Cum să ajungi de la Cracovia la Auschwitz?

Auschwitz, unul dintre cele mai faimoase lagăre de concentrare din timpul regimului nazist , construit după invazia germană a Poloniei.

Astăzi, acest lagăr poate fi vizitat pentru a arăta de ce sunt capabile ființele umane să comită și pentru a sensibiliza și a învăța prin această vizită să nu se repete tragediile comise între zidurile sale.

Datorită apropierii sale de Cracovia, la o distanță de 60 de kilometri, este cea mai caracteristică escapadă din Cracovia. Să o cunoaștem mai bine.

🚆 Cum să ajungi de la Cracovia la Auschwitz cu trenul

Să ajungi de la Cracovia la lagărul de concentrare Auschwitz este o opțiune simplă și rapidă.

Trenul pleacă de la gara centrală din Cracovia și durează 1 oră și 40 de minute până la gara Oswiecim, în apropiere de centrul orașului.

Costul mediu al călătoriei este de 4 euro, uneori chiar și de 7 euro, și circulă din oră în oră.

Odată ajunși în orașul Oswiecim, puteți lua un autobuz urban spre Auschwitz.

🚌 Cum să ajungeți de la Cracovia la Auschwitz cu autobuzul

O altă opțiune este să călătoriți cu autobuzul, aceasta este o opțiune bună, durează 2 ore.

Autobuzul pleacă din gara centrală din Cracovia și se oprește în zona lagărului de concentrare. Costul biletului pornește de la 8 euro, iar dezavantajul este că nu există o mare varietate de orare.

🚗 Cum să ajungi de la Cracovia la Auschwitz cu mașina

Ai opțiunea de a nu folosi transportul public și de a închiria o mașină pentru a ajunge de la Cracovia la Auschwitz.

Puteți închiria o mașină de la doar 20 € pe zi, un mijloc de transport care vă oferă o mare libertate de mișcare.

Datorită mărimii și caracterului turistic al Cracoviei, există numeroase birouri de închiriere de mașini, ceea ce face ca alegerea cea mai bună să fie ușor de găsit.

Distanța cu mașina de la Cracovia este de 65 de kilometri, deci în 1 oră și 15 minute puteți ajunge la destinație.

În plus, dacă preferați, în loc să închiriați o mașină, aveți și opțiunea de a lua un taxi, la prețul de 40 de euro, sau de a face car sharing, cum ar fi Blablacar, la prețul de 3 euro pe sens.

🎒 Excursie organizată din Cracovia pentru a vedea Auschwitz cu ghid

Lagărul de concentrare de la Auschwitz este unul dintre cele mai importante locuri din țară și unul dintre cele mai vizitate anual, motiv pentru care există numeroase excursii organizate în acest loc.

Această excursie la Auschwitz de la Cracovia este o opțiune excelentă, deoarece pentru prețul de 30 € vă puteți bucura de transport, ghid însoțitor și bilete la lagăr.

Cum să ajungi de la Cracovia la Auschwitz Preț

Poate vă întrebați cât costă să ajungi de la Cracovia la Auschwitz , ei bine, după cum puteți vedea, este foarte ieftin.

Cea mai recomandată opțiune este să o faceți cu o excursie organizată la Auschwitz, deoarece, pe lângă faptul că include și transportul, veți cunoaște la maximum locul datorită unui tur ghidat care vă va explica tot ce s-a întâmplat între zidurile sale.

Dar, pe de altă parte, cea mai ieftină opțiune este să călătorești cu trenul, care costă 4 euro, ceea ce este o opțiune excelentă.

Nu ratați ghidul nostru despre ce să vedeți în Cracovia în 3 zile!

Cele mai vizualizate pagini