Burgos în 3 zile - Ghid și Itinerar pentru a vedea Burgos în 3 zile

O destinație turistică unică în Castila y León este, fără îndoială, vizitarea orașului Burgos , și puteți profita de această ocazie pentru a o descoperi într-un singur weekend. În orice caz, în acest oraș veți găsi o arhitectură impresionantă , și vă veți putea bucura de un tur al unui ținut foarte frumos.

Amplasarea sa aproape în centrul jumătății nordice a peninsulei , a făcut din ea un punct cheie pentru traficul comercial. Este un oraș mic, pe care îl puteți explora pe jos, astfel încât să puteți descoperi ce are de oferit. Din acest motiv, astăzi vom vorbi despre ce să vezi în Burgos în 3 zile , așa că te invit să citești cu atenție acest ghid.

burgos-en-3-dias

Ce să vezi în Burgos în 3 zile?

Burgos este un oraș mic, iar 3 zile vor fi mai mult decât suficiente pentru a vă bucura de o experiență deosebită, așa că o escapadă de weekend va fi ideală. În plus, puteți închiria un tur gratuit sau un tur privat, astfel încât să puteți profita la maximum de tot ceea ce are de oferit acest oraș și să profitați la maximum de turismul din această parte a Spaniei . Așa că, fără alte formalități, să începem cu ghidul de călătorie și vă asigur că nu veți regreta.

Ghid turistic pentru Burgos în 3 zile. Ziua 1

Pentru a profita la maxim de oraș, vom începe din prima zi cu un tur pe care nu îl puteți rata. Așadar, în prima zi, la sosire, puteți descoperi următoarele:

Turul gratuit al orașului Burgos

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să rezervați un tur gratuit al orașului Burgos, în acest fel veți avea opțiunea de a avea un ghid care vă va explica lucruri foarte interesante despre istoria Burgosului și curiozități ale orașului, ceea ce va fi un punct de plecare excelent pentru călătoria dumneavoastră.

Vezi disponibilitatea Tur gratuit al orașului Burgos

Vizită la Catedrala din Burgos

Catedral-de-Burgos

Este, fără îndoială, simbolul orașului și este declarată de UNESCO Patrimoniu Mondial . Aceasta este o catedrală în stil gotic și vă puteți bucura de toată splendoarea ei din Plaza de San Fernando. Este un tur care nu trebuie ratat în nicio vizită la Burgos.

Este cel mai frumos exemplu de arhitectură gotică din țară, iar construcția sa a început în 1221 , încheindu-se în 1567. Din acest motiv, găsim și elemente renascentiste și baroce, care au fost introduse de-a lungul anilor, pe măsură ce biserica a fost decorată și extinsă.

În interior veți găsi capele, picturi și decorațiuni de mare valoare, motiv pentru care ar trebui să vă faceți timp să o vizitați. În acest fel, puteți să profitați la maximum de tot ceea ce are de oferit , unde puteți petrece cu ușurință 1 sau 2 ore vizitându-l pentru a profita la maximum de vizita dumneavoastră.

Nu ratați Capela Constablelor, care se află la capătul naosului central și care a fost supranumită ' Catedrala din Catedrală '. Este una dintre cele mai importante zone pe care le veți găsi în această catedrală și nu o puteți rata, altfel vizita dumneavoastră la catedrală ar fi incompletă. Nu uitați, taxa de intrare la catedrală include și ghidul audio . Acest lucru este esențial pentru a cunoaște bine catedrala sau, și mai bine, puteți profita de un tur cu ghid.

Tur pe jos prin orașul vechi

casco-historico

Acesta este un oraș mic și are puține străzi principale , așa că îl puteți descoperi pe cont propriu sau puteți închiria un tur cu ghid. Ar trebui să vă asigurați că vizitați toată zona monumentală, astfel încât să puteți pătrunde în istoria orașului Burgos și să aveți o experiență cu adevărat bună.

Începeți prin a trece peste podul Santa María , care traversează râul Arlazón și vă va duce la Arcul Santa María, care a fost poarta de intrare a zidurilor orașului în secolul al XIV-lea. Zidurile care înconjurau orașul nu mai există, dar veți da peste Paseo del Espolón, un bulevard plin de copaci care reprezintă o atracție deosebită.

Ar trebui, de asemenea, să faceți o plimbare prin Plaza Mayor , care a fost inițial cunoscută sub numele de Plaza de Mercado Menor. În trecut, a fost centrul tuturor activităților economice din țară. Cu toate acestea, odată cu reforma urbană din 1791, a devenit spațiul administrativ al orașului, iar aici se află Primăria, care are un stil neoclasic unic.

Ar trebui să vizitați și Casa del cordón , care este cel mai notabil palat din Burgos și care se remarcă prin fațada sa foarte decorată. Aceasta este una dintre cele mai importante clădiri din istoria orașului Burgos și a Spaniei, motiv pentru care este o vizită obligatorie.

Pe de altă parte, alte puncte care nu trebuie ratate în timpul vizitei din prima zi în cartierul istoric sunt Palacio de Capitanía, Puerta de San Gil , precum și Arco de San Juan. După cum puteți vedea, aveți multe de văzut în prima zi. Din acest motiv, cel mai bine este să nu vă grăbiți să vă bucurați de prima zi în oraș.

Ghid turistic pentru Burgos în 3 zile. Ziua 2

Ar trebui să vă reîncărcați bateriile din prima zi , pentru că în a doua zi vă așteaptă un alt tur pe care nu puteți să-l ratați în călătoria dumneavoastră.

Drumul francez prin Burgos

Camino-Frances-por-Burgos

Orașul este una dintre principalele etape ale Drumului francez spre Santiago . Pelerinii traversează orașul vechi de-a lungul unui traseu care se întinde de la est la vest. Traseul ajunge în orașul medieval prin Poarta San Juan, care se află chiar în fața Bisericii San Lesmes Abad.

După ce trece de Catedrală, traseul va părăsi Burgos prin Arco de San Martín , la periferia orașului pelerinii traversează Puente de Malatos. Aceasta este o construcție de origine medievală din piatră și se afla lângă spitalul San Lázaro de los Malatos , care era un spital pentru leproși. Fără îndoială, merită călătoria.

Traseul lui El Cid în Burgos

La-ruta-de-El-Cid-en-Burgos

Acesta este un personaj istoric și legendar în multe dintre bătăliile din timpul Reconquistei , când lupta împotriva arabilor. Viața sa eroică a inspirat numeroase opere din literatura spaniolă, una dintre cele mai cunoscute fiind ' Cantar de mio Cid '.

Itinerariul dedicat lui El Cid va trece prin câteva locuri din centrul orașului. Nu trebuie să ratați Capela Corpus Christi și Cloisterul Mare, unde se păstrează Cufărul Cidului. Aceasta păstrează încă accesoriile originale din fier și, potrivit legendei, a aparținut lui Rodrigo Díaz, care a dat-o unei familii de evrei ca garanție pentru un împrumut.

Veți ajunge și la Teatro Provincial , precum și la piața care poartă numele statuii ecvestre a Cidului. Sculptura se află în fața Podului San Pablos, unde se află opt statui care reprezintă persoane legate de eroul din Burgos.

Tot în zona centrală veți întâlni Solar del Cid , care este ultima etapă a traseului și este un monument format din trei obeliscuri care conțin stemele orașului Burgos și ale orașului San Pedro de Cardeña.

Urcați la castelul din Burgos

castillo-de-Burgos

A doua zi se va încheia în vârful dealului San Miguel, locul unde regele Alfonso al III-lea a fondat Burgos în 884 . Înainte de a urca, puteți arunca o privire la Biserica San Esteban, care are un stil gotic pur, iar în interior puteți vizita Muzeul Altarului.

Castelul Burgos a fost o fortăreață de-a lungul secolelor, precum și un palat regal și o presiune. Astăzi au rămas doar ruinele, deoarece a fost distrus de armata franceză în 1813, dar puteți vizita muzeul, incinta exterioară și galeriile subterane.

De pe terasa sa, vă puteți bucura de cea mai bună priveliște a orașului Burgos și a catedralei sale , ceea ce îl face un loc ideal pentru a face câteva fotografii bune ale întregului oraș în toată splendoarea sa.

