Calculați în 3 zile Cunoașteți Calcutta Exotică în 3 zile

Kolkata, numită Calcutta până în ianuarie 2001, este capitala statului Bengalul de Vest din India. Este situat pe malul râului Hooghly și este principalul centru comercial, cultural și educațional din estul Indiei. Poate părea un oraș prea haotic pentru a vedea Kolkata în 3 zile , dar, datorită ghidului nostru, veți putea vedea totul într-un scurt city break.

calcuta-en-3-dias

Ce să vezi în Kolkata în 3 zile?

Este a treia cea mai productivă zonă metropolitană din India, după Mumbai și Delhi.
Se mai numește și Orașul Bucuriei.

Sfaturi pentru vizitarea orașului Kolkata

Transportul tradițional din Kolkata este reprezentat de ricșe, dar în prezent acesta a fost parțial interzis de către guvern.
În prezent, taxiurile și microbuzele sunt mai des folosite pentru a se deplasa în oraș. Există un aeroport internațional.
Bucătăria din Calcutta
Majoritatea mâncărurilor indiene au arome și gusturi puternice. În restaurante veți găsi preparate din bucătăria indiană de nord și de sud, dar și din bucătăria thailandeză, chineză, tibetană și chiar anglo-indiană, deoarece India a fost mult timp colonie britanică.
O masă tipică este macher jhol, care este curry de pește cu orez sau pește marinat în muștar și gătit la aburi.
Unele dintre deserturile lor tipice sunt:
Rosomalai sunt biluțe de brânză înmuiate în lapte dulce și cremos.
Pantua este o altă varietate a acelorași biluțe de brânză.
Rasagolla este un alt soi care se mănâncă cu miere.

Alte destinații în India

Itinerar

Ghidul orașului Kolkata: Ziua 1

Prima zi poate fi petrecută vizitând Templul Kali din Dakshineswar, Belur Math (Belur Math, Calcutta), Podul Howrah (Howrah Bridge, Calcutta), Casa lui Tagore (Jorasanko Thakur Bari, Kolkata), Palatul de Marmură (Marble Palace, Kolkata) și Moscheea Hakhoda (Hakhoda Mosque, Kolkata), iar dacă aveți timp puteți vizita Parcul de turism ecologic (Eco Tourism Park, Kolkata), care este puțin retras, dar merită văzut.

Templul Kali

Templul hindus Dakshineswar Kali a fost construit între 1847 și 1855, pe o esplanadă mare de aproape 81.000 m2.

Dakshineswar-Kali-Temple-en-Calcuta

Complexul, pe lângă templul principal Kali, este format din 12 temple dedicate lui Shiva, orientate spre est și construite conform arhitecturii tipice Bengalului 'Aat Chala', și templul lui Vishnu.

Belur Math

Complexul Belur Math, cu o suprafață de 160.000 m2, cuprinde trei temple dedicate lui Ramakrishna, Sarada Devi și Swami Vivekananda, precum și un muzeu care conține obiecte legate de istoria mișcării Ramakrishna.

Belur-Math-Calcuta

Arhitectura unuia dintre temple, cel al lui Sri Ramakrishna, se remarcă prin dorința sa de a îmbina elemente tipice templelor hinduse, creștine și islamice, ca simbol al unității tuturor religiilor.
Lucrările de construcție a templului au început în 1935 și au continuat timp de trei ani.

Podul Howrah

Unul dintre podurile care traversează în prezent râul Hugli pentru a lega orașele Calcutta și Howrah, a fost construit între 1936 și 1942 pentru a înlocui un vechi pod plutitor, cunoscut în continuare sub numele de Podul Howrah.

Howrah-Bridge-Calcuta

Construcția sa a implicat 26 500 de tone de oțel, dintre care 23 000 de tone de aliaj de înaltă rezistență, furnizate de Tata Steel.
La momentul construirii sale, era al treilea cel mai lung pod în consolă din lume.

Tagore House

Este casa familiei Tagore, situată în campusul Universității Rabindra Bharati.

Jorasanko-Thakur-Bari-en-Calcuta

Poetul bengalez Rabindranath Tagore (1861 - 1941), primul laureat al Premiului Nobel non-european (Premiul Nobel pentru Literatură din 1913), s-a născut în această casă, unde și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei și unde a murit la 7 august 1941.
În prezent, casa a fost restaurată pentru a arăta cum era pe vremea când familia Tagore locuia în ea și servește drept muzeu.

Palatul de Marmură

Acest conac neoclasic este renumit pentru pereții, podelele și sculpturile sale din marmură, de unde și numele său.

Marble-Palace-en-calcuta

Deoarece Palatul de Marmură este încă o reședință privată, este necesară o autorizație de vizitare cu 24 de ore înainte de la Oficiul de Informare Turistică din Bengalul de Vest.

Moscheea Nakhoda

Construită în a doua jumătate a anilor 1920 și cu o capacitate de 10.000 de credincioși, Moscheea Nakhoda, cu cele trei cupole mari și cele două minarete principale, fiecare cu o înălțime de aproximativ 46 de metri, este cea mai mare moschee din Calcutta.

Belur-Math-Calcuta

Parc ecoturistic

Parcul ecoturistic din Kolkata, inaugurat la 29 decembrie 2012, cu cele 190 de hectare ale sale, este cel mai mare parc din India de până acum, construit la inițiativa ministrului șef al Bengalului de Vest, Mamata Banerjee.

Eco-Tourism-Park-en-calcuta

Ghidul orașului Calcutta: Ziua 2

În cea de-a doua zi puteți profita de ocazie pentru a vizita Muzeul Gurusaday (Gurusaday Museum, Kolkata), Muzeul Arheologic de Stat (State Archaeological Museum, Kolkata), Birla Mandir (Birla Mandir, Kolkata), Muzeul Gurusaday (Calcutta), Casa Maicii Tereza (Calcutta), Templul Parashnath (Calcutta) și Biblioteca Națională (Calcutta).

Muzeul Gurusaday

Muzeul Gurusaday de arte și meserii populare, înființat în Calcutta din 1963, poartă numele lui Gurusaday Dutt (1882-1941).

Gurusaday-Museum-en-Calcuta

La mulți ani după moartea sa, obiectele de artă pe care le-a colecționat în timpul vieții au stat la originea muzeului, care astăzi este un organism autonom sub egida guvernului indian din 1984.

Muzeul Arheologic de Stat

Originea îndepărtată a actualului Muzeu Arheologic de Stat datează din 1784, când filologul Sir William Jones a fondat Societatea Asiatică din orașul Calcutta, care avea ca scop distragerea oamenilor, diseminarea cunoștințelor și conservarea patrimoniului cultural, doisprezece ani mai târziu, membrii Societății Asiatice au venit cu ideea de a fonda un muzeu.

State-Archaeological-Museum-en-calcuta

Abia la 1 aprilie 1878 noul muzeu a fost deschis pentru public și colecțiile aflate încă în posesia Societății Asiatice au fost transferate în cadrul acestuia.

Birla Mandir

Familia indiană de industriași și filantropi Birla este forța motrice din spatele construcției templului Birla Mandir, dedicat zeului Krishna și zeiței Radha, care a început în 1970 și a continuat timp de 26 de ani.

Birla-Mandir-en-Calcuta

Muzeul Industrial Birla

Muzeul Industrial și Tehnologic Birla a fost deschis pentru public la 2 mai 1959, iar clădirea pe care o ocupă, așa cum o vedem astăzi, a fost proiectată de arhitecții de la N. Guin & Co.

Birla-Industrial-Museum-en-Calcuta

Inițiativa construirii muzeului a venit din partea ministrului șef al Bengalului de Vest, Bidhan Chandra Roy, care a fost imediat sprijinit de primul ministru al Indiei, Sri Pandit Jawaharlal Nehru, și de omul de afaceri și filantropul Ghanshyam Das Birla.

Casa Maicii Tereza

Agnes Gonxha Bojaxhiu, născută la Skopje (Republica Macedonia), cunoscută sub numele de Tereza de Calcutta sau și ca Sfânta Tereza de Calcutta, a fondat congregația religioasă Misionarele Carității în 1950.

Mother-Teresas-House-en-Calcuta

Timp de mai bine de 45 de ani, a avut grijă de cei mai defavorizați, conducând în același timp extinderea congregației sale, mai întâi în India și apoi în alte țări.
A murit la 5 septembrie 1997, iar rămășițele sale se află la parterul acestei case, unde există și un mic muzeu.

Templul Parashnath

Este de fapt un complex format din patru temple, construit în anii 1860, la inițiativa unui bijutier și filantrop, practicant al jainismului (religie indiană veche) pe nume Rai Badridas Bahadoor Mookim.

Calcutta_Jain_Temple

Biblioteca Națională

Biblioteca Națională este găzduită în Belvedere Mansion, construit la sfârșitul anilor 1760, care a fost folosit anterior ca reședință a viceregelui Indiei și a guvernatorului Bengalului.

National-Library-de-Calcuta

Originile sale datează din 1836, când a fost înființată prima bibliotecă publică a orașului, care și-a văzut curând fondurile crescând datorită împrumuturilor și donațiilor, iar studenții săraci și persoanele fără resurse au putut să o folosească, deși cu unele restricții.
În 1891, a fost creată Biblioteca Imperială, cu colecții substanțiale de la diverse agenții guvernamentale ale Raj-ului britanic, care a fuzionat ulterior cu Biblioteca Publică din Calcutta menționată mai sus.
După obținerea independenței la 15 august 1947, guvernul indian a schimbat numele Bibliotecii Imperiale în Biblioteca Națională în 1948, iar la 1 februarie 1953, Biblioteca Națională a fost deschisă publicului de către ministrul educației, Abul Kalam Muhiyuddin Ahmed.

