Bogotá în 3 zile Întâlnește-te cu Bogota în trei zile cu Ghidul nostru

Bogota este una dintre acele destinații care trebuie neapărat vizitate în Columbia, această capitală columbiană este un oraș vibrant, plin de istorie, monumente fascinante, gastronomie delicioasă și o cultură electrizantă. Aici vă voi arăta un traseu perfect pentru Bogota în 3 zile , astfel încât să nu ratați niciunul dintre cele mai spectaculoase monumente și locuri. Ce mai așteptați să le descoperiți?

bogota-en-3-dias

Ce să vezi în Bogota în 3 zile

Există mulți călători care se întreabă dacă Bogota este o destinație sigură pentru a călători, în ciuda reputației sale, nu ar trebui să vă faceți griji cu privire la siguranța dumneavoastră, deoarece este o destinație sigură dacă sunteți conștient de orele și zonele în care vă deplasați în funcție de timp.

Nu uitați că locurile pe care le veți vizita sunt atracții turistice importante, așa că securitatea este deja sporită. Țineți cont de faptul că magazinele se închid la ora 19:00. La această oră, numărul de oameni de pe străzi este redus, ceea ce poate crește puțin mai mult insecuritatea.

Este ușor să vă deplasați în capitala columbiană, în mare parte pe jos, deoarece majoritatea monumentelor se află în centrul istoric și, de cele mai multe ori, nu este necesar să folosiți transportul public.

Acestea fiind spuse, sunteți gata să vă începeți itinerariul în Bogota. Să începem!

Cadou Bogota FREETOUR: Începeți călătoria cu un cadou, sau mai bine zis un CADOU, un tur gratuit al orașului Bogota de mâna unui expert local și complet gratuit (bineînțeles, dacă ghidul merită, lăsați un bacșiș pentru ca acesta să poată continua să ofere acest serviciu). Vă recomand să rezervați acest tur pietonal gratuit în prima zi, dacă aveți posibilitatea de a cunoaște marea cultură a orașului. Rezervați-vă turul GRATUIT al Bogota aici.

Ghid turistic Bogota: Ziua 1

Prima zi este cea în care veți începe vizitarea orașului, cu cele mai importante locuri pentru a descoperi istoria și cultura Bogotei.

Muzeul Național

Museo-Nacional-de-Bogota

Ce mod mai bun de a începe ziua decât să înveți mai multe despre istoria capitalei columbiene , locul perfect pentru a face acest lucru este Muzeul Național, la doar câțiva metri de piața aglomerată.

În interiorul clădirii este găzduită o mare expoziție cu numeroase obiecte istorice ale orașului, cu o mare importanță arheologică, vestigii ale strămoșilor din Bogota.

Ceea ce este fascinant este că se află în ceea ce cu ani în urmă a fost folosit ca o presiune importantă a orașului.

Orele de vizită sunt de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00.

Plaza Bolivar

Plaza-Bolivar

Continuați să vizitați unul dintre cele mai aglomerate locuri din marele oraș , considerat centrul nevralgic al capitalei.

Această zonă este una dintre cele mai atmosferice, de dimensiuni mari și cu o măreție caracteristică, datorită faptului că piața este înconjurată de clădiri mari și importante.

În el, este obișnuit să vedem numeroși turiști, deoarece găzduiește numeroase monumente de mare importanță istorică și culturală, centrul istoric al orașului, declarat Monument Național.

Catedral Primada de Colombia

Catedral-Primada-de-Colombia

În aceeași piață se află unul dintre simbolurile orașului Bogota , clădirea catedralei primatului, unul dintre locurile care primește cei mai mulți turiști pe an.

A fost declarat Monument Național, datorită stării perfecte de conservare cu care se mândrește clădirea, în ciuda vechimii sale.

Exteriorul său este o bijuterie arhitecturală, care iese în evidență deasupra tuturor clădirilor din Plaza Bolívar, dar interiorul său are un farmec aparte, în care se remarcă coridorul central decorat cu coloane mari pe laturile sale. Impresionant, iar intrarea este gratuită!

Capitolio Nacional

Plaza-Bolivar

De cealaltă parte, tot în Plaza Bolívar, se află Capitolio Nacional, o clădire colosală și impunătoare, care nu trece neobservată în piață.

Se remarcă prin arhitectura sa impresionantă, care nu lasă nici un vizitator indiferent, în interiorul său găzduiește palatul legislativ al orașului. Bucurați-vă de această operă de artă!

Muzeul Botero

Museo-Botero

Unul dintre cele mai importante muzee din oraș , considerat unul dintre cele mai bune muzee de artă din întreaga Americă Latină.

Indiferent dacă sunteți sau nu iubitor de artă, este un loc de vizitat pentru orice turist din Bogota, deoarece găzduiește un număr mare de expoziții cu lucrări ale unor artiști de prestigiu.

Printre cele mai remarcabile se numără operele lui Miró, Picasso și Monet, printre mulți alții - nu puteți pleca fără să o vizitați!

Plazoleta Chorro de Quevedo

Plazoleta-Chorro-de-Quevedo

În cartierul Candelaria, se remarcă această frumoasă piațetă, are un spațiu mic, deși are o mare importanță istorică , fiind un loc unde au avut loc numeroase evenimente istorice.

Se remarcă prin culorile sale vii, o piață deosebită și specială, unde se pot găsi numeroși artiști stradali, vă recomand să mergeți la apus pentru a vă bucura de atmosfera magică pe care o oferă vizitatorilor săi.

Puteți profita de atmosfera liniștită pentru a savura o băutură pe numeroasele sale terase.

Ghid turistic pentru Bogota: Ziua 2

A doua zi este perfectă pentru a continua să vizitați cele mai importante locuri din oraș, precum și unele locuri mai puțin cunoscute, care ascund un farmec aparte.

Parque de los Periodistas

Parque-de-los-periodistas

Cel mai bun loc pentru a începe cea de-a doua zi în capitală este acest celebru parc, care este centrul nervos al orașului , cu o agitație continuă în orice moment al zilei.
Numele său provine de la faptul că în anii '60 era locul în care se întâlneau cele mai cunoscute personalități literare ale vremii, de la poeți la jurnaliști și angajați ai unor instituții media de prestigiu.

Este un loc cu o energie vibrantă, care vă va face să începeți ziua în forță datorită atmosferei sale pline de viață.

Museo Quinta de Bolívar

Museo-Quinta-de-Bolivar

Acest muzeu deosebit este găzduit în clădirea care a fost locuința popularului Simón Bolívar pentru o scurtă perioadă de timp, turul muzeului nu este unul lung, dar este o vizită plăcută și interesantă.

În interior se pot vedea unele dintre obiectele personale ale acestui important eliberator, precum și mobilierul original al casei, situată într-un mediu înconjurat de verdeață și natură, cu grădini frumoase, un loc de mare importanță pentru oraș!

Grădina botanică

Jardin-Botanico-Bolivia

În inima centrului orașului se află o grădină frumoasă care se remarcă prin stilul său tropical, o mică oază de palmieri în orașul Bogotá .

Vă recomand să vă plimbați prin el cu calm, ideal pentru a scăpa de agitația orașului, să vă bucurați de un tur înconjurat de natură, se remarcă prin frumoasele sale galerii de orhidee, un joc spectaculos de culori.

De asemenea, puteți vizita marele său cadran solar sau lacul său artificial cu o cascadă, veți avea impresia că vă aflați la kilometri distanță de capitală.

Muzeul Aurului

Museo-del-Oro-Bogota

Unul dintre cele mai populare obiective turistice din oraș, datorită exponatelor sale cuprinzătoare, a fost declarat cea mai bună colecție de obiecte precolumbiene din lume .

Vizitați interiorul acestuia și bucurați-vă de o călătorie în trecutul strămoșilor din epoca precolumbiană, unde veți învăța despre cultura lor magică.

