Cum să mergi de la Napoli la Pompei? Trebuie să vizitați dacă sunteți în Napoli

Pompei este un sit cunoscut pentru că a fost îngropat după erupția tragică a vulcanului Vezuviu, fiind unul dintre locurile cheie și o destinație obligatorie atunci când vizitați Napoli. Plimbându-te printre rămășițele îngropate ale acestui loc îți va tăia respirația, ceva atât de ciudat și curios.

Este o excursie de o zi perfectă din orașul Napoli, fiind la doar 25 de kilometri distanță.

Aici îți voi arăta ce mijloc de transport poți folosi pentru a călători de la Napoli la Pompei , ca să poți alege pe care îl preferi.

🚆 Cum să ajungi de la Napoli la Pompei cu trenul

Una dintre opțiunile pentru a ajunge la Pompei este cu trenul. Trenul pleacă de la gara din Napoli, numită Napoli Gianturco, și se termină la gara din Pompei.

Călătoria durează 30 de minute și costă de la 2€ la 6€ , există o mare varietate de orare, deoarece un nou tren pleacă în fiecare oră spre situl Pompei.

🚌 Cum să ajungi de la Napoli la Pompei cu autobuzul

O altă opțiune pentru a te deplasa este să folosești autobuzul, nu există foarte multe orare, dar sunt mai multe pe zi.

Autobuzul pleacă din stația de autobuz din Napoli, durează 45 de minute și se oprește la stația de autobuz din Pompei.

Costul al fiecărui bilet pentru această călătorie variază între 4 € și 13 € , această opțiune este foarte confortabilă și economică.

🚗 Cum să ajungi de la Napoli la Pompei cu mașina

Poți alege opțiunea de a închiria o mașină în Napoli , în loc să folosești transportul public. Acest lucru vă oferă o călătorie de calitate, mult mai multă libertate, deoarece nu depindeți de orare.

Călătoria durează aproximativ 20 de minute pentru a ajunge în oraș și costă aproximativ 40 € pentru întreaga zi pentru închirierea mașinii. O opțiune excelentă!

🎒 Excursie din Napoli la Pompei

Pompei este o minune deosebită, care merită vizitată și plimbată prin împrejurimile sale frumoase. Deoarece este situat atât de aproape de Napoli, există numeroase excursii de o zi organizate din Napoli pentru a-l descoperi.

Această excursie organizată la Pompei din Napoli este minunată. Acest lucru se datorează faptului că pentru prețul de 60 de euro include transportul, un ghid pentru întreaga excursie și intrarea în sit fără cozi.

Există și alte excursii combinate, cum ar fi Pompei + Sorrento, Pompei + Capri... care ar putea să vă intereseze și pe dumneavoastră:

💶 Cum să ajungi de la Napoli la Pompei Preț

Poate te întrebi cât costă să ajungi de la Napoli la Pompei , ei bine, după cum ai putut vedea, este foarte ieftin.

Cea mai recomandată opțiune, dar nu și cea mai ieftină, este să o faceți cu o excursie organizată la Pompei, deoarece, pe lângă faptul că includeți și transportul, veți cunoaște la maximum situl datorită unui tur ghidat.

Dar, pe de altă parte, cea mai ieftină opțiune este să călătoriți cu trenul, cu un cost începând de la 2 euro, care este o opțiune confortabilă și rapidă.

Oricare dintre aceste opțiuni este ideală, odată ce v-ați decis cum să călătoriți, acum nu vă rămâne decât să descoperiți Pompei, rămășițele acestui vechi oraș roman, pentru a vedea efectul pe care l-a avut acest vulcan devastator.

Bineînțeles, nu uitați să vizitați ghidul nostru pentru Napoli. Acesta vă va ajuta să vă organizați călătoria și să știți tot ce puteți vedea într-o escapadă de 3 zile.

Cele mai vizualizate pagini