Cadiz în 3 zile - Ghid pentru o evadare în Cadiz de Weekend

Cádiz este situat în sudul Peninsulei Iberice, în partea de vest a Peninsulei Iberice. Face parte din Comunitatea Autonomă a Andaluziei și este cunoscută sub numele colocvial de 'tacita de plata'. Dacă sunteți interesat să vizitați Cadiz, urmați ghidul nostru de 3 zile în Cadiz cu cele mai importante locuri din acest oraș cu atât de multă istorie.

cadiz-en-3-dias

Ce să vezi în Cadiz în 3 zile

Orașul Cadiz în ciuda faptului că are multe lucruri de văzut, îl putem vedea perfect în 2 zile. A treia zi o vom dedica vizitării împrejurimilor orașului.
Vă vom da câteva informații pentru ca să vedeți cât de interesantă poate fi o excursie la Cadiz :
Cadiz ascunde multă istorie, fiind un oraș fondat de fenicieni în urmă cu 3000 de ani, este cel mai vechi oraș din Europa de Vest.
Împreună cu Huelva, este cunoscută sub numele de Costa de la Luz.
Cadiz este o insulă legată de continent prin strâmtoarea Caño de Sancti Petri, care traversează mlaștinile.
În apropiere se află Parcul Natural Doñana, declarat Patrimoniu Mondial de către UNESCO.

Cadou FREETOUR Cadiz: Începeți călătoria cu un cadou, sau mai degrabă un CADOU, un tur gratuit al Cadizului cu un expert local în limba spaniolă. Complet gratuit. Vă recomand să vă rezervați acest tur pietonal gratuit în prima zi, dacă aveți posibilitatea de a cunoaște trecutul său măreț. Rezervați-vă turul GRATUIT al Cadizului aici.

Iată harta cu itinerariul pe care l-am planificat pentru a vedea Cadiz într-un weekend sau într-o scurtă vacanță:

Ghid de călătorie în Cadiz: Ziua 1

În prima zi puteți vizita partea de nord a orașului Cadiz, unde puteți găsi monumente importante, cum ar fi Constituția din 1812, Grădinile Alameda Apodaca și Castelul San Sebastian, printre altele nu mai puțin importante.

Monumentul Constituției din 1812

Monumento-a-la-Constitucion-de-1812_cadiz

Prima piatră a fost pusă la 3 octombrie 1912, dar lucrările au fost întrerupte în mai multe rânduri din motive economice și au fost finalizate în prima jumătate a anului 1929.
Corpul central al monumentului este un stâlp de 32 de metri înălțime format din patru pilaștri ionici atașați, în vârful căruia se află o cornișă cu legenda '1812' pe față și 'CÁDIZ' pe spate, pe care se află patru figuri alegorice care țin Constituția reprezentată ca o carte deschisă.

Muzeul din Cadiz

Museo-de-Cadiz

Are trei secțiuni: Arheologie, arte plastice și etnografie.
Colecția sa include sarcofage antropoide feniciene și picturi baroce de Zurbarán, Alonso Cano, Rubens, Juan Carreño de Miranda și Murillo.

Grădinile Alameda Apodaca

Jardines-de-Alameda-Apodaca_cadiz

În aceste grădini în stil regionalist sevillian, cu bănci și stâlpi de iluminat din fier, sensuri giratorii și piețe mici, se remarcă monumentul marchizului de Comillas, precum și două exemplare de ficus plantate la începutul secolului al XX-lea, care provin din Australia.

Casa Palacio Moreno de Mora

Este un palat în stil elisabetan cu trei etaje, cu o curte centrală mare, unde a fost instalat primul lift din Cadiz
Are o colecție magnifică de ceasuri în perfectă stare de funcționare.
Pe bază de programare, este posibil să se viziteze diferite încăperi, inclusiv capela și salonul regal care a găzduit recepția reginei, cu lămpi de design francez, covoare originale și vase frumoase.

