Córdoba în 3 zile Ghid de călătorie prin cea mai andaluză Córdoba

Cordoba este un oraș care își captivează vizitatorii datorită monumentelor sale splendide și este greu să nu te lași captivat de marea lor frumusețe. Aici există un amestec de culturi care se reflectă în monumentele sale. Vă puteți bucura de arhitectura islamică, spaniolă și romană.

cordoba-en-3-dias

Ce să vezi în Cordoba în 3 zile

Cordoba este un oraș ideal pentru a fi vizitat într-un weekend. Veți găsi puncte de interes turistic, istoric și cultural printre care se remarcă următoarele: Moscheea în stil islamic, devenită mai târziu catedrală, Alcazarul în stil gotic, cartierul evreiesc și sinagoga, moștenire a evreilor, podul roman construit în secolul I î.Hr., Palatul La Merced în stil baroc, Templul roman și, bineînțeles, curțile sale cordobane, adevărate minuni împodobite cu cele mai frumoase flori. A fost declarat sit al Patrimoniului Mondial.

Înainte de a începe vizitarea orașului, vă recomandăm să faceți un tur gratuit în care vă sunt prezentate principalele obiective turistice și care vă va servi drept punct de plecare pentru weekendul dumneavoastră. Un ghid, expert în oraș și în istorie, vă va arăta toate secretele orașului timp de aproape 3 ore. Puteți rezerva turul GRATUIT AICI. Cu plăcere 🙂

Dacă intenționați să vizitați în 3 zile, vă vom spune cum să vă distribuiți timpul.

Ghidul orașului Cordoba: Ziua 1

Începeți călătoria cu o plimbare de dimineață de-a lungul râului Guadalquivir, de unde vă puteți bucura de priveliști minunate.

Podul roman din Cordoba

puente-romano-de-cordoba

Romanii au fost fondatorii orașului și au construit podul roman în secolul I î.Hr., care traversează râul la sud de moschee.

În timp ce vă aflați în zona podului roman, profitați de ocazia de a vizita Turnul Calahorra, care se află în centrul istoric al orașului și este o intrare fortificată care a fost construită pentru a proteja podul roman. Are un muzeu unde puteți afla totul despre istoria orașului Cordoba.

De asemenea, vom dedica această zi pentru a vizita Alcazarul Regilor Catolici și Cartierul Evreiesc.

Alcazarul Regilor Catolici

Petreceți restul dimineții la Alcazarul Regilor Catolici, o clădire militară gotică unde vă puteți plimba pe terenul palatului (cândva sediul califatului musulman și mai târziu al regalității catolice) și prin grădinile interioare și chiar zidurile sale.

alcazar-de-cordoba

Alcazarul este unul dintre cele mai vizitate locuri, a fost construit peste Cordoba romană, a fost cămara Romei și în curțile sale ne putem delecta cu murmurul apei. Curțile și grădinile interioare sunt impresionante și sunt ascunse sub o fațadă sobră și sobră.

Cartierul evreiesc

A doua jumătate a zilei este dedicată explorării cartierului evreiesc și unei mai bune înțelegeri a istoriei diverse a orașului Cordoba. Pe lângă musulmani, evreii au lăsat moștenire capitalei Cordoba o moștenire importantă. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să o descoperiți stradă cu stradă și să vă lăsați surprins. Vechiul cartier evreiesc din Cordoba (Judería) este format dintr-o rețea fascinantă de străduțe înguste, dar mai puțin comercializate decât în Sevilla.

Juderia-de-cordoba

Evreii s-au stabilit în Cordoba în perioada romană și vizigotică. Sub dominația arabă de după secolul al VIII-lea, viața și intelectualitatea evreiască au înflorit.

Principala atracție a cartierului evreiesc este vechea sinagogă din Cordoba, situată pe Calle de los judíos.

În prezent, cartierul evreiesc este cunoscut și pentru magazinele sale de bijuterii și orfevrărie.

Tot în zonă puteți vizita mausoleul roman cilindric, care datează din secolul I și este situat chiar în afara limitei vestice a Cartierului Evreiesc, pe Paseo de la Victoria.

Ghidul orașului Cordoba: Ziua 2

A doua zi va fi folosită pentru a vizita Mezquita, care este, fără îndoială, cel mai faimos monument din Cordoba. După-amiaza va fi timpul pentru a vizita Palatul Viana și apoi Templul Roman.

Moscheea din Cordoba

În cele din urmă ajungem la punctul culminant al aventurii tale în Cordoba: Moscheea sau Marea Moschee. În Patio de los Naranjos al moscheii puteți cumpăra un bilet pentru a vedea una dintre cele mai impresionante moschei din Islam.

mezquita-de-cordoba

A fost numit sit al Patrimoniului Mondial . Desigur, este mai mult decât o simplă moschee, deoarece este mai degrabă o biserică transformată în moschee și apoi în catedrală. Puteți fi martorii diferitelor etape ale istoriei în timp ce treceți pe sub arcadele în formă de potcoavă cu dungi ale moscheii și vă puteți minuna de naosul central renascentist și de mihrab-ul aurit.

Palatul Viana

Palatul Viana, cu cele douăsprezece curți interioare, moștenire a tradiției romane și arabe, este, de asemenea, o casă nobilă cu stiluri arhitecturale, arte decorative și atmosfere aristocratice.

Palacio_de_Viana_Córdoba

Barrio de la Axerquía

După vizita la palat, este timpul să vizitați centrul istoric al orașului, Barrio de la Axerquía. Pentru a începe vizita ne vom îndrepta spre Primărie, iar în apropierea acesteia se află Templul Roman, care se pare (nu se știe sigur) că a fost construit în cinstea lui Augustus Caesar, aceste ruine au fost descoperite în anii '50.
În acest cartier veți găsi, de asemenea, celebrul Cristo de los Faroles și Plaza de las Tendillas.

Rezervați-vă turul GRATUIT - Barrio de la Axerquía - GRATUIT - Rezervați acum >

Los Patios Cordobeses

Patios din Cordoba sunt o minune autentică, sunt zone deschise unde se află fântâna de apă, de unde se alimentează casa. Aceste terase sunt decorate cu gresie și faianță tipică decorului musulman, cu pomi fructiferi, ghivece cu o infinitate de tipuri de flori.

patios-cordobeses

De aceea, nu trebuie să le ratați, iar dacă mergeți în a doua și a treia săptămână din mai, vă puteți bucura de Fiesta de los Patios, care a fost declarată Patrimoniu imaterial al umanității. În această perioadă a anului sunt în cea mai bună formă.

TURUL RECOMANDAT

TURUL GHIDAT AL PATIILOR DIN CORDOBA - Faceți cunoștință cu cele mai bune patii din Cordoba. 15€ - Rezervați acum >
TURUL GHIDAT AL PATIILOR DIN CORDOBA ȘI AL PALATULUI VIANA - Cunoașteți cele mai bune patii din Cordoba și Palatul Viana cu un ghid expert 18€ - Rezervați acum >

Cordoba City Guide: Ziua 3

Această a treia și ultima zi va fi dedicată vizitării Bazilicii San Pedro și a Palatului La Merced. Dacă mai aveți timp și dorință, puteți vizita băile arabe și curțile cordobești.

Bazilica Sfântul Petru

Bazilica Sfântul Petru este situată în piața din cartierul cu același nume.

basilica-de-san-pedro

Se crede că edificiul se află deasupra unei clădiri mai vechi care adăpostea rămășițele martirilor cordoveni Januarius, Martial și Faust, datând din secolul al IV-lea d.Hr. După cucerirea orașului de către regele Ferdinand al III-lea al Castiliei (1236), în cadrul programului său de construcție a fost construită aici o biserică dedicată Sfântului Pavel, pentru a face un apel creștin în orașul anterior musulman. Construcția a început la sfârșitul secolului al XIII-lea și a fost finalizată la începutul secolului al XIV-lea. Biserica a fost ridicată la rangul de bazilică minoră de către Papa Benedict al XVI-lea. Este un monument cultural de interes cultural.

Palacio de la Merced

În prezent, palatul-sediu al Consiliului Provincial din Cordoba, a fost în trecut mănăstirea La Merced.

A fost construit în 1745. Are o fațadă mare în stil baroc cordobian, care a servit drept exemplu și pe care se ridică fațada bisericii.

palacio-de-la-merced-en-cordoba

În interior se află o curte claustrală, tot în stil baroc, care are pe laturile sale o frumoasă scară în același stil.

Are o altă curte interioară, în stil renascentist. Bucurați-vă de grădinile sale minunate.

În urmă cu câțiva ani, un incendiu provocat a distrus biserica, care avea numeroase picturi de mare importanță, precum și sculpturi de Gómez Sandoval. În prezent, acesta este în curs de reconstrucție.

Băile Arabe

După o zi obositoare de vizitare a minunilor din Cordoba, faceți o pauză de relaxare. Bucurați-vă de minunatele băi arabe, de liniștea și opulența arabă simplă, de piscinele termale, de camera de aburi, savurând un ceai delicios cu mentă proaspătă și, dacă îndrăzniți, un masaj.

Alte sfaturi pentru weekendul dumneavoastră în Cordoba

Mâncare în Cordoba

Cordoba are o gastronomie excelentă, în centrul orașului există numeroase terase, taverne și restaurante cu excelente tapas tipice,

Dar, mai presus de toate, încercați salmorejo cordovan autentic, este un deliciu.

Cai

Tradiția ecvestră din Cordoba este cunoscută de toată lumea. Există spectacole ecvestre unde se poate vedea că și caii știu să danseze, iar acest lucru este demonstrat nu doar la târg, ci pe tot parcursul anului, în special în Grajdurile Regale.

Să vă bucurați de Cordoba noaptea

Petreceți o noapte hoinărind fără țintă, pierdeți-vă pe străzile sale și admirați frumusețea fațadelor sale, nu uitați să faceți fotografia perfectă.

Ghidul Cordoba în 3 zile în PDF

Descărcați ghidul nostru pentru Cordoba în PDF pentru a vă putea însoți în timpul călătoriei. Îl puteți descărca gratuit de aici: DOWNLOAD GUIDE TO CORDOBA IN 3 DAYS PDF

Utilizatorii care au văzut ghidul nostru pentru Cordoba în 3 zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini