Boston în 3 zile Ghid și Itinerar pentru a vedea Boston în 3 zile Gratuit!

Boston este unul dintre cele mai vechi orașe din Statele Unite și cel mai populat oraș din Noua Anglie, fiind situat în nord-estul țării. Este capitala statului Massachusetts și este renumită pentru universitățile și monumentele sale.
Dacă sunteți interesați să îl vizitați, vă putem ajuta cu ghidul nostru pentru Boston în trei zile , astfel încât să vă puteți bucura de cele mai importante monumente ale acestui oraș.

boston-en-3-dias

Ce să vezi în Boston în 3 zile?

Itinerar de călătorie în Boston

Ghidul orașului Boston: Ziua 1

În prima zi puteți vizita cea mai centrală zonă din Boston, cum ar fi Catedrala Sfântul Paul, Grădina Publică și Școala Abiel Smith, printre altele.

Muzeul Gibson House

Gibson-House-Museum-en-Boston

Casă finalizată în 1860. Casa victoriană, ocupată de trei generații ale familiei Gibson, a fost transformată în muzeu în 1957, datorită stării sale impecabile de conservare, atât din punct de vedere arhitectural, cât și al mobilierului și decorațiunilor.

Grădina Publică din Boston

Public-Garden-de-Boston

Cunoscută și sub numele de Grădina Publică din Boston, cu o suprafață de 97.000 m², a fost prima grădină botanică publică din America.
În plimbarea noastră prin parc, merită o atenție deosebită:
Monumentul Eterului instalat în 1867, un omagiu adus utilizării eterului în anestezie, este cel mai vechi monument din parc.
Statuia ecvestră a primului președinte al Statelor Unite, George Washington, situată lângă intrarea vestică a parcului de pe strada Arlington St.
Recreația sculpturală a unei familii de rațe, inspirată de cartea pentru copii Make Way For Ducklings (Faceți loc pentru rățuște), scrisă de autorul John Robert McCloskey.
Celebrele bărci Swan Boats, pentru croaziere estivale pe lac, sunt creația omului de afaceri Robert Paget, care în 1870 a obținut o licență pentru a deschide o afacere de închiriere de bărci pe lac.

William Hickling Prescott House

William-Hickling-Prescott-House-en-Boston

Casa de pe Beacon Street 55, unde istoricul și hispanistul american William Hickling Prescott a locuit între 1845 și 1859. Prescott a extins partea din spate a casei pentru a construi o bibliotecă la primul etaj și un birou la al treilea.
În prezent, casa este un muzeu cu o importantă colecție de mobilier, ceramică și costume din secolele XVIII-XX.

Catedrala Bisericii Sfântul Pavel

Cathedral-Church-Of-St

Catedrală inspirată de templele clasice grecești pentru a se diferenția de clădirile coloniale și gotice ale orașului.
În 2013, nautilusul retroiluminat a fost instalat (cu unele controverse) pe fronton, opera sculptorului american Donald Lipski, ca simbol al invitației și al bun venitului universal.
Interiorul a fost restaurat în 2014.

Old South Meeting House

Old-South-Meeting-House-de-Boston

Această biserică congregaționalistă, construită în 1729, este considerată un loc cheie în istoria americană, deoarece a fost aici în noiembrie și decembrie 1773,

Această biserică congregaționalistă, construită în 1729, este considerată un loc cheie în istoria americană, deoarece aici, în noiembrie și decembrie 1773, un număr mare de coloniști s-au întâlnit pentru a discuta despre taxa percepută de guvernul britanic pe importurile de ceai în beneficiul Companiei Britanice a Indiilor de Est, pe care coloniștii o boicotau cumpărând ceai din Olanda.
După întâlnirea din 16 decembrie, un grup de aproximativ 150 de coloniști deghizați în indieni au mers la Griffin's Wharf și au aruncat în apă trei încărcături de ceai de pe nave; aceasta a fost revolta 'Tea Party' care, câțiva ani mai târziu, a declanșat Războiul de Independență, care a durat din 1775 până în 1783.
Astăzi, Old South Meeting House nu este doar un muzeu, ci și un loc de desfășurare a conferințelor și evenimentelor.