Oratoriul San Felipe Neri

Monumento-a-la-Constitucion-de-1812_cadiz

Biserică barocă cu planimetrie și cupolă.
Între 1755 și 1764, sub conducerea arhitectului sevillian Pedro Luis Gutiérrez de San Martín, au fost efectuate mai multe modificări, în special la boltă și altele care au alterat în mod semnificativ ornamentația originală, deoarece au dispărut picturile murale și aurirea pilaștrilor, din care unele urme mai puteau fi văzute ani mai târziu.
În secolul al XIX-lea, au fost efectuate lucrări de extindere, mărind numărul capetelor laterale de la cinci la șase.
În 1912, cu ocazia primului centenar al Constituției din Cadiz, au avut loc ceremonii solemne și au fost amplasate pietre funerare comemorative pe întreaga fațadă a bisericii dedicate de districtele prezente la Cortes.

Parcul Genovés

Parque-genoves-cadiz

Originile sale datează de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, când a fost construită o promenadă modestă, cunoscută popular sub numele de 'paseo del perejil', cu referire la vegetația sa săracă, care de-a lungul anilor a suferit diverse extinderi și remodelări.
În acest parc putem vedea peste 100 de specii diferite de arbori și arbuști, multe dintre ele exotice și de origine americană.
Între parc și mare se află esplanada Santa Bárbara, care, în ciuda locației sale privilegiate, a servit doar ca parcare, până la finalizarea construcției proiectului în 2015.

Castelul Santa Catalina

Situat pe plaja golfului. Unii dintre cei implicați în lovitura de stat din Spania din 23 februarie 1981 au fost acolo.

Castillo-de-Santa-Catalina_cadiz

Castelul San Sebastián

Castillo-de-San-Sebastian-Cadiz

Pe locul unde se afla un turn de veghe din perioada musulmană încă din secolul al XII-lea, la începutul secolului al XVIII-lea au început lucrările de construcție a acestei incinte fortificate, cu ziduri, guri de acces, două șanțuri de apă și poduri de tragere, care, de-a lungul anilor și prin extinderi și restaurări, a devenit o fortăreață cu o configurație neregulată, care apăra sectorul nordic al orașului.
În 1860, a fost construit digul de protecție pentru a conecta insula cu centrul orașului.
Actualul far, al doilea far electric din Spania, proiectat de inginerul madrilen Rafael de la Cerda, a fost construit pe baza turnului musulman în 1908.

Ghid turistic Cadiz: Ziua 2

În cea de-a doua zi puteți profita de a doua zi pentru a vă bucura de partea cea mai sudică a orașului, unde veți găsi Turnul Tavira, situl arheologic Gadir, Catedrala din Cadiz până la podul Constituției, trecând pe lângă alte monumente importante pe care vi le indicăm mai jos.

Turnul Tavira - Camera Obscura

Torre-Tavira-Cadiz

Turnul Tavira, datorită faptului că era cel mai înalt punct din oraș deasupra nivelului mării (45 m.), a fost desemnat în 1778 turnul de veghe oficial al portului orașului, iar de acolo se controla intrarea și ieșirea navelor din golf și din port.
A fost numit după primul paznic, locotenentul de fregată Antonio Tavira.
În prezent găzduiește Camera Obscura , inaugurată în 1994, una dintre cele mai simbolice atracții turistice din orașul Cadiz, precum și două săli de expoziții și un punct de belvedere de unde poate fi admirat întregul centru istoric al orașului.

Situl arheologic Gadir

yacimiento-arqueologico-gadir_Cadiz

În secolul al VIII-lea î.Hr., ceea ce este astăzi orașul Cadiz era un mic arhipelag format din trei insule, Eritea, Cotinusa și Antipolis, primele două fiind separate de un canal îngust.
Pe locul unde se afla în trecut Eritea se află situl arheologic de la Gadir, care a permis cunoașterea și studierea modului în care trăiau navigatorii fenicieni care s-au stabilit acolo; în total se păstrează opt locuințe, organizate în jurul a două străzi pavate.
Pe lângă rămășițele feniciene din secolul al IX-lea î.Hr., există, de asemenea, rămășițele unei fabrici cu bazine pentru prepararea și conservarea peștelui sărat din perioada romană.

