Bruxelles în 3 zile escapadă sau pod în weekend la Bruxelles

Simțind energia specială care trăiește în Bruxelles, capitala Belgiei ne-a deschis porțile și am făcut un drum de 3 zile de mers și întors. Să te plimbi pe străzile din Bruxelles, să vezi Manneken Pis pe viu și multe altele, iată ce îți vom spune în acest ghid de călătorie de 3 zile la Bruxelles.

bruselas-en-3-dias

Poți veni la Bruxelles în 3 zile?

Veți vedea în acest ghid că este posibil să vedeți o mulțime de Bruxelles în acest interval de timp. De fapt, 2 zile sunt suficiente pentru a cunoaște orașul. De aceea, vă vom oferi câteva sfaturi despre cum să cunoașteți Bruges.

Câteva sfaturi pentru a vizita Bruxelles în 3 zile

Închirierea unei mașini în Belgia nu este cel mai indicat lucru, deoarece orașul Bruxelles este suficient de mic pentru a te deplasa cu trenul.

Când ajungeți la Bruxelles, vă vom da cele mai bune sfaturi... Faceți un TUR GRATUIT al centrului orașului, veți putea vedea multe dintre principalele obiective turistice din Bruxelles în puțin peste 2 ore, cu explicații ale unor ghizi experți despre oraș și monumentele sale. Și pentru a completa sfatul vă lăsăm unde puteți obține acest TUR GRATUIT într-un mod simplu, rapid și GRATUIT. TURUL GRATUIT prin centrul orașului BRUXELLES Aici. Cu plăcere 🙂

Există, de asemenea, posibilitatea unui TUR GRATUIT al Atomiumului și al Cartierului European.

Dacă nu sunteți din UE
Întrucât Bruxelles este în UE, nu există bariere majore pentru a intra în UE. Este suficient să aveți o carte de identitate sau un pașaport UE valabil dacă țara dumneavoastră nu face parte din acord.
Întotdeauna este bine să aveți o asigurare medicală pentru orice vi s-ar putea întâmpla și, în cele din urmă, pentru orice eventualitate, aveți un extras de cont bancar sau prezentați un card de credit. Pentru a intra în Europa din afara UE, trebuie să dispuneți de mijloacele financiare necesare pentru a vă susține șederea.

Ce să vezi în Bruxelles în 3 zile

Vă vom arăta cât de minunat este acest oraș și vom petrece o zi și în Bruges.

Ghid turistic Bruxelles: Ziua 1

Vom vizita orașul vechi și unele dintre cele mai îndrăgite simboluri ale acestui oraș.
Grand Place
Grand Place, așa cum am numi-o în engleză, este unul dintre cele mai faimoase, fotografiate și vizitate locuri din Bruxelles. Aici veți vedea o mie de opere mărețe de arhitectură neoclasică europeană. Și, deși este oarecum diferită de ceea ce știți deja despre arhitectura neoclasică din Italia, nu uitați că Belgia este geografic departe de restul orașelor. Așadar, boom-ul artistic și noile tendințe au avut tendința de a ajunge puțin mai târziu și puțin diferit.

Hotel-Ville-el-ayuntamiento

Cele mai cunoscute clădiri pe care le veți vedea în jurul pieței sunt: Hotel Ville Primăria, situată la sud-est de piață, o clădire care datează din 1460. Acesta poate fi vizitat la ore reduse și întotdeauna după-amiaza. Există, de asemenea, Maison du Roi, sau Casa Regelui. Reședință a monarhilor, care în prezent funcționează ca muzeu, unde sunt expuse picturi din secolul al XVI-lea, câteva tapiserii și o parte din garderoba lui Manneken Pis. Și le Pigeon, casa lui Victor Hugo în timpul exilului său din 1852, printre alte clădiri foarte importante.

Grand-Place-le-Pigeon

Manneken Pis, Zinneke Pis și Jeanneke Pis
Creat în 1938, acest băiat care face pipi, înalt de 50 cm, este unul dintre cele mai ușor de recunoscut simboluri ale Bruxelles-ului. Situat pe străzile L'Etuve și Chene, lângă Grand Place, Manneken Pis a fost subiectul a nenumărate legende. Unele legende spun că fiul unui nobil din Bruxelles a părăsit o procesiune pentru a urina pe peretele casei unei vrăjitoare. Vrăjitoarea i-a aruncat o vrajă malefică, transformându-l într-o statuie.

manneken-pis-2

Din 1987, Manneken Pis are un prieten care urinează ca el. Denumită Jeanneke Pis, ea este creația artistului Denis-Adrien Debouvrie. Având și ea o înălțime de aproximativ 50 cm, această fetiță urinează pe Rue des Bouchers, chiar lângă aleea Impasse de la Fidélité, în spatele unui cunoscut magazin de bere.
Și ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, acești copii adorabili au și un animal de companie, Zinneke Pis sau câinele care face pipi, chiar la colțul unde converg Rue des Chartreux și Rue du Vieux Marché aux Grains. Acest cățeluș, fără rasă, reprezintă amestecul care există în poporul belgian.

Zinneke_Pis_Bruxelles

Mont des Arts
Acesta este cel mai vechi cartier din Bruxelles, iar aici vă veți confrunta cu istoria acestui oraș minunat. Printre numeroasele obiective turistice despre care vă vom povesti, veți putea vedea turnul primăriei care se ridică din Grand Place, oferind o priveliște unică asupra capitalei. Și statuia ecvestră a lui Albert I din interiorul grădinii. Veți găsi, de asemenea, unele dintre aceste atracții.

Palatul Regal și Parcul Regal din Bruxelles
Palatul Regal, fosta reședință a monarhiei, este situat la sud de ceea ce este cunoscut sub numele de Parcul Regal sau Parc de Bruxelles. Este o zonă de agrement frumoasă, plină de verdeață. Este un loc minunat pentru a face o pauză, pentru a face un picnic și, poate, pentru a lua o gură de aer proaspăt.

palacio-real

După cum am menționat deja, la sud se află Palatul Regal, o construcție superbă care datează din secolul al XIX-lea și care poate fi vizitată și în prezent, dar, ca și în cazul altora, orele de deschidere sunt limitate. La periferia Bruxelles-ului se află Palatul Laeken, actuala reședință a monarhiei.

Muzeul Magritte
Muzeul Magritte găzduiește operele celui mai renumit artist belgian din istorie. Acest muzeu găzduiește aproximativ 250 de lucrări ale lui Magritte, printre alte lucrări ale altor artiști renumiți.
Chiar dacă nu aveți chef să intrați înăuntru, lucru pe care vi-l recomandăm cu căldură, pentru că nu este nicio pierdere să vedeți operele suprarealiste ale lui Magritte, vă puteți delecta cu structura arhitecturală a clădirii.

museo-magritte

Dar dacă vă decideți să intrați, turul începe la etajul trei. Fiecare etaj reprezintă o perioadă artistică din viața pictorului.

Muzeul de Arte Frumoase
Cu peste 20.000 de opere de artă, Muzeul de Arte Frumoase este un loc pe care iubitorii de artă nu ar trebui să îl rateze. Din punct de vedere istoric, acest muzeu a fost format prin unirea a 4 muzee din Belgia.

Ghid turistic Bruxelles: Ziua 2

Atomium

După ce veți lua metroul și veți coborî la stația Heysel, veți da peste Atomium, turnul care imită cei nouă atomi dintr-un cristal de fier și reprezintă cele nouă provincii belgiene. Pentru această atracție vă recomandăm să vă cumpărați biletele online, deoarece este un loc foarte aglomerat și este posibil să nu puteți urca. Pe de altă parte, nu este o atracție ieftină, dar vă invităm totuși să o vedeți măcar din exterior. Orarul de funcționare este între orele 10.00 și 18.00, iar taxa de intrare este de aproximativ 12 €.

