Cracovia în 3 zile Ghid pentru 3 zile sau un weekend în Cracovia

Cracovia este un oraș foarte turistic, deoarece are mult farmec și este un punct de plecare excelent pentru a vizita lagărele de concentrare din Polonia. Este, de asemenea, unul dintre orașele în care turiștii sunt tratați cel mai prietenos.

Cracovia-en-3-dias

Motive pentru a vizita Cracovia

Este cel mai cultural oraș din Polonia și are multe palate medievale și muzee care sunt foarte atractive pentru turiști.

Este un oraș destul de ieftin, așa că puteți profita de hoteluri și servicii bune la prețuri foarte bune.

Are una dintre cele mai bune bucătării din lume, gastronomia sa este foarte bogată și nu excesiv de scumpă. Mâncarea este gustoasă, porțiile sunt mari, iar prețurile sunt mici. În plus, decorul este tipic tradiției poloneze.

Este recomandabil să vă îmbrăcați respectuos atunci când vizitați bisericile.

Are un transport public fantastic și orașul este foarte curat, dar acum vă vom ajuta să petreceți trei zile minunate în Cracovia, astfel încât să nu ratați nimic.

Ce să vezi în Cracovia în 3 zile?

Înainte de a începe cu ghidul nostru pentru Cracovia, am dori să vă oferim un cadou, cel mai bun dacă călătoriți la Cracovia, un tur GRATUIT de aproape 3 ore prin centrul istoric al orașului cu un ghid vorbitor de limba engleză și expert în bogata istorie poloneză. Acesta va constitui un punct de plecare excelent pentru călătoria dumneavoastră și este o completare ideală a acestui ghid. Rezervați turul GRATUIT al Cracoviei (gratuit).

Cracovia oferă posibilitatea de a rezerva mai multe tururi gratuite ale ghetourilor și cartierelor evreiești din Cracovia:

Rezervați turul GRATUIT al cartierelor evreiești - Cunoașteți Kazimierz de la un expert local GRATUIT - Rezervați acum >
Rezervați turul GRATUIT al ghetoului PODGORZE GUETTO - Cel mai faimos ghetou evreiesc. GRATUIT - Rezervați acum >

Ghidul orașului Cracovia: Ziua 1

Această primă zi va fi petrecută în centrul istoric al orașului și în principalele sale monumente. Începem.

Piața

În prima zi vă sfătuiesc să vizitați piața medievală, care este cea mai frumoasă piață din Polonia și, de asemenea, cea mai mare, cu cei 40.000 de metri pătrați ai săi, este centrul social al Cracoviei. Piața Rynek Glowny (Piața Centrală), plină de case în culori pastelate și de grupuri de cafenele și restaurante care se revarsă vara pe pietrele pietruite, are o mare importanță istorică, culturală și socială.

plaza-principal-de-cracovia

A fost locul în care s-au desfășurat de la ceremonii și sărbători până la execuții publice și a fost numit Adolf Hitler Platz în timpul ocupației naziste.

Bucurați-vă de plimbările cu trăsura, de tarabele cu flori, de piața de antichități din weekend și de oferta nesfârșită de jonglerii și statui vii.

În plus, în Rynek se află trei dintre cele mai mari atracții din Cracovia: Bazilica Sfânta Maria, Sala de Stofe și cel mai nou și mai strălucitor muzeu al orașului - Rynek Underground.

Bazilica Sfânta Maria

Bazilica Sfânta Maria, cu exteriorul său din cărămidă roșie, este admirată pentru turnurile sale nepotrivite; turnul nordic se ridică la 80 de metri înălțime și de aici se aude în tot orașul tradiționalul sunet de goarnă din oră în oră.

basilica-de-santa-maria-en-cracovia

Interiorul bisericii este în stil baroc, unde tavanul celest punctat cu stele aurii rivalizează cu vitraliile strălucitoare, podelele de marmură cu modele și picturile din altar realizate de maeștri din secolul al XIX-lea. Dar este vorba despre imensul altar sculptat, una dintre comorile artistice ale Poloniei și cea mai bună operă a sculptorului Veit Stoss.

Cloth Hall

Cloth Hall este un centru comercial de origine medievală și a fost primul centru comercial sub acoperire din lume. Acesta este format din zeci de tarabe de piață. La etaj se află o galerie de artă poloneză din secolul al XIX-lea, deși este oarecum uitată. Cunoscută și sub numele de Bursa de pânză

cloth-hall-cracovia

Rynek Underground

O altă opțiune interesantă este vizitarea Muzeului subteran, iar dacă este sezonul de vârf puteți cumpăra biletul în avans de la Sala de pânză din piața principală.

museo-subterraneo-cracovia

Muzeul predă istoria orașului într-o colecție mare de exponate, numărul maxim de persoane la un moment dat este de 300.

