Bilbao în 3 zile Ghid Bilbao într-un weekend cadou FreeTour

Această capitală a Biscayei este o metropolă cosmopolită, cu o cultură inovatoare, o arhitectură de avangardă uimitoare, monumente și o gastronomie rafinată, cunoscută peste tot.

În acest ghid pentru Bilbao în 3 zile , veți descoperi locurile incredibile pe care acest oraș le are de oferit.

bilbao-en-3-dias

Ce să vezi în Bilbao în 3 zile

Acest oraș este perfect pentru un tur de două sau trei zile, permițându-vă să îl cunoașteți de la un capăt la altul fără a pierde niciunul dintre locurile sale emblematice.

Vă puteți deplasa pe jos, dar vă recomand să vă luați cardul de transport Barik.

Acest lucru vă oferă posibilitatea de a utiliza toate mijloacele de transport în comun mai ieftin și mai rapid. Costă 3 euro și are o reîncărcare minimă de 5 euro, iar acesta poate fi obținut atât de la Renfe, cât și de la automatele de metrou din Bilbao. Este cel mai convenabil mod de a vă deplasa în Bilbao!

Zona din jurul estuarului nu este deloc accidentată, există mai multe piste pentru bicicliști și numeroase companii de închiriere de biciclete.

Este un stil diferit și un mod diferit de a cunoaște Bilbao, acoperind o mare parte din patrimoniul său cultural și descoperind colțuri pe care nu le-ai vedea cu metroul sau cu autobuzul.

Nu poți pleca din oraș fără să încerci faimoasele sale pintxos, ceva foarte caracteristic culturii sale și oamenilor locali, și nu vei fi mai prejos.

Iată câteva dintre cele mai bune locuri pentru pintxos din Bilbao: cea mai bună zonă prin excelență pentru a le încerca este Plaza Nueva, atmosfera și calitatea sunt imbatabile, în special Bar Charly sau Gure Toki.

Puțin mai departe de centrul orașului, în cartierul vechi, barul Con B de Bilbao este o altă zonă excelentă pentru a le încerca. Nu plecați fără să aveți una în gură!

FREETOUR în jurul Bilbao: O altă recomandare este să faceți un Free Tour în jurul Bilbao, ocazia perfectă pentru a cunoaște cultura și istoria acestui loc mai în profunzime. Cel mai bine este să faceți acest tur în prima zi, ca un prim contact cu acest oraș uimitor. Rezervați aici turul GRATUIT al orașului Bilbao.

Ghid turistic Bilbao: Ziua 1

Prima zi în oraș este dedicată cunoașterii celor mai turistice și emblematice monumente și locuri ale sale, descoperind locuri uimitoare.

Muzeul Guggenheim

Unul dintre cele mai importante muzee de artă contemporană din Spania, a fost inaugurat în 1977.

În afară de colecțiile incredibile pe care le găzduiește în interior, fațada și designul clădirii sunt ceva deosebit și o operă de artă în sine. Una dintre opririle obligatorii în oraș.

bilbao-en-3-dias

Programul de funcționare este de marți până joi, între orele 10:00 și 20:00, cu o taxă de intrare de 16 €.

Lângă muzeu se află două dintre cele mai faimoase sculpturi ale sale, Cățelușul din Bilbao, cel mai iubit câine al orașului, și, câțiva metri mai departe, o sculptură mare reprezentând un păianjen.

Teatrul Arriaga

Aceasta este o clădire maiestuoasă în stil neobaroc, construită la sfârșitul secolului al XIX-lea, dedicată 'Mozartului spaniol'.

teatro-arriaga

Designerul său a fost inspirat de Opera din Paris, iar fațada sa impunătoare de pe malul râului vă va tăia respirația.

În zilele noastre este încă folosit ca teatru, unde se joacă numeroase spectacole, și poate doriți să vedeți unul când vă plimbați prin zonă.

Mercado de la Ribera

În apropierea podului San Antón și în inima cartierului istoric se află unul dintre cele mai vizitate locuri de către turiști atunci când vizitează orașul.

mercado-de-la-ribera

Această clădire datează din 1929, fațada sa este impresionantă și a fost, de asemenea, recunoscută ca fiind cea mai bună piață de alimente și cea mai mare piață acoperită din întreaga Europă. Cât de uimitor!

Dar nu este cunoscut doar pentru gastronomia sa ideală, ci și pentru spectacolele live de jazz și swing, în special duminica.

Biserica San Antón

iglesia-de-san-anton

Este unul dintre locurile cele mai caracteristice și mai iubite de locuitorii săi, un loc esențial atunci când vizitați orașul. Atât de mult încât este reprezentată pe blazonul echipei de fotbal Athletic Club de Bilbao.

Este în stil gotic, interiorul său este cu adevărat uimitor, iar intrarea costă 3€, fiind gratuită pentru copii.

Bilbao Old Town

casco-viejo-bilbao

Aceasta este inima orașului, cunoscută și sub numele de cele șapte străzi, o rețea de străduțe înguste, o reflecție vie a istoriei și culturii din Bilbao.

Străzile sale exprimă perfect esența și modul de viață al locuitorilor săi.

De asemenea, este plin de magazine, baruri și baruri, ceea ce îl face cel mai vizitat loc din oraș, fiind în totalitate pietonal și un loc ideal pentru plimbări.

Ghid turistic Bilbao: Ziua 2

Cea de-a doua zi este dedicată cunoașterii tuturor colțurilor acestui oraș uimitor care încă mai pot fi savurate, fiind locuri esențiale de văzut înainte de plecare.