Massachusetts State House (Capitoliul)

Massachusetts-State-House-de-Boston

Massachusetts State House este sediul guvernului de stat și biroul guvernatorului din Massachusetts.
Clădirea se remarcă printr-unul dintre elementele sale caracteristice, cupola sa din cupru acoperită cu foiță de aur de 23 de carate.
Ultima extindere a clădirii datează din 1990, când a fost adăugată așa-numita 'Sala mare', destinată organizării de ceremonii oficiale, cu o sală mare și o cupolă de sticlă.
Deasupra galeriei vizitatorilor din Camera Reprezentanților este atârnat un cod din lemn de aproximativ 150 cm lungime, cunoscut sub numele de 'Sacred Codfish', plasat acolo pentru a reaminti importanța industriei pescuitului pentru orașul Boston. Conform tradiției, au existat trei coduri sacre de-a lungul istoriei; cel pe care îl putem vedea astăzi datează din 1784 și a fost deja instalat în fostul sediu al Casei de Stat din Massachusett.

Școala Abiel Smith

Abiel-Smith-School-en-Boston

Școala Abiel Smith a fost construită în 1835 pentru a fi prima școală pentru copiii de culoare din oraș. Astăzi este un muzeu.

În 1849, majoritatea afro-americanilor din Boston au decis să își retragă copiii de la școala Abiel Smith pentru a protesta împotriva educației segregate.
În 1855, școlile separate au fost interzise în statul Massachusetts, iar Școala Abiel Smith a fost închisă în același an.

Ghidul orașului Boston: Ziua 2

În cea de-a doua zi vă puteți bucura de partea de sud a orașului, unde se află Prudential Tower, Isabella Stewar Gardner, precum și alte monumente importante.

Trinity Church Boston

Trinity-Church-Boston

Este considerată o capodoperă a stilului romanic Richardsonian creat de el, caracterizat prin încorporarea în desenele sale a unor elemente tipice (arcuri semicirculare, turnuri circulare...) ale stilului romanic european din secolele XI și XII.
Clădirea este înscrisă în Registrul Național al Locurilor Istorice (National Register of Historic Places - NRHP) din iulie 1970.

Newbury Street

Newbury-Street-en-Boston

Districtul Back Bay din orașul Boston a fost format în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, când ceea ce fusese anterior o zonă mlăștinoasă pe malul râului Charles, în apropiere de gura de vărsare a acestuia, a fost transformat într-un cartier rezidențial exclusivist, iar astăzi districtul este considerat unul dintre cele mai bine conservate exemple de design urban din secolul al XIX-lea din Statele Unite.

Newbury Street, în Back Bay, are opt străzi pline de galerii de artă, buticuri, restaurante și pub-uri.
De o valoare turistică deosebită este Commonwealth Avenue, în secțiunea cuprinsă între Arlington St. și Hereford St., unde putem contempla, printre altele, monumentul jurnalistului William Lloyd Garrison, un proeminent aboliționist și sufragist și fondator al ziarului 'The Liberator', o lucrare a sculptorului Olin Levi Warner, instalată la 13 mai 1886.

Prudential Tower

Prudential-Tower-de-Boston

Prudential Tower, cunoscut și sub numele de The Pru, este un zgârie-nori construit între 1960 și 1964 ca parte a Prudential Center.
Are o înălțime maximă (inclusiv antena) de 276 m., iar cele 52 de etaje sunt ocupate de birouri și magazine.
La etajul 50 se află o punte de observație cunoscută sub numele de 'Prudential Skywalk', iar la etajul 52, restaurantul 'Top of the Hub'.

Catedrala Sfintei Cruci

Cathedral-of-the-Holy-Cross-en-Boston

Catedrală în stil gotic renascentist, cu o capacitate de aproximativ 2000 de locuri pentru enoriași. Clopotnița, care făcea parte din proiectul inițial, nu a fost niciodată finalizată, de unde și aspectul său neobișnuit.

(Isabella Stewart Gardner Museum)

Muzeul ocupă o clădire inspirată de un palat venețian din secolul al XV-lea. În muzeu putem admira opere de artă extraordinare, inclusiv lucrări de Titian, Rembrandt, Michelangelo Buonarroti, Raffaello Santi, Botticelli, Manet, Degas...

Din păcate, muzeul a ajuns în prim-planul știrilor pe 18 martie 1990, când a fost obiectul furtului a 13 tablouri evaluate la peste 500 de milioane de dolari, caz încă nerezolvat și considerat cel mai grav în materie de artă de către FBI.

Ghidul orașului Boston: Ziua 3

Mai sunt încă multe lucruri de văzut în ultima zi și nu veți regreta că le-ați vizitat.
Cum ar fi Institutul de Artă Contemporană, Boston Tea Party Ships & Museum și multe altele.

Institutul de Artă Contemporană

Isabella-Stewart-Gardner-Museum-de-Boston

Expozițiile sale cuprind mai multe forme de artă, inclusiv muzică și film.

Boston Tea Party Ships & Museum

Institute-of-Contemporary-Art-en-Boston

Muzeul Boston Tea Party prezintă o serie de exponate interactive și replici ale navelor Beaver și Eleanor care au fost atacate pe 16 decembrie 1773.
În plus, muzeul păstrează una dintre cele două cutii de ceai originale cunoscute.

Rose Fitzgerald Kennedy Greenway

Boston-Tea-Party-Ships-Museum

Deschis în octombrie 2008, cu o suprafață de aproximativ 69.000 m² și o lungime de 1,7 km, este un parc liniar al cărui traseu traversează mai multe cartiere ale orașului și a cărui construcție a fost posibilă datorită realizării proiectului de dezvoltare urbană cunoscut sub numele de 'Central Artery/Tunnel' (CA/T), care a avut ca unul dintre obiective îngroparea traseului Interstate 93.
Este împărțit în mai multe secțiuni, dintre care cele mai importante sunt:
Parcul Dewey Square, unde de două ori pe săptămână se organizează o piață de fructe și legume și unde veți găsi camioanele cu mâncare tipice.
Wharf District Park, care prezintă sculptura interactivă 'Harbor Fog' a artistului Ross Miller.
Parcul poartă numele lui Rose Elizabeth Fitzgerald Kennedy, matriarhul familiei Kennedy, născută în Boston.

Faneuil Hall Marketplace

Rose-Fitzgerald-Kennedy-Greenway-Boston

Complexul comercial Faneuil Hall Marketplace, format din patru clădiri: Faneuil Hall, Quincy Market, North Market și South Market
Faneuil Hall a fost fondată în 1742 ca piață centrală de fructe, legume și animale în centrul orașului Boston. Pe lângă faptul că a fost o piață, a fost un loc de întâlnire unde liderii mișcării pentru independență, precum Samuel Adams, au ținut discursuri prin care încurajau coloniile nord-americane să obțină independența față de Marea Britanie.
Astăzi, ceea ce este cunoscut sub numele de Faneuil Hall Marketplace continuă să fie un loc de adunare în Boston, oferind locuitorilor și turiștilor deopotrivă o piață urbană de neegalat, precum și posibilitatea de a urmări artiști de stradă.
Durgin Park, cel mai vechi restaurant existent în Piața Sălii Fanjul, a fost deschis în 1826.

Casa Paul Revere

Faneuil-Hall-Marketplace-Boston

Această casă din Piața Nordului nr. 19, construită în jurul anului 1680, este cea mai veche casă din oraș și una dintre puținele încă în picioare dintre cele construite în secolul al XVII-lea într-o zonă urbană mare din America de Nord.
După ce a fost restaurat la aspectul său original și la destinația de muzeu, a fost deschis publicului în aprilie 1908 ca unul dintre primele muzee istorice ale națiunii.

Biserica Veche de Nord

Paul-Revere-House-Boston

Biserica Episcopală, numită oficial Christ Church în orașul Boston, este cea mai veche biserică din oraș.
În octombrie 1804, clopotnița a fost distrusă de un uragan. Între 1830 și 1834, atât interiorul, cât și exteriorul bisericii au fost restaurate.

Monumentul Bunker Hill

Old-North-Church-de-Boston

Monumentul Bunker Hill este un obelisc de 77 de metri înălțime proiectat de arhitectul Solomon Willard și construit între 1827 și 1843 pentru a comemora bătălia de la Bunker Hill, care a avut loc în iunie 1775 în contextul Războiului de Independență american.
Din 1881, în fața obeliscului se află o statuie realizată de sculptorul William Wetmore Story, în memoria colonelului William Prescott, care a comandat trupele americane în bătălia de la Bunker Hill împotriva britanicilor.

Cele mai vizualizate pagini