Traseu de 3 zile în Cantabria

Cantabria este una dintre cele mai deosebite și unice destinații din Spania. Să vorbești despre această zonă înseamnă să menționezi împrejurimile verzi prin excelență, peisaje de vis, o gastronomie rafinată și o cultură foarte caracteristică. Este mare, munți, sate tradiționale și orașe mari, un mic paradis în Spania. Sunteți gata să îl experimentați?

cantabria-en-3-dias

Ce să vezi în Cantabria în 3 zile

Este o destinație ideală pentru a călători cu mașina, puteți lua una proprie sau puteți închiria una la un preț economic, Cantabria este o destinație pe care o puteți parcurge liniștit în timp ce vă bucurați de împrejurimile frumoase.

Ziua 1: Santander.

Prima zi este pentru a cunoaște orașul Santander, pentru a cunoaște toate locurile și monumentele sale emblematice, o zi este suficientă pentru a cunoaște cele mai importante lucruri.

Un sfat este să faceți un Free Tour, există o gamă largă de acest tip de activitate, este un tur ghidat gratuit în care la final, dacă considerați că a meritat, dați un bacșiș în funcție de ghid. Le puteți rezerva aici:

Peninsula de la Magdalena

Peninsula-de-la-Magdalena

Începeți prin a vizita Peninsula de la Magdalena, unul dintre locurile care atrag cei mai mulți turiști, în prezent este un simbol pentru Santander .

De ani de zile a avut o mare importanță strategică datorită poziției sale ideale pentru a controla intrarea în oraș.

Se poate ajunge ușor din centrul orașului Santander, deoarece are numeroase orare și mijloace de transport în comun pentru a ajunge acolo.

La Magdalena are o plajă frumoasă, unde vă puteți bucura de o plimbare plăcută, iar cel mai bun lucru la acest loc este priveliștea panoramică spectaculoasă a orașului.

Aici se află și faimosul Palacio de la Magdalena, nu ezitați să intrați înăuntru!

Pentru cei mici există o mini-grădină zoologică unde puteți vedea pinguini și lei de mare.

Adăpost antiaerian din timpul Războiului Civil

Îndreptați-vă spre Plaza del Príncipe, unde veți găsi intrarea la un monument foarte interesant, fără îndoială una dintre cele mai speciale vizite pe care le puteți face în Santander.

În 1937 a fost construit un adăpost antiaerian pentru a se proteja împotriva atacurilor asupra orașului. În prezent, acesta este un tur interactiv în care vă puteți face o idee perfectă despre cum a fost să trăiți în acele vremuri.

În timpul vizitei se pot auzi sirenele care avertizează asupra bombardamentelor, se pot vedea chiar umbrele avioanelor care zboară deasupra zonei, uneori se sting luminile și exploziile au un sunet tunător.

De asemenea, adăpostește o colecție importantă, fotografii din epocă, o bombă adevărată, dezamorsată bineînțeles, nu ai de ce să te temi, și un kit al unui aviator din faimoasa Legiune Condor. Intrarea este liberă!

Catedrala din Santander

Catedral-de-Santander

La câțiva metri de refugiu se află clădirea religioasă prin excelență a orașului , Catedrala, unul dintre cele mai mai maiestuoase și mai importante monumente din Santander.

Se remarcă prin faptul că este o clădire în stil gotic, considerată o bijuterie arhitecturală, situată în partea cea mai înaltă a orașului, pe binecunoscutul deal Somorrostro. O vizită esențială pe orice traseu în jurul orașului Santander.

Plaja Mataleñas

Playa-de-Matalenas

După-amiaza, vă puteți bucura de frumoasa plajă Mataleñas, care este cea mai populară plajă din Santander , perfectă pentru a petrece un timp plăcut departe de aglomerație.

Accesul este un pic mai complicat decât să lași mașina la câțiva metri de nisip. Pentru a ajunge acolo trebuie să mergi pe o cărare care înconjoară parcul Mataleñas. Traseul este simplu și accesibil, iar împrejurimile naturale îl fac să merite.

Este un mic golfuleț cu ape transparente și nisip fin, nu are niciun fel de servicii, așa că vă recomand să vă luați tot ce aveți nevoie.

Aici există doar liniște, priveliști frumoase, un mediu natural unic și marea copleșitoare din Cantabria, îndrăznești să faci o baie?

El Sardinero

El-Sardinero

Puteți încheia ziua cu o plimbare plăcută prin cea mai faimoasă zonă din Santander , El Sardinero.

Aceasta este o mare promenadă de-a lungul întregii coaste a orașului, iar în timp ce vă plimbați prin această zonă vă puteți bucura de câteva monumente emblematice, cum ar fi Gran Casino. Puteți urmări apusul de soare la faimosul Mirador de los Jardines de Piquío, priveliștea este de vis, locul ideal pentru a vă lua rămas bun de la Santander.

Ziua 2: Natura

În cea de-a doua zi, petreceți întreaga dimineață vizitând frumosul parc Cabárceno, o adevărată minune, după-amiază vizitați frumosul sat Puente Viesgo și unul dintre cele mai faimoase situri arheologice din Spania, încheiați ziua la plajă și petreceți noaptea în Santillana del Mar. O zi plină, dar care merită!

Parcul Natural Cabárceno

Parque-de-la-Naturaleza-de-Cabarceno

E timpul să ne trezim devreme! Dis-de-dimineață, mergeți în Parcul Cabárceno, situat la 20 de minute cu mașina de Santander.

Este un parc natural mare, cu o suprafață de peste 800 de hectare , este un loc ideal pentru iubitorii de natură și de animale, dar și un loc perfect pentru a-i duce pe cei mai tineri membri ai familiei.

Animalele sunt în libertate, datorită dimensiunii mari a parcului, animalele au suficient spațiu pentru a nu-și pierde obiceiurile pe care le-ar avea în habitatul lor natural. Aici puteți vedea cum trăiesc girafele, leii, tigrii, urșii bruni, elefanții și gorilele, printre mulți alții. Taxa de intrare este de 30 € de persoană...

Puente Viesgo

Puente-Viesgo

La ieșirea din parc, mergeți spre Puente Viesgo, la doar 15 minute de Cabárceno. Este un loc excelent pentru a mânca și a gusta unele dintre cele mai tipice mâncăruri din Cantabria.

Aici vă puteți plimba prin cartierul vechi și vizita faimoasele Cuevas del Castillo , unul dintre cele mai importante situri de artă rupestră din Europa, cu o taxă de intrare de 3 € de persoană.

De asemenea, puteți vizita Las Monedas, situat la aproximativ 600 de metri distanță, o bijuterie geologică de stalactite, stalagmite, discuri și terase suspendate. Vizita durează aproximativ 45 de minute și este ușoară chiar și pentru cei mai tineri vizitatori.

Peșterile din Altamira

Peninsula-de-la-Magdalena

Este timpul să vizitați cea mai faimoasă peșteră din Spania , la 20 de minute de Puente Viesgo se află Peșterile din Altamira.

Este important să știți ceva, vizitarea peșterii originale este complicată, ea poate fi vizitată doar vinerea, 5 persoane sunt alese prin tragere la sorți pentru a putea intra în interior datorită importanței mari a locului și a conservării sale.

Dar nu vă faceți griji, are o neo-peșteră din Altamira, o replică identică cu originalul pe care o puteți vizita fără nicio problemă, și puteți intra și în muzeul său pentru a afla în profunzime toate informațiile despre acest loc important.

Plaja Santa Justa

Playa-de-Santa-Justa

La 15 minute de peșteră se află plaja Santa Justa, de dimensiuni reduse, dar de o frumusețe incalculabilă.

Nu are mulți turiști, așa că este un loc liniștit, perfect pentru plimbări, relaxare și pentru a te bucura de împrejurimile naturale atât de caracteristice Cantabriei. Accesul este ușor, o vizită esențială pentru a cunoaște partea cea mai naturală a zonei.

Santillana del Mar

Santillana-del-Mar

Pentru a încheia ziua, mergeți la Santillana del Mar, la doar 10 minute de plajă, un mic sat medieval ideal pentru a petrece noaptea și a explora unele dintre cele mai fermecătoare locuri.

Plimbați-vă prin cartierul său vechi, descoperiți Biserica Colegială Santa Juliana și clopotnița sa, Plaza Mayor, unde veți găsi unele dintre cele mai emblematice clădiri ale locului, precum și străduțele pietruite din centrul istoric.

Aveți noroc aici puteți face și un tur ghidat gratuit

Ziua 3: Satele din Cantabria

A treia zi este dedicată cunoașterii unora dintre cele mai renumite sate din această zonă a Cantabriei, cu monumente de mare importanță culturală și una dintre cele mai frumoase plaje din zonă. O zi întreagă!

Comillas

Comillas

Începeți prin a vizita orașul Comillas, unul dintre locurile din Cantabria cu cel mai mare patrimoniu arhitectural , imaginați-vă că aici au lucrat unii dintre cei mai importanți artiști ai arhitecturii moderniste, precum Gaudi, Martorell sau Domenech.

Plimbați-vă prin cartierul său istoric și descoperiți unele dintre cele mai speciale și incredibile clădiri ale sale, cum ar fi Universitatea Pontificală din Comillas, în stil neogotic-mudejar. Dacă aveți timp, vă recomand să-i vizitați interiorul.

Puteți face un tur gratuit al orașului Comillas, nu-l ratați dacă puteți, va merita, deoarece veți cunoaște acest oraș în cel mai bun mod posibil.

Capela Pantheon

Capilla-Panteon

Mai târziu, mergeți la Capela Pantheon, taxa de intrare este de 3 euro de persoană, cu un tur ghidat care durează 20 de minute.

Aceasta este o biserică neogotică , construită în onoarea fiului marchizului de Comillas, când acesta a murit de tuberculoză. Toate panterele familiei sunt adevărate comori arhitecturale.

El Capricho

El-Capricho

Mai târziu, vizitați El Capricho, un simbol al orașului Comillas , una dintre marile bijuterii arhitecturale ale lui Gaudi, construită în 1885.

A fost construită la cererea unui muzician important al vremii, Máximo Díaz de Quijano. În timpul vizitei în interiorul clădirii veți afla totul despre această persoană influentă, precum și veți descoperi toate detaliile specifice ale operei arhitecturale a lui Gaudi.

Vizitele ghidate au loc între orele 11:00 și 18:00 și costă 5 EUR de persoană.

Playa de Merón

Playa-de-Meron

După ce ați vizitat fermecătorul sat Comillas, puteți vizita plaja din Merón, cunoscută sub numele de Sable de Merón, care se întinde pe mai mult de 3 kilometri.

Este de natură semiurbană, astfel încât există întotdeauna numeroși turiști care o vizitează datorită apropierii sale de San Vicente de la Barquera.

Este preferata iubitorilor de surf , deoarece este o zonă cu mult vânt și dă naștere la valuri mari.

Așadar, nu este o plajă unde poți merge oricând să te întinzi la soare din cauza vânturilor puternice, dar are o atmosferă destul de sportivă și numeroase activități acvatice. Ce-ar fi să încerci unele dintre ele?

San Vicente de la Barquera

San-Vicente-de-la-Barquera

Pentru a încheia traseul prin Cantabria, vizitați satul liniștit San Vicente de la Barquera, un sat tradițional de pescari care își păstrează încă mult din farmecul său.

Plimbați-vă în jurul castelului Castillo del Rey, declarat bun de interes cultural, traversați podul Puente de la Maza, Palatul Familiei Corro și al Inchiziției, Turnul Provoste și Biserica Santa Maria de los Angeles.

Este un oraș care vă invită să vă plimbați cu calm prin el, descoperind fiecare dintre colțurile sale fermecătoare, să vizitați cartierul său istoric, vă va face să simțiți că a rămas intact în timp.

Sfaturi pentru un traseu de 3 zile în Cantabria

Este important de știut că vremea în Cantabria este întotdeauna un pic rece, indiferent dacă este vară, vă recomand să vă luați o jachetă pentru seara sau dimineața devreme.

Temperatura medie pe timpul verii este de 20ºC, scăzând la sfârșitul după-amiezii, așa că nu uitați o jachetă.

De asemenea, vă recomand să purtați încălțăminte confortabilă, deoarece veți vizita unele medii naturale, cum ar fi plaje cu trasee de acces, parcuri naturale și chiar peșteri.

Cele mai multe dintre satele pe care le veți vizita au străzi pietruite, așa că veți aprecia să purtați încălțămintea ideală pentru această ocazie.

Cele mai vizualizate pagini