Ghidul orașului Kolkata: Ziua 3

A treia și ultima zi poate fi dedicată vizitării Bisericii Sfântul Ioan (Church Of Saint John, Kolkata), Casei Guvernatorului (Raj Bhavan, Kolkata), Shaheed Minar (Shaheed Minar, Kolkata), Catedralei Sfântul Pavel (St. Paul's Cathedral, Kolkata), Catedralei Sfântul Pavel (St. Paul's Cathedral, Kolkata) și Bibliotecii Naționale. Paul's Cathedral, Kolkata, Victoria Memorial, Kalkota, Fort William, Kolkata, Prinsep Ghat, Kolkata și, în cele din urmă, Grădina Botanică, Kolkata.

activities

Biserica Sfântul Ioan

Biserica neoclasică Sfântul Ioan, construită între 1784 și 1787 și proiectată de inginerul militar locotenent James Agg, a fost una dintre primele clădiri publice construite de Compania Britanică a Indiilor de Est după ce Calcutta a devenit capitala Raj-ului britanic în 1772.

Church-Of-Saint-John-en-Calcuta

Casa guvernatorului

Raj Bhavan și grădinile sale ocupă o suprafață de aproximativ 11 hectare.
Intrarea în complex este interzisă, dar este permisă fotografierea din afara porților cu permisiunea ofițerului responsabil de la poartă; cele mai bune priveliști ale Raj Bhavan se obțin de la poarta de nord, care este poarta principală a complexului, și de la poarta de sud.

Raj-Bhavan-Casa-del-gobernador-de-calcuta

Înainte de 1799, guvernatorul general locuia într-o casă închiriată, numită Bukimham House, situată în același loc, în acel an guvernatorul general al Indiei, Richard Colley Wesley, a decis să construiască casa (palatul) guvernatorului, comandând proiectul căpitanului Charles Wyatt, care a proiectat un palat în stil neoclasic cu câteva detalii baroce, lucrările fiind finalizate patru ani mai târziu.
Palatul a fost remodelat în anii 1860, când a fost adăugată o cupolă, iar între 1899 și 1905 a fost dotat cu electricitate și cu un lift, primul instalat în India, care încă funcționează.

Shaheed Minar

Un turn construit în 1828 în memoria generalului maior David Ochterlony (1758 - 1825), înalt de 48 de metri, cu două balcoane sau belvedere în vârf, la care se ajunge printr-o scară interioară de 223 de trepte.

Shaheed-Minar-de-Calcuta

La 9 august 1969 a fost redenumit 'Shaheed Minar', un monument al martirilor, în onoarea Mișcării pentru Independența Indiei.

Catedrala Sfântul Paul

Catedrala anglicană Sfântul Paul a fost construită pentru a înlocui biserica Sfântul Ioan, care devenise prea mică pentru comunitatea europeană în creștere din Calcutta. Încă din 1819, a fost conștientizată necesitatea construirii catedralei.

St

După cumpărarea unui teren de 3 hectare, a fost înființat un comitet pentru construirea catedralei, iar inginerul militar William Nairn Forbes a fost însărcinat cu proiectarea catedralei.
Construcția a început în 1839 și a fost finalizată în 1847; Biserica în stil gotic a fost afectată de cutremurele din 1897 și mai ales din 1934, dar a fost reconstruită rapid.

Memorialul Reginei Victoria

Memorialul Victoria este un memorial construit în timpul Raj-ului britanic din India pentru a o onora pe Regina Victoria a Regatului Unit după moartea sa la 22 ianuarie 1901 și care în prezent găzduiește un muzeu.

Victoria-Memorial-en-Calcuta

Clădirea a fost proiectată de arhitectul londonez William Emerson și a fost construită din marmură albă între 1906 și 1921.

Fort William

Construcția primului fort a început în 1698 la inițiativa guvernatorului Companiei britanice a Indiilor de Est, Charles Eyre, și a continuat până în 1706.
În 1756, Nawab-ul (guvernatorul) Bengalului, Siraj Ud Daulah, a atacat fortul și a cucerit temporar orașul Calcutta.
După victoria din bătălia de la Plassey, Robert Clive a început reconstrucția fortului în 1758, finalizând lucrările în 1781.

Prinsep Ghat

Prinsep Ghats este un dig construit în anii 1840, în timpul Raj-ului britanic, de-a lungul malurilor râului Hugli, care traversează Calcutta.

Prinsep-Ghat-de-Calcuta

Porticul de la debarcader a fost numit după eminentul orientalist și anticar James Prinsep (1799 - 1840).
A fost restaurat în noiembrie 2001.

Grădina Botanică din Calcutta

'Grădina Botanică Indiană, Howrah', numele oficial, dar mai cunoscută sub numele de Grădina Botanică din Calcutta, este o grădină botanică de 109 hectare, fondată în 1787 de colonelul Robert Kyd, cu scopul de a identifica și studia plantele cu valoare comercială.

jardin-botanico-de-calcuta

În 1793, superintendentul grădinii, botanistul de origine scoțiană William Roxburgh, a adus în grădină plante din toată India și a creat un vast ierbar.
Este cea mai veche grădină botanică din India, cu aproximativ 12.000 de plante vii și peste două milioane și jumătate de plante uscate, colectate din întreaga lume, păstrate în ierbarul său.
În anii 1970, grădina a lansat un program de introducere a unor îmbunătățiri la speciile de interes agricol și economic pentru a crește randamentul economic al fermierilor indieni.

Cele mai vizualizate pagini