Buenos Aires în 3 zile

Să vizitezi acest oraș înseamnă să te plimbi printr-o combinație perfectă de modernitate și istorie, ceea ce îi conferă un caracter unic și special. Supranumită 'Parisul Americii de Sud', pentru că are grandoarea unui mare oraș și amurgul Americii Latine, capitala Argentinei merită o vizită.
În acest ghid pentru Buenos Aires în 3 zile veți afla cele mai incredibile locuri pe care nu trebuie să le ratați pentru a vă bucura la maximum de această capitală.

buenos-aires-en-3-dias

Ce să vezi în Buenos Aires în 3 zile

Vizitarea acestui mare oraș este ușoară, în ciuda dimensiunilor sale, deoarece centrul său istoric este destul de compact, majoritatea monumentelor turistice putând fi vizitate pe jos.

Puteți folosi, de asemenea, transportul în comun, metroul și autobuzul sunt opțiuni foarte economice și oferă acces la toate cele mai importante obiective turistice.

De asemenea, este important să știți de ce documente aveți nevoie pentru a călători în Buenos Aires.

În cazul în care șederea dumneavoastră va fi mai mică de 90 de zile, ca în acest caz, nu este necesar să aveți viză dacă sunteți cetățean al Uniunii Europene. Pe de altă parte, este obligatoriu să aveți asupra dumneavoastră o carte de identitate și un pașaport valabile.

Vremea în Argentina este temperată, așa că orice anotimp al anului este bun pentru a vizita această țară , cu veri calde și ierni cu precipitații puține. O destinație ideală pentru a vă bucura de călătorie în orice perioadă a anului!

Moneda folosită în Buenos Aires este peso, pe care o puteți schimba înainte de a vizita țara, deoarece schimbarea lor acolo are un comision mai mare decât în bancă. De asemenea, puteți face schimbul în dolari, pentru că, deși peso este moneda folosită, ei taxează în dolari, iar cursul de schimb este mult mai bun și mai ieftin.

Ghid turistic Buenos Aires: Ziua 1

Prima zi în acest oraș uimitor este pentru a cunoaște cele mai emblematice locuri din capitala Argentinei pe care nu trebuie să le ratați dacă vizitați acest loc.

CADOU BUENOS AIRES FREETOUR: Începeți călătoria cu un cadou, sau mai degrabă un CADOU, un tur gratuit al orașului Buenos Aires cu un expert local. Vă recomand să o faceți în prima zi, pentru primul contact cu orașul și pentru a-i cunoaște istoria și cultura în profunzime, bucurați-vă de acest oraș frumos! Rezervați-vă aici turul GRATUIT al orașului Buenos Aires.

El Congreso de la Nación

Aceasta este una dintre cele mai importante clădiri din oraș, cu o înălțime de 80 de metri. Are un stil greco-roman, sculpturile sale din marmură și încoronate de o cupolă de cupru, o fac o clădire maiestuoasă și plină de detalii. Este o clădire imensă care ocupă un întreg bloc.

congreso-de-la-nacion-buenos-aires

Intrarea în interior este gratuită și se oferă chiar și tururi ghidate.

Pentru a intra în tururile ghidate, trebuie să intrați prin intrarea laterală situată pe strada Hipólito Yrigoyen, de luni până vineri la orele 12:30 și 17:00.

Palacio Barolo

Este cea mai înaltă clădire din America de Sud și este 'geamănă' a Palacio Salvador din Montevideo. Este inspirat de Divina Comedie a lui Dante, arhitectul său fiind un erudit și un admirator al acesteia.

palacio-barolo

Încărcat cu aluzii la Infernul lui Dante, palatul este împărțit în trei părți: iadul, purgatoriul și raiul. O clădire perfect detaliată și rafinată, cu un stil eclectic, care combină stilurile gotic și islamic.

Din cauza aluziilor și a micilor detalii, un tur ghidat aici este o necesitate.

Turul are un preț de 195 pesos, programul este de luni până sâmbătă, cu excepția zilei de marți, de la ora 10:00.

