Cum să mergi de la Lisabona la Sintra? Toate căile de urmat!

Sintra este frumoasă, cu palate extravagante, conace maiestuoase și chiar ruinele unui castel antic ascuns printre dealurile sale. Sintra este locul perfect pentru a petrece o zi descoperindu-i toate colțurile, fiind renumit pentru Palatul Pena!

O evadare perfectă din capitala Portugaliei, datorită distanței scurte.

🚆 Cum să ajungi de la Lisabona la Sintra cu trenul

Una dintre alternativele posibile pentru a merge de la Lisabona la Sintra este trenul, datorită vitezei sale, vei ajunge în Sintra în mai puțin de 35 de minute. Costul biletului este foarte ieftin, cu un preț de 2€, ce chilipir!

Trenul pleacă din Lisabona de la faimosul Rossio și ajunge la Portela de Sintra, situată în centru, iar la aproximativ fiecare 30 de minute veți avea un nou tren care vă va duce la Sintra.

🚌 Cum să ajungi de la Lisabona la Sintra cu autobuzul

O altă opțiune dacă alegi să mergi cu transportul public în Sintra este să folosești autobuzul, vei ajunge la destinație în doar 30 de minute. Prețul unui bilet este de 3 € și pleacă de la Marquês de Pombal și se termină la Gara Sintra. Numărul liniei pe care ar trebui să o luați este 035 și există una la fiecare 4 ore.

🚗 Cum să ajungi de la Lisabona la Sintra cu mașina

Cea mai flexibilă opțiune este să închiriezi o mașină de la Lisabona la Sintra, care te va costa 20 de euro și îți va oferi libertate totală de mișcare în oraș. Un vis pentru călători!

Puteți alege, de asemenea, un mijloc de transport în comun, precum Uber sau BlaBlaCar, care sunt din ce în ce mai populare.

Dacă alegeți să mergeți cu Uber vă va costa de la 20€ sau dacă alegeți BlaBlaCar vă va costa doar 10€, dezavantajul este că oferta de BlaBlaCar către Sintra nu este foarte largă.

O altă alternativă este să luați un taxi de la Lisabona la Porto, care costă aproximativ 50-60 de euro pe sens.

🎒 Excursie de la Lisabona la Sintra în 1 zi

Bruges este o destinație foarte populară dacă vă aflați în Lisabona, cu o mare atracție turistică, deoarece există multe excursii și călătorii în acest oraș incredibil.

De exemplu, în această excursie la Sintra, care include transportul spre și dinspre oraș, precum și un ghid însoțitor pe toată durata călătoriei, intrarea la Palatul Pena, cel mai turistic monument al orașului.

💶 Cum să ajungi de la Lisabona la Sintra Preț

Poate vă întrebați cât costă să ajungi de la Lisabona la Sintra , ei bine, după cum puteți vedea, este foarte ieftin.

Dacă vă place confortul, cel mai bine este să faceți o excursie sau un tur organizat. Un tur organizat vă permite, pe lângă faptul că include și transportul, să aveți un ghid pe toată durata călătoriei, precum și mai multe opriri pe parcurs.

Dar, pe de altă parte, cea mai ieftină opțiune este să mergeți la Sintra cu trenul, un bilet costând aproximativ 3 euro. Este, de asemenea, foarte confortabil.

Odată ajunși în Sintra, puteți vizita obiectivele obligatorii: Quinta da Regaleira și Palatul Pena.

Dacă nu ați făcut-o deja, vă recomandăm să aruncați o privire la Ghidul nostru complet al Lisabonei.

Cele mai vizualizate pagini