Ghid de croaziere de 3 zile pentru a alege Mini Croaziere pentru vacanța ta!

O modalitate ideală de a vizita mai multe destinații în câteva zile, bucurându-vă de călătorie și fără a vă deplasa de la un hotel la altul, este o croazieră.
În timpul zilei și în timpul călătoriei de plecare, puteți profita la maximum de fiecare moment petrecut pe uscat pentru a vizita orașele de care v-ați îndrăgostit. Dar, la întoarcere, vă puteți bucura de un hotel de lux pe malul mării. Piscine, jacuzzi, săli de sport, evenimente și spectacole... toate într-un singur loc. Aici vă vom spune despre diferitele tipuri de Mini-croaziere sau croaziere care sunt posibile în 3 zile .

Este recomandabil să faceți o croazieră în 3 zile?

Deși idealul este o croazieră de 5 zile, pentru că astfel veți putea vedea mult mai multe locuri și peisaje imposibil de văzut de pe uscat, este posibil să faceți o croazieră în 3 zile. Porturile trebuie planificate în detaliu, astfel încât să nu se piardă timp. În acest ghid vă vom spune care sunt cele mai comune porturi pentru o croazieră de 3 zile.

Crucero-de-3-dias

Tipuri de croaziere și porturi pentru 3 zile

Dacă vorbim despre croaziere, putem număra cel puțin 6 tipuri de croaziere, cum ar fi: croazieră în Mediterana de Vest și de Est, croazieră în fiordurile norvegiene și capitalele baltice, croazieră în Caraibe, croazieră în Bahamas, croazieră în Alaska, croazieră în Antarctica și putem continua să vorbim atât de mult încât să ne urcăm pe un vapor chiar acum. Dar aici vom vorbi despre cele care sunt posibile în 3 zile și din care veți obține cel mai mult.

Croazieră pe Mediterana în 3 zile

Una dintre preferatele noastre este croaziera pe Mediterana, unde pe tot parcursul anului este ideal să te urci pe un vas și să vizitezi porturile Roma, Santorini, Barcelona. Gustați mâncarea tradițională din zonă și bucurați-vă de soarele care este generos cu noi pe tot parcursul anului.
Pentru Marea Mediterană avem două opțiuni de traseu; Pentru Mediterana de Vest, acest tip de croazieră pleacă de la Barcelona, Marsilia, Genova etc. și urmează un traseu vestic care poate include porturi precum: Florența, Roma, Nisa, printre alte porturi la fel de importante.
Cealaltă rută este prin Mediterana de Est, unde se intenționează să treacă prin Grecia, Croația, Turcia și țările din est.
Am marcat traseele de pe hartă cu culori diferite. Urmăriți culorile pentru a înțelege mai bine ce porturi pot fi vizitate în 3 zile de minicroazieră.

Porturi pentru mini-croazieră pe Marea Mediterană

Barcelona

Barcelona


Plecare din Barcelona: O croazieră ne va duce prin apele Mediteranei până în portul Marsilia (Franța), trecând prin Genova (Italia) pentru a ne întoarce la punctul de plecare.

De asemenea, plecând din Barcelona, am putea merge direct la Séte (Franța), pentru a ne întoarce în Spania prin Palma de Mallorca.

Veneția

Venecia


Plecare din Veneția: Dacă putem călători la Veneția, există o altă rută ideală pentru o minicroazieră. Plecând din fermecătoarea Veneție, ne îndreptăm spre Split (Croația), continuând apoi spre Katakolon (Grecia) și terminând în Olympia (Atena - Grecia)

Grecia

Mikonos


Plecarea din Grecia: Plecarea din Grecia necesită zile suplimentare pentru călătoria cu avionul până acolo, dar este un efort pe care vă asigurăm că merită din plin. Odată ajuns în Grecia, portul de plecare este Pireu (Atena), trecând prin Mykonos (Grecia), Kușadası (Turcia), Patmos (Grecia), Santorini și Creta (Grecia).Split

Croazieră în Europa de Nord în 3 zile

O croazieră cu o abordare diferită, bucurați-vă de peisaje frumoase, munți, verdeață și un soare de miezul nopții care apare doar la solstițiul de vară. A fi în prezența splendorii naturii este aproape de nedescris, iar o croazieră în aceste locuri ne permite să vedem peisaje unice, altfel ar fi foarte greu de accesat sau ar dura mult mai mult. Acest tip de croazieră necesită mai multe zile, dar dacă aveți la dispoziție doar 3 zile, există câteva porturi pe care le puteți vizita.

Porturi pentru mini-croazieră în Europa de Nord

Există două rute în Europa de Nord; Una ne duce prin fiordurile norvegiene: Plecând de la Copenhaga sau Kiel și îndreptându-ne spre fiordurile Hellesylt sau Stavanger.
Ruta capitalelor baltice: Plecând din porturi precum Amsterdam sau Copenhaga, puteți vizita orașe istorice precum Sankt Petersburg, Stockholm, Riga, Tallinn și Vilnius.
Acest tip de croazieră durează mai multe zile decât doar 3, astfel încât nu ar fi posibil să le facem în profunzime. Totuși, acestea sunt opțiunile pentru Europa de Nord, care sunt foarte bune.
Evidențiem, de asemenea, mini-croaziere în fiordurile norvegiene, deși nu veți găsi croaziere de 3 zile, deoarece durata minimă a unei croaziere în fiorduri este de 4 zile și 3 nopți.

Hamburg

Hamburgo


Plecare din Hamburg: Plecând din mitica Germanie, Hamburg ne pregătește o frumoasă călătorie prin apele sale, trecând prin Canalul Mânecii vom ajunge la Southampton (Anglia) un frumos port englezesc, pentru ca apoi să traversăm spre Le Havre (Paris- Franța).

Southampton

Cherburgo


Plecare din Southampton: Dacă ne putem muta în Anglia, ne așteaptă o croazieră de la Southampton la Cherbourg (Franța).

Copenhaga

Copenhague


Plecare din Copenhaga: Și plecând din fantastica Danemarcă, în portul Copenhaga ne așteaptă să mergem la Warnemünde (Germania). Această croazieră este destul de scurtă, dar nu este o pierdere de timp, deoarece veți putea vizita două orașe frumoase la un cost minim.

Croaziere de 3 zile în Caraibe

Croaziera în Caraibe este imaginea recurentă pe care o avem cu toții atunci când ne gândim la o vacanță relaxantă pe o plajă din paradis, sorbind o băutură dintr-o nucă de cocos, nu-i așa? Și asta este magia croazierelor în Caraibe, fiecare zi este o plajă la fel de paradisiacă, dacă nu chiar mai mult.

Porturi pentru mini-croaziere în Caraibe

Croazierele care pleacă din Caraibe au ca punct de plecare porturi precum Miami, Havana sau Port Canaveral. Iar Caraibe are trei tipuri de rute, în funcție de interesele și de momentele noastre.
Miami

Caraibe de Est

Dintre destinațiile din Caraibe de Est se remarcă Insulele Virgine, St Thomas, Grand Turk (insulele turcești).

Caraibe de Vest

Destinațiile din Caraibe de Vest includ Playa del Carmen, Jamaica (Ocho Rios), Cozumel și Grand Cayman.

Caraibe de Sud

Și Caraibele de Sud, unde Insula Margarita și Aruba ne așteaptă cu brațele deschise.

Little-Stirrup-Cay

Croaziere de 3 zile în Bahamas

Pentru o mini-croazieră de 3 zile, avem următoarele rute foarte accesibile din Miami, Port Canaveral sau Fort Lauderdale din Florida.

- Croaziere spre capitala Bahamas, Nassau. Stau 2 nopți în port și 1 noapte de navigare.
- Croazieră în Bahamas combinată cu insulele private ale liniilor de croazieră. Liniile de croazieră precum Royal Caribbean sau Carnival au insule private unde puteți petrece o zi plină de distracție și activități.
- Croazieră spre Bahamas via Key West. Această opțiune este foarte interesantă, deoarece puteți vizita Key West sau Key West, așa cum este cunoscut de mulți.

Acestea sunt opțiuni amuzante și foarte economice pentru a completa călătoria noastră în Florida.

Cele mai vizualizate pagini