Cappadocia în 3 zile Un traseu de neuitat de trei zile prin Cappadocia

Cappadocia este una dintre cele mai populare destinații turistice din Turcia în prezent. Cunoscută ca 'casa zânelor' datorită peisajelor originale, misticismului și tradițiilor care înconjoară locul.

Cel mai important lucru despre Cappadocia este patrimoniul său fascinant, cu formațiuni geologice unice în lume.

În acest traseu de 3 zile în Cappadocia îți arăt ce locuri poți vizita ca să nu ratezi locurile de neratat de aici. Hai să descoperim Cappadocia!

capadocia-en-3-dias

Ce să vezi în Cappadocia în 3 zile

Pentru început, este important să știți ce documente sunt necesare pentru a călători în Cappadocia, deoarece sunt esențiale pentru a avea acces în țară.

Deoarece aparține Uniunii Europene, pentru a putea călători în acest loc fascinant este necesară doar o carte de identitate valabilă.

De asemenea, este recomandabil să aveți asupra dumneavoastră un pașaport valabil, deși nu este necesar, îl recomand, deoarece nu este niciodată de prisos în cazul unui incident.

Moneda folosită în Capadocia este lira turcească. Vă recomand să schimbați bani pentru a avea la voi ceva cash, deoarece este indicat pentru orice contratimp care poate apărea în timpul călătoriei.

În orice caz, puteți plăti în majoritatea localurilor și instituțiilor folosind cardul de credit sau puteți schimba banii odată ce ați aterizat în țară.

Limba vorbită este turca în toată țara, în această zonă nu veți avea probleme cu acest lucru, deoarece este atât de turistică încât majoritatea oamenilor vorbesc engleza.

Este important de știut că orarele din Turcia sunt diferite de cele din Spania, de exemplu, la ora prânzului, în această țară, ora prânzului în mijlocul zilei este de la 12:30 la 14:30, în timp ce cina are loc începând cu ora 19:00.

De obicei, orele de deschidere ale magazinelor sunt destul de lungi din cauza numărului mare de turiști care le vizitează în fiecare an.

Pentru a vă deplasa în zonă, cea mai bună opțiune este să închiriați o mașină în Cappadocia pentru a fi liberi să vă deplasați în zonă, deoarece acestea sunt de obicei separate unele de altele. În acest fel, puteți evita să depindeți de excursii sau de transportul public.

După toate informațiile esențiale pe care trebuie să le știi înainte de a merge în Cappadocia, ești gata să pornești în aventura ta. Să mergem!

Ghid turistic Cappadocia: Ziua 1

În prima zi în zona Cappadociei, veți face un tur de 35 de kilometri pentru a vedea locurile de neratat din zonă.

Muzeul în aer liber din Göreme

Museo-al-aire-libre-de-Goreme

Începeți prin a vizita acest complex monastic sculptat în stâncă, cu diferite biserici și capele din secolele X-XII. Este renumit pentru frescele sale frumoase, cu culori originale și izbitoare, dintre care cele mai fascinante sunt Biserica Mărului și Biserica Șarpelui.

Intrarea în acest complex costă 30 de lire turcești, iar dacă doriți să intrați în cel mai fascinant dintre toate, Karanlik Kilise, costă încă 10 lire turcești. Aceasta are același preț pentru că este o biserică întunecată, așa că frescele au fost păstrate la perfecție. Veți fi uimiți!

Pigeon Valley

Valle-de-las-palomas

În drum spre următoarea destinație vă puteți opri în acest loc frumos. Această vale impunătoare își datorează numele numeroaselor porumbei sculptați în stâncă.

Bucurați-vă de priveliștile fascinante ale acestor stânci, un peisaj unic pe care trebuie să-l admirați.

Castelul Uchisar

Castillo-de-Uchisar

Acest castel este cel mai înalt punct din Capadocia, o fortăreață naturală sculptată în formațiunea stâncoasă în care este situat.

Vizitați camerele și tunelurile de legătură. Urcați cele 120 de trepte până în cea mai înaltă parte a castelului, o ascensiune vertiginoasă care merită cu siguranță efortul, datorită priveliștilor panoramice incredibile pe care le oferă, cu vulcanul Erciyes în fundal.

Ortahisar

Ortahisar

La câțiva kilometri distanță se află acest castel, o formațiune stâncoasă înaltă de 90 de metri.

Adevăratul farmec al acestui sat este că puteți descoperi viața tradițională din Turcia rurală.

Este un sat care încă își păstrează modul de viață, locuitori care trăiesc datorită agriculturii și care încă mai au esența celei mai pure Turcii.

Dealul Dorințelor

Acest punct de belvedere, cunoscut sub numele de Temeni Tepesi, este una dintre cele mai populare atracții turistice din satul Ürgüp.

Pentru a ajunge la ea trebuie să urci o pantă abruptă, traseul este scurt, dar intens, de asemenea, în timpul plimbării este momentul ideal pentru a cumpăra câteva suveniruri, în această zonă sunt destul de ieftine. Odată ajunși în vârf, bucurați-vă de cea mai bună priveliște a satului Ürgüp. Petreceți noaptea în acest sat și continuați traseul mâine.

Ghid turistic Cappadocia: Ziua 2

Cea de-a doua zi continuă călătoria prin cele mai fascinante peisaje și sate din zona Cappadociei, bucurându-vă de unele dintre cele mai speciale și populare experiențe ale acestei destinații.

Hamman Ürgüp

Hamman-Urgup

Începeți dimineața plimbându-vă prin acest sat frumos, înconjurat de popularele coșuri de fum.

Vă puteți bucura de o baie în cel mai vechi hamman din Cappadocia, o idee excelentă pentru o experiență locală unică și tradițională. Taxa de intrare este de 15 lire, o să vă placă la nebunie!

Coșuri de zână

Chimeneas-de-las-Hadas

La mică distanță de acest sat se află cele mai faimoase și mai vizitate coșuri de fum din Capadocia, în Valea Pasabag.

Se remarcă prin înălțimea lor mare și prin formele lor deosebite, care se termină în formă de ciuperci, de unde și numele lor, deoarece seamănă cu casele mari ale celor mai iubite creaturi magice, zânele.

Aici puteți vizita și Biserica San Simón, situată pe una dintre cele mai înalte formațiuni, la 20 de metri deasupra nivelului mării, un loc plin de magie!

Avanos

Avanos

Faceți o scurtă oprire în satul Avanos, prin care trece cel mai lung râu din Turcia, cunoscut pentru prestigioșii săi olari.

O vizită la Moscheea Aladdin și la Moscheea otomană Yeralti din secolul al XVI-lea este o necesitate dacă vă aflați în oraș. Împrejurimile sunt fascinante!

Çavusin

cavusin

Acest oraș abandonat este uimitor. Vizitați casele sale săpate în stâncă și numeroasele porumbei, puteți vizita, de asemenea, Biserica Sfântul Ioan Botezătorul.

Se remarcă prin faptul că este unul dintre cele mai vechi din Capadocia, prin coloanele spectaculoase situate în interiorul peșterilor și prin frescele sale. Un loc deosebit!

Valea Iubirii

Valle-del-amor

Popular și unul dintre cele mai vizitate locuri de către turiști, una dintre cele bijuterii pitorești din Cappadocia .

Remarcabilă prin numeroasele sale roci vulcanice erodate, odată ce îi cunoști formele ciudate, poți descoperi de unde provine numele său. Ce mai aștepți să afli?

Ghid turistic Cappadocia: Ziua 3

Continuați traseul descoperind unele dintre cele mai populare sate din Cappadocia, care sunt o necesitate în orice tur de trei zile al orașului.

Plimbare cu balonul

Paseo-en-Globo-Capadocia

Cea mai tipică imagine a Cappadociei este cea a unui cer plin de baloane care zboară deasupra peisajelor deosebite ale zonei. Vă imaginați că vă puteți bucura de această experiență la fața locului?

Începeți ziua urmărind răsăritul soarelui într-unul dintre aceste baloane fascinante. Pentru a trăi această aventură trebuie să vă rezervați în avans.

Recomand acest tur cu balonul cu aer cald în Cappadocia, pentru că la un preț bun te iau de la hotel, îți oferă un mic dejun și te duc la locul unde are loc plimbarea.

Veți fi însoțiți de un ghid pe tot parcursul turului, iar la aterizare vi se va oferi un pahar de șampanie și un certificat de zbor. Cappadocia la picioarele voastre!

Mustafapasa

Mustafapasa

Vizitați acest mic sat, un loc liniștit, un pic mai departe de numeroșii turiști din zona Cappadociei.

Are un farmec pe care puțini vizitatori îl cunosc. Descoperiți bisericile sale troglodite cu picturi rupestre și fațadele sale deosebite fac din acest oraș o destinație unică.

Dacă doriți să cunoașteți cea mai pură esență a Turciei, acesta este orașul pe care nu trebuie să-l ratați în turul dumneavoastră.

Numeroase porți antice, case cu fațade elegant sculptate, o privire asupra vieții de zi cu zi a locuitorilor săi și vechi conace grecești. O să vă îndrăgostiți de ea!

Valea Devrent

Valle-del-amor

La 20 de minute de satul Mustafapasa se află această frumoasă vale, unul dintre cele mai fascinante locuri din Capadocia.

Este un loc în care îți poți lăsa imaginația să zburde, deoarece coșurile din această vale au forme foarte originale și ciudate, de la animale la oameni și chiar obiecte. Trecerea timpului și eroziunea au creat această operă de artă naturală.

Este nevoie de cel puțin 2 ore pentru a parcurge întreaga vale și a admira toate formațiunile; este o plimbare ușoară și foarte plăcută, deși vă recomand să purtați pantofi confortabili și să nu uitați aparatul foto!

Ankara

Ankara

Vizitați capitala Turciei. Nu este unul dintre cele mai frumoase locuri din Capadocia, dar este esențial să vedeți cel mai important oraș din țară.

Numeroase popoare de diferite culturi au trecut prin oraș de-a lungul anilor, ceea ce face ca acesta să aibă un trecut și o istorie fascinantă.

Nu puteți pleca fără să vizitați Teatrul și Templul lui Augustus și Roma, fără să vizitați una dintre numeroasele sale moschei sau Mausoleul lui Kemal Atatürk.

Per total, Cappadocia este o destinație fascinantă , un loc ideal pentru a fi în contact cu natura. Este un loc ideal pentru a vă bucura de peisaje și peisaje unice datorită formațiunilor sale stâncoase deosebite, dar și cu sate frumoase pentru a cunoaște cea mai rurală Turcie. Bucurați-vă de natură în forma sa cea mai pură!

Cele mai vizualizate pagini