Cum să ajungi de la Viena la Salzburg? Vă spunem cum să faceți călătoria

Salzburg este unul dintre obiectivele de vizitat în această țară, locul de naștere al celebrului compozitor și pianist Mozart, cu peisaje frumoase și monumente maiestuoase, inclusiv casa natală a lui Mozart. Aceasta este o excursie foarte turistică din orașul Viena, așa că, ce mai aștepți? Îți va plăcea!

🚆

Cum să ajungi de la Viena la Salzburg cu trenul

Dacă alegi varianta de transport public pentru a ajunge la Salzburg din Viena, o poți face cu trenul. Există mai multe companii de trenuri care operează în oraș, așa că nu veți avea nicio problemă în a ajunge la Salzburg, mai mult de una plecând la fiecare oră. Călătoria durează 2 ore și 30 de minute și costă între 10 și 60 de euro, în funcție de compania pe care o alegeți. Trenul pleacă din stația Wien Mitte și vă va duce la Salzburg Hbf. Dacă preferați să călătoriți pe timp de noapte, nu veți avea nici o problemă, deoarece în diferite momente ale zilei veți avea mai multe opțiuni la același preț.

Verifică orarul și prețul

🚌

Cum să ajungi de la Viena la Salzburg cu autobuzul

O altă opțiune de luat în considerare este să mergi la Salzburg cu autobuzul, pentru această rută este recomandabil să iei autobuzul de la Viena Erdberg, de unde diferite companii pleacă în direcția destinației tale. Costă 14 €, iar călătoria durează 3 ore și jumătate.

🚗

Cum să ajungi de la Viena la Salzburg cu mașina

Dacă preferați să nu folosiți transportul în comun, puteți închiria o mașină în Viena, mai multe companii de închirieri auto operează în Viena. Le puteți găsi în tot centrul orașului, prețul este de aproximativ 50 de euro pe zi, iar durata estimată a călătoriei până la Salzburg este de 3 ore. Astfel, veți avea destulă libertate pentru a vă opri în alte locuri sau pentru a lua o scurtă pauză. Dacă niciuna dintre aceste opțiuni nu vi se potrivește, puteți căuta o mașină în regim de car-sharing pentru 15 euro prin intermediul unor aplicații precum BlaBlaCar.

🎒

Excursie de o zi

Deoarece Salzburg este atât de popular printre turiștii din Viena, puteți alege dintr-o serie de excursii organizate. De exemplu, această excursie la Salzburg, la prețul de 119 €. Acesta include transportul cu autobuzul dus-întors și un ghid vorbitor de limba engleză pe toată durata turului - minunat!

Cum să ajungi de la Viena la Salzburg Preț

Dar poate te întrebi cât costă de fapt să ajungi de la Viena la Salzburg . Ei bine, cea mai recomandată opțiune este turul organizat, deoarece, pe lângă faptul că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la transport, există un ghid care vă va explica toate atracțiile orașului. Mai ales dacă mergeți într-o excursie de o zi. Cea mai ieftină opțiune este călătoria cu autobuzul, pentru 14 euro pe bilet.

Vă recomandăm să vizitați și să citiți toate informațiile care vă interesează în ghidurile noastre: Ghid turistic Viena și Ghid Salzburg.

Cele mai vizualizate pagini