Bologna în 3 zile Ghidul monumentului Bologna pentru un weekend

Bologna este capitala regiunii Emilia Romagna, este situată în nordul Italiei, datorită Universității sale, acest oraș devine din ce în ce mai cunoscut în Europa, dacă îl vizitați vă veți putea bucura de magia străzilor sale foarte autentice.
Bologna este ideală pentru vizitarea obiectivelor turistice, dacă vă gândiți să petreceți 3 zile în Bologna , vă spunem ce puteți face și vedea în acest oraș minunat.

Bolonia-en-3-dias

Ce să vezi în Bologna în 3 zile?

Bologna are cel mai mare centru medieval din Europa... În ciuda acestui fapt, este ușor de explorat, dar cu atât de multe atracții oferite, o escapadă de trei zile la Bologna poate fi modalitatea perfectă de a o cunoaște și de a-i descoperi farmecul. Chiar și într-un weekend, vă veți face o impresie bună despre oraș.

De neratat...
În Italia, după cum știm deja, oamenii mănâncă foarte bine, fiecare zonă are propriile mâncăruri tipice, iar unele dintre ele sunt chiar mai delicioase. Nici Bologna nu este mai prejos și de aceea i se spune 'la gorda' (cea grasă), deoarece bucătăria sa este renumită pentru paste și cârnați. Dar dacă există un lucru care iese în evidență, acesta este patiseria, cu aluatul său buretos și umpluturile sale delicioase. Nu uitați să le încercați în timpul călătoriei dvs. în Bologna

Călătorie în Bologna: Ziua 1

Via Zamboni

Stradă istorică din centrul orașului Bologna, care poartă numele patriotului bolognez Luigi Zamboni (1772 - 1795), considerat, alături de Giovanni Battista De Rolandis, creatorul drapelului italian, și care se întinde de la turnurile Asinelli și Carisenda până în Piazza Porta San Donato.

Via-Zamboni-Bolonia

Turnul Prendiparte (Il Riparo dei Prendiparte)

Construit în a doua jumătate a secolului al XII-lea de către familia Guelph de Prendiparte, are o înălțime totală de 61 m. Grosimea pereților de bază indică faptul că turnul a fost cel mai probabil tăiat sau nu a fost niciodată finalizat.

Torre-Prendiparte-Bolonia

În secolul al XV-lea a trecut în mâinile familiei Fabruzzi, iar în secolul următor în cele ale bisericii, între 1751 și 1796, etajele intermediare au fost folosite ca închisoare; ca o curiozitate, trebuie remarcat faptul că s-au păstrat câteva inscripții gravate pe pereți de către prizonieri.

Quadrilatero

Zona cunoscută sub numele popular de 'Quadrilatero' este situată în centrul orașului și este delimitată de: Piazza Maggiore, via Rizzoli, piazza della Mercanzia, via Castiglione, via Farini, piazza Galvani și via dell'Archiginnasio.

Quadrilatero-en-Bolonia

Încă din Evul Mediu, această zonă și-a păstrat vocația comercială de-a lungul secolelor, principalele bresle meșteșugărești ale orașului având sediul în această zonă, în special pe strada Mercato di Mezzo, cunoscută astăzi sub numele de via Rizzoli.
Pe străzile din această zonă veți găsi de toate, de la magazine de bijuterii până la măcelării, magazine de legume, brutării și magazine tradiționale de artizanat și gastronomie.
Cele mai multe dintre aceste magazine și întreprinderi și-au păstrat arhitectura și mobilierul de la înființare, ceea ce le face relicve autentice care merită să fie luate în considerare.

Via Rizzoli

Această stradă cu cafenele, bănci și magazine de toate felurile, situată în centrul orașului, care leagă Piazza Maggiore de turnurile Asinelli și Carisenda, a fost inaugurată la începutul secolului XX și poartă numele celebrului politician și medic Francesco Rizzoli (1809 -1890), născut la Milano, dar care, de la vârsta de cinci ani, a locuit mereu la Bologna.

Vía-Rizzoli-Bolonia

Turnurile din Bologna

Trebuie să urcați 498 de trepte pentru a vedea orașul din turnuri, dar merită efortul pentru a vă bucura de această priveliște, de unde puteți distinge acoperișurile roșii înconjurate de dealuri.

Torres-de-Bolonia

Torre Degli Asinelli

Construit de familia cu același nume între anii 1109 și 1119, are o înălțime de 97,20 m și o înclinație de 2,23 m, din cauza scufundării neregulate a terenului și a fundațiilor
Baza este înconjurată de o fortăreață construită în 1488 pentru a adăposti soldații însărcinați cu apărarea sa.
Scara interioară cu 498 de trepte a fost finalizată în 1684.

Torre Degli Garisenda

Construit de familia cu același nume în același timp cu cel precedent, este considerabil mai jos și are o înclinație de 3,22 m.

Sanctuarul Sfântului Ștefan (Santuario di Santo Stefano)

Bazilica Santo Stefano este un grup de clădiri religioase cunoscute și sub numele de cele șapte biserici, deși în realitate au rămas doar patru (dacă au fost vreodată șapte):
Biserica Sfinților Vitale și Agricola, din secolul al IV-lea.
Biserica Sfântului Mormânt, secolul al V-lea.
Biserica Sfântului Ioan Botezătorul sau a Sfântului Crucifix, din secolul al VIII-lea.
Biserica Sfintei Treimi, din secolele al XII-lea și al XIII-lea.

Santuario-di-Santo-Stefano-Bolonia

Complexul, care a fost devastat la începutul secolului al X-lea, a fost reconstruit în mare parte de benedictini în primii ani ai secolului al XI-lea.
Numeroasele restaurări efectuate la sfârșitul secolului al XIX-lea și în primele decenii ale secolului al XX-lea au schimbat aspectul complexului așa cum era în secolul al XI-lea.

