Chiang Mai în 3 zile

Chiang Mai a devenit fetița Thailandei, de la an la an numărul turiștilor care doresc să exploreze și să afle mai multe despre cultura exotică a Thailandei este în creștere, iar noi trebuia să vedem și noi totul, așa că explorarea templelor, a parcurilor și a sanctuarului de elefanți sunt doar câteva dintre lucrurile despre care vă vom povesti. Explorarea templelor, a parcurilor și a sanctuarului de elefanți sunt câteva dintre lucrurile despre care vă vom povesti în detaliu. Gata?

chiang-mai-en-3-dias

Să vezi Chiang Mai în 3 zile, este posibil?

Absolut posibil, să vezi Chiang Mai în 3 zile este super posibil. Dar asta va depinde și de tipul de călătorie pe care o faceți, care va fi cu siguranță la fel de uimitoare.

Sfaturi pentru călătorii în Chiang Mai

Avem câteva sfaturi care vă vor ajuta mult în planificarea călătoriei și în deplasarea în Chiang Mai.
- Documente și vize: Pentru vizitele turistice de mai puțin de 30 de zile, nu este necesară viză, cu condiția ca acestea să provină din țări din Uniunea Europeană, Chile, Peru și Argentina. Cu toate acestea, vă recomandăm să verificați întotdeauna site-ul web al ambasadei thailandeze din țara dumneavoastră.
- Vaccinări: Nu sunt specificate vaccinuri obligatorii pentru călătoria în Chiang Mai, dar, ca sugestie, există cele pentru malarie și malarie. Aceasta este o decizie personală și merită menționat faptul că Chiang Mai este o țară foarte igienică.
- Moneda: Moneda oficială a Thailandei este baht-ul thailandez și puteți retrage cu ușurință bani de la bancomatele pe care le veți vedea în oraș. De asemenea, puteți schimba bani în oraș. De asemenea, puteți utiliza carduri de credit în centrele comerciale și în magazinele de nivel înalt, dar puteți folosi numerar doar pentru a vă deplasa în oraș.
- Electricitate și internet: În Thailanda, energia electrică funcționează la 220 de volți la 50 de hertzi. Am luat un adaptor universal, dar am constatat că ștecherii funcționează pentru două sau trei prize rotunde și pentru două prize plate. Nu strică să aduceți adaptorul. În ceea ce privește internetul, nu am avut probleme, deoarece majoritatea cafenelelor au wifi.
- Repelentul de țânțari este un lucru important de care trebuie să țineți cont, deoarece țânțarii sunt ceva obișnuit din cauza climei țării.

Ce să vezi în Chiang Mai în 3 zile

Ghidul este conceput pentru 3 zile, dar poate fi adaptat la două zile, în funcție de gusturile tale și de timpul pe care îl ai la dispoziție. Începem!

Ghidul Chiang Mai: Ziua 1

În prima zi și pentru că este ziua în care avem cea mai multă energie și nerăbdare să vedem totul, ne-am propus să vedem toate templele și să vizităm câteva monumente și piața.

Wat Chiang Man

Wat-Chiang-Man

Construit în 1296 și situat la vest de ziduri, este cel mai vechi templu din interiorul orașului fortificat, unul dintre lucrurile care ne-a uimit cel mai mult este chedi-ul (sau stupa) care se află pe cincisprezece statui de elefanți. Arhitectura sa este un exemplu fantastic al stilului Lanna. Iar în interior se află frumoase statui de Buddha: Phra Sae Tang Khamani sau 'Buddha de cristal' și Phra Sila Budha, o stelă mare de piatră veche de peste o mie de ani.
Templul este deschis până la ora 17.00.

Wat Sri Suphan

Wat-Sri-Suphan

Cunoscut și sub numele de Templul de Argint, a fost construit inițial în jurul anului 1500 pentru a servi drept templu principal al unui sat de argintari. Este numit astfel pentru decorul său impresionant din argint realizat manual. Pereții și chiar și statuile lui Buddha sunt acoperite cu argint.

Singurul lucru pe care îl putem spune despre acest templu, care este negativ, este că, potrivit regulilor budiste, femeile nu au voie să intre în templu.
Templul este deschis până la ora 17.00.

Wat Phra Singh Woramahawihan

Wat-Phra-Singh-Woramahawihan

Situat în centrul istoric al orașului Chiang Mai, acest templu a fost construit în 1345 pentru a adăposti cenușa regelui Khan Fu. Templul are mai multe clădiri din care putem accesa biblioteca, mănăstirea și alte incinte. În plus, din 1367, templul a găzduit Buddha Lăudătorul sau Buddha Leul, căruia îi datorează numele.
Templul este deschis până la ora 17.00.

Wat Chedi Luang

Wat-Chedi-Luang

Tot în orașul vechi, a fost cel mai înalt templu din Chiang Mai înainte de cutremurul care i-a redus înălțimea. Acest templu a fost construit în 1391 și finalizat în 1475. În acest templu a fost amplasată statuia lui Emerald Buddha, care se află acum în Bangkok.
Templul este deschis până la ora 17.00.

Wat-Chedi-Luang-2

Monumentul Trei Regi.

Three-Kings-Monumen

Acest monument situat în centrul orașului, care încearcă să îi onoreze pe regii care au proiectat împreună orașul fortificat Chiang Mai.

Warorot Market

Situată în Chinatown, această piață vinde produse proaspete, produse alimentare și tot ce vă puteți imagina: mătase, articole de bucătărie, condimente, haine etc. Aceasta a fost piața în care localnicii își făceau cumpărăturile înainte de a exista centre comerciale, și este încă foarte aglomerată și astăzi.

Ghidul orașului Chiang Mai: Ziua 2

În ziua 2 vom vizita Tabăra de Elefanți și apoi ne vom bucura de esența Thailandei la Piața de Noapte.
În Thailanda există una dintre cele mai îngrozitoare meserii pe care omul le poate face sau avea, comerțul cu animale. Noi, la fel ca mulți alții, suntem împotriva acestui lucru, dar am dat peste acest loc care chiar salvează elefanții și le oferă o viață demnă.

Tabăra Elefantului: Elephant's Nature Park

Campamento-de-Elefantes

Veți vedea un număr nesfârșit de așa-zise tabere de elefanți și locuri care pretind că au grijă de elefanți, dar, din păcate, singurul care chiar face acest lucru este Elephant's Nature Park. Nu numai că are grijă de aproximativ 40 de elefanți, dar are grijă și de o sută de câini orfani, precum și de pisici și bivoli.
Parcul este foarte bine pregătit pentru vizita turiștilor care contribuie la întreținerea lui.

elefantes-en-chiangmai

Serviciile oferite de acest loc sunt minunate, pentru 2500 baht de persoană te iau de la hotel, te duc la rezervație și acolo te vei bucura de o zi minunată alături de animale.
Am hrănit elefanții, ne-am bucurat de un bufet care includea taxa de intrare, care a fost delicios, și am petrecut restul după-amiezii înconjurați de animale.
Acest parc, fondat în anii '90 de o femeie thailandeză, are ca scop salvarea animalelor de la maltratare. În acest caz se folosesc metode neagresive, bazate pe faptul că îngrijitorul câștigă încrederea animalului în timp.

Piața de noapte

Piețele de noapte din Chiang Mai sunt un clasic care nu trebuie ratat.
Am vizitat Chiang Mai Night, situat lângă zidul vechi al orașului, de-a lungul zonei Chang Khlan Road. Aici am cumpărat câteva suveniruri și am savurat mâncare stradală excelentă. Există, de asemenea, câteva imitații excelente ale marilor branduri, pe care le puteți negocia și apoi cumpăra.
Există și alte piețe pe care le puteți vizita dacă sunteți interesați, puteți găsi informații aici:
Chiang Mai Night Bazaar: de la ora 19.00 la ora 24.00.
Bazar de noapte Kalare: de la ora 16.00 la 23.00.
Piața Anusarn: de la 18.00 la 12.00.
Piața de duminică seara: între orele 18.00 și 24.00.
Piața de sâmbătă seara: între orele 18.00 și 24.00.

Ghidul Chiang Mai: Ziua 3

Ultima zi și avem un amestec de oboseală și anxietate de a continua turul. Suntem hotărâți să ne trezim devreme și să vedem răsăritul.

Templul Wat Phra That Doi Suthep

Doi-Suthep

Am decis să începem călătoria noastră spre Doi Suthep (numele muntelui pe care se află templul), este unul dintre cele mai frumoase temple pe care le-am văzut în turul nostru în Chiang Mai, iar avantajul este că, ajungând atât de devreme, am avut tot templul pentru noi. Acest templu este unul dintre cele mai importante, deoarece este un centru de pelerinaj. După ce am urcat vreo 300 de trepte, am ajuns la templu. La intrare ne așteaptă statuia unui elefant alb, care a purtat o relicvă a lui Buddha pe munte până la moartea sa și în locul unde a murit a fost construit templul.
Înăuntru veți vedea un număr infinit de zeități și câteva clopote pe care trebuie să le sunați pentru a avea noroc.

Doi-Suthep-2

Cascada Huay Kaew și Cascada Huai Rap Sadet

Foarte aproape de templu, veți vedea cascadele Huay Kaew și Huai Rap Sadet, este un loc frumos pentru a lua o pauză de la cele 300 de trepte și de la tot ce ați văzut.

Palatul Bhubing

Bhubing-Palace

Construit în 1961, Palatul Bhubing a fost o reședință în care familia regală își petrecea iernile. Palatul este remarcabil prin arhitectura sa, iar grădinile sale sunt o încântare. Florile și plantele decorează și împodobesc întregul complex.

Orele de vizitare sunt de la 8:30 la 4:30, iar costul biletului este de 40 baht. Un lucru de reținut este că, dacă familia regală se află în palat, acesta va fi închis.

Parcul Național Doi Inthanon

Doi-Inthanon

Acesta este unul dintre cele mai importante parcuri din Thailanda (dacă nu chiar singurul), situat pe Muntele Inthanon, care, cu o altitudine de 2565 de metri, este cel mai înalt din țară. Aici vă recomandăm să mergeți cu mașina până în vârf.
Cu 6 km înainte de a ajunge în vârf, veți vedea Pagodele Nobhamethanidol și Nabhapolbhumisiri. Două statui gigantice înconjurate de flori și o priveliște incredibilă.

În interiorul parcului se poate vizita:
Cascada Wachirathan, o cascadă frumoasă pentru a face fotografii și a vă minuna de căderea ei de apă. Cascada Mae Klang, ideală pentru a face baie cu localnicii. Iar peștera Borichinda, aproape de intrare, la 9 km distanță, este cea mai renumită peșteră din parc.

Doi-Inthanon-2

Concluzii despre călătorie

Ce părere ai despre Chiang Mai? Ești pregătit pentru o aventură? Vrem să ne întoarcem și să petrecem câteva zile în satele din afara orașului.

Chiang Mai în 3 zile PDF

Descărcați ghidul nostru Chiang Mai în 3 zile PDF , astfel încât să vă puteți bucura de el pe tot parcursul călătoriei și să vedeți tot ce doriți să vedeți.

Utilizatorii care au văzut ghidul Chiang Mai în 3 zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini