Cum să mergi de la Lisabona la Porto? Analizăm toate posibilitățile

Porto a fost declarat cel mai ieftin și cel mai ieftin oraș în care se poate călători, așa că nu puteți rata ocazia de a-l vizita, dar acest preț este doar un bonus pe lângă tot ceea ce are de oferit.

Un oraș plin de atmosferă, de culori vii și de fațadele sale populare din faianță.

O excursie ideală de făcut din Lisabona, datorită proximității sale.

🚌

Cum să ajungi de la Lisabona la Porto cu autobuzul

Să ajungi de la Lisabona la Porto cu autobuzul este una dintre opțiunile pe care le poți lua în considerare datorită numeroaselor rute care pleacă din capitală spre Porto.

Durata călătoriei este de 3 ore și 30 de minute, cu o frecvență de plecare din 4 în 4 ore, deși, în funcție de zi, poate fi chiar o plecare la fiecare oră. Costul călătoriei este de aproximativ 20 de euro.

🚆

Cum să ajungi de la Lisabona la Porto cu trenul

O altă alternativă este să alegi să călătorești cu trenul, oferind confort și liniște călătorului.

Costul biletului este de 45 de euro, cu o distanță de 332 km, în 2 ore și 44 de minute veți fi în Porto, având posibilitatea de a pleca la ora dorită, deoarece există un tren la fiecare oră.

Trenul pleacă de la Lisabona Santa Apolonia și ajunge la binecunoscuta gară Vila Nova de Gaia.

🚗

Cum să ajungi de la Lisabona la Porto cu mașina

Dacă preferi să mergi singur, poți închiria o mașină în Lisabona pentru doar 20€ plus benzina.

Drumul este de 312 km, ceea ce vă va costa aproximativ 40 de euro pentru a face plinul.

Aveți, de asemenea, opțiunea de a folosi BlaBlaCar, prețurile variază între 18 și 22 de euro pe sens, iar frecvența este aproape continuă.

🎒

Excursie de la Lisabona la Porto în 1 zi

Porto este o destinație foarte populară dacă vă aflați în Lisabona, cu o mare atracție turistică, deoarece există multe excursii și călătorii în acest oraș incredibil.

De exemplu, în cazul acestei excursii la Porto din Lisabona, care include transportul spre și dinspre oraș, precum și un ghid însoțitor pe toată durata călătoriei. Acesta include, de asemenea, o oprire și o vizită în orașul Fatima, o altă destinație uimitoare pentru a vizita sanctuarul său popular.

💶 Cum să ajungi de la Lisabona la Porto Preț

Poate vă întrebați cât costă de fapt să ajungi de la Lisabona la Porto , ei bine, prețul pentru a ajunge dintr-un oraș în altul este foarte ieftin și există multe opțiuni.

Cea mai recomandată variantă și nu din acest motiv cea mai ieftină este această excursie organizată la Porto, deoarece este una dintre cele mai complete opțiuni, pe lângă transport și faptul că nu vă faceți griji cum să ajungeți în oraș, având mai multe opriri pe parcurs.

Pe de altă parte, cea mai ieftină opțiune este să călătoriți cu autobuzul, care costă de la 20 € și este, de asemenea, o opțiune confortabilă.

Vă recomandăm să nu uitați să vizitați ghidurile noastre:
Vedeți Lisabona în 3 zile.
Ghid pentru Porto într-un weekend.

Cele mai vizualizate pagini