Ce să vezi în București în 3 zile? Include cadou: tur gratuit la București!

București, capitala României, cunoscută pentru intrigantul Castel Dracula, este mult mai mult decât atât. Un oraș vibrant, plin de viață și dinamic, cu monumente uimitoare.
În acest tur al Bucureștiului în 3 zile , veți descoperi toate obiectivele turistice de neratat în această călătorie magică.

bucarest-en-3-dias

Sfaturi pentru călătoria în București

Este convenabil să vă deplasați pe jos în acest oraș, deoarece totul este relativ aproape. De asemenea, puteți folosi metroul, care are o linie foarte simplă care trece prin toate atracțiile turistice.

Centrul istoric al orașului este destul de compact, ceea ce îl face ușor de vizitat.

Moneda utilizată în România este leul, 1 euro este echivalent cu 4,46 lei, la efectuarea schimbului acest echivalent poate varia puțin, datorită comisioanelor.

Un lucru de care trebuie să țineți cont este faptul că în majoritatea locurilor se acceptă plata cu cardul de credit, astfel încât nu este necesar să aveți mulți bani la dumneavoastră.

Limba oficială este româna, care este destul de complexă, dar nu vă faceți griji, mulți oameni vorbesc engleza în București.

Cetățenii UE trebuie să aibă asupra lor doar cartea de identitate sau pașaportul. Nu este nevoie să obțineți o viză sau orice alt document.

Ce să vezi în București în 3 zile

Tur gratuit al Bucureștiului: Vă recomand să faceți un tur gratuit al Bucureștiului, pentru a cunoaște orașul. Este o opțiune excelentă, deoarece puteți începe să cunoașteți cele mai importante locuri, istoria acestui oraș uimitor și cele mai populare colțuri ale sale. Rezervați turul GRATUIT al Bucureștiului aici.

Ghid turistic București: Ziua 1

Prima zi în acest oraș uimitor este pentru a cunoaște cele mai emblematice locuri din capitala României și pe care nu trebuie să le ratați dacă vizitați acest loc.

Palatul Parlamentului României

El-Palacio-del-Parlamento-Rumano

Această clădire impunătoare a fost construită cu misiunea de a fi vizibilă din multe puncte ale orașului, fiind una dintre cele mai mari clădiri publice din lume.

Fațada sa maiestuoasă este incredibilă, atât de mult încât au vrut să fie cea mai mare încât au fost nevoiți să demoleze mai multe mănăstiri, case, biserici și sinagogi.

În prezent Parlamentul României, interiorul său este la fel de impresionant ca și fațada. Îl puteți vizita la prețul de 40 de lei.

Arcul de Triumf

arco-del-triunfo-bucarest

Alături de Parcul Herăstrău, unul dintre cele mai emblematice monumente ale orașului. A fost construit pentru a comemora victoriile obținute în tragicul Război Mondial.

Dar cel mai special lucru la acest loc este posibilitatea de a urca pe terasa sa pentru a te bucura de o altă priveliște.

Parcul Herăstrău

Parque-Herastrau

Este plămânul orașului, mai mult de jumătate din suprafața sa este ocupată de un lac mare.

Vara, pe vreme bună, este un loc unde localnicii și turiștii merg să închirieze o barcă pentru a vâsli în apele sale. Pe de altă parte, iarna, când lacul îngheață, acesta devine un patinoar natural pe care te poți bucura.

Vizitați muzeul Satului pentru a afla despre rădăcinile poporului român. Nu puteți rata această vizită, este unul dintre cele mai vizitate muzee din București.

Mănăstirea Stavropoleos

Construită în 1794, este o mănăstire ortodoxă și unul dintre cele mai frumoase locuri din oraș.

Monasterio-Stavropoleos

Nu se remarcă prin dimensiunile sale mari, deoarece sunt mici, ci prin detaliile mari și minuțioase sculptate în piatră și prin culorile sale deosebite. Acesta este situat în inima centrului istoric și este un loc de vizitat în această parte a Bucureștiului.

Intrarea în interiorul său este gratuită.

Centrul istoric pe timp de noapte

centro-bucarest

Orașul București are o viață de noapte excelentă și o atmosferă bună. Această zonă a devenit un adevărat stup de restaurante, baruri și pub-uri.

Străzile înguste de pe Strada Smardan sau Strada Covaci sunt cele mai populare, unde puteți avea o noapte ideală de luat masa, băutură și dans.

Ghid turistic București: Ziua 2

A doua zi a acestei excursii este dedicată descoperirii celorlalte monumente importante pe care nu trebuie să le ratați în acest frumos oraș.

Piața Revoluției

Este un loc impresionant, remarcat pentru arhitectura sa incredibilă, dar are o semnificație mai profundă decât atât, pentru că este încărcat de istorie.

plaza-de-la-revolucion

În această piață au avut loc cele mai multe dintre revoltele care au avut loc în București în timpul regimului lui Nicolae Ceaușescu și care au provocat foametea din țară.

În această piață a fost construit un monument pentru a-i comemora pe toți cei care au căzut în aceste revolte sângeroase.

Muzeul Național de Artă Românească

Museo-Nacional-de-Arte-Rumano

Acest muzeu este situat în fostul Palat Regal din București și este cel mai bun loc de reprezentare a artei românești, europene și orientale.

Pe lângă operele de artă, puteți rezerva un tur ghidat al vechii Săli a Tronului și al altor încăperi ale palatului cu o mare importanță istorică.

Aceasta este o vizită esențială în oraș.

Ateneul Român

În centrul orașului se află această clădire maiestuoasă, în interiorul căreia puteți asista la concerte.

Dar este mult mai mult decât atât, este un monument de mare importanță și una dintre cele mai populare atracții turistice din București .

Ateneo-Rumano

Este în stil neoclasic, remarcându-se prin coloanele sale impunătoare care ocupă partea centrală a fațadei.

În interior se poate admira un frumos tavan boltit cu decorațiuni deosebite în culori aurii și ocru. Există, de asemenea, o frescă circulară spectaculoasă realizată de Costin Petrescu, care prezintă momente cheie din istoria României.

Templul Coral

templo-coral

Cea mai mare sinagogă din România, cu o fațadă decorată cu cărămizi galbene și roșiatice. În interior, clădirea uimește prin reflexiile sale aurii și prin frumusețea decorațiunilor sale.

Ceea ce adaugă o notă finală perfectă este turul ghidat, în care ghidul oferă o lecție interesantă despre evrei și această sinagogă. Prețul este de 10 lei.

Palatul Cotroceni

Aceasta este reședința oficială a președintelui, situată pe Bulevardul Genului. Este o clădire impunătoare, cu o fațadă maiestuoasă.

palacio-bucarest

În prezent, singura zonă deschisă publicului este Muzeul Cotroceni. Este vorba de partea veche a palatului și de frumoasa biserică Cotroceni.

Muzeul prezintă trecerea diferitelor guverne care au existat în România, de la monarhie, dictatură până la actuala democrație, în turul de vizitare veți vedea marele contrast. Are o mare importanță turistică, intrarea în interiorul său având un preț de 55 de lei.

Ghid turistic București: Ziua 3

În ultima zi în București, cel mai bine este să vă treziți devreme, pentru că veți călători la celebrul castel al contelui Dracula, o scurtă excursie la periferia capitalei și profitați de ocazia de a vedea ultimele colțuri ale orașului care mai sunt de vizitat.

Castelul lui Dracula, Bran

Una dintre principalele atracții turistice ale României, ar fi o crimă să călătorești în București și să nu vizitezi acest loc ciudat și misterios.

Se află la 2h 40 min de București, este foarte ușor de ajuns acolo.

castillo-conde-dracula

Puteți închiria o mașină, puteți lua transportul public sau, dacă doriți să petreceți o zi întreagă vizitând această zonă a Transilvaniei, puteți lua acest tur al Castelului lui Dracula și al Castelului Peles, cu un tur ghidat și transport.

În interior veți afla povestea lui Vlad al II-lea Țepeș, cel care l-a inspirat pe Bram Stoker pentru popularul său roman Dracula. Intrarea în interior costă 35 de lei.

Castelul Peleș

Pe drumul de întoarcere spre București, puteți face o oprire la acest castel bine cunoscut.

Fațada sa este cu adevărat frumoasă și maiestuoasă, înconjurată de natură, iar în interior găzduiește unul dintre cele mai importante muzee din Europa.

castillo-de-peles

Puteți vizita camerele sale palatești, folosite de regalitatea română ca reședință în timpul lunilor de vară. Vizitați sălile sale spațioase, decorate în stilul de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Intrarea costă 30 de lei, fiind unul dintre cele mai frumoase castele din zonă.

După această vizită, îndreptați-vă spre București.

Biserica Kretzulescu

Odată revenit în capitală, profitați de ocazie pentru a vizita această mică biserică cu un farmec imens.

Iglesia-Kretzulescu

Remarcabil prin stilul său ornamentat, este unul dintre cele mai deosebite temple din București. Este unul dintre martorii principali ai epocii comuniste din România, un supraviețuitor al acestei perioade.

Parcul Cișmigiu

Cel mai vechi parc din oraș, în inima orașului, cu o suprafață de peste 17 hectare.

Parque-Cismigiu

În mijlocul vegetației sale abundente se pot vedea numeroase sculpturi, cum ar fi cea mai importantă, Monumentul Eroilor Francezi, care comemorează morții din Primul Război Mondial, sau busturi ale principalilor scriitori ai țării, mulți dintre ei inspirați de acest mare parc.

Passage Macca Vilacrosse

Pasaje-Macca-Vilacrosse

Situat pe Bulevardul Victoriei, acesta este unul dintre cele mai speciale colțuri ale Bucureștiului, ideal pentru a încheia această călătorie prin capitală.

Este o galerie liniștită, unde vă puteți bucura de cea mai relaxată și plăcută parte a orașului.

În concluzie, Bucureștiul este o destinație care merită vizitată, datorită faptului că este un oraș istoric, plin de monumente și de trecut, dar care a progresat fiind foarte dinamic și vital. De asemenea, se află în apropierea unor destinații turistice cunoscute în întreaga lume, ceea ce face ca aceasta să fie ușor de vizitat.

Cele mai vizualizate pagini