Ghid turistic pentru Burgos în 3 zile. Ziua 3

În ultima zi în oraș , veți vizita alte locuri de interes pe care nu trebuie să le ratați pentru ca vizita să fie completă:

Mănăstirea Las Huelgas

Monasterio-de-las-Huelgas

Este situată la mai puțin de 2 kilometri de centrul orașului . A fost fondat în 1187 de regele Alfonso al VIII-lea al Castiliei și de soția sa Leonor. Se poate ajunge la el traversând Paseo de la Isla, un parc de neratat cu o varietate botanică enormă.

Veți întâlni, de asemenea, monumente precum Arcos de Castilfalé , și un iaz cu o peșteră formată din stalagmite din Sierra de Atapuerca. A fost considerată principala mănăstire cisterciană feminină din Spania , și a fost, de asemenea, considerată panteonul regal al monarhilor din Castilia, motiv pentru care mormintele lor au fost păstrate acolo.

În acest tur vă puteți bucura de diferite modele arhitecturale , în stil gotic-romanic, care vă vor oferi o experiență deosebită. Acolo veți întâlni crucea originală ridicată în bătălia de la Las Navas de Tolosa în 1212 . Și cu stindardul almohadei care a fost luat de regele Alfonso al VIII-lea ca buton de război după ce i-a învins pe musulmani.

Excursie în Sierra de Atapuerca și Muzeul Evoluției Umane din Burgos

Sierra-de-Atapuerca

Pentru a încheia călătoria cu succes, o vizită la Sierra de Atapuerca este obligatorie. Acesta se află la aproximativ 15 kilometri de Burgos , și este unul dintre cele mai importante situri arheologice din lume, fiind inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Este un spațiu descoperit la sfârșitul secolului al XIX-lea , iar după lucrările de construcție a liniei de cale ferată minieră, numit din acest motiv Trinchera del Ferrocarril (Șanțul căii ferate). Săpăturile au început în 1978 și continuă până în prezent.

Vizita are loc în peștera Gran Dolina , unde au fost găsite cele mai vechi oase umane din Europa și rămășițele unor oameni care au trăit acum aproape un milion de ani. În celelalte site-uri puteți vizita Galeria . Aceasta este o cavitate folosită de aproximativ 400.000 de ani ca o capcană pentru animale și pentru Sima Elefante.

Un alt sit pe care îl veți găsi în această zonă este Sima de los Huesos , însă acesta nu este vizitabil. Acolo veți găsi rămășițele a 32 de oameni de acum 300.000 de ani care aparțin speciei Homo Heidelbergensis . Dacă doriți să aflați mai multe despre acest lucru, puteți profita de tururile ghidate oferite de Fundația Atapuerca.

Odată întors în Burgos, vă veți încheia călătoria vizitând Muzeul al Evoluției Umane , care este un centru educațional cu seminarii și conferințe dedicate evoluției umane. Acolo veți putea vedea principalele fosile găsite în Sierra de Atapuerca.

Sfaturi practice pentru a ajunge la Burgos și a vă caza

În cazul în care nu aveți de gând să călătoriți cu mașina până la Burgos , puteți ajunge acolo cu autobuzul sau cu trenul, deși autobuzul este de obicei cel mai ieftin. Stația de autobuz se află la aproximativ 5 minute de mers pe jos de orașul vechi , astfel încât să puteți profita la maximum de călătoria dvs. și să profitați la maximum de cele 3 zile petrecute în oraș.

Cu toate acestea, dacă călătoriți cu trenul , trebuie să știți că gara este situată la periferia orașului. Prin urmare, va trebui să luați un autobuz până în centrul orașului , ceea ce vă poate face să pierdeți mai mult timp decât este necesar și s-ar putea să nu vă permită să vizitați toate obiectivele turistice ale orașului.

Oferta de hoteluri din oraș este destul de bună , deși cel mai bine este să vă cazați în centrul orașului. În acest fel, vă puteți asigura că veți fi aproape de toate punctele de interes și vă va fi mai ușor să profitați la maximum de călătoria de weekend în oraș.

Fiind un oraș mic, ați putea, de asemenea, profita la maximum de o excursie de două zile, deoarece este perfect posibil. Trebuie doar să vă organizați foarte bine itinerariul și veți putea vizita toate punctele de interes ale orașului. Acest lucru vă va garanta că vă veți bucura de o experiență cu adevărat unică și de neegalat.

Cele mai vizualizate pagini