Cum să ajungi de la Edinburgh la Glasgow? O escapadă pentru a vedea Glasgow

Glasgow, acest oraș frumos este renumit pentru clădirile sale victoriene și a fost declarat unul dintre cele mai importante orașe victoriene din Europa.

Acest loc este cunoscut pentru cultura sa uimitoare și atmosfera plină de viață.

Datorită distanței scurte dintre aceste două orașe importante, este ideal pentru o excursie de o zi.

Aici am să vă arăt ce mijloc de transport să folosiți pentru a ajunge la Glasgow din Edinburgh .

Călătoria cu trenul este foarte ușoară și fezabilă. Cu o frecvență de 4 sau 5 trenuri la fiecare oră între cele două orașe. Există diferite durate, cea mai scurtă fiind de puțin sub o oră, în timp ce există și alte călătorii care fac opriri, iar durata călătoriei poate fi de până la 1:30 ore. Trenul pleacă de la Edinburgh Waverley și ajunge la Glasgow Grand Central.

Costul biletului este de 13-17 lire sterline, în funcție de cerere.

Puteți verifica orarele și prețurile aici

🚌

Cum să ajungeți de la Edinburgh la Glasgow cu autobuzul

O altă opțiune excelentă este să călătoriți la Glasgow cu autobuzul, în mai puțin de 1 oră și 15 minute veți fi în acest oraș fascinant.

Autobuzul pleacă de la West End, Shandwick Place, iar călătoria se încheie la stația de autobuz Buchanan din Glasgow, ambele în apropiere de centrul orașului.

Călătoria cu autobuzul din capitală costă de la 9 euro până la 14 euro. Există o varietate de orare, cu autobuze care pleacă la fiecare 20 de minute.

🚗

Cum să ajungi de la Edinburgh la Glasgow cu mașina

Dacă preferați să nu folosiți transportul public, puteți închiria o mașină în Edinburgh , oferindu-vă libertatea de a vă deplasa fără a depinde de orare externe.

Puteți închiria o mașină cu doar 15 euro pe zi, deoarece este un oraș mare, există o mare varietate de oferte, astfel încât nu veți avea nicio problemă în a găsi ceea ce căutați.

De asemenea, dacă preferați, în loc să închiriați o mașină pentru dumneavoastră, aveți și opțiunea de a merge în car sharing, cum ar fi Blablacar, există întotdeauna curse dintr-un oraș în altul pentru numai 8€.

🎒

Excursie de o zi: de la Edinburgh la Glasgow

Glasgow este o destinație turistică uimitoare și una dintre cele mai vizitate destinații din Edinburgh, așa că există o mulțime de excursii organizate care leagă cele două locuri.

De exemplu, această excursie la Glasgow, la prețul de 45 €, include transportul până în oraș și înapoi, un ghid care vă va explica întreaga călătorie și o oprire la lacurile Lomond și Katrine. Destinații uimitoare pe care le veți îndrăgi.

💶 Concluzii și preț

După cum puteți vedea, este foarte economic și confortabil.

Cea mai bună opțiune, fără îndoială, dar nu și cea mai ieftină, este să călătoriți acolo cu o excursie organizată, deoarece, pe lângă faptul că include transportul, vă permite să aveți un ghid pe toată durata călătoriei și turul orașului, precum și o oprire la unele lacuri populare.

Pe de altă parte, cea mai ieftină opțiune este să mergeți la Glasgow cu autobuzul, cu un bilet care costă 8 euro. Deși nu există o mare diferență de preț față de tren, acesta este considerabil mai rapid și mai confortabil.

Dacă doriți mai multe informații despre cum să vă organizați călătoria, vă recomandăm ghidurile noastre:

Ghid de 3 zile pentru Edinburgh
Ghid pentru a vedea Glasgow

Cele mai vizualizate pagini