3 zile în Cancun și împrejurimi

Cancun este situat în Mexic, înconjurat de apele cristaline ale Caraibelor. Această destinație este cunoscută pentru plajele sale frumoase, cu nisip alb și fin și fundul mării uimitor.
În acest ghid pentru Cancun în 3 zile , vă voi arăta turul perfect pentru a cunoaște această destinație magică, astfel încât să vă doriți să vă întoarceți în acest paradis.

cancun-en-3-dias

Ce să vezi în Rivera Maya în 3 zile

Pentru început, este important să știți ce documente sunt necesare pentru a vizita Cancun.

Pentru a intra în Cancun, Mexic, este necesară obținerea unei vize, precum și a unei cărți de identitate și a unui pașaport valabile.

Limba vorbită în Cancun este spaniola, nu veți avea nicio problemă în a vă face înțeles.

Peso-ul mexican este moneda folosită în Cancun, vă recomand să schimbați banii înainte de a ajunge la destinație, este mai ieftin decât să o faceți odată ce ajungeți acolo.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Cancun este în sezonul uscat , care se întinde din noiembrie până în aprilie, este important de reținut, pentru a vă putea bucura de plajele sale paradisiace.

Cancun are o climă tropicală, așa că anotimpurile sunt împărțite în două, uscat și ploios, așa că țineți cont de acest lucru atunci când vă planificați călătoria!

Cei mai mulți oameni se deplasează în Cancun cu taxiul sau chiar cu Uber, ceea ce este o opțiune excelentă dacă doriți confort. Există, de asemenea, legături bune de autobuz către hoteluri și destinații turistice, dar dacă preferați să nu folosiți transportul în comun, puteți închiria o mașină. Ce mai așteptați să descoperiți paradisul?

Cadou FREETOUR pentru Playa del Carmen: Începeți călătoria cu un cadou, sau mai degrabă un CADOU, un tur gratuit al Playa del Carmen cu un expert local în limba spaniolă. Complet gratuit. Rezervați-vă turul GRATUIT al Playa del Carmen aici.

Ghid de călătorie în Cancun: Ziua 1

În prima zi vă veți îndrăgosti de această destinație, veți descoperi cele mai uimitoare plaje din faimoasa zonă hotelieră, vă veți relaxa pe plajele din Cancun!

Într-o singură zi nu este suficient timp pentru a vizita toate plajele, dar există cele mai importante plaje de care orice turist trebuie să se bucure în itinerariul său în Cancun.

Playa Langosta

Această plajă este una dintre cele mai populare din renumita zonă hotelieră din Cancun, unde apele sunt calme, ceea ce o face perfectă pentru o baie plăcută.

Este cunoscută printre locuitori ca fiind plaja sportivilor. Acest lucru se datorează faptului că aici este obișnuit să găsești vâslași care se antrenează în fiecare an pentru popularul Mayan Crossing, o activitate populară care constă în traversarea cu o canoe de lemn din Parcul Xcaret până la Insula Cozumel. Ce provocare! Dar sunteți în vacanță, uitați de antrenamente și bucurați-vă de soare și de această plajă paradisiacă.

Playa Tortugas

Playa-de-las-Tortugas

Aceasta este o plajă publică, situată lângă Playa Langosta, este o plajă cu plaje mari de nisip alb și apă cristalină perfectă, cu numeroase servicii, cum ar fi baruri pe plajă, hamace și un fund de mare incredibil.

În sezonul ciclului broaștelor țestoase, această plajă este plaja preferată de țestoasele din zonă, când își depun ouăle. Sute de broaște țestoase mici se scot din nisipul alb și se îndreaptă spre mare, așa că observați această minune a naturii cu respectul pe care îl merită!

Playa del Carmen

Una dintre cele mai frumoase plaje din zonă se află în afara zonei hoteliere, la doar câteva minute distanță. Una dintre cele mai bune destinații de scufundări din lume, datorită fundului său marin uimitor și cavernelor acvatice fascinante, ce-ar fi să vă bucurați de scufundări în apele sale înconjurate de animale marine?

Rio Secreto

Rio-Secreto

Aceasta este una dintre cele mai populare și mai apreciate excursii din zonă și pe bună dreptate: este o adevărată minune naturală.

Aceasta este o rezervație naturală, unde veți conduce de-a lungul unor trasee de junglă pentru a ajunge acolo. Odată ajunși acolo, veți intra într-o peșteră semi-inundată, veți înota în apele sale turcoaz și veți descoperi formațiunile stâncoase care au format această frumoasă lume subterană. Vă recomand să rezervați activitatea în avans, de obicei este foarte populară printre turiști și există momente în care capacitatea grupului este deja plină, de exemplu, o puteți face în această Excursie la Rio Secreto.

Playa Delfines

Playa-Delfines

Aceasta este una dintre cele mai bune plaje publice din zona hotelieră a orașului Cancun. Acest lucru se datorează faptului că nu există hoteluri, are vedere la Marea Caraibelor și arată cu adevărat ca un paradis.

Vă recomandăm să încheiați ziua la Mirador de Playa Delfines, unde puteți avea una dintre cele mai bune priveliști panoramice din regiune, care devine și mai magică datorită culorilor apusului de soare.

Ghid turistic Cancun: Ziua 2

A doua zi este dedicată cunoașterii principalelor obiective turistice din Cancun, în afară de plajele sale paradisiace, locuri pe care nu poți pleca fără să le vezi, unele dintre ele declarate una dintre cele șapte minuni!

Chichen Itza

Chichen-Itza

Orice vizită în Cancun este incompletă dacă nu apreciați cu ochii această bijuterie arhitecturală, un obiectiv obligatoriu, considerat una dintre cele șapte minuni ale lumii.

Este un sit arheologic de mari dimensiuni, cu o lungime de 6,5 kilometri, împărțit în două zone distincte.

Zona centrală este cea mai populară, unde se află binecunoscuta Piramidă a lui Kukulkan, cea mai emblematică parte a sitului și unul dintre simbolurile țării.

Zona sudică, din secolul al VII-lea, prezintă o construcție în stil mayaș Puuc, în timp ce zona centrală, din secolul al X-lea, arată fuziunea a două stiluri arhitecturale, Puuc și mexican din zona centrală a munților.

Vizita se poate face în 2-3 ore, dar dacă doriți să vedeți totul pe îndelete, timpul necesar este de 4-5 ore.

Orarul de funcționare al sitului arheologic este între orele 8:00 și 17:00, iar tururile ghidate încep să sosească de la ora 10:00.

Dacă mergeți pe cont propriu vă sfătuiesc să intrați înainte de ora 10:00 pentru a vă bucura de această minune a lumii fără atâția turiști în jurul vostru. Imaginați-vă că vă puteți plimba liniștiți prin această bijuterie!

Taxa de intrare de persoană este de 480 de pesos mexicani.

Cenote sacru

Cenote-Sagrado

La câteva minute de Chichen Itza se află una dintre marile atracții ale zonei, Cenote sacru, nu poți pleca fără să vizitezi acest loc, o comoară naturală!

Este popular pentru că este locul unde se desfășurau cele mai multe ritualuri și sacrificii mayașe, iar în adâncurile sale au fost găsite numeroase obiecte ale acestora.

Cenote Ik Kil

Playa-Delfines

La trei kilometri de Chichen Itza se află piscina naturală cunoscută sub numele de Cenote Ik Kil, un paradis pe Riviera Maya și o vizită esențială pe traseu, situată într-un parc arheologic înconjurat de un mediu unic.

Apele sale turcoaz, copacii verzi exotici și țintele lungi care se întind din exteriorul puțului până în interior te fac să te crezi pe o altă planetă.

Se poate accesa de pe o scară lungă sau sărind de pe niște trepte pentru cei mai aventuroși!

Pueblo de Valladolid

Pueblo-de-Valladolid

Acest loc frumos este unul dintre Pueblos Mágicos, un program turistic din Mexic. Îi aparține pentru că acest orășel își protejează cultura și patrimoniul la perfecție, cu o bogată bogăție istorică.

Cu siguranță are un farmec aparte, cu tradiții ancestrale adânc înrădăcinate, perfect pentru a te plimba prin acest oraș colorat și deosebit și a-i descoperi frumoasele monumente. Te va surprinde!

Ghid turistic Cancun: Ziua 3

Ultima zi este ideală pentru a vă întoarce să vă bucurați de plajele paradisiace din zonă, dar de data aceasta, cu o plimbare cu feribotul inclusă, trebuie să vizitați cea mai faimoasă insulă! Ziua vă oferă suficient timp pentru a descoperi mai multe atracții turistice ale insulei.

Isla Mujeres

Isla-Mujeres

Astăzi trebuie să ne trezim devreme, dar va merita. Vă recomand să vă petreceți dimineața ultimei zile descoperind una dintre cele mai vizitate insule din Cancun. Luați primul feribot spre insulă și bucurați-vă de una dintre cele mai frumoase plaje din Marea Caraibelor, un adevărat paradis!

Lasă-te uimit de apele sale turcoaz, cristaline, de nisipul alb și fin și de atmosfera plăcută.

Muzeul de artă subacvatică

Îți place arta? Îți plac aventurile acvatice? Pe Isla Mujeres este posibilă o combinație a celor două, datorită binecunoscutului MUSA, un muzeu subacvatic.

Numeroase sculpturi fixate pe fundul mării coexistă cu fundul mării, concepute pentru conservarea mediului înconjurător și cu colțuri și crăpături pentru a facilita crearea de corali. Cea mai ciudată operă de artă din lume!

Una dintre cele mai populare activități pentru mii de oameni în fiecare an în această frumoasă destinație este o scufundare cu snorkel în acest muzeu deosebit. Apele sale cristaline, arta și fundul său marin fac din acest loc una dintre cele mai fascinante experiențe din zonă.

Zona arheologică a regelui

Zona-Arqueologica-del-Rey

Cancun este mult mai mult decât plaje. Odată revenit în zona hotelului, după-amiaza este momentul ideal pentru a cunoaște unul dintre secretele orașului.

Această destinație, cunoscută sub numele de 'Regele', este o vizită obligatorie, turul vă va lua 40 de minute. Descoperiți rămășițele arheologice ale unora dintre structurile mayașe care s-au păstrat, în timpul turului, veți găsi plăci informative care povestesc istoria ruinelor și a locului. Uimitor!

Laguna Nichupté

Laguna-Nichupte

Pentru a vă lua rămas bun de la paradis, vă recomand această vizită de neratat, una dintre comorile de lângă Cancun.

Este una dintre cele mai bune destinații din regiune, datorită marii biodiversități a florei și faunei, această mare lagună de 3000 de hectare este interconectată cu Marea Caraibelor, în interiorul ei există lagune mai mici. Fascinant!

Aici vă puteți bucura de tot felul de sporturi de aventură, de la snorkelling la caiac și jet ski. Deși cea mai recomandată pentru această ocazie este o plimbare cu barca pentru a vă bucura de un apus de soare plăcut, există ceva mai bun pentru a spune la revedere paradisului? Magie pură pentru această destinație magică.

Cele mai vizualizate pagini