Budapesta în 3 zile All Budapest într-un singur weekend!

Budapesta este un oraș mare care are de toate pentru un turist aventurier. Capitala Ungariei are o mulțime de obiective turistice de văzut în doar 3 zile, așa că acesta este unul dintre cele mai provocatoare dintre toate rutinele pe care le-am făcut. Cu toate acestea, nu vă faceți griji, adevărul este că, deși va necesita multă energie, cu siguranță merită. Vei vedea de ce dacă te vei decide în cele din urmă să faci călătoria ta la Budapesta în trei zile .
Puteți completa un tur al orașelor imperiale vizitând Viena și Praga, ceea ce reprezintă o călătorie de lux prin fosta Europă imperială.

budapest-en-3-dias

Este suficient să călătorești la Budapesta în 3 zile?

Bineînțeles că este suficient. De fapt, deși este adevărat că vă vom oferi un itinerar cu multe lucruri de văzut, dar veți avea timp să vă relaxați, Budapesta este un oraș foarte bine pregătit pentru turism, oamenii sunt ospitalieri și turistul primește întotdeauna un tratament plăcut, așa că nu veți avea nicio problemă în ceea ce privește transportul și nici în ceea ce privește mâncarea sau cazarea.

Începem ghidul cu un sfat... ei bine, mai mult decât un bacșiș, ar putea fi considerat un CADOU pentru că.... Ce-ai zice să-ți începi călătoria cu un TUR GRATUIT al Budapestei? Cu siguranță ar fi minunat! Ei bine, iată, un TUR GRATUIT pentru a cunoaște centrul orașului timp de 2:15 ore. Turul este în limba engleză și va fi condus de un expert în istoria orașului.
Tot ce trebuie să faceți este să vă înscrieți la TURUL GRATUIT prin centrul Budapestei aici. Odată ce ați făcut acest lucru, veți fi văzut o mare parte din centrul istoric și veți fi gata să continuați cu ghidul nostru.

Vă rugăm ca, dacă vă place, să lăsați un bacșiș pentru a putea continua cu excursii fantastice ca acesta 🙂

Ce să vezi în Budapesta în trei zile

Budapesta este o capitală minunată, plină de clădiri cu o arhitectură incredibilă, turiști din toată lumea și o atmosferă veselă de regulă. Totuși, este o cultură diferită de cea europeană, așa că ar trebui să vă familiarizați cu obiceiurile turcești (sau cel puțin arabe) înainte de vizită, pentru a vă putea bucura din plin de minunile bisericilor și monumentelor arabe și evreiești.

Vom vedea, de asemenea, piețe și muzee minunate, precum și cultura gastronomică a Budapestei. Practic, în această excursie de trei zile la Budapesta vom face aproape totul !

Turul Budapestei: Ziua 1

După cum am menționat mai sus, în prima zi părăsim hotelul devreme și ne îndreptăm spre clădirea Parlamentului, punctul de plecare tradițional al oricărui tur al Budapestei. Pregătiți-vă bine energiile, pentru că această primă zi are multe obiective turistice de văzut.

Clădirea Parlamentului

budapest-parlamento

Inspirată de clădirea Parlamentului britanic, aceasta este simbolul central al Budapestei și este construită cu mândrie în stil neogotic. În 2011, a fost selectat ca sit al Patrimoniului Mondial ca element central în panorama Dunării.

Pantofii de pe malul Dunării

zapatos-en-la-orilla-del-danubio

Acest monument de pe malul Dunării comemorează cei aproape patru mii de cetățeni ai Budapestei (în special de origine evreiască) care au fost uciși de fasciști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Victimele au fost împușcate pe malul râului, astfel încât trupurile lor au căzut în apă și au fost luate de valuri.

Înainte de a fi împușcați, li s-a ordonat să-și scoată hainele, dar și pantofii - acest act este citat de monument. Monumentul este format din 60 de perechi de pantofi de fier și a fost finalizat în 2005. Acesta a fost creat de GyulaPauer și Can Togay.

Bastionul Pescarilor

bastion-pescadores-budapest

Această vilă în stil neogotic este o structură cu adevărat frumoasă. Priveliștile de aici sunt fantastice - ceea ce nu este surprinzător, deoarece a fost construit ca un post de observare. În Evul Mediu, se presupune că era apărat de breasla pescarilor, care locuiau în apropiere, la poalele dealului, de unde și numele.

Biserica Matei

Budapest-Matthias-church

Această biserică gotică din secolul al XV-lea este situată în cartierul Buda, lângă Bastionul Pescarilor. Este unul dintre cele mai emblematice locuri din Budapesta. La început, numele său a fost o reminiscență a Fecioarei Maria, fiind numită atunci 'Biserica Doamnei noastre', dar mai târziu a primit numele de Biserica Matei, cu turnul sudic renovat în secolul al XIX-lea.

Înainte de vizită, nu uitați să consultați site-ul oficial, unde puteți vedea toate evenimentele organizate de biserică. Este posibil să doriți să participați la unele dintre ele sau să aflați că biserica va fi închisă pentru public din cauza unui eveniment religios. Apropo, fiind o biserică activă, se așteaptă un comportament respectuos din partea tuturor vizitatorilor.

