Coasta Amalfi în 3 zile

Unul dintre cele mai frumoase peisaje din lume, este foarte vizitat atât de turiștii italieni, cât și de cei străini, în căutare de plaje liniștite și oaze naturale neatinse. Ceea ce se numește 'Coasta Amalfi' este un grup de sate de coastă din regiunea Campañia, între Napoli și Salerno.

costa-amalfitana-en-3-dias

Ce sate formează Coasta Amalfitană?

Coasta Amalfitană este situată la extremitatea sudică a Peninsulei Sorrento din Italia.

Coasta Amalfi se întinde de la arcul nordic al Golfului Salerno până la Capri, și veți putea vedea priveliștile minunate ale mării și munților, precum și frumoasele sale case colorate cocoțate pe stânci, de unde puteți vedea acel abis albastru la picioarele dumneavoastră. Orașele care formează Coasta Amalfi sunt : Vietri sul mare, Cetara, Minori, Maiori, Scala, Ravello, Atrani, Almafi, Conca dei Marini, Furore, Praiano și Positano, iar foarte aproape de aici se află insula Capri.

Traseu de 3 zile pe Coasta Amalfitană

Și de aceea vom planifica un sejur de trei zile, pentru a vă permite să cunoașteți acest ținut minunat. În acest scurt ghid vă vom arăta cele mai frumoase și fabuloase locuri de vizitat pe Coasta Amalfi.

Pe traseul nostru vom merge de la Vietri sul Mare la Sorrento. Am planificat un traseu de aproximativ 60 km de la Salerno la Sorrento care vă va permite să vedeți toate satele, majoritatea dintre ele pot fi văzute foarte repede sau de la punctele de belvedere, altele merită să petreceți câteva ore în ele.

Traseu de-a lungul Coastei Amalfi. Ziua 1

Vietri sul mare

Vietri sul mare este primul sat de pe Coasta Amalfitană, pe traseul nostru de-a lungul acestei frumoase zone. Este mai puțin cunoscută decât Amalfi sau Positano, dar are un farmec deosebit. Drumul a fost săpat în stânca însăși, construit în secolul al XIX-lea, pentru a face legătura cu celelalte sate din interior și de pe coastă. De aici a devenit o destinație fermecătoare pentru turiști.

Vietri-sul-mare-costa-amalfitana

Merită văzută și Biserica San Juan Bautista, construită în partea cea mai înaltă a satului, a cărei cupolă se remarcă printre acoperișurile roșii ale satului și, bineînțeles, clopotnița sa mare.

Nu ratați peșterile din San Cesareo înainte de a părăsi satul, pe care le puteți accesa pe poteca care pornește de la Dragonea, aceste peșteri au fost create de eroziunea apei.

Cetara

Dacă continuați pe același drum plin de podgorii și plantații de măslini, veți ajunge la Cetara.

Cetara este un sat de pescari confortabil, situat de-a lungul Coastei Amalfi, printre plantații verzi de citrice.

Cetara

Arhitectura sa pitorească albă și plaja minunată fac din Cetara una dintre bijuteriile Coastei Amalfi. Printre casele mici se află biserica San Pietro, cu o cupolă vitrată remarcabilă și clopotnița din secolul al XIII-lea, cu ferestre cu două canaturi.

Erchie

Următorul sat după Cetara este Erchie, un sat romantic cu o mică plajă pe marea albastră. Și apoi dăm peste plaja moartă Cavallo, care, în ciuda numelui, trebuie neapărat văzută, este prima plajă după atâta coastă înaltă și zimțată.

Erchie

SFAT: VEDEȚI COASTA AMALFITANĂ DE PE MARE. Dacă îl puteți vedea dintr-o barcă, va fi de neuitat.

Excursie cu barca de-a lungul Coastei Amalfi - Plecare din Sorrento. Durata 9h. Include: Transferuri, barcă, ghid vorbitor de limba engleză, activități de snorkelling și prânz la bord. De la 100€ - VEZI CRUISE >

Maiori și Minori

Maiori și Minori sunt două sate mici înainte de a ajunge la Amalfi și au fost construite la gura unui pârâu numit Reginna. Nu le treceți cu vederea, pentru că veți regreta.

maiori-y-minori

Maiori

Acesta este un sat foarte drăguț și găzduiește biserica Santa Maria a Mare din secolul al XIII-lea, situată pe dealul Torina. Poți ajunge la ea urcând 180 de trepte, dar chiar dacă ești obosit când ajungi acolo, va merita, deoarece vei putea vedea cea mai lungă întindere de plajă de pe coastă și frumusețea ei incredibilă. Puteți vizita, de asemenea, Museo di Arte Sacra 'Don Clemente Confalone'

A fost odată portul republicii Amalfi și era plin de mănăstiri

Minori

Minori este un sat fermecător unde puteți vizita minunata Villa Marittima Romana și este considerată unul dintre cele mai importante monumente romane de pe Coasta Amalfi.

Este, de asemenea, cunoscut pentru dulciurile sale minunate, nu uitați să încercați Torta ricotta a pere.

Bonus Extra: Scala, Ravello și Atrani

Apoi găsim Scala, Ravello și Atrani , nu sunt la fel de vizitate ca celelalte sate de pe Coasta Amalfi, dar au și ele un farmec aparte, dacă aveți timp vizitați terasa dell'infinito de unde aveți o priveliște foarte bună și de unde puteți vedea Coasta Amalfi și Golful Salerno.

Îl recomandăm dacă aveți timp liber.

Amalfi

Amalfi este situat la gura de vărsare a Valle dei Mulini. Fondat de romani, este cel mai important oraș de pe coastă și datorită romanilor este numit Coasta Amalfi. A fost una dintre cele patru republici maritime ale Italiei, alături de Veneția, Genova și Pisa. De pe terasele sale vă puteți bucura de priveliști minunate.

Casele sunt în culori pastelate și sunt multe pante.

amalfi

În centrul pieței principale se află frumoasa catedrală Sfântul Andrei, cu scara sa impresionantă, clopotnița arabo-normandă și fermecătoarea Cloister of Paradise. De asemenea, merită vizitate Muzeul Hârtiei Făcute de mână și Vechiul Arsenal al Republicii.

Acesta este sfârșitul primei noastre zile, în care am parcurs aproximativ 25 km pe coasta Amalfi. Cu mașina este nevoie de aproximativ 50 de minute pentru a parcurge acest traseu.

Traseu de-a lungul Coastei Amalfi. Ziua 2

Conca dei Marini

Conca dei Marini este un alt oraș care poate fi vizitat pe Coasta Amalfitană, cu un centru istoric frumos. Printre lucrurile de vizitat vă recomand Grota de Smarald, o râpă naturală care își ia numele de la reflexiile de lumină din măruntaiele sale.

Conca_dei_Marini_gruta-esmeralda

Turnul sarazin construit în secolul al XVI-lea se află în partea cea mai înaltă a promontoriului. Biserica San Antonio, caracterizată de clopotniță și de faianța care o înconjoară, și Mănăstirea Santa Rosa.

Furore

Este cunoscută sub porecla de 'țara care nu există', deoarece nu există un centru cu adevărat important, ci doar mici grupuri de case care răsar izolate de pe crestele stâncilor. Comuna cuprinde zona de coastă a fiordului, la granița dintre Praiano și Conca dei Marini, și se dezvoltă în vale până la o altitudine de 600 de metri deasupra nivelului mării, înconjurată de munții Agerola.

Orașul Furore era o simplă suburbie a orașului regal Amalfi.

Furore

Nu ratați fiordul Furore, o crăpătură adâncă în stâncă, la gura unei văi abrupte care coboară în mare, care păstrează o mică plajă cu un mic sat pitoresc de pescari.

De asemenea, vizitați Biserica Sfântul Apostol Iacob, Biserica Sfântul Mihail Arhanghelul, Biserica Sfântul Ilie și Biserica Sfânta Maria.

Praiano

Praiano este sinonim cu liniștea și relaxarea, fiind caracterizat de casele sale colorate și de scările sale nesfârșite, la fel ca majoritatea satelor de pe această coastă.

Este unul dintre cele mai ieftine orașe de pe Coasta Amalfitană și de acolo puteți călători cu autobuzul spre restul orașelor din zonă, deși cel mai apropiat este Positano. Are plaje foarte liniștite.

Praiano_Vettica_Maggiore

Nu ratați biserica San Gennaro și biserica Santa Maria a Castro.

Dar, mai presus de toate, bucurați-vă de apusurile de soare, despre care se spune că sunt cele mai frumoase de pe Coasta Amalfi.

Positano

Positano, împreună cu Amalfi, este unul dintre cele mai cunoscute orașe de pe Coasta Amalfi , fiind foarte aproape de Napoli.

positano

Positano, ca majoritatea satelor de pe Coasta Amalfi, are multe scări din cauza pantei sale abrupte. Are numeroase plaje care fac deliciul oricărui turist în timpul verii.

Principalele plaje pe care le puteți vizita în timpul șederii dumneavoastră sunt: Spiaggia Grande și Fornillo Beach, la care se poate ajunge pe jos din oraș.

La plajele La Porta, Arienzo și San Pietro Laurito se poate ajunge cu barca.

Vizitați, de asemenea, Piazza Flavio Gioia (piața centrală), unde veți găsi biserica Santa Maria Assunta și, bineînțeles, Torri Saracene, de origine medievală.

Există multe trasee cu priveliști panoramice minunate, dacă vă place să vă plimbați bucurați-vă de ele, cele mai cunoscute sunt 'Sentiero degli Dei' și 'Sentiero degli Enamorati', care leagă Playa Grande și Playa Fornillo.

În Positano, sandalele lucrate manual sunt foarte tipice și le puteți găsi în majoritatea magazinelor din oraș.

Acesta este sfârșitul celei de-a doua zile, în care am parcurs puțin peste 16 kilometri. Durata totală a călătoriei este de aproximativ 40 de minute. Acesta este capătul a ceea ce se numește coasta Amalfi. Înainte de a pleca spre ultima noastră destinație 'Insula Capri', de care Positano se află la doar câțiva kilometri distanță.

Traseu de-a lungul Coastei Amalfi. Ziua 3

Această a treia zi o vom dedica insulei Capri, excursia noastră va pleca din Sorrento, din portul său pleacă mai multe feriboturi spre insulă sau puteți chiar rezerva o excursie de o zi de la Sorrento la Capri.

Orice ați decide, începem cu o vizită la Capri.

Insula Capri

Cezar Augustus s-a îndrăgostit de ea, fiecare colț al acestei insule pare desprins dintr-o carte poștală.

Odată ajunși în Capri și după o plimbare în urcare de aproximativ 45 de minute veți ajunge la complexul imperial de 12 reședințe construit de Tiberius, acest complex se numește Villa Jovis, împăratul a decis să își mute curtea acolo în secolul I d.Hr. Suprafața pe care a fost construit este de aproximativ 7000 de metri pătrați.

isla-de-capri

Vizitați Grădinile lui Augustus și promenada de pe Via Krupp care, deși are alei oarecum denivelate, nu este incomodă și vă conduce spre mare până la Marina Piccola,

De aici puteți face o excursie cu barca pentru a vă bucura de masivele sale stâncoase și de măreția naturii, cum ar fi faimoasa Grotă Albastră , care poate fi accesată doar în bărci mici cu vâsle pentru a vă bucura de jocul de lumină în apa peșterii.

gruta-azul-capri

Bucurați-vă de plajele sale unice și, bineînțeles, de minunata sa gastronomie în restaurantele din zonă, cu priveliști minunate la mare.

Cu această zi fantastică încheiem traseul nostru de-a lungul Coastei Amalfi, una dintre cele mai frumoase zone ale Italiei și cea care atrage cel mai mult turism în timpul verii. Acum înțelegem de ce.

Cele mai vizualizate pagini