Atomium

Piața Marolles

Aceasta este cea mai renumită piață second-hand și de antichități din Bruxelles. Această piață este deschisă în fiecare zi și sute de oameni se adună pentru a cumpăra obiecte de care au nevoie de la cele peste 200 de tarabe.

Piețele second-hand sunt o priveliște obișnuită în orașe precum Bruxelles, Bruges, Amsterdam și altele. Vă invităm să încercați, dacă nu ați făcut-o deja, cartofi cu sos tip maioneză. Sunt o încântare!

Catedrala Sfântul Mihail și Sfânta Gudula din Bruxelles

O construcție ambițioasă din secolul al XIII-lea, catedrala este una dintre cele mai importante și totuși austere clădiri pe care le veți întâlni. De ce această contradicție, veți întreba? În interior, catedrala are un stil arhitectural gotic corespunzător perioadei sale, dar îi lipsesc ornamentele, deoarece a fost jefuită de mai multe ori de protestanți și de revoluționarii francezi. Chiar și așa, impune un respect și o admirație surprinzătoare.

catedral-de-bruselas

În interior, catedrala încă mai are confesionale originale din stejar din secolul al XVII-lea, statuile uriașe de pe coloane și câteva vitralii originale.

catedral-de-bruselas-2

În cele din urmă, nu ratați impunătoarea orgă Grenzing, cu peste 4.000 de tuburi și 4 claviaturi.

Biserica Notre Dame du Sablon

Una dintre cele mai frumoase biserici gotice pe care le veți vedea în acest frumos oraș. Construită în secolul al XV-lea, are un stil arhitectural rafinat, foarte asemănător cu Catedrala Sfântul Mihail și Sfântul Gudula.

Notre-Dame_du_Sablon_Brussels

În interior, ne-a atras atenția cantitatea de lumină care pătrunde datorită vitraliilor înalte de 15 metri, precum și cantitatea infinită de decorațiuni religioase.

Parque del Cincuentenario

Un loc excelent pentru a încheia turul nostru din ziua a doua, aici există multe standuri de fast-food și câteva locuri de interes, cum ar fi s u arco del triunf sau. Dar principalul lucru, un loc liniștit, dar plin de viață pentru a vă relaxa și a vă bucura de viață în acest oraș cosmopolit.

triumphal-arch-1138461_1920

Ghid turistic Bruxelles: Ziua 3. Evadare în Bruges.

Bruges este o altă destinație obligatorie dacă vizitați Belgia. Este un oraș mic în apropiere de Bruxelles, la care se poate ajunge foarte repede cu trenul. Este posibil să faceți mai multe vizite de o zi din Bruxelles, puteți vizita Leuven, Ghent, Namur... în plus față de Bruges, orașul nostru preferat.

Este disponibil și un ghid complet al orașului Bruges.

Parcul Beaterio și Minnewater

Acest parc frumos vă va saluta imediat ce coborâți din tren. Ei bine, nu imediat, dar la o distanță de 5 minute de mers pe jos. În interiorul parcului veți vedea, de asemenea, lacul iubirii.

1200px-Bruges_Minnewater

Foarte aproape de parc se află begijnhof, beciul în care se adunau văduvele și orfanii cruciaților. Acum este un muzeu pe care îl puteți vizita dacă aveți chef.

beatario-begijnhof-brujas

Marktplatz și Belfort, clopotnița din Bruges

Marktplatz este piața principală din Bruges, aici se desfășoară viața. Există chiar și o piață de vechituri sâmbăta.

mercado-de-brujas-en-la-plaza-markt

Turnul , construit în secolul al XIII-lea, este una dintre cele mai populare atracții din Bruges. Situat în piața Markt și cu cei 83 de metri înălțime, vă va oferi o frumoasă carte poștală a orașului Bruges.

CAMPANARIO-BRUJAS

Poți urca, dar cozile lungi te fac să te aștepți la o așteptare lungă. Vă sfătuim să mergeți devreme și din timp.

Piața Burg

O altă piață a orașului Bruges, ambele (Piața Markt) sunt de vizitat. Pe vremuri, această piață era un zid al orașului, care îndeplinea anumite funcții în Bruges. În jurul acestei piețe se află Bazilica Sfântului Sânge , unde sunt păstrate picături din Sângele lui Hristos , Stadhuis sau Primăria orașului Bruges (o clădire în stil gotic) și Brugse Vrije sau fostul palat al libertății din Bruges (într-un stil romanic mai clasic).

Burg_Square_-_Bruges_Belgium_-_panoramioBasilica_of_the_Holy_Blood_-_Saint-Baselius_Chapel_Bruges_Belgium

Dacă doriți, puteți face acest tur pe cont propriu, călătorind cu trenul, dar dacă preferați, puteți rezerva un tur de o zi și vă puteți bucura de tot confortul în ceea ce privește preluarea de la hotel, ghid specializat, taxe de intrare și bilete incluse...

Rezervați aici excursia de o zi la Bruges din Bruxelles în limba engleză.

Am ales Bruges pentru ghidul nostru, dar există și alte opțiuni foarte recomandate, cum ar fi următoarele:

GENT

gante


Gent este un oraș frumos și foarte aproape de Bruges, pe care îl puteți vizita într-o excursie de o zi din Bruxelles sau în cadrul unui tur comun cu Bruges.
A se vedea Excursie la Gent din Bruxelles.
A se vedea Excursie la Bruges și Ghent din Bruxelles.

[row class='civitatis']

[col span__sm='12' span__md='12' divider='0' padding='0px 0px 0px 0px 0px 0px 0px 0px 0px 0px' margin='0px 0px 0px 0px 0px 0px 0px 0px' align='left']

PLAN RECOMANDAT

Datorită legăturilor bune din Bruxelles către aceste destinații, vă recomandăm să luați trenul din Bruxelles și, odată ajunși în Ghent sau Bruges, să faceți un tur gratuit. Astfel, veți vedea principalele obiective turistice și veți avea timp să vă concentrați asupra a ceea ce v-a atras atenția. Puteți profita la maxim de această zi și puteți economisi mulți bani.

Rezervați turul GRATUIT în BRUXELLES - GRATUIT - Rezervați acum >
Rezervați turul GRATUIT în GENT - GRATUIT - Rezervați acum >

LOVAINE

lovaina


Se află la doar 30 de minute de Bruxelles, iar vizitarea sa este o opțiune foarte interesantă, centrul istoric poate fi văzut în puțin peste 3 ore, iar parlamentul este o clădire care te lasă fără cuvinte. Este, de asemenea, orașul cu cea mai mare atmosferă universitară din Flandra.
A se vedea excursia la Leuven.

DINANT

dinant


Dinant este un oraș foarte frumos, pe care nu îl veți vedea în multe locuri. Este o excursie care merită și poate fi combinată cu o vizită la Namur (inima Bavariei) sau Luxemburg.
A se vedea excursia la Dinant și Luxemburg de la Bruxelles.

Bruxelles în 3 zile, un oraș minunat pentru a evada din rutină.

Ce părere aveți despre Bruxelles în 3 zile? Iar timpul este perfect pentru o excursie la Bruges. Dacă aveți timp liber, vă recomandăm o vizită la Muzeul Automobilului sau la Parlamentul European.

Bruxelles în 3 zile PDF

Pentru confortul dvs. în timpul călătoriei, puteți descărca ghidul nostru pentru Bruxelles în 3 zile în format PDF, astfel încât să îl puteți lua cu dvs. pe telefonul mobil sau să îl imprimați pe hârtie în timpul călătoriei dvs. la Bruxelles și în împrejurimi 🙂

Cei mai mulți utilizatori care au văzut ghidul nostru pentru Bruxelles în 3 zile au fost, de asemenea, interesați de:

Cele mai vizualizate pagini