Cum să mergi de la Cracovia la minele de sare Wieliczka? Toate opțiunile!

Faimoasa mină de sare Wieliczka este unul dintre cele mai vizitate locuri din Polonia. A fost declarată de UNESCO ca sit al Patrimoniului Mondial, datorită celor 300 de kilometri de galerii, lacurilor subterane și sutelor de camere decorate cu sculpturi.

Datorită proximității sale față de Cracovia, la doar 14 kilometri distanță, este o destinație obligatorie din Cracovia , ideală pentru o excursie de o zi.

🚆 Cum să ajungi de la Cracovia la mina de sare Wieliczka cu trenul

Să ajungi de la Cracovia la mina de sare Wieliczka este o opțiune simplă și convenabilă.

Trenul pleacă de la gara din Cracovia, situată în centru, și face o călătorie de 25 de minute până la gara Wieliczka, iar minele se află la o distanță de mers pe jos de gară.

Tariful mediu pornește de la 3 euro, uneori chiar și de la 5 euro, și circulă din oră în oră.

🚌 Cum să ajungi de la Cracovia la Minele de sare Wieliczka cu autobuzul

O altă opțiune este să călătorești cu autobuzul, care este o opțiune bună și durează 50 de minute.

Autobuzul pleacă din stația centrală din Cracovia și se oprește la stația centrală din Wieliczka. Costul biletului este de la 7 €, dezavantajul este că nu există o mare varietate de orare.

🚗 Cum să ajungi de la Cracovia la Minele de sare Wieliczka cu mașina

Ai opțiunea de a nu folosi transportul public și de a închiria o mașină de la Cracovia la Minele de sare Wieliczka.

Puteți închiria o mașină de la doar 20 de euro pe zi, un mijloc de transport care vă oferă o mare libertate atunci când vine vorba de a vă deplasa.

Există numeroase birouri de închirieri auto în Cracovia, ceea ce face mai ușor să găsiți cea mai bună alegere.

Distanța cu mașina de la Cracovia este de 14 kilometri, astfel încât puteți ajunge la destinație în 20 de minute.

De asemenea, dacă preferați, în loc să închiriați o mașină, aveți și opțiunea de a lua un taxi sau Uber pentru un preț de 10 euro.

🎒 Excursie de 1 zi Cracovia la minele de sare Wieliczka

Minele de sare Wieliczka, datorită importanței sale turistice deosebite, au o mulțime de excursii organizate spre această destinație din numeroase locuri.

Acest tur al minei de sare Wieliczka din Cracovia este o opțiune ideală, pentru prețul de 42 de euro aveți inclus transportul din oraș până la minele de sare și înapoi, un tur ghidat și intrarea în mina de sare. Perfect pentru a nu vă face griji cu privire la transport și pentru a vă putea bucura din plin de tur.

💶 Cum să ajungi de la Cracovia la Minele de sare Wieliczka Preț

Poate te întrebi cât costă să ajungi de la Cracovia la Minele de sare Wieliczka , ei bine, după cum vezi, este foarte ieftin.

Cea mai recomandată opțiune este să o faceți cu un tur organizat la minele de sare Wieliczka, deoarece, pe lângă faptul că include și transportul, veți cunoaște la maximum destinația datorită unui tur ghidat în interior.

Dar, pe de altă parte, cea mai ieftină opțiune este trenul, care costă de la 3 euro, ceea ce îl face o opțiune excelentă.

Cele mai vizualizate pagini