Cum să ajungi de la Viena la Budapesta? Toate opțiunile disponibile

Budapesta este una dintre cele mai frumoase și mai impresionante destinații din această parte a Europei. Fluviul Dunărea separă acest oraș unic în două: partea veche și istorică a orașului, cu trecutul său uimitor, și partea tânără a orașului. O destinație excelentă de vizitat din Viena, fiind una dintre cele mai populare escapade din oraș.

🚆

Cum să ajungi de la Viena la Budapesta cu trenul

Una dintre posibilități este să mergi de la Viena la Budapesta cu trenul, una dintre cele mai rapide opțiuni care leagă cele două orașe. Această călătorie durează aproximativ 2 ore și 20 de minute, iar costul unui bilet este de 40 de euro. Este ușor să alegeți un tren, deoarece există un tren care circulă din oră în oră spre Budapesta, care pleacă din gara centrală Wien Hbf și ajunge la Kelenföld.

Aici puteți verifica orarele și prețurile trenurilor

🚌

Cum să ajungeți de la Viena la Budapesta cu autobuzul

O altă modalitate de a ajunge la Budapesta este cu autobuzul, o opțiune confortabilă cu numeroase opțiuni de orar.

Puteți lua autobuzul la fiecare oră între timp. Trenul pleacă de la Gara Centrală din Viena și circulă până la Budapesta Kelenföld, costând 11 euro pe bilet. Compania care operează această rută este Flixbus și veți avea și autobuze de noapte la același cost, astfel încât să puteți profita de călătoriile de noapte.

🚗

Cum să ajungi de la Viena la Budapesta cu mașina

Dacă vrei să fii liber de programe, poți închiria o mașină în Viena, în oraș vei avea mai multe companii de închirieri auto, așa că nu vei avea nicio problemă în a găsi cea mai bună opțiune. La un cost de 50 de euro pe zi, plus benzina, veți ajunge în Budapesta în 2 ore. Puteți alege, de asemenea, să mergeți cu un mijloc de transport în comun, cum ar fi BlaBlaCar, care are de obicei diferite oferte de șoferi care merg la Budapesta, cu un cost mediu de 13 €.

🎒

Excursie de 1 zi

Budapesta este una dintre cele mai populare destinații pentru turiștii din Viena, datorită proximității sale este o destinație foarte apreciată. Din acest motiv, se organizează zilnic numeroase excursii. Cum această excursie la Budapesta, în care aveți inclus transportul dus-întors cu preluare de la hotel, plus un ghid însoțitor pentru a cunoaște în profunzime această destinație cu toate curiozitățile sale, durata acestei excursii este de 12 ore, nu aveți cum să o ratați!

Cum să ajungi de la Viena la Budapesta Preț

Dar poate te întrebi cât costă de fapt să ajungi de la Viena la Budapesta . Ei bine, cea mai recomandată opțiune este turul organizat, unde nu trebuie să vă faceți griji cu privire la transport, ci există un ghid care vă va explica toate atracțiile orașului. Cea mai ieftină opțiune este să călătoriți cu autobuzul, pentru 11 euro pe bilet.

Recomandat: Citiți ghidurile noastre specializate: Ghidul de călătorie Viena și Ghidul de călătorie Budapesta.

Cele mai vizualizate pagini