Berlin în 3 zile Berlin SUPERGUÍA pentru o excursie de 3 zile!

Berlinul este unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa, este un oraș foarte frumos și are mai multe atracții turistice, printre care Zidul Berlinului și Poarta Bradenburg, dar, pe lângă toate atracțiile turistice pe care mulți dintre noi le cunoaștem, mai sunt și altele care merită descoperite de noi înșine.

Este o destinație foarte interesantă pentru o escapadă de 3 zile sau de weekend. Vă veți îmbiba de istorie și veți cunoaște unul dintre orașele cu cele mai multe de povestit din Europa.

Berlin-en-3-dias

Este posibil să călătorești la Berlin în 3 zile?

Berlinul este un oraș imens, practic imposibil de descoperit în întregime în doar trei zile. Cu toate acestea, pentru că știm că mulți oameni au un program și un orar strâns, am elaborat un ghid care vă va permite să vedeți cele mai importante și cele mai bune locuri din Berlin în 3 zile .

Deci, ați recomanda o excursie de weekend la Berlin?

Da! Absolut, este un oraș cu multă istorie și multe de povestit, evident că poate dura mai multe zile, dar aici veți găsi ghidul perfect pentru a vedea Berlinul într-un weekend de trei zile. Pregătiți-vă să începeți!

Cel mai bun mod de a cunoaște Berlinul este cu un ghid specializat în oraș? Și ați putea crede că acest lucru vă va costa o mulțime de bani... Dar noi vrem să vă oferim un cadou minunat: un tur de 2:30 ore cu un ghid expert al orașului. Nu sună bine? Înscrieți-vă pentru TURUL GRATUIT prin Berlin aici.

Cum să economisiți bani în timpul călătoriei dumneavoastră la Berlin? Berlinul are mai multe modalități de a economisi bani, principala și preferata noastră fiind legitimațiile de călătorie și cardurile de transport. Iată care sunt principalele opțiuni:

Berlin WelcomeCard - Utilizare nelimitată a transportului public timp de 2 zile și reduceri de 50% la 190 de atracții turistice - RRP - £19 - Rezervați acum >

Berlin Pass - Acces gratuit și fără coadă la cele mai importante atracții ale orașului timp de 2 zile RRP - £98 - Rezervați acum >

Ce să vezi în Berlin în trei zile?

Iată un scurt itinerar care vă va duce în unele dintre cele mai interesante locuri din Berlin. Desigur, nu veți putea vizita întreaga capitală germană, dar veți putea vizita cele mai importante locuri și veți putea profita la maximum de șederea dumneavoastră.

Ghidul Berlinului: Ziua 1

Puteți începe prima zi prin a vizita East Side Gallery, adică partea din Zidul Berlinului . Și bineînțeles că vom începe cu Zidul Berlinului. Cel mai important punct de reper din Berlin.

Zidul Berlinului

Cel mai faimos zid din Europa, care nu a fost dărâmat în 1989 și care se află și astăzi în picioare, găzduind unele dintre cele mai frumoase picturi murale și graffiti pe care le veți vedea vreodată. Într-un anumit sens, aceste graffiti reprezintă un tribut adus libertății.

muro-de-berlin

Poarta Bradenburg

După această vizită, puteți lua metroul până la Pariser Platz. Odată ajunși acolo, vă puteți bucura de fațada estică a Porții Brandenburg , unul dintre principalele simboluri ale orașului, care în trecut a fost poarta de intrare în oraș.

puerta-de-brademburgo

Este un monument spectaculos, cu trei secole de istorie și o frumusețe care nu lasă pe nimeni indiferent. De asemenea, se spune că reprezintă triumful păcii asupra forței armelor.