Castelul Buda

budapest-castillo-de-buda

Acest complex istoric fermecător datează din secolul al XIII-lea, dar a fost restaurat de mai multe ori de atunci. În 1960, cupola barocă a fost renovată în stil clasicist. Complexul găzduiește două muzee și Biblioteca Națională și este înconjurat de numeroase statui și fântâni. Catalogat de UNESCO, Castelul Buda este unul dintre obiectivele turistice de neratat din Budapesta.

Statuia Libertății

budapest-estatua-libertad

Ridicat în 1947, acest monument din bronz comemorează eliberarea sovietică a Ungariei de forțele naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Și este, de asemenea, ultima noastră oprire din primul nostru itinerar de călătorie de 3 zile în Budapesta. Mergeți și odihniți-vă acolo unde stați, pentru că nici a doua zi nu va fi prea relaxantă - dar va merita! Câteva priveliști minunate ale orașului pentru a ne lua la revedere de la prima noastră zi în Budapesta.

Ce să vezi în Budapesta: Ziua 2

A doua noastră zi în Budapesta cuprinde clădiri religioase impresionante, cele mai faimoase străzi din Budapesta, precum și alte locuri populare printre turiști. Nu e de mirare, pentru că acestea sunt locuri care trebuie neapărat vizitate dacă veniți la Budapesta. Dar nu vă faceți griji, vom ajunge într-o baie turcească unde vă puteți relaxa puțin mușchii și oasele obosite.

Bazilica Sfântul Ștefan

basilica-san-esteban

Această catedrală neo-renascentistă este una dintre cele mai spectaculoase bijuterii ale orașului, așa că rezervați-vă din timp un bilet pentru a urca în turnul ei! Această biserică se numără printre cele mai importante atracții turistice din țară, în special datorită moștenirii sale istorice: a fost dedicată sfântului rege Ștefan, care a fondat statul maghiar.

Bulevardul Andrássy

budapest-en-3-dias

Acest bulevard a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO din 2002, fiind un bulevard istoric care este, de asemenea, principala stradă comercială și gastronomică din Budapesta. În secolul al XIX-lea, a fost un simbol al dezvoltării orașului ca metropolă modernă - bulevardul a fost centrul transformării structurii urbane a orașului. Luați-vă suficient timp pentru a vă bucura de farmecul său și îndreptați-vă spre Marea Sinagogă.

Sinagoga Mare

gran-sinagoga-de-budapest

Sinagoga Mare merită o vizită pentru forma sa arhitecturală, care seamănă cu clădirile arabe, și este, de asemenea, centrul vieții comunității evreiești locale. Complexul cuprinde un muzeu, precum și un cimitir și un memorial pentru evreii maghiari care au murit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Muzeul Național Maghiar

hungarian-national-museum-budapest

Pasionații de istorie se vor bucura de acest muzeu, cel mai vechi din țară, care documentează istoria Ungariei încă din timpuri preistorice. Bucurați-vă de expoziția permanentă, care include mobilier, arme și lucrări din metal sau ceramică, iar apoi faceți o plimbare în frumoasa grădină care înconjoară muzeul.

Piața Centrală

mercado-central-budapest

Piața Centrală este o piață interioară imensă în centrul Budapestei și cea mai veche din oraș. Acesta vinde de toate, de la mâncare tradițională la nenumărate suveniruri pentru turiști. Dacă vă decideți să vizitați acest loc, asigurați-vă că o faceți pe stomacul gol, pentru că astfel veți putea încerca toate mâncărurile maghiare delicioase servite acolo.

Printre produsele vândute în piață se numără vinul maghiar, produse de patiserie tradiționale maghiare, produse din carne afumată, condimente și, de asemenea, mâncăruri la pachet. Este, de asemenea, un loc bun pentru a cumpăra alimente proaspete din regiune, cum ar fi fructe și legume. Iar în perioada Crăciunului, în incintă sunt amplasate decorațiuni de Crăciun, ceea ce face din piață un loc foarte vesel și plin de viață.

Podul Libertății

Puente-de-la-libertad

Podul Libertății a fost inaugurat în 1896 de împăratul Franz Joseph. A fost construit pentru Expoziția Mondială a Mileniului, dedicată sărbătoririi celei de-a 1000-a aniversări a statului maghiar. Acesta face legătura între Muntele Gellért și Piața Mare.

Băile Gellért

Gellert-Bath-Palace-Budapest

Probabil cele mai faimoase băi nu numai din Budapesta, ci și din Europa, foarte populare printre turiști. Nu e de mirare, deoarece complexul luxos nu seamănă cu nimic din ceea ce ați mai văzut până acum. Puteți vizita gratuit sala principală sau puteți petrece câteva ore de relaxare în acest 'Palat al băilor'. După aceea, vă puteți întoarce la hotel pentru a vă odihni sau pentru a bea ceva la Piața Centrală. Asta e tot pentru astăzi.

Rezervați-vă biletul pentru Băile Gellert - Intrare fără coadă - RRP - 19€ - Rezervați acum >
Rezervați-vă biletul pentru Băile Gellert - Intrare fără coadă + MASAJEPVP - 38€ - Rezervați acum >

Călătorind spre Budapesta: Ziua 3

Sperăm că ați reușit să vă odihniți, pentru că a treia zi în Budapesta nu va fi mai puțin agitată decât cele precedente. De fapt, în timp ce ziua precedentă s-a încheiat cu o baie turcească, ziua de astăzi va începe cu o altă baie, dar medicinală. Pentru a vă arăta că nu toate băile turcești sunt axate pe lux.

Baia medicinală Széchenyi

bano-medicinal-Széchenyi-budapest

Baia medicinală Széchenyide din Budapesta este cea mai mare baie medicinală din Europa. Apa este furnizată de două izvoare termale, a căror temperatură este de 74 °C și, respectiv, 77 °C. Componentele apei termale includ sulfat, calciu, magneziu, bicarbonat și o cantitate semnificativă de acid fluorurat și acid metaboreic.

Și, prin urmare, sunt perfecte pentru a ajuta în tratamentul împotriva bolilor degenerative ale articulațiilor, a inflamațiilor articulare cronice și subacute, precum și în post-tratamentele ortopedice și traumatologice.

Rezervați biletul pentru Széchenyi Spa - Bilet fără coadă - RRP - 18€ - Rezervați acum >
Rezervați biletul pentru Széchenyi Spa - Bilet fără coadă + MASAJEPVP - 38€ - Rezervați acum >

Grădina Zoologică și Grădina Botanică din Budapesta

budapest-zoo

Această grădină zoologică cu grădina botanică are o istorie cu adevărat impresionantă, datând din secolul al XIX-lea, ceea ce o face una dintre cele mai vechi grădini zoologice din lume. Habitatele animalelor sunt spațioase și au un aspect natural. Nu degeaba trăiesc acolo peste o mie de specii de animale. Nu ezitați să cumpărați un bilet și să vedeți cele mai reprezentative animale, cum ar fi Komodo sau Wombat, dar nu zăboviți prea mult, trebuie să mergeți mai departe!

Piața Eroilor și Memorialul Mileniului

plaza-de-los-heroes-budapest

Una dintre cele mai importante piețe din Budapesta, situată la capătul bulevardului Andrássy. A fost construită în 1896 pentru a sărbători mii de ani de colonizare maghiară în Bazinul Carpatic. Cel mai important element al acestuia este Monumentul Mileniului (în vârful căruia se află statuia arhanghelului Gabriel care ține Sfântul Ștefan cu coroana Sfântului Ștefan) și două coloane identice decorate cu statui ale unor personalități politice importante din Ungaria.

Există, de asemenea, statui ale celor șapte căpetenii care și-au condus poporul pentru prima dată în Bazinul Carpatic. De asemenea, în această piață se află două muzee: Muzeul de Arte Frumoase și Palatul de Artă. Dacă sunteți pasionați de muzeele de artă, nu trebuie să le ratați. Altfel, puteți să vă uitați mai atent la Memorialul Mileniului și să faceți câteva fotografii în piață.

Memorialul Mileniului

Construit cu ocazia celebrării celei de-a 1000-a aniversări a statului maghiar, această structură înaltă de 36 de metri comemorează viețile celor care au murit pentru independența națională. Este cel mai proeminent element al Pieței Eroilor.

Castelul Vajdahunyad

Budapest_Vajdahunyad_Castle

Deși poate părea o construcție medievală, acest castel a fost construit în urmă cu puțin peste 100 de ani pentru expoziția milenară din secolul al XIX-lea dedicată aniversării a 1000 de ani de la nașterea statului maghiar. Inițial, a fost doar o structură temporară din scânduri de lemn și carton, dar a fost reconstruită ulterior.

Vizitați Budapesta în trei zile. Concluzii

Să călătorești la Budapesta în 3 zile este unul dintre acele lucruri care te pot face puțin reticent la început, dar merită cu siguranță. Atât pentru schimbarea de peisaj, cât și pentru numărul mare de lucruri pe care le puteți vedea și face în capitala Ungariei. De fapt, nu degeaba este unul dintre orașele turistice ale lumii, așa că milioane de turiști ar trebui să greșească vizitându-l în fiecare an. Sperăm că v-a plăcut această scurtă vizită la Budapesta în 3 zile!

Ți-ai luat deja avionul spre Budapesta?

Știi deja ce să vezi în Budapesta, ți-am arătat și cele mai bune hoteluri... Acum avem nevoie de recomandarea noastră pentru zborul dumneavoastră. Dacă nu v-ați rezervat încă un zbor sau doriți să știți cât vă costă un zbor către Budapesta, vă sfătuim să folosiți cel mai bun motor de căutare de zboruri. Puteți căuta chiar aici și să vă găsiți zborul către Budapesta, folosind KAYAK puteți economisi până la 30% față de site-urile companiilor aeriene.

Budapesta în 3 zile PDF

Descărcați ghidul de călătorie pentru Budapesta în format PDF pentru a-l putea urmări în timpul călătoriei dumneavoastră în Budapesta.

Utilizatorii care au văzut ghidul Budapesta în 3 zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini