Ce să vezi în Sardinia în 3 zile

Această insulă mediteraneană este cunoscută pentru plajele sale frumoase și vremea bună pentru a se bucura de ele, dar este mult mai mult decât atât.

Vă prezint aici un itinerar perfect pentru Sardinia în 3 zile, astfel încât să nu ratați niciunul dintre cele mai spectaculoase locuri ale sale și să vă îndrăgostiți de ea!

cerdena-en-3-dias

Ce să vezi în Sardinia în 3 zile

Perfect pentru a cunoaște o altă latură a culturii italiene, orașe mici și orașe cu un farmec deosebit, precum și un număr mare de situri naturale.

Această insulă oferă un număr mare de mijloace de transport pentru a vă facilita șederea în marile orașe, precum și autobuze și trenuri pentru a lega diferitele destinații.

Deși vă recomand închirierea de mașini în Sardinia , cel mai bun mod de a vă deplasa datorită libertății pe care v-o oferă, evitând călătoriile lungi ale transportului public.

Cel mai bun moment pentru a călători în Sardinia este între mai și octombrie, adică în timpul verii. Acest lucru se datorează faptului că veți fi asigurați de o vreme bună, iar prin evitarea lunilor iulie și august puteți evita numărul mare de turiști pe care îl primește insula.

Ce mai aștepți pentru a descoperi cele mai fascinante colțuri ale Sardiniei?

Ghid turistic Sardinia: Ziua 1

Prima zi pe insulă este dedicată cunoașterii orașului Alghero, cu un număr mare de monumente de vizitat, iar după-amiaza, descoperirii popularei Grote a lui Neptun. Începem!

Catedrala Santa Maria

Catedral-de-Santa-Maria

Începeți ziua vizitând Catedrala Santa Maria, situată în piața principală din Alghero, este un simbol al orașului .

Unul dintre obiectivele turistice obligatorii ale orașului, primește anual mii de turiști care vor să meargă să-i descopere frumusețea.

Are un amestec de stiluri, o combinație de stil gotic și renascentist catalan, așa că este uimitor să te bucuri de arhitectura sa deosebită.

Vă recomand să urcați în clopotnița sa, deoarece de acolo puteți avea o priveliște spectaculoasă asupra orașului.

Turnuri și ziduri

Alghero-Torre

Continuând să descoperiți orașul, una dintre cele mai importante zone de vizitat din Alghero, turnurile și zidurile sale.

Mergeți în jurul orașului, traseul este simplu, urmați zidul imens care adăpostește orașul în interior.

Bucurați-vă de priveliștile fascinante, lăsați-vă fascinați de turnurile impunătoare ale zidului în stil catalano-argeșean, cu o valoare arhitecturală incalculabilă. Cel mai esențial tur al orașului Alghero!

Calle Humberto

Calle-Humberto

Orașul Alghero este plin de străduțe frumoase, dar aceasta este fără îndoială cea mai specială stradă dintre toate .

Este atât de populară pentru că, de-a lungul ei, se găsesc un număr mare de clădiri vechi , adevărate bijuterii arhitecturale de mare interes turistic.

Plimbați-vă de-a lungul ei de la un capăt la altul, bucurați-vă de cele mai importante monumente, cum ar fi Casa Doria în stil renascentist, Palatul Curia, unul dintre cele mai frumoase din oraș, și Biserica Misericordia.

Grota lui Neptun

Gruta-de-Neptuno

Petreceți după-amiaza vizitând faimoasa Grotă a lui Neptun, o spectaculoasă peșteră naturală situată la Capul Caccia, plină de stalactite și stalagmite.

Situată la 30 de minute de Alghero, este vizita vedetă pentru orice turist din zonă.

Acesta adăpostește un număr mare de comori naturale, numeroase coridoare la nivelul mării și chiar lacuri frumoase în interior. Lacul din interiorul peșterii are o lungime de 120 de metri și este al doilea cel mai mare lac din interiorul unei peșteri din Europa, un loc de neratat!

Portul din Alghero

Puerto-de-Alghero

Seara, vă recomand o plimbare plăcută prin unul dintre cele mai vizitate locuri de către turiști , o zonă plină de viață de noapte.

Perfectă pentru a vă bucura de atmosfera plină de viață și de marea de o frumusețe deosebită, cu numeroasele sale bărci ancorate la docuri, există adesea și artiști stradali care cântă muzică live, creând o atmosferă specială.

Profitați de ocazie pentru a bea ceva într-unul dintre barurile cu vedere la mare.

Ghid turistic pentru Sardinia: Ziua 2

În cea de-a doua zi, este timpul să călătoriți pe drumurile insulei spre Olbia, cu un itinerar uimitor, cu priveliști panoramice fascinante. De-a lungul drumului, puteți face numeroase opriri la unele dintre cele mai frumoase și mai vizitate locuri de pe insulă.

Șantierul Palmavera

Yacimiento-de-Palmavera

Începeți cu o vizită la Șantierul Palmavera, la doar 15 minute de orașul Alghero.

Un loc perfect pentru a învăța despre caracteristicile arheologiei nuragheze, în special despre vestigiile acestui sit, care sunt foarte bine conservate.

Puteți vedea chiar și câteva clădiri din acea perioadă, precum și câteva elemente care vă vor permite să aflați ceva mai multe despre istoria acestei așezări antice.

Porto Torres

Porto-Torres

Faceți următoarea oprire în Porto Torres, un orășel care se remarcă prin frumusețea sa naturală și arhitecturală . Este unul dintre cele mai aglomerate porturi de pe insulă, deoarece face legătura cu Marsilia, Barcelona și Civitavecchia, printre multe altele.

Puteți vizita băile romane, catedrala San Gavino sau plaja Balai.

Traversați podul roman care traversează râul Mannu, de unde puteți avea vederi panoramice frumoase ale orașului.

Castelsardo

Castelsardo

Următoarea oprire este un orășel medieval cocoțat pe o stâncă mare cu vedere la mare , locația deosebită face ca priveliștile orașului să fie frumoase.

Priveliștea panoramică a caselor sale mici și colorate împrăștiate în jurul stâncii este o adevărată minune, ca să nu mai vorbim de priveliștile de pe străzile sale asupra mării.

Vizitați mai ales castelul său spectaculos din vârful orașului, apoi vizitați Catedrala San Antonio Abate, unde veți găsi una dintre cele mai frumoase Madone din istorie.

De-a lungul drumului de stat 134 puteți vedea popularul Elephant Rock, un simbol al orașului care datează din neolitic.

Olbia

Olbia

În cele din urmă, descoperiți unul dintre cele mai caracteristice orașe de pe insulă, situat în mijlocul Costa Smeralda , cea mai populară zonă din Sardinia.

Este una dintre cele mai populare destinații turistice ale insulei, datorită apropierii de Alghero și a plajelor sale frumoase.

Restul zilei îl puteți petrece vizitând orașul, descoperind Primăria și Biblioteca, două lucrări arhitecturale importante din secolul al XIX-lea.

Plimbați-vă pe Via Acquedotto și Via Nanni, vestigiile cartagineze ale orașului, unde puteți găsi zidurile antice și ceea ce erau locuințele acestei culturi.

Corso Umberto I

Corso-Umberto

Seara, vă puteți plimba pe centrul nevralgic al orașului , una dintre cele mai populare străzi din Olbia pe care ar trebui să o vizitați.

Aici puteți găsi numeroase clădiri vechi de mare importanță istorică, precum și un număr mare de magazine și baruri unde vă puteți așeza și vă puteți bucura de atmosfera plină de viață pe care zona o are întotdeauna.

Ghid turistic pentru Sardinia: Ziua 3

A treia zi este dedicată vizitării unora dintre cele mai fascinante monumente care au mai rămas de văzut pe insula Sardinia, precum și celor mai bune plaje din această parte a Mediteranei.

Apeductul roman din Olbia

Acueducto-Romano-Olbia

Începeți dimineața ultimei zile prin a vizita rămășițele ruinelor arheologice ale apeductului roman al orașului .

Majoritatea vestigiilor sunt păstrate chiar în centrul istoric, dar nu sunt la fel de bine conservate ca cele găsite pe drumul Abbas Cabu, în afara orașului Olbia.

În această secțiune, apeductul se păstrează într-o stare mai bună decât în centru, bucurându-se de această structură ingenioasă folosită de romani.

Cala Brandinchi

Brandinchi

Continuați de-a lungul coastei până când ajungeți la Cala Brandinchi, una dintre cele mai populare plaje din orașul Olbia.

Se remarcă prin culoarea moale a nisipului său, care creează un contrast unic cu albastrul turcoaz al apelor sale, care în unele zone sunt mai întunecate acolo unde ies în evidență stânci cu o viață marină abundentă.

Datorită acestui fapt, este un loc perfect pentru iubitorii de scufundări sau snorkelling, deoarece ascunde o mare comoară marină, una dintre cele mai bune plaje din Sardinia!

Cala Gonone

Cala-Gonone

Mai târziu, mergeți la Cala Gonone, o plajă diferită de cea pe care tocmai ați vizitat-o. Oferă o mare varietate de peisaje, înconjurată de munți, peșteri și vegetație mare, este un loc sălbatic și nepopulat .

Este o destinație perfectă pentru iubitorii de sporturi nautice, chiar și pentru echitație, drumeții sau ciclism, mediul în care este amplasată o face o destinație ideală pentru orice tip de activitate.

Satul nuragic Serra Orrios

Serra-Orrios

Vizitați unul dintre cele mai mari sate nevralgice din Sardinia , în plus față de starea sa excelentă de conservare.

Are mai mult de o sută de case, cu un plan circular cu mai multe încăperi conectate între ele, aparține perioadei dintre epoca mijlocie a bronzului și epoca târzie a bronzului.

Nuoro

Nuoro

La sfârșitul după-amiezii, îndreptați-vă spre Nuoro, situat în centrul insulei, un oraș încărcat de cultură și istorie.

Este cunoscută pentru centrul său istoric, care păstrează monumente importante, cum ar fi Santuario della Madonna delle Grazie, o clădire impunătoare, sau Muzeul de Arheologie, o vizită interesantă pentru cultura întregii zone.

Vizitați ambele clădiri, două dintre cele mai vizitate locuri de către turiști.

Cele mai vizualizate pagini