se află puțin mai departe de centrul orașului și care sunt o necesitate în această călătorie uimitoare.

Castelul Belfast

Acest castel este situat pe Cave Hill, construit în 1870, iar acum are un magazin de antichități, un restaurant și un centru de informare. Programul de funcționare este următorul: De marți până sâmbătă între orele 9.00 și 22.00, luni și duminică între orele 9.00 și 17.30.

Deoarece este un pic în afara orașului, o modalitate bună de a ajunge acolo este cu o mașină de închiriat (excelentă pentru a ajunge și la următorul obiectiv turistic) sau cu autobuzul.

Dacă luați linia 1 și coborâți la Strathmore Park, veți fi la 5 minute de mers pe jos.

castillo-de-belfast

Giant's Causeway

Este de neiertat să te afli în Belfast și să nu-ți dedici o zi pentru a vizita acest incredibil sit natural, un loc diferit și enigmatic, declarat patrimoniu UNESCO.

Giant's Causeway se află la 1 oră și 15 minute de orașul Belfast, așa că cea mai bună opțiune este să închiriezi o mașină pentru a te deplasa până acolo și să te bucuri de peisajele pe care ți le oferă întreaga coastă a Antrimului, până când ajungi la destinația naturală.

Este foarte ușor să ajungi acolo, deoarece totul este perfect semnalizat.

De-a lungul drumului puteți face câteva opriri, cum ar fi Podul de frânghii Carrick a Rede, faimosul castel Dunluce și, fără îndoială, trebuie să vă opriți pentru a vizita cea mai faimoasă distilerie de whisky irlandez, distileria Bushmills.

calzada-de-los-gigantes

Dacă preferați să nu închiriați o mașină, există multe alte modalități de a ajunge direct la faimoasa Giant's Causeway, cum ar fi transportul public sau un tur cu ghid.

Transportul public din Belfast nu este direct, ci necesită un transfer la Coleraine și, de acolo, la Giant's Causeway. Dacă alegeți această opțiune, este bine să vă petreceți întreaga zi acolo, deoarece este nevoie de mult timp pentru a ajunge acolo.

O altă modalitate de a ajunge acolo este un tur ghidat, cu transport inclus și un ghid însoțitor, dar în acest fel va trebui să vă dedicați o zi întreagă.

După toate aceste vizite în locurile fermecătoare pe care le are de oferit orașul Belfast, în 3 zile veți putea spune că ați cunoscut în detaliu acest incredibil oraș irlandez.
Probabil că v-ați îndrăgostit de acest loc minunat, pentru că, în ciuda dimensiunilor sale mici, s-a dovedit a fi o destinație cu adevărat uimitoare.

Cele mai vizualizate pagini