Cusco în 3 zile Ghid pentru a vedea Cusco și împrejurimile sale în trei zile

Nu există cuvinte pentru a explica măreția acestui oraș imperial. Să vorbești despre Cusco înseamnă să vorbești despre peisaje de film, despre un trecut și o istorie fascinantă, despre o arhitectură unică - un loc mistic!

Aici vă voi prezenta un itinerar perfect pentru Cusco în 3 zile , astfel încât să nu ratați niciunul dintre cele mai uimitoare locuri ale sale. Să le descoperim?

cusco-en-3-dias

Ce să vezi în Cusco în 3 zile

Vom începe ghidul cu câteva sfaturi prealabile pentru a vă pregăti călătoria în Cusco (Peru), dar dacă aveți totul pregătit, puteți trece la următorul punct.

Informații utile

Pentru început, este important să știți ce documente sunt necesare pentru a călători în Cusco , deoarece acestea sunt esențiale pentru a putea intra în țară.

Pentru a călători în această destinație impunătoare, este necesar să dețineți o carte de identitate valabilă și un pașaport cu o valabilitate de cel puțin 6 luni.

Aici moneda folosită este solul, vă sfătuiesc să schimbați cel puțin o mică sumă de bani în numerar, pentru a putea plăti unele lucruri odată ajunși în țară. În multe locuri vă vor permite să plătiți cu cardul de credit, deși vă sfătuiesc să aveți întotdeauna la dumneavoastră numerar.

Limba vorbită în Peru este spaniola, nu veți avea nicio problemă în a o înțelege în niciunul dintre locurile pe care le vizitați, acest lucru vă va face călătoria mult mai ușoară. În plus, în acest fel vă puteți bucura de localnici, ei sunt foarte drăguți și prietenoși, așa că amestecați-vă și petreceți timp cu ei!

Pentru a vă deplasa în Cusco sau la principalele sale atracții turistice puteți face acest lucru în orice mod posibil, cel mai recomandat fiind cu autobuzul sau trenul. Există numeroase mijloace și orare, astfel încât nu veți avea niciun inconvenient.

Dacă doriți să aveți conexiune la internet, cel mai bine este să cumpărați o cartelă SIM odată ce ați aterizat în localitate pentru a putea comunica în timpul călătoriei.

Atenție! Răul de altitudine în Cusco este foarte frecvent, deoarece orașul se află la 3350 de metri deasupra nivelului mării și chiar și în multe dintre excursiile turistice obligatorii din zonă vă puteți afla la o altitudine mai mare decât aceasta. Cea mai frecvent utilizată soluție pentru răul de altitudine sunt frunzele de coca.

O idee excelentă pentru a cunoaște orașul și ca un prim contact, este de a face un tur ghidat al orașului Cusco și al celor mai importante ruine, pentru 35€ vă puteți bucura de un ghid care să vă arate toate colțurile cele mai esențiale. Să mergem la Cusco!

Ghid turistic Cusco: Ziua 1

Prima zi este dedicată cunoașterii orașului Cusco, situat în Munții Anzi, declarat Capitala istorică a Peru. O zi în oraș este ideală pentru a cunoaște monumentele și locurile uimitoare pe care le găzduiește.

Plaza de Armas

plaza-de-armas-cusco

Această piață a fost declarată patrimoniu mondial, fiind centrul nevralgic al orașului și una dintre cele mai pline de atmosferă.

Este imposibil să ajungi în Cuzco și să nu vizitezi această piață, care astăzi este înconjurată de cele mai turistice restaurante și de numeroase magazine, precum și de unele dintre cele mai importante clădiri, cum ar fi Catedrala din Cuzco și Biserica Iezuiților.

În antichitate, acest loc a fost o mlaștină secată de Imperiul Inca - uimitor!

Bucurați-vă de atmosfera fascinantă, plimbați-vă prin el și, de ce nu, așezați-vă la un mic dejun bun și începeți ziua în Cuzco!

Catedrala din Cusco

Catedral-de-cusco

Se spune că este cea mai frumoasă biserică din Peru. Construcția a început în 1559 și a fost finalizată un secol mai târziu.

Este unul dintre cele mai mari exemple de artă colonială și incașă din Cusco, o clădire care arată fuziunea celor două culturi.

Interiorul său adăpostește un amestec de stiluri, baroc, gotic târziu și plateresc, precum și sculpturi în lemn fascinante.

Dar, fără îndoială, cea mai mare bijuterie este altarul său, o operă de artă!

Templul Qoricancha

Templo-del-Qoricancha

La 8 minute de mers pe jos de catedrală se află Templul Soarelui sau Templul de Aur, cunoscut în mod popular.

Era principalul centru religios și politic al orașului Cusco, era locul în care se aducea omagiu zeului Inca cel mai înalt, Inti (soarele), unul dintre cele mai sacre locuri din oraș.

Legenda spune că, atunci când au sosit spaniolii, nu au văzut niciodată atât de mult aur laolaltă, deoarece zidurile erau căptușite cu straturi de aur.

Odată cu sosirea spaniolilor, acest loc a devenit un lăcaș de cult catolic, devenind o mănăstire.

Astăzi, este un amestec de templu incaș și biserică catolică, unde se remarcă decorul interior bogat, în prezent transformat în muzeu.

Piața San Pedro

Mercado-San-Pedro

Una dintre cele mai importante vizite în oraș este vizitarea Pieței San Pedro, unul dintre cele mai tradiționale locuri din oraș. Perfect pentru a cunoaște comerțul tradițional și chiar pentru a face câteva cumpărături de suveniruri și, mai ales, pentru a gusta din mâncarea tipică!

Acest loc este imens și, de îndată ce intri, agitația pune stăpânire pe el, pare un loc plin de dezordine, dar nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr. Tarabele sunt grupate în secțiuni în funcție de produsele pe care le vând.

Mirosurile, zgomotul și culorile fac din această piață un loc cheie în oraș. Un must-visit, o să vă placă la nebunie!

Muzeul Inca

Museo-Inka

Acesta este unul dintre cele mai faimoase muzee din Cusco, cunoscut atât pentru clădirea sa veche și maiestuoasă, una dintre cele mai frumoase clădiri coloniale, cât și pentru colecțiile sale de artă.

În interior se află o curioasă expoziție de artă incașă, ceramică, îmbrăcăminte și chiar mumii. O plimbare prin istoria și obiceiurile acestei civilizații mitice, una dintre cele mai fascinante din toate timpurile!

Ghid turistic Cusco: Ziua 2

A doua zi este dedicată uneia dintre minunile lumii, Machu Picchu. Magică!

Machu Picchu

Machu-Picchu

Să ajungi la Machu Picchu din Cusco este ușor, dacă destinația este deja frumoasă, și călătoria este la fel.

Pentru a ajunge la Machu Picchu trebuie să mergeți cu trenul sau cu un tur Machu Picchu. Oricare dintre aceste opțiuni este minunată, în funcție de preferința dumneavoastră de a face acest lucru pe cont propriu sau de a călători cu un ghid însoțitor.

Călătoria cu trenul este unul dintre cele mai fascinante lucruri ale zilei, este una dintre cele mai uimitoare rute de tren din întreaga lume, datorită peisajelor de neuitat. Este ca un film!

Călătoria durează aproape 4 ore, dar vă asigur că va trece repede.

Dacă vă decideți să faceți călătoria cu trenul pe cont propriu, cel mai ieftin tren este Expedition, biletul costă aproximativ 54 de solzi, ceva de genul 15€. Cel mai uimitor lucru la acest tren este că are ferestre panoramice care includ o parte din acoperiș.

Din Aguas Calientes trebuie să luați un autobuz pentru a urca în vârful muntelui, unde se află cetatea Machu Picchu.

Pentru a avea acces la cetate trebuie să cumpărați un bilet de intrare, prețul de bază fiind de 55€.

Îți recomand să iei un ghid sau să angajezi unul acolo, este una dintre cele 8 minuni ale lumii, imaginează-ți câte secrete și curiozități ascunde, cunoaște-o în profunzime!

Plimbați-vă pe străzile sale pietruite, urcați și coborâți pe nenumăratele sale scări, vizitați Piața Sacră, unde au fost descoperite rămășițe arheologice care confirmă ritualurile sacre pe care le efectuau.

Plimbă-te pe îndelete, bucură-te de fiecare colț al acestui loc unic, îndrăgostește-te de peisaj și de momentul special în care poți vedea cu ochii tăi unul dintre cei mai faimoși munți din lume.

Dacă vrei să eviți numărul mare de turiști care se află mereu în acest loc și să te bucuri de magia locului cu ceva mai multă intimitate, te sfătuiesc să vizitezi locul dimineața devreme , oamenii ajung de obicei mai târziu în cursul dimineții. Îți va fi mai ușor să obții fotografii bune!

Amintiți-vă că este la o altitudine mai mare, așa că răul de altitudine este frecvent, combateți-l cu ceai de frunze de coca și încercați să mergeți încet.

Bucurați-vă de farmecul lui Machu Picchu, amintirea sa vă va rămâne gravată pe retină.

Ghid turistic Cusco: Ziua 3

A treia zi este dedicată unui loc care nu poate fi ratat pe niciun traseu din Cusco, frumoasa și binecunoscuta Valea Sacră a incașilor, unul dintre cele mai populare locuri din zonă. A fost una dintre cele mai apreciate văi de către incași, datorită climei și bogăției pământului, unde se produce cel mai bun porumb din țară.

AwanaKancha

AwanaKancha

Primul loc de vizitat în această zi este această zonă din Valea Sacră, ideală pentru a cunoaște cultura indigenă peruviană la prima mână.

Este un muzeu viu, un loc în care se pot descoperi tradițiile fascinante ale zonei.

În acest sat, puteți învăța despre procesul de producție a textilelor tradiționale andine, o minune!

Puteți observa întregul proces, de la observarea animalelor la pășunat până la tuns, spălat, țesut și vopsit lâna.

În orice moment veți fi în contact direct, veți putea hrăni lamelele, cele mai iubite și apreciate animale ale locului, până la hrănirea cu biberonul a puii de alpaca.

Satul Pisac

Pueblo-Pisac

Unul dintre cele mai vizitate sate din Cuzco, se remarcă prin faptul că este un sat colonial, cu o piață fascinantă și un loc ideal pentru a cunoaște obiceiurile locuitorilor săi.

Nu puteți pleca fără să vizitați piața Pisac, situată în piața bisericii, este o piață de mare faimă în zonă. Vinde de toate, de la bijuterii la pulovere și pălării, toate lucrate manual!

Parcul arheologic Pisac

Parque-Arqueologico-de-Pisac

Aceste ruine fascinante sunt unul dintre cele mai importante centre monumentale din Valea Sacră, combinând perfect peisajele frumoase cu clădiri maiestuoase încărcate de istorie. Una dintre cele mai importante atracții turistice ale văii care nu trebuie ratată!

Se remarcă prin marile sale trepte cultivate, turnurile fascinante, ruinele importante unde se află principalul monument ceremonial din Pisac și numeroase alte vestigii arheologice care arată tradiția și așezările incașe. O plimbare prin trecut.

Ollantaytambo

Ollantaytambo

Ollantaytambo are o mare particularitate: este singurul oraș din perioada Imperiului Inca care este încă locuit în Peru. Prin urmare, este împărțit în două părți, satul încă locuit, unde puteți face o plimbare plăcută pentru a-l descoperi, și zona arheologică, plină de istorie.

Acest loc este una dintre cele mai impresionante și mai importante fortărețe ale incașilor, locația sa strategică perfectă era ideală pentru a avea domeniul Văii Sacre, zidurile sale mari fiind o apărare aproape de nezdruncinat. Bucurați-vă de această minune!

Cele mai vizualizate pagini