Acesta adăpostește numeroase obiecte litice, pietre prețioase folosite de această cultură, taxa de intrare este de 3000 pesos.

Turnul Colpatria

Torre-Colpatria

Pe timp de noapte, vă recomand să vizitați maiestuosul turn al orașului, care se distinge de restul monumentelor.

Este unul dintre cele mai mari simboluri ale orașului , o parte esențială a orizontului orașului, având o înălțime de peste 200 de metri. Ce nebunie!

La etajul 48 se află un restaurant sau un bar unde puteți savura o băutură sau cina, priveliștea este gratuită, dar este necesar să beți ceva pentru a vă bucura de priveliște.

De aici, veți avea cele mai bune vederi panoramice ale orașului, cu Bogota la picioarele dumneavoastră. Un loc magic pentru a te bucura de apus, nu crezi?

Ghid turistic pentru Bogota: Ziua 3

În cea de-a treia zi vă veți bucura de împrejurimile orașului, veți descoperi comorile sale ascunse și vă veți bucura de minunata Bogota până în ultima clipă.

Cascada de la Chorrera

Cascada-de-la-Chorrera

Începeți ziua descoperind un loc spectaculos în împrejurimile orașului, Cascada de la Chorrera, la doar 1 oră și 15 minute cu mașina vă puteți bucura de o minune a naturii .

Aceasta este cea mai înaltă cascadă din țară și este unul dintre locurile cele mai vizitate de turiști pe tot parcursul anului în zona din jurul orașului, datorită împrejurimilor sale frumoase.

Salitre Mágico

Salitre-Magico

Înapoi în oraș, bucurați-vă de bine-cunoscutul parc de distracții numit Salitre Mágico, un loc frecventat atât de turiști, cât și de localnici.

Taxa de intrare este de 40.000 de pesos columbieni, ceea ce reprezintă echivalentul a 10 euro, așa că merită să plătiți taxa de intrare pentru a vă simți bine.

Are atracții pentru copii și adulți, îndrăznești să urci pe cele mai înalte?

Cartierul Usaquén

Barrio-Usaquen

Vizitați zona de nord-vest a orașului Bogota, zona în care orașul a început să crească, formând capitala pe care o cunoaștem astăzi.

Un loc în care străzile sale înguste ies în evidență, unde cele mai vechi clădiri în stil colonial și cele mai moderne din oraș coexistă perfect și în armonie. Cel mai pur cartier din Bogota!

Mercado de las Pulgas Usaquén

Mercado-de-las-Pulgas-Usaquen

Un loc de vizitat în cartier, plin de standuri stradale, magazine, restaurante și standuri de artizanat tipic.

Atmosfera acestui loc este deosebită, perfect pentru a cumpăra un suvenir la un preț economic, frecventat de turiști și localnici deopotrivă. Duminica este spectaculos!

Monserrate

Monserrate

Pentru a încheia ziua, mergeți la Cerro de Monserrate, unde veți găsi cel mai faimos punct de belvedere din Bogota , la o altitudine de 3000 de metri. Imaginați-vă priveliștea!

Puteți ajunge acolo pe jos, cu funicularul sau chiar cu telecabina, în orice caz, călătoria merită, unde vă puteți bucura de împrejurimile naturale ale orașului, de Bogota și de dealurile sale impresionante.

Sfaturi suplimentare pentru a călători în Bogota

Este important să știți ce documente sunt necesare pentru a intra în țară, vizitatorii din Spania nu trebuie să obțină o viză pentru o ședere redusă.

Este necesar și esențial să aveți o carte de identitate și un pașaport valabile, pentru a vă putea bucura de Bogota.

Moneda folosită în Bogota este peso columbian, vă recomand să vă aduceți bani cash, așa că odată ce aterizați în țară faceți restul la unul dintre bancomatele din oraș pentru a economisi comisioanele mari.

Cele mai vizualizate pagini