Biserica Sfântul Petru și Sfântul Pavel

O vizită la Biserica Sfântul Petru și Sfântul Pavel și la cei doisprezece apostoli ai săi este o necesitate. Remarcabilă pentru fațada sa atractivă, este o biserică în stil baroc. Cea mai impresionantă este fațada, pentru că aici s-au cheltuit cei mai mulți bani.

Iglesia-de-san-pedro-y-san-pablo-en-Cracovia

Interiorul templului este mai puțin impresionant, dar se pot găsi totuși detalii importante, cum ar fi decorațiunile din stuc sau altarele din marmură cu ornamente aurite.

De acolo puteți merge la Castelul Wawel

Castelul Wawel

Castelul Wawel este format dintr-o mare varietate de tipuri diferite de arhitectură datorită tuturor restaurărilor pe care le-a suferit de-a lungul timpului.

Castillo-de-cracovia

În trecut, aici a locuit o mare parte din fosta regalitate poloneză. Astăzi a fost transformat într-un muzeu de artă și cultură, care este mereu plin de vizitatori.

În spatele ei se află Catedrala Wawel, pe care ar trebui să o vizitați și voi.

Catedrala Wawel

Catedrala Wawel are o istorie de peste 1000 de ani. A fost reconstruită în secolul al XIV-lea, după ce a fost distrusă de mai multe ori. Este un loc foarte important pentru polonezi, deoarece a devenit centrul puterii ecleziastice și monarhice din Polonia, fiind locul unde sunt încoronați în mod tradițional monarhii polonezi.

Catedral-de-Wawel-en-cracovia

Se recomandă să mergeți din timp, deoarece există o limită a numărului de persoane permise.

Plimbare pe râul Wisla

Vă recomandăm o plimbare de-a lungul râului Wisla pentru a vedea dragonul care scuipă foc, simbolul Cracoviei, deși dragonul nu este foarte impresionant. De asemenea, puteți închiria o bicicletă, mai ales dacă v-ați săturat să mergeți pe jos.

Malul râului Cracovia este frumos. În timpul verii, veți găsi mulți studenți care studiază pe băncile cu iarbă, oameni care se plimbă cu rolele și cu bicicleta, unii fac yoga sub copaci, iar alții pur și simplu se bucură de o plimbare de după-amiază.

Ghid turistic Cracovia: Ziua 2. Auschwitz

De neratat! Nu poți merge la Cracovia și să ratezi Auschwitz

Vizită la lagărul de concentrare de la Auschwitz

Cea mai faimoasă excursie pe care trebuie neapărat să o faci când te afli în Cracovia este la lagărul de concentrare de la Auschwitz. Acesta este unul dintre cele mai cunoscute lagăre de concentrare germane, unde au fost uciși peste un milion de oameni în timpul regimului nazist. Astăzi, acesta servește drept memorial al crimelor comise împotriva evreilor și a altor minorități în timpul războiului și în perioada postbelică, un loc unde se poate înțelege mai bine ce s-a întâmplat exact în acei ani. Acesta a fost construit în 1940 de către naziști.

excursion-a-auschwitz

Intrarea la Auschwitz este gratuită, dar există o cotă pentru numărul de vizitatori, așa că trebuie să vă rezervați din timp pentru perioada dorită. Luați-vă timp să o vedeți și fiți pregătiți pentru o experiență care să vă dea de gândit.

Lagărul de concentrare de la Auschwitz este format din trei lagăre diferite: Auschwitz I, Auschwitz II (Birkenau) și Auschwitz III (Monowitz).

Barracones_en_Auschwitz_II-Birkenau

Aici găsiți expoziții de fotografii cu obiecte ale deținuților, există, de asemenea, videoclipuri, documente istorice și tot felul de materiale care vă ajută să înțelegeți dimensiunea cruzimii și a sălbăticiei, care vă face să vă simțiți neputincioși.

În aceste lagăre putem vedea cuptoarele crematoriilor, camerele de gazare în care puteau fi exterminați 2500 de oameni în fiecare tură. Se crede că un milion de oameni au fost uciși, 90% dintre ei fiind evrei.

auschwitz-cracovia

În 1979, 'Muzeul de Stat Auschwitz-Birkenau din Oświęcim' a fost declarat sit al Patrimoniului Mondial.

Puteți vedea și spânzurătoarea unde a fost executat Rudolf Höss . Și, bineînțeles, plutonul de execuție, un loc foarte emoționant și emoționant.

Kazimierz

După-amiaza, după ce v-ați refăcut forțele, puteți vizita Kazimierz, cartierul evreiesc din Cracovia. Cel mai bun lucru de făcut este un tur pe jos al cartierului evreiesc.

Kazimierz_Dolny_Rynek

Rezervați GRATUIT turul cartierului evreiesc - Cunoașteți Kazimierz de la un expert local GRATUIT - Rezervați acum >
Rezervați GRATUIT PODGORZE GUETTO - Cel mai faimos ghetou evreiesc. GRATUIT - Rezervați acum >

După ce au fost evitați de o mare parte a Europei, evreii și-au găsit în cele din urmă locul în această zonă mică și fascinantă din Cracovia, numită Kazimierz. Această zonă a fost și încă este considerată unul dintre cele mai importante locuri din istoria evreilor.

Datorită toleranței religioase din Cracovia, populația evreiască a reușit să prospere și să se dezvolte.

În această zonă se află și o sinagogă foarte veche.

Dacă aveți timp, vizitați fabrica Schindler din Podgorze.

Profitați de ocazia de a mânca ceva în localurile tipice din zonă, unde vă puteți bucura de cele mai tradiționale mic dejunuri, mese și gustări din Cracovia.

Ghid turistic Cracovia: Ziua 3

În această ultimă zi puteți profita de ocazie pentru a vedea o parte importantă a orașului, pe care nu toți turiștii o vizitează, dar pe care nimeni nu ar trebui să o rateze.

Nowa Huta

Nowa Huta este o parte a Cracoviei care, deși nu este la fel de faimoasă ca centrul orașului, vizitarea ei și vizionarea a ceea ce are de oferit este o opțiune foarte bună, deoarece această parte a orașului nu trebuie ratată.

Nowa-Huta-Cracovia

Istoria sa este destul de fascinantă. Nowa Huta a fost construită de Uniunea Sovietică la sfârșitul anilor 1940, fiind proiectată pentru a fi un oraș model al epocii socialiste, un rival al frumoasei și artisticei Cracovia. Toate clădirile sunt aproape identice, iar orașul este dispus în blocuri generice pentru a-i da acel aer sovietic.

Fabrica Schindler

Unul dintre simbolurile orașului Nowa Huta a fost uriașa oțelărie, care a angajat aproape 40.000 de oameni în perioada sa de glorie. De fapt, numele Nowa Huta se traduce prin 'noua oțelărie', deoarece aceste oțelării trebuiau să fie simbolul epocii socialiste pentru care Nowa Huta era cunoscută. A început să fie construit în 1949, pentru a oferi locuințe pentru muncitori.

Aceria-Nowa-huta

Un combinat siderurgic care, cu peste 30 000 de lucrători, a devenit principalul producător de oțel din Europa.

Străzile largi și clădirile incolore contrastează cu Cracovia pe care majoritatea oamenilor o cunosc, lucru pe care îl veți observa rapid chiar înainte de a coborî din tramvai.

Piața Centrală Nowa Huta

Vizitați Plac Centralny (Piața Centrală), plimbați-vă prin ea, vizitați Muzeul Nowa Huta și, dacă puteți, bucurați-vă de o expoziție la Centrul Cultural Nowa Hu.

Plac Centralny este principalul punct de reper al cartierului și una dintre cele mai importante realizări arhitecturale ale realismului social, deși nu a fost niciodată finalizată. Cele două structuri principale ale pieței ar fi extraordinara primărie (care seamănă cu un mini PKiN) la capătul nordic și un teatru cu coloane la capătul sudic.

Vizitați, de asemenea, Teatrul Ludowy și Biserica Arka Pana și, dacă aveți timp, faceți un tur al acestei părți a orașului.

Gastronomie în Cracovia

În ceea ce privește mâncarea, vă recomandăm să alegeți un restaurant unde există grătare în aer liber și unde puteți vedea cum se frige carnea, sunt de obicei locuri ieftine, unde totul este delicios și unde se lucrează bine și noaptea.

Există o mulțime de locuri unde poți bea o bere după o zi obositoare, dar plină de satisfacții. Încercați berea tipică a țării.

Există restaurante care își produc singure berea. Și există, de asemenea, diferite tipuri din care puteți alege. Profitați de ocazie pentru a lua cina și a continua să vă bucurați de noapte, dar încercați să mergeți devreme dacă doriți să găsiți un loc unde să vă așezați.

Când mergeți în Polonia, este esențial să încercați supele (supă acră de secară - servită în interiorul unei pâini scobite), dacă mergeți în sezonul rece, este perfectă pentru a vă încălzi după ore de mers pe jos.

Vrei să ieși noaptea și să te distrezi?

Ați venit în locul potrivit, călătorii vin din toată Europa pentru a petrece și a se distra.

Kazimierz este unul dintre locurile în care vă puteți bucura de baruri la modă, iar în piața principală există și multe discoteci.

Cracovia este orașul cu cel mai mare număr de baruri și pub-uri din lume, așa că poartă pantofi comozi și distrează-te în timp ce dansezi.

Cele mai vizualizate pagini