Cum să ajungi de la Bruxelles la Leuven? Cele mai bune opțiuni posibile

Leuven este plină de o atmosferă tinerească, un loc minunat pentru a vă bucura de străzile sale uimitoare și de piețele pline de viață.

Situat la 30 de kilometri de Bruxelles, datorită proximității și dimensiunilor sale, este ideal pentru o excursie de o zi .

În acest ghid vă voi prezenta diferitele mijloace de transport pentru a ajunge de la Bruxelles la Leuven, prețul și cele mai bune opțiuni.

🚆

Cum să ajungi de la Bruxelles la Leuven: cu trenul

Trenul pleacă din gara centrală din Bruxelles, călătoria durează aproximativ 40 de minute, există legături zilnice între cele două orașe. Trenul pleacă la fiecare 15 minute.

Puteți verifica orarele și prețurile direct aici:

Călătoria se termină în gara Leuven, costul biletului este de 8€ . Să mergi de la Bruxelles cu trenul la Leuven este o opțiune excelentă și rapidă.

🚌

Cum să ajungi de la Bruxelles la Leuven: cu autobuzul

O altă opțiune pentru a călători în acest oraș, există o mulțime de opțiuni, plecând la fiecare 30 de minute.

Costul fiecărui bilet pentru această călătorie este de la 3€.

Autobuzul pleacă din zona din Bruxelles cunoscută sub numele de Schaarbeek Dailly, cu o durată a călătoriei de 50 de minute și se oprește în zona Leuven cunoscută sub numele de Leuven Sint-Pieters Kliniek, în apropiere de centrul orașului.

🚗

Cum să ajungi de la Bruxelles la Leuven: cu mașina

Ai opțiunea de a nu folosi transportul public și de a închiria o mașină de la Bruxelles la Leuven.

Închirierea unei mașini se poate face de la 50€ pe zi, fiind un mijloc de transport care vă oferă o mare libertate atunci când vine vorba de deplasare.

În capitală există numeroase birouri de închiriere de mașini, ceea ce facilitează găsirea celei mai bune opțiuni.

Dacă doriți să mergeți cu mașina, dar nu aveți nevoie să închiriați o mașină, există mai multe modalități de a face acest lucru, cum ar fi să luați un taxi, care costă de la 60 de euro pe sens. Din cauza costului, aceasta este cea mai puțin recomandată opțiune.

🎒

Excursie de o zi de la Bruxelles la Leuven

Orașul Leuven este o destinație frumoasă și, pentru că este situat atât de aproape de Bruxelles, există o gamă largă de excursii organizate în fiecare zi pentru a descoperi această destinație.

În cadrul acestei excursii organizate la Leuven din Bruxelles, vă puteți bucura din plin de oraș, datorită faptului că prețul de 21 € include transportul cu trenul și un ghid pe durata vizitei.

💶 Cum să ajungi de la Bruxelles la Leuven Preț și concluzii

Poate te întrebi cât costă să ajungi de la Bruxelles la Leuven , ei bine, după cum vezi, este foarte ieftin.

Cea mai recomandată opțiune este să o faceți cu o excursie organizată în Leuven, deoarece, pe lângă faptul că include și transportul, veți descoperi partea ascunsă a orașului datorită unui tur ghidat.

Dar, pe de altă parte, cea mai ieftină opțiune este să călătorești cu autobuzul, care costă 3 €, ceea ce este o opțiune excelentă. Dar întotdeauna din Belgia, datorită transportului feroviar bun, vă recomandăm să folosiți trenul, confortabil, rapid și ieftin.

Orice mijloc de transport ați alege, va fi o modalitate bună de a ajunge la această destinație populară.

Vă recomandăm să nu ratați ghidul nostru pentru a vedea Bruxelles într-un weekend.

Cele mai vizualizate pagini