Dublin în 3 zile Cel mai bun Ghid pentru Dublin într-un weekend

Vizităm Dublinul, cel diferit. Fondată de vikingi în anul 841, capitala Irlandei de Sud poartă în fiecare dintre străzile sale povești, legende și lupte. Nu se mândrește cu monumente, dar vă va captiva toate simțurile.
Alăturați-vă nouă și vă prezentăm tot ce este de văzut și mai mult în acest ghid de 3 zile.

Categoric, și este posibil să o faceți și în compania copiilor, deoarece Dublin are multe activități care le vor plăcea și lor.

Sunt multe lucruri pe care ar trebui să le știți înainte de a pleca într-o călătorie în Irlanda.

Transport : Întotdeauna trebuie să aveți la dumneavoastră suma corectă de mărunțiș pentru a plăti biletul, deoarece nu se dă rest. O altă opțiune este să cumpărați un Freedom Pass la aeroport.

Wifi : Vă puteți conecta gratuit la aeroport, în autobuze, în baruri și în alte magazine și atracții.

The Dublin Pass : Este un card de acces la diverse atracții din orașul Dublin. Acesta poate fi achiziționat și utilizat pentru 1, 2, 3 și 5 zile. Acesta include acces la peste 30 de locuri, dintre care unele sunt enumerate în acest ghid. Dacă îl cumpărați în avans, puteți folosi transferul de la aeroport, care este inclus în beneficiile cardului. Aici puteți cumpăra online cardul Dublin Pass, care vă oferă intrare gratuită la atracții precum: Guinness Storehouse, Christ Church Cathedral, Sightseeing Bus, Catedrala Sfântul Patrick, Castelul Dublin, Dublinia, Number 29 House, Castelul Malahide, Marine Casino și Old Jameson Distillery.

Viața de noapte : Zona principală pentru halbe de bere este Temple Bar, dar distracția se oprește la ora 2 dimineața. Țineți cont de acest lucru atunci când vă planificați o ieșire în oraș.

Dublin, ca multe alte orașe, are o separare naturală nord-sud, dată de râul Liffey. Pe care, fără îndoială, va trebui să îl traversați pe podul Halfpenny Bridge, o oprire obligatorie în turul nostru, atât pentru proximitatea față de ceea ce urmează să vă arătăm, cât și pentru istoria sa.

Turul nostru va începe la Primărie. O clădire monumentală în stil neoclasic, construită la sfârșitul anilor 1700. Este interesant de văzut, pentru a înțelege cum era arhitectura în oraș. Intrarea în clădire se face între orele 10.00 și 17.30 și este gratuită. La subsol se află o expoziție despre istoria orașului, care vă costă doar 4 euro.

Molly Malone se află pe strada Suffolk, vizavi de biroul de turism. Cântecul național al Dublinului este dedicat acestui personaj: un vânzător de pește care împinge o căruță ce vinde cocostârci și midii. Deși nu există nicio dovadă că legenda este adevărată, cântecul este oricum cântat deseori, deoarece reprezintă tot ceea ce irlandezii au luptat.

Se spune că oricine trece prin Dublin ar trebui să atingă sânii lui Molly Malone, pentru că aduc noroc.

Este una dintre cele mai vechi universități din Irlanda, fiind construită în 1582 la ordinul lui Elizabeth I. Personalități renumite precum Bram Stoker, Oscar Wilde și Samuel Beckett au absolvit această școală.

În interiorul campusului, trebuie să treceți prin arcul de intrare și prin vechea bibliotecă , unde au fost filmate părți din scena din filmul Harry Potter și prizonierul din Azkaban.

Deși filmarea filmului nu diminuează importanța relicvelor reale pe care le veți vedea în interiorul vechii biblioteci. Acolo veți vedea expusă Cartea din Kells . Un manuscris antic realizat de călugării celți în anul 800, în satul Kells. Cartea conține patru evanghelii din Noul Testament scrise în limba latină și este decorată cu ornamente, pietre și aur. O altă relicvă este Harpa Irlandei , care a aparținut regelui Brian Boru și care, după cum probabil ați observat, este un simbol național. Harpa face parte din cultura populară a Irlandei, muzica care aduce bucurie oamenilor.

Un tur nu este un tur fără castel. Dublin are, de asemenea, un castel în centrul orașului. Construit ca o fortăreață vikingă din care nu a mai rămas nimic, Castelul Dublin are o expoziție de relicve vikinge pe care trebuie să o vedeți.

Construit în 1038 sub regele viking Sitric, în lemn, și remodelat în 1172, în piatră, adoptând stilul gotic pe care îl vedem astăzi.

Sub ea se află cripta bisericii din secolul al XII-lea și merită să faceți o pauză în cafeneaua de acolo. Bolta a fost complet reconstruită în secolul al XVII-lea.

Taxa de intrare este în jur de 6,50 euro și o puteți lua în combinație cu Dublinia, ceea ce va fi mai ieftin. Ambele sunt incluse în Dublin Pass.

Nu ai fost cu adevărat în Dublin dacă nu ai vizitat casa celei mai faimoase beri din Irlanda și din lume. Descoperiți cum se prepară această capodoperă, care merită fiecare euro cheltuit. De asemenea, puteți lua de la magazinul de cadouri celebrele pahare de bere cu marca gravată pe ele.

Cea mai plăcută parte a vizitei a fost atunci când am mers la Gravity Bar, unde am savurat o halbă de bere excelentă și am contemplat sfârșitul zilei de la o priveliște incredibilă a Dublinului de la etajul șapte.

Vă invităm să vă plimbați prin zona Temple Bar și să descoperiți un pub unde puteți mânca, bea și, de ce nu, să vă faceți noi prieteni. Irlandezii sunt de obicei foarte prietenoși cu vizitatorii.

Vă