Excursie la Bologna: Ziua 2

Fântâna lui Neptun (Fontana del Nettun)

Fântâna lui Neptun, finalizată în 1556, a fost comandată de vice-legatul apostolic Pier Donato Cesi, pentru a-l glorifica pe Papa Pius al IV-lea, iar la construcția ei au participat Fundația Zanobio Portigiani, arhitectul Tommaso Laureti și sculptorul francez Giovanni Da Bologna.

Fontana-del-Nettun-Bolonia

Statuia lui Neptun a fost îndepărtată în timpul Primului și celui de-al Doilea Război Mondial, ca măsură preventivă, iar de-a lungul istoriei sale a suferit numeroase restaurări, cea mai recentă în 2016

Palazzo Accursio sau primăria (Palazzo d'Accursio sau comunale)

Clădirea este formată din două părți distincte, cel mai vechi din stânga, care în secolul al XII-lea era proprietatea familiei Accursio (de la care provine numele palatului) și care din 1336 a devenit sediul Judecătoriei Municipale, și cel din dreapta, construit în 1425 sub conducerea arhitectului Fioravante Fioravanti.

Palazzo-d’Accursio-o-comunale-Bolonia

Fațada a fost înnobilată la mijlocul secolului al XVI-lea cu un portal baroc realizat de arhitectul Galeazzo Alessi, deasupra căruia a fost amplasată o statuie mare din bronz a Papei Grigore al XIII-lea, realizată de sculptorul Alessandro Menganti în 1580.

Piazza Maggiore

Cu o suprafață de aproape 7000 m2, este principala piață din Bologna și este înconjurată de cele mai importante clădiri rămase din perioada medievală din oraș.
Construcția sa datează din jurul anului 1200 și a fost folosită inițial ca piață.

Piazza-Maggiore-Bolonia

În secolele al XV-lea și al XVI-lea a căpătat aspectul pe care îl are astăzi.
În 1860, Piazza Maggiore a primit numele de Piazza Victor Emmanuel al II-lea, primul rege al Italiei după procesul de unificare, în 1943 a fost redenumită Piazza della Repubblica, iar în cele din urmă, în iunie 1945, a adoptat numele actual.

Bazilica San Petronio (Basilica di San Petronio)

Este a cincea cea mai mare din lume ca mărime.

Basilica-di-San-Petronio-bolonia

Piatra de temelie a bazilicii gotice di San Petronio, dedicată sfântului patron al orașului, a fost pusă la 7 iunie 1390, cu arhitectul bolognez Antonio di Vincenzo ca director al lucrărilor, și a fost sfințită abia în 1954.
Lucrările de construcție au durat mai multe secole și chiar și astăzi fațada principală este încă incompletă.

Archiginnasio di Bologna

Construcția Archiginnasio, cu scopul de a oferi un sediu unitar pentru învățământul universitar, care până atunci fusese dispersat în diferite locuri, a fost promovată de Papa Pius al IV-lea prin intermediul legatului său apostolic, cardinalul Carlo Borromeo, și al vicelegatului Pier Donato Cesi, care a comandat proiectul lui Antonio Morandi, supranumit il Terribilia.

Archiginnasio-di-Bologna

Construcția a avut loc între 1562 și 1563.
Clădirea are un portic lung cu 30 de arcade în exterior și este împărțită în două etaje în jurul unei curți centrale cu două rânduri de galerii.
La etajul superior se află IL TEATRO ANATOMICO, o sală în formă de amfiteatru pentru cursurile de anatomie.
Clădirea a încetat să mai funcționeze ca universitate în 1803; din 1838, după ce a fost o școală primară timp de câțiva ani, a devenit sediul Bibliotecii Comunale. La parter, unele dintre fostele săli de clasă sunt ocupate de Societatea de Medicină Chirurgicală și de Academia de Agricultură.

Excursie la Bologna: Ziua 3

Bazilica Sfântul Dominic (Basilica di San Domenico)

Printre numeroasele opere de artă prețuite de biserică, merită menționat corul de lemn, opera lui Damiano Zambelli cu ajutorul fratelui său Stefano Zambelli, construit între 1541 și 1549 și definit de contemporanii săi ca fiind a opta minune a lumii.

Basilica-di-San-Domenico-Bolonia

Santuario di Madonna di San Luca

Este documentat faptul că în 1192, o anume Angelica Bonfantini a decis să trăiască ca pustnică pe Monte della Guardia, unde acum se află Santuario di Madonna di San Luca, și datorită ei, în 1994, a început construcția unei biserici pe acest loc, care a devenit în scurt timp un loc de pelerinaj.

Santuario-di-Madonna-di-San-Luca-Bolonia

După ani de decadență, în a doua jumătate a secolului al XV-lea, pelerinajele și donațiile din partea unor persoane private au crescut considerabil, ceea ce a permis ca biserica primitivă să fie renovată și extinsă în secolul al XVI-lea.
Accesul la sanctuar se face printr-un portic de 3,796 km, probabil unul dintre cele mai lungi din lume, construit între 1674 și 1793.
Dacă urcați pe jos, bucurați-vă de cele 666 de arcade și de priveliștile sale frumoase.

Bologna în 3 zile PDF - DOWNLOAD GUIDE

Puteți descărca acest ghid de călătorie pentru orașul italian Bologna în format PDF pentru a-l lua cu dumneavoastră în timpul călătoriei, fără a fi nevoie să vă conectați la internet. GRATUIT.

DESCARCĂ PDF BOLOGNA GUIDE

Utilizatorii care au văzut ghidul nostru de trei zile pentru Bologna au fost de asemenea interesați de:

Cele mai vizualizate pagini