Cum să mergi de la Roma la Florența? Toate opțiunile și costurile fiecăreia

Florența, orașul renașterii, un muzeu în aer liber în cel mai pur stil italian. Este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume și nu e de mirare, este o adevărată operă de artă.

Datorită apropierii sale de Roma, este o excursie ideală de o zi .

Aici vă voi arăta cum să ajungeți de la Roma la Florența, diferitele mijloace de transport pentru a vă bucura de o zi unică în acest oraș magic.

🚆

Cum să mergi de la Roma la Florența cu trenul

Să mergi de la Roma la Florența cu trenul este cea mai rapidă opțiune pe care o vei găsi la un preț economic.

Trenul pleacă de la gara centrală din Roma, călătoria durează aproximativ 1 oră și 30 de minute și există legături zilnice între cele două orașe. Trenul pleacă la fiecare 30 de minute sau la fiecare 1 oră, în funcție de compania cu care călătoriți.

Prețul biletului este de la 16 €, iar călătoria se încheie la gara din Florența, la 15 minute de mers pe jos de centru.

Verifică prețul și orarele disponibile

🚌

Cum să ajungi de la Roma la Florența cu autobuzul

O altă opțiune pentru a ajunge la Florența este cu autobuzul.

Autobuzul pleacă de la gara Tiburtina din Roma, cu o durată de călătorie de 3h 20 de minute și se oprește la stația de autobuz din Florența, aproape de centrul orașului.

Costul fiecărui bilet pentru această călătorie este de la 13€, trebuie ținut cont de faptul că nu are o mare varietate de orare.

🚗

Cum să ajungi de la Roma la Florența cu mașina

Aveți opțiunea de a nu folosi transportul public și de a închiria o mașină de la Roma la Florența.

Această opțiune este flexibilă, convenabilă și ușoară, datorită unei bune semnalizări.

În capitală există numeroase birouri de închiriere de mașini, ceea ce vă permite să găsiți cu ușurință cea mai bună alegere.

Puteți închiria o mașină de la 40 de euro pe zi, un mijloc de transport care vă oferă o mare libertate în ceea ce privește deplasarea.

Dacă doriți să mergeți cu mașina, dar nu aveți nevoie să închiriați o mașină, aveți mai multe modalități de a face acest lucru, cum ar fi o călătorie comună pe Blablacar, la un preț începând de la 14 euro pe sens.

✈️

Cum să ajungi de la Roma la Florența cu avionul

O altă opțiune este să zbori la Florența din Roma, deoarece ambele orașe au aeroporturi.

Durata călătoriei este de numai 50 de minute, iar costul unui bilet începe de la 50 €. Este o opțiune rapidă, dar puțin cam scumpă pentru distanța dintre ele.

🎒

Excursie de 1 zi de la Roma la Florența

Florența este una dintre destinațiile de neratat ale Italiei și, datorită apropierii sale de Roma, există numeroase excursii zilnice din capitală către acest oraș renascentist. Această excursie organizată la Florența de la Roma, la prețul de 115 €, include un bilet dus-întors cu un tren de mare viteză, un ghid însoțitor de la gară și un tur al orașului. O opțiune excelentă, astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la transport.

💶

Cum să ajungi de la Roma la Florența Preț

Poate te întrebi cât costă să ajungi de la Roma la Florența , ei bine, după cum vezi, este foarte ieftin.

Cea mai recomandată opțiune este să o faceți cu o excursie organizată la Florența, deoarece, pe lângă faptul că includeți și transportul, veți cunoaște orașul la maximum datorită unui tur ghidat.

Dar, pe de altă parte, cea mai ieftină opțiune este să călătorești cu trenul, care costă 16 €, ceea ce este o opțiune excelentă.

Oricare ar fi alegerea ta, atunci când părăsești capitala Roma, există o mulțime de opțiuni, așa că plimbă-te prin Florența și îndrăgostește-te de ea!

Nu uitați să vizitați ghidurile noastre specializate pentru ambele orașe:

Cunoașteți Roma în 3 zile
Vizitați Florența în 3 zile

Cele mai vizualizate pagini