Axa centrală a vizitei se învârte în jurul figurii lui Mattan, un fenician care a murit într-un mare incendiu care a avut loc în oraș în secolul al VI-lea î.Hr. și ale cărui rămășițe constituie o parte importantă a temei vizitei.

Plaza de Las Flores

Plaza-de-Las-Flores-Cadiz

Această piață de formă triunghiulară, cunoscută și sub numele de Plaza Topete, este cunoscută pentru tarabele cu flori și este unul dintre cele mai fermecătoare locuri din oraș.
În centrul său se află monumentul în memoria lui Lucius Junius Moderatus, supranumit Columela, născut la Cadiz la începutul erei creștine și considerat cel mai bun autor roman de tratate de agronomie din epoca sa.

Catedrala din Cadiz

catedral-de-cadiz

În 1722, pe când Lorenzo Armengual del Pino y de la Mota era episcop de Cadiz, a fost pusă prima piatră a Catedralei Santa Cruz de Cadiz. Un templu spectaculos în stil baroc, cu un plan în cruce latină cu trei nave și un paraclis la altar, pe care l-a proiectat.
Sub prezbiteriul său, o criptă cu boltă plată conține mormintele episcopilor, precum și cele ale celebrului muzician Manuel de Falla și ale scriitorului José María Pemán.

Teatrul roman din Cadiz

Teatrul roman din Cadiz a fost probabil început în timpul lui Lucius Cornelius Balbus, cunoscut sub numele de Balbus cel Mic, un magistrat care a prezidat guvernul Cadizului roman între anii 44 și 43 î.Hr., împreună cu alți trei magistrați.

Teatro-Romano-Cadiz

La sfârșitul secolului al III-lea, a fost abandonat, iar ceea ce a mai rămas din structura sa zdrobită a fost refolosit în perioada medievală ca depozite, grajduri, parte a locuințelor etc., astfel încât existența teatrului ca atare a fost ascunsă vederii, până în 1980, când studiile arheologice comandate de Ministerul Culturii, pentru delimitarea zonei de expropriere în vederea descoperirii cetății medievale a orașului, au dus la descoperirea teatrului roman.
Existența unor clădiri moderne, cum ar fi o grădiniță municipală adiacentă teatrului și altele din cartierul Pópulo, împreună cu rămășițele orașului medieval, împiedică excavarea integrală a teatrului.
Cu toate acestea, de la descoperirea sa, au fost întreprinse o serie de acțiuni pentru recuperarea sa. În prezent, acesta dispune de un centru de interpretare, în care diferite zone ale clădirii, cum ar fi scena, orchestra sau cavea (etajele), pot fi observate prin intermediul unor puțuri săpate în pământ.
Centrul oferă, de asemenea, vizitatorilor posibilitatea de a învăța despre istoria sa prin intermediul unor panouri de informare, a unor vestigii arheologice și a unui material audiovizual care prezintă cum arăta clădirea.

Plaza de San Juan de Dios

Plaza-San-Juan-de-Dios-en-Cadiz

Cunoscută anterior sub numele de Plaza de la Corredera, a fost folosită ca piață, inițial cu barăci din lemn până la începutul secolului al XIX-lea, când au fost înlocuite cu altele din zidărie, în ciuda acestei modernizări, piața a provocat întotdeauna disconfort din cauza murdăriei, astfel că, începând cu a doua jumătate a secolului, unul dintre obiectivele prioritare ale consiliului municipal a fost eliminarea acestei piețe. Au fost efectuate lucrări de renovare și înfrumusețare, constând în plantarea de palmieri, instalarea de lămpi stradale din fontă și pavarea trotuarelor. Acesta a fost inaugurat la 24 decembrie 1889.

Poarta Pământului

Puerta-de-tierra_Cadiz

Poarta Pământului făcea parte din zidul orașului, iar originile sale datează de la începutul secolului al XVI-lea; cu toate acestea, aspectul său actual se datorează în mare parte renovării planificate la mijlocul secolului al XVIII-lea.
Sub turnul central care prezidează complexul (construit pentru a găzdui telegraful optic care a fost instalat pentru comunicarea între Cadiz și Madrid) și care încadrează intrarea, se află portalul de marmură, construit sub conducerea arhitectului din Cadiz Torcuato Cayón de la Vega.
Puerta de Tierra găzduiește în prezent Muzeul Litografic, care conține istoria și patrimoniul material al unei industrii a artelor grafice din Cadiz, și Muzeul Păpușilor, cu o expoziție interesantă de păpuși din întreaga lume.

Podul Constituției 1812

Puente-de-la-Constitucion-De-1812_Cadiz

Podul Constituției 1812 este un pod suspendat pe cabluri (pod al cărui tablier este suspendat de unul sau mai mulți piloni centrali cu ajutorul unor cabluri), cu o lungime totală de 3092 m. (din care 1440 m. peste râu). (dintre care 1440 sunt pe apă), care traversează Golful Cadiz.
Acesta a fost inaugurat la 24 septembrie 2015.

Ghid turistic pentru Cádiz: Ziua 3

În cea de-a treia zi ar fi interesant să faceți o excursie la Castelul San Marcos din Puerto de Santa María și, dacă aveți dorința și timpul necesar, puteți vizita și Jerez de la Frontera, unde vă puteți bucura de cramele sale și de orașul vechi, declarat monument istoric-artistic.

Castillo de San Marcos (Puerto de Santa María)

Castillo-de-San-Marco-Puerto-de-Santa-Maria

Castillo de San Marcos, de formă dreptunghiulară, este o biserică fortificată construită aproximativ între anii 1264 și 1270 la inițiativa regelui Alfonso al X-lea cel Înțelept, în urma cuceririi zonei, peste rămășițele unei moschei arabe de pe malul râului Guadalete, care a prevăzut clădirea cu acoperișuri boltite și a fortificat-o cu patru turnuri, două hexagonale și două cvadrangulare.
A devenit un element defensiv cheie pentru întreaga regiune și un centru de aprovizionare a flotei castiliene pentru expedițiile sale.
În secolul al XV-lea, au fost întreprinse lucrări de extindere, deschizându-se o capelă principală sau absidă în stil gotic acoperită cu o boltă cu nervuri care ocupă etajul inferior al donjonului castelului, probabil ridicată acolo unde ar fi putut fi minaretul vechii moschei
Când orașul a fost încorporat în Coroana Castiliei în 1729, Casa de Medinaceli a deținut castelul, care a fost închis în 1868 și abandonat până când a fost restaurat în anii 1940.
În prezent este deținută de o celebră fabrică de vinuri de port, Bodegas Caballero, și este deschisă publicului pentru vizite.

Jerez de la Frontera

În Jerez de la Frontera vă puteți bucura de spectacole ecvestre, puteți vizita vinăriile și orașul vechi, declarat sit monumental istoric-artistic, și, mai ales, vă puteți bucura de cel mai pur flamenco.

Jerez-de-la-Frontera

Vă recomandăm să vă bucurați de un tur gratuit al orașului Jerez, care vă va ajuta să profitați la maximum de vizita dumneavoastră și să cunoașteți orașul mult mai bine, deoarece vom petrece doar câteva ore în oraș.

În acest oraș există numeroase muzee și centre tematice în care taurul, calul, flamenco și vinul sunt protagoniștii.

Cele mai vizualizate pagini