3 zile în Carcassonne traseu de 3 zile prin Carcassone și sudul Franței

Orașul medieval Carcassonne este una dintre cele mai populare destinații din Franța, atrăgând peste cinci milioane de vizitatori în fiecare an. Deloc surprinzător, este un loc extraordinar. Priveliștea orașului vechi, care este cocoțat pe un deal înconjurat de bastioane înalte, turnuri și fortificații, vă va transpune în Evul Mediu, ca într-un film.

carcassonne-en-3-dias

Orașul vechi din Carcassonne este clasificat ca sit al Patrimoniului Mondial și este unul dintre cele mai vizitate locuri din sudul Franței. Vă vom spune tot ce puteți face într-o excursie la Carcassonne în 3 zile .

Ce să vezi în Carcassonne în 3 zile?

Prima priveliște și prima impresie înainte de a intra în orașul fortificat este greu de bătut, sunt oameni care au așteptări atât de mari încât odată intrați înăuntru se pot simți dezamăgiți, dar normal este să te lași îndrăgostit de magia lui Carcassonne.

Străduțele înguste șerpuiesc în jurul orașului, trecând pe lângă curți și case medievale restaurate cu grijă, în cel mai mare oraș medieval pe care l-am vizitat vreodată, cu puține lucruri care să strice impresia că Carcassonne nu s-a schimbat în ultimii 500 de ani.
Multe dintre case au fost transformate în restaurante (pentru toate buzunarele) și magazine turistice (de la galerii de artă de lux la magazine de cadouri de lux).
Vizitarea orașului vechi Carcassonne durează de obicei o zi sau cel mult două. În acest ghid vom folosi 1 zi pentru Carcassonne, deși acesta va fi orașul de bază, vom folosi restul zilelor pentru a vedea împrejurimile Carcassonne într-un mod confortabil.

TURUL GRATUIT al orașului Carcassonne în limba engleză Aici. Bucurați-vă de un tur gratuit al orașului medieval Carcassonne, vizitând cele mai emblematice locuri și ghidat de un expert în oraș. Și cel mai bun dintre toate este că este gratuit. Puteți rezerva turul dumneavoastră gratuit al Carcassonne Aici

Activități turistice în Carcassonne

Mai jos puteți vedea care sunt cele mai populare activități turistice din Carcassonne, pe care le puteți rezerva online, în acest fel veți fi siguri că veți obține cel mai bun preț și fără costuri suplimentare.

Este necesar să aveți o mașină, dacă nu ați călătorit cu vehiculul dumneavoastră vă recomandăm să închiriați o mașină pentru a vă putea deplasa în zonă și a vă bucura de cele 3 zile, altfel călătoria dumneavoastră nu va fi atât de bună pe cât ar putea fi.

Excursie la Carcassonne: Ziua 1

Ne vom petrece ziua cunoscând vechiul oraș Carcassonne, pentru a intra în orașul vechi vom traversa podul mobil și vom trece între cele două seturi de bastioane pentru a ajunge la un oraș medieval care în interiorul zidurilor sale ascunde puncte foarte interesante.
Pont Vieux duce la Rue Trivalle, o stradă îngustă, mărginită de case vechi, dintre care unele sunt acum restaurante și magazine de antichități. De acolo se ajunge la Porte Narbonnaise, intrarea principală în oraș.

Carcassonne-puente

Odată intrat în orașul vechi Carcassonne, vă veți bucura de un labirint de străzi întortocheate. Ca urmare, este, fără îndoială, supra-comercializat, cu magazine de suveniruri tipice, precum și restaurante și magazine orientate spre turism.

Orașul vechi din Carcassonne

Această fortificație unică este înconjurată de 52 de turnuri și de trei kilometri de bastioane duble concentrice. O plimbare de-a lungul crenelurilor oferă priveliști minunate asupra orașului Carcassonne și a câmpiilor plate din Languedoc.

Murallas-de-Carcassonne

Bazilica Sfântul Nazarion

Pe acest loc a existat o clădire religioasă în epoca vizigoților, dar a fost reproiectată continuu de-a lungul secolelor, până când a fost construită clădirea actuală în secolul al XIII-lea, demolând totul, cu excepția criptei și a naosului bisericii originale. Prin urmare, o mare parte din naosul de 16 metri lățime este în stil autentic romanic.

basilica-de-san-nazario-carcassonne

În 1801, bazilica a fost înlocuită ca catedrală a orașului de biserica Sfântul Mihail din secolul al XIII-lea. Ambele clădiri sunt deschise publicului, dar Catedrala Sfântul Mihail nu prezintă interesul istoric al Bazilicii. Orga bazilicii este cea mai veche din Franța și a fost restaurată cu pricepere pentru a-i reda gloria de odinioară.

Catedrala Sfântul Mihail

Catedrala în stil gotic care este acum Catedrala orașului. Are un turn de veghe cu vitralii foarte frumoase, care pot fi văzute perfect din interior.

catedral-saint-michel-carcassonne

Exteriorul Catedralei este mai degrabă sobru și nu este ceva care să o facă să iasă în evidență în cadrul orașului.