Memorialul Holocaustului

După ce ați vizitat Poarta Brandenburg, puteți vizita Memorialul Holocaustului , care se află în apropiere. Acest monument impresionant este alcătuit din sute de blocuri de beton de diferite dimensiuni, dispuse în așa fel încât să dea impresia unui adevărat labirint, ceea ce sporește sentimentul de singurătate și neliniște pe care încearcă să îl genereze.

memorial-holocausto

După aceasta, puteți merge puțin pe jos (sau puteți lua un autobuz) până la Coloana Victoriei. De la Memorialul Holocaustului până la acest alt monument nu sunt mai mult de doi kilometri, așa că, dacă vreți să faceți o plimbare, nu vă va lua mult timp.
Această coloană comemorează victoriile Prusiei asupra Danemarcei, Austriei și a lui Napoleon al III-lea în diferite bătălii de-a lungul timpului. Este un monument de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

După această vizită, este posibil să preferați să mergeți la un restaurant pentru prânz înainte de a continua traseul. În zona din jurul Kaiser Wilhelm Memorial Church , veți găsi mai multe restaurante. În plus, înainte sau după prânz, puteți vizita biserica.

iglesia-memorial-kaiser-wilhelm

După aceasta, vă puteți îndrepta spre Arhiva Bauhaus, care este un mic muzeu, dar care reunește diferite tipuri de desene, picturi și arhitectură din epoca Bauhaus. Intrarea costă 6 euro.

Parlamentul german

După vizita anterioară, vă puteți îndrepta spre Reichstag , Parlamentul german, care are o cupolă spectaculoasă proiectată de Norman Foster. Din vârf, vă puteți bucura de o priveliște spectaculoasă asupra întregului Berlin. Bineînțeles, trebuie să vă faceți o programare pentru a intra.

parlamento-aleman-berlincupula-parlamento-aleman

După ce ați terminat de vizitat Reichstagul și cupola sa magnifică, puteți merge la Muzeul Topografia terorii , dedicat Gestapo-ului și SS-ului. Intrarea este gratuită , iar muzeul este de fapt destul de mare și plin de informații.

Checkpoint Charlie

Ziua se apropie de sfârșit și, în sfârșit, la lăsarea serii, puteți vizita Checkpoint Charlie , care a servit ca punct de trecere între RDG și RFG. Este unul dintre cele mai importante puncte de control ale Zidului Berlinului.

checkpoint-charlie

Ghidul Berlinului: Ziua 2

În cea de-a doua zi, puteți participa la un tur subteran organizat de Societatea pentru Cercetarea și Documentarea Structurilor Subterane. Există diferite itinerarii, iar prețul este de aproximativ 10 euro. În plus, ei explică diferite aspecte interesante ale rolului acestor structuri subterane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

bunkers-subterraneos-berlin

Pe parcursul acestor tururi ale zonelor subterane din Berlin, puteți descoperi diferite buncăre și pasaje care au fost folosite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și, în special, în timpul Războiului Rece.
Unele dintre aceste pasaje datează de la începutul secolului al XX-lea și, deși inițial erau destinate să protejeze muncitorii din subteran (de exemplu), în anii următori au fost folosite ca protecție împotriva diferitelor bombardamente la care a fost supus orașul.

tour-subterraneo-berlin


De-a lungul drumului vă puteți bucura și de unele imagini și elemente care acum fac parte din istorie, cum ar fi revistele pentru gospodine care explicau cum să reacționeze la un bombardament sau jocurile de societate pentru copii cu povești despre război.

Insula Muzeelor

După ce ați terminat aceste tururi subterane (după cum am menționat deja, puteți face mai multe, dacă doriți), puteți merge la un restaurant local pentru a vă bucura de gastronomia germană și, după aceea, vă puteți relaxa într-un parc.
Dacă doriți totuși să profitați la maximum de o zi, puteți alege să vizitați unul dintre numeroasele muzee din oraș.

isla-de-los-museos

Pentru a doua zi, itinerariul include o vizită la Insula Muzeelor , dar dacă credeți că într-o singură zi nu veți avea timp să vizitați cele trei muzee de acolo, ar putea fi un plan bun să vă dedicați restul după-amiezii pentru a vizita unul dintre cele trei muzee.