Stadionul Athletic de Bilbao

Cunoscută ca fiind catedrala fotbalului, stadionul său impunător, San Mamés, poate fi văzut de pe o mare parte a estuarului.

estadio-de-bilbao

Puteți face un tur ghidat al stadionului, mergând pe gazon și prin muzeu, care costă 14€, sau pur și simplu vă puteți plimba pe stadion și merită.

Aveți, de asemenea, opțiunea de a vă bucura de un meci live, chiar dacă nu sunteți un fan al echipei, atmosfera este minunată și puteți vedea cât de importantă este echipa pentru localnici.

Muzeul maritim din Bilbao

museo-maritimo-bilbao

Estuarul Bilbao este, a fost și va fi una dintre cele mai importante zone pentru orașul Bilbao.

Acest muzeu prezintă povestea dezvoltării și schimbărilor de-a lungul timpului, precum și multe alte expoziții. Intrarea costă 6 euro.

Grúa Carola

grua-carola

Aceasta este una dintre puținele reminiscențe rămase în oraș ale epocii de aur a industrializării în această zonă. Ocupă spațiul ocupat anterior de șantierele navale, cu o înălțime de 60 de metri.

Numele îi vine de la o femeie care trecea zilnic pe lângă șantierul naval, atrăgând atenția tuturor muncitorilor prin frumusețea și amabilitatea ei. Astăzi, este unul dintre simbolurile orașului Bilbao.

Iberdrola Tower

torre-iberdrola-bilbao

Este o piesă cheie, care demonstrează schimbarea și evoluția prin care a trecut orașul.

Cu o înălțime de 165 de metri, deține titlul de cea mai înaltă structură din Comunitatea Autonomă a Țării Bascilor. Este în principal o clădire de birouri, dar are și un mic Corte Ingles și o cafenea. Urcați în acest turn și bucurați-vă de una dintre cele mai bune priveliști panoramice ale orașului.

Universitatea din Deusto

universidad-de-deusto

Aceasta este cea mai veche universitate privată din Spania, dar este considerată a fi și cea mai bună universitate de predare. Acest centru pregătește de mulți ani unele dintre cele mai strălucite minți.

Această clădire este situată pe malul estuarului, cu o fațadă impunătoare, vă recomand să vă plimbați în jurul ei.

Ghid turistic Bilbao: Ziua 3

Ultima zi în acest oraș spectaculos este pentru a termina de descoperit colțurile magice pe care le are de oferit vizitatorilor săi.

Azkuna Zentroa

Acesta este un depozit de vinuri maiestuos și elegant, cunoscut sub numele popular de La Alhóndiga de Bilbao.

azkuna-zentroa

Jucându-se cu destinația inițială a clădirii, primăria a transformat-o astăzi într-un frumos centru cultural.

Cu faimosul său Atrium of Cultures, o mare piață acoperită, împodobită cu 43 de coloane de diferite stiluri și materiale.

Acoperișul său dă spre acoperișul clădirii, un bazin mare și transparent care filtrează lumina în interiorul clădirii, cunoscut sub numele de Terasa Soarelui.

Teatrul Campos Elíseos

teatro-campos-eliseos

Acest teatru din capitala Biscayei a fost inaugurat în secolul XX și este unul dintre cele mai importante teatre din Spania.

Până în ziua de azi, încă găzduiește spectacole și activități uimitoare. Dacă nu aveți timp să intrați înăuntru pentru a vedea vreuna dintre ele, vă recomand să o vizitați pentru a aprecia fațada sa uimitoare, foarte decorată, o caracteristică cheie a arhitecturii moderniste din Bilbao.

Podul Zubizuri

Puente-Zubizuri

Proiectat de Calatrava, acesta este unul dintre simbolurile orașului Bilbao și trebuie neapărat vizitat. Acesta traversează estuarul Nervión, făcând legătura între Castaños și Ensanche.

Structura sa este caracterizată de o culoare albă, cu o formă arcuită și o estetică spectaculoasă, asemănătoare cu cea a unei bărci.

Inițial, podeaua era din sticlă, dar din cauza alunecărilor de teren provocate de ploi, a trebuit să fie acoperită pentru a facilita trecerea.

Bazilica Begoña

basilica-de-san-begona

Această clădire cunoscută sub numele de La Amatxu a fost construită aici datorită apariției Fecioarei începând cu secolul al XVI-lea și este predominant în stil gotic, deși are și alte stiluri.

Fecioara de Begoña este sfânta patroană a Biscay, fiind simbolul marinarilor, una dintre cele mai obligatorii și esențiale vizite atunci când se ajunge în acest oraș. Este gratuit.

Zona din jur este ideală pentru plimbări.

Punctul de belvedere Artxanda

Mirador-de-Artxanda

Situat în vârful unuia dintre munții care înconjoară orașul, de aici se poate obține cea mai bună panoramă a orașului, precum și a Văii Txorierri. Este locul prin excelență din oraș și cea mai importantă parte a excursiei.

Pentru a ajunge acolo puteți folosi Funicularul Artxanda, care pleacă la fiecare 15 minute și costă 2 €. Cel mai bun loc din oraș pentru a vă încheia vizita la Bilbao!

În concluzie, Bilbao este un oraș care nu dezamăgește, cu un număr infinit de locuri de vizitat, atât în centru sau în cartierul istoric, cât și în împrejurimi. În ciuda avangardei și a modernismului, acest oraș a reușit să își păstreze cele mai vechi tradiții. Bilbao nu dezamăgește!

Cele mai vizualizate pagini