Castelul Comtal

Situat în inima orașului Cité, Castelul Comtal din Carcassonne este acum folosit ca birou de informații, de unde se pot rezerva tururi ghidate, și există un muzeu extins cu artefacte scoase la iveală de-a lungul anilor. Merită o vizită, oferind dovezi tangibile și interesante ale locuitorilor antici.

castillo-comtal-carcassone

Castelul a fost construit în secolul al XII-lea de către familia Trencavel, care a fost familia conducătoare a fortificației timp de două secole și susținătoare a catarilor. Din nefericire, acest lucru i-a adus în conflict direct cu Simon de Montfort și cu Cavalerii Templieri și, în cele din urmă, i-a dus la dispariția lor.

Călătorie la Carcassonne: Ziua 2

Astăzi vom face o excursie în partea de nord a orașului. La sfârșitul nopții ne întoarcem în orașul nostru de bază pentru a ne bucura de priveliștile frumoase.
La nord-est de Carcasonne există un drum care duce spre orașul Revel. Acest traseu ne duce în partea sudică a Montagne Noir (capătul sudic al regiunii Massif Central), trecând prin păduri străvechi, iar altitudinea crescândă ne asigură priveliști uimitoare ale peisajului francez.

Saissac

Satul Saissac, cu un castel impresionant pe vârful dealului de sub sat, vă oferă o panoramă excepțională asupra câmpiei de sub oraș.

castillo-de-saissac

Soreze

Satul Soreze, satul nostru medieval favorit din regiune, cu multe clădiri medievale cu pereți din lemn. O plimbare prin grădinile Școlii de la Abația Soreze este, de asemenea, o vizită foarte plăcută.

soreze-francia

Revel

Revel are un centru bine conservat, cu o piață medievală mare și câteva restaurante. Ideal pentru o oprire la prânz și o șansă de a vedea orașul.

Revel-francia

La Pomarede

Ultima opțională a zilei ne duce la castelul și micul sat La Pomarede. Are câteva restaurante foarte bune, de fapt, există unul cu o stea Michelin.

Conduceți spre Carcassonne. Ziua 3

În această ultimă zi vom călători la sud de orașul Carcassonne, vizitând monumente, castele și sate interesante pe parcursul zilei.

Abația Saint Hilaire

Ne vom îndrepta spre sud, ajungând la frumoasa abație Saint Hilaire, una dintre cele mai frumoase clădiri romanice din regiune.

abadia-de-saint-hilaire

Odată ajunși acolo, ne aflăm foarte aproape de un mic sat numit Alet les Bains, care are un frumos centru medieval.

Belcastel

Un sat cunoscut pentru castelul său din vârful dealului.

belcastel-francia

Limoux

Acest oraș merită o vizită, în special pentru piața medievală din centrul orașului.

limoux-francia

Dacă vizitați orașul într-un weekend între ianuarie și martie, există un festival care durează aproximativ 12 săptămâni și include o mulțime de parade și costume de epocă, iar acesta este cel mai bun moment pentru a-l vizita.

Sfaturi pentru a vizita Carcassonne

Este, cu siguranță, unul dintre cele mai interesante și impresionante orașe medievale din Franța, iar istoria orașului datează încă din timpul războaielor cathare, în care orașul a jucat un rol foarte important.
- Există poate două lucruri care diminuează ușor atractivitatea unei vizite la Carcassonne:
- Primul este prezența inevitabilă a multor alți vizitatori, așa că este recomandat să vizitați mai devreme în timpul zilei sau în afara sezonului, dacă este posibil
- Unii călători cunoscători de arhitectură au remarcat lipsa de autenticitate în unele părți ale renovării. Carcassonne a fost restaurat pe scară largă în secolul al XIX-lea, în mare parte pentru a fi un 'oraș medieval ideal', astfel încât, de exemplu, turnulețele ascuțite de pe turnuri nu ar fi existat în perioada medievală, așa că, dacă sunteți un purist, s-ar putea să credeți că orașul are o ușoară senzație de 'atracție Disneyland'. Dar mărimea și frumusețea acestui oraș depășesc cu mult aceste preocupări și o vizită este foarte recomandată.

Un lucru esențial pentru acest traseu este închirierea unei mașini. O vizită la Carcassonne nu necesită mai mult de 1 sau 2 zile, așa că, dacă doriți să o completați cu traseul pe care îl propunem în ghid, ar trebui să luați în considerare necesitatea de a închiria o mașină.

Când să călătorești la Carcassonne

Dacă sunteți în căutarea liniștii și a plăcerii de a vă bucura de oraș, vă recomandăm să vizitați orașul în timpul iernii. Vremea este mai rece, dar vă veți putea bucura de oraș într-un mod mai liniștit, iar dacă îl vizitați în perioada Crăciunului, vă veți putea bucura de o frumoasă piață de Crăciun.
Vara este sezonul de vârf și este plin de turiști, ceea ce îngreunează deplasarea în oraș și face ca prețul cazării să crească vertiginos. Căldura poate fi, de asemenea, sufocantă.

Cele mai vizualizate pagini