Ghidul orașului Berlin: Ziua 3

În cea de-a treia zi, ar trebui să începeți prin a vizita Alexanderplatz, unde se află Turnul TV , construit inițial ca un semn al puterii comunismului asupra capitalismului. Acest turn este cea mai înaltă clădire din tot Berlinul.

berlin-aleksanderplatz

Alexanderplatz

În Alexanderplatz se află și Ceasul Mondial, un monument uimitor care, pe lângă faptul că arată sistemul solar, vă va permite să știți cât este ceasul oriunde în lume.
După ce ați terminat de vizitat Alexanderplatz, puteți merge la Tacheles Kuntshaus. Totuși, înainte de a ajunge acolo, vă puteți opri pe drum pentru a vă bucura de Sinagoga New Berlin, o clădire spectaculoasă care nu lasă pe nimeni indiferent.

Tacheles

berlin-tacheles

După ce vizitați Tacheles Kuntshaus (un centru ocupat ilegal de la căderea Zidului Berlinului, unde se organizează de obicei diferite tipuri de evenimente culturale), puteți merge pe Insula Muzeelor, unde se află Muzeul Pergamon, Muzeul Nou și Muzeul Vechi.

Dacă aveți timp, puteți intra în toate cele trei, dar probabil că nu veți avea prea mult timp după toate vizitele anterioare. În acest caz, cel mai bine ar fi să mergeți la una dintre cele trei și să o vizitați în profunzime.

Muzeul Pergamon

Recomandarea mea este să vizitați Muzeul Pergamon , pentru a vă putea bucura de spectaculosul Altar Pergamon din Antichitatea clasică, care a fost transferat la muzeul german în urmă cu câțiva ani.
În plus, în acest muzeu puteți afla mai multe despre civilizațiile antice ale Greciei, Romei, Mesopotamiei și altele. Pe lângă Altarul Pergamon, acest muzeu găzduiește și Poarta Ishtar babiloniană și Poarta pieței din Milet.
Trebuie remarcat faptul că, pe lângă toate cele de mai sus, acest muzeu găzduiește și un număr mare de elemente de artă islamică, care merită de asemenea o vizită pentru frumusețea lor extremă.
După toată această vizită, probabil că veți dori să căutați un bar liniștit unde să beți o cafea și să vă relaxați: ați vizitat cele mai importante obiective turistice din Berlin într-un timp record de 3 zile. Provocare îndeplinită!

Alte lucruri de văzut în Berlin

Grădina Zoologică

Grădina Zoologică din Berlin este situată în cartierul Mitte și este considerată una dintre grădinile zoologice cu cel mai mare număr de specii de animale din lume.

A fost inaugurat în 1844 datorită unei donații din partea lui Frederick William al IV-lea al Prusiei. Acvariul, la rândul său, și-a deschis porțile în 1913 și a consolidat oferta instituției.

În urma bombardamentelor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial au rămas în viață doar 91 de animale din cele 3.195 care trăiau în grădina zoologică la acea vreme. Munca de reconstrucție și de repopulare a fost așadar dificilă.

Hornbills cu coadă roșie, tuatara și gauri sunt unele dintre cele mai exotice animale din Grădina Zoologică, care are, de asemenea, panda, rinoceri, elefanți și multe alte specii.

Cel mai cunoscut locuitor al acestei grădini zoologice este Knut, un urs polar născut în captivitate în decembrie 2006.

Vizitați Berlinul în 3 zile. Concluzii
După cum vedeți, cu acest ghid pentru a descoperi Berlinul în 3 zile , deși nu veți putea cunoaște orașul sută la sută, veți putea descoperi cele mai importante și turistice locuri . Am inclus aici acele locuri pe care nimeni nu ar trebui să le rateze, sub nicio formă, atunci când se află în capitala germană.

Utilizatorii care au văzut ghidul nostru pentru Berlin în 3 zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini