Cum să mergi de la Roma la Pisa? Sfaturi pentru vizitarea Pisa din Roma

Pisa este cunoscută în întreaga lume pentru popularul său turn înclinat, pentru gastronomia sa și pentru faimoasa Piazza dei Miracoli.

Datorită dimensiunilor sale mici, acest oraș este perfect pentru a fi vizitat într-o singură zi , foarte aproape de capitala Italiei, Roma.

Aici vă voi arăta mijloacele de transport pe care le puteți folosi pentru a ajunge la această destinație fascinantă.

🚆

Cum să ajungi de la Roma la Pisa cu trenul

Trenul pleacă de la gara Roma Termini, călătoria durează aproximativ 2:30 ore cu cel mai rapid tren, dar există și trenuri mai lente, care durează aproximativ 4 ore; există legături zilnice între cele două orașe. Trenul pleacă la fiecare 1 oră.

Călătoria se încheie la gara Pisa Centrale, care este foarte bine situată, la 15 minute de mers pe jos de centrul orașului.

Să mergi de la Roma cu trenul la Pisa este o opțiune excelentă și rapidă, costul biletului fiind de la 20€.

Puteți verifica prețurile și orarele trenurilor și autobuzelor mai jos

🚌

Cum să ajungeți de la Roma la Pisa cu autobuzul

O altă opțiune la dispoziția dvs. pentru a călători la Pisa, există o mulțime de orare cu o frecvență de fiecare oră.

Autobuzul pleacă din stația de autobuz Tiburtina din Roma, cu o durată de 5 ore și se termină la stația centrală de autobuz din Pisa. Este o opțiune ieftină și ușoară, dar nu are o gamă largă de ore de plecare, iar costul fiecărui bilet pentru această călătorie este de la 16 €.

🚗

Cum să ajungi de la Roma la Pisa cu mașina

Poți închiria o mașină în Roma dacă nu vrei să mergi cu transportul în comun, având mult mai multă libertate de a te deplasa fără să depinzi de orare.

În capitală există mai multe birouri de închiriere de mașini, ceea ce vă permite să găsiți cu ușurință cea mai bună alegere.

Puteți închiria o mașină de la doar 40 de euro pe zi.

Dacă vreți să mergeți cu mașina, dar nu aveți nevoie să închiriați o mașină, aveți mai multe modalități de a face acest lucru, cum ar fi o cursă comună pe Blablacar, la un preț începând de la 20 €.

✈️

Cum să ajungi de la Roma la Pisa cu avionul

O altă opțiune este să călătorești cu avionul, călătoria durează aproximativ 1 oră și costă de la 90 de euro.

Avionul pleacă de pe aeroportul Fiumicino din Roma și ajunge pe aeroportul din Pisa, la doar câțiva kilometri de centrul orașului. O opțiune foarte rapidă și confortabilă.

Această opțiune este foarte bună și posibilă datorită faptului că ambele orașe au aeroporturi, datorită importanței lor turistice și a milioanelor de vizitatori pe care le primesc anual.

💶 Cum să ajungi de la Roma la Pisa Preț

Poate vă întrebați cât costă să ajungi de la Roma la Pisa , după cum puteți vedea este foarte ieftin.

Opțiunea cea mai recomandată, dar nu și cea mai ieftină, este de a merge cu avionul, deoarece este cea mai rapidă și oferă un confort deosebit.

Dar, pe de altă parte, cea mai ieftină opțiune este să călătorești cu autobuzul, care costă 16 € datorită prețului său scăzut.

Oricare dintre aceste opțiuni este ideală, iar la plecarea din capitală există un număr infinit de orare și opțiuni. Descoperiți Pisa și faimosul său turn înclinat!

Nu ratați ghidurile noastre despre Roma și Pisa, care sunt pline de sfaturi pentru a vă ajuta în timpul călătoriei:

- Ghid turistic pentru Roma în 3 zile.
- Ghid turistic pentru Pisa în 3 zile.

Cele mai vizualizate pagini