Casa Rosada

casa-rosada

Cunoscută sub numele de Casa Guvernului, aceasta este una dintre cele mai emblematice clădiri din oraș.

Se remarcă prin stilul său arhitectural, fiind eclectic, deoarece combină elemente din diverse stiluri, în special italian și francez.

Oferă tururi ghidate gratuite! Pentru a vă bucura de unul, o puteți face prin intermediul site-ului oficial al Casei Rosada, unde, după ce completați un simplu formular, tot ce trebuie să faceți este să vă lăsați uimit de această minune.

Obelisco

Acesta este un monument esențial al orașului, care îi întâmpină pe turiști, așa cum veți trece pe lângă el la sosirea de la aeroport, și vă veți bucura de priveliștea panoramică tipică pe care o oferă.

obelisco-buenos-aires

Datorită amplasării sale, este cel mai central punct de plecare către toate obiectivele turistice din oraș.

Măsoară 70 de metri și este situat în centrul Plaza de la República, în cartierul San Nicolás, o zonă foarte turistică, plină de oameni care se plimbă, zone comerciale și restaurante.

Teatrul Colón

Inaugurat în 1908, o mare bijuterie porteză care a rămas intactă de-a lungul timpului în cartierul San Nicolás.

teatro-colon

Se numără printre cele mai importante cinci teatre din lume, datorită dimensiunilor și designului său incredibil.

Intrarea costă 200 de pesos, iar la fiecare 15 minute se organizează tururi ghidate.

Este un loc ideal pentru a încheia ziua și dacă doriți să vedeți și unul dintre spectacolele minunate care sunt oferite de obicei noaptea.

Ghid turistic Buenos Aires: Ziua 2

În cea de-a doua zi veți descoperi cealaltă față a capitalei, cele mai turistice și emblematice locuri pe care orașul le are de oferit și pe care trebuie să le vizitați.

Cimitirul Recoleta

O adevărată operă de artă în aer liber, acesta este primul cimitir public al orașului, inaugurat în 1822.

Deși poate părea ciudat, este unul dintre cele mai vizitate locuri din Buenos Aires, plimbă-te pe aleile sale complicate.

cementerio-de-la-recoleta

Se remarcă prin marmură, principalul protagonist al acestui loc, precum și prin sculpturile din bolți.

Acest cimitir are 4780 de cavouri, dintre care 80 sunt monumente istorice naționale, datorită frumuseții lor deosebite și a detaliilor rafinate.

Delta Tigre

O vizită la Tigre este, fără îndoială, cel mai mare loc de vizitat din Buenos Aires , departe de agitația orașului, acest loc natural este una dintre cele mai bune destinații de văzut.

Poate vă întrebați, dar unde este Tigre? Ei bine, este un mic oraș situat la 40 de kilometri nord de capitală, în delta râului Paraná.

Acest oraș este străbătut de diferite râuri și de multe locuri la care se poate ajunge doar cu barca.

Există mai multe moduri de a ajunge la Tigre. Cea mai bună opțiune, dacă doriți să faceți această excursie pe cont propriu, este de la gara centrală din Buenos Aires, numită Retiro.

delta-del-tigre

Trenul circulă la fiecare 15 minute, călătoria durează doar o oră, este cea mai rapidă opțiune și costă 12 pesos biletul.

Puteți ajunge acolo și cu autobuzul liniei 60, care pleacă de la Gara Constitución, dar călătoria durează 2 ore, ceea ce vă va împiedica să profitați la maxim de această zi.

Una dintre cele mai bune opțiuni este această excursie organizată la Tigre cu barca, care durează aproximativ 8 ore, incluzând transportul și ghidul.

Indiferent dacă mergeți pe cont propriu sau în cadrul unei excursii organizate, trebuie să vizitați Casa Museo Sarmiento, o replică a uneia dintre fermele construite de Sarmiento. O altă activitate de neratat este o excursie cu barca pe diferitele râuri care traversează Tigre, pe care o puteți închiria direct acolo.

Această excursie vă va lua cea mai mare parte a zilei, veți ajunge în Buenos Aires la mijlocul după-amiezii.

Puerto Madero

puerto-madero

Situat lângă Rio de la Plata, acesta este unul dintre cele mai exclusiviste cartiere ale orașului, cu numeroase restaurante pentru luat masa și o plimbare plăcută.

Vă sfătuiesc să vă încheiați ziua în această zonă, deoarece este un loc ideal pentru a vă odihni după o zi de vizitare a obiectivelor turistice, pentru a vă bucura de câteva dintre mâncărurile tipice oferite de gastronomia argentiniană și de atmosfera plăcută și caracterul localnicilor.

Ghid turistic pentru Buenos Aires: Ziua 3

Ultima zi este cea în care trebuie să profitați la maximum, vizitând locurile pe care nu le-ați descoperit încă și pe care nu le puteți rata în acest traseu minunat prin oraș.

Barrio La Boca

Strada Caminito este una dintre cele mai emblematice plimbări din oraș și, odată ce o veți vizita, va deveni locul dumneavoastră preferat din Buenos Aires.

Clădirile sale tipice din tablă, pline de culori strălucitoare, sunt, fără îndoială, un muzeu în aer liber cu o lungime de aproximativ 150 de metri, în cartierul La Boca.

Dispunerea sa este sinuoasă, deoarece a urmat cursul unui pârâu care a trecut pe aici până la începutul secolului XX.

barrio-la-boca

În fiecare zi, între orele 11:00 și 18:00, artiștii contemporani din oraș își expun și își vând lucrările inspirate de acest cartier plin de culoare, cunoscut sub numele de 'Feria de los Artistas Plásticos de Caminito' (Târgul artiștilor din Caminito).

Vă recomand să nu îl vizitați noaptea, deoarece este un cartier oarecum periculos la orele târzii.

Ateneo Grand Splendid

Una dintre cele mai mari surprize din Buenos Aires, acest vechi teatru găzduiește una dintre cele mai frumoase librării din lume .

Ateneo-Grand-Splendid

Chiar și astăzi, teatrul păstrează măreția și splendoarea pe care a avut-o la începuturile sale, balcoanele intacte, ornamentele și cortina de catifea originală sunt câteva dintre numeroasele sale comori.

Dar dacă acest lucru nu ar fi fost de ajuns, are o frescă pe tavan pictată în 1019, reprezentând pacea în onoarea sfârșitului Primului Război Mondial, o adevărată minune.

Această librărie are peste 120.000 de cărți din care puteți alege și puteți citi chiar și în fotoliile împrăștiate prin sală. Intrarea este gratuită.

Bosques de Palermo

Este situat în cartierul căruia îi datorează numele, Palermo. Are o întindere mare, ajungând la 40 de hectare, permițând numeroase lucruri de făcut, de la cel mai mic la cel mai mare.

parque-palermo

Este format din trei lacuri frumoase, pe care se poate naviga cu bărci mici. Dar nu este doar un loc plăcut de plimbare prin împrejurimile sale verzi, ci și numeroase sculpturi și fântâni foarte importante din oraș.

Veți găsi câteva obiective turistice foarte interesante, cum ar fi: Grădina de trandafiri, grădina botanică, hipodromul și planetariul.

Barrio de Palermo

Este cel mai mare cartier al orașului, cu o suprafață de peste 16 kilometri pătrați, fiind împărțit în două zone.

În Palermo Chico, aceasta este zona rezidențială în care locuiește o mare parte din înalta societate a orașului, plină de palate.

barrio-palermo

Pe de altă parte, în Palermo Viejo, vechea zonă a așa-numitelor 'case de chorizo', aceste case joase au fost transformate în prezent în cafenele, restaurante și câteva buticuri.

Cea mai animată zonă este bine-cunoscuta Palermo Soho, în centrul căreia se află Plaza Serrano.

Plimbați-vă prin acest cartier vast, o adevărată minune.

În concluzie, Buenos Aires este un oraș de care să te îndrăgostești, plin de contraste între măreția clădirilor și micile sale colțuri, o destinație pe care, fără îndoială, vei dori să o repeți.

Cele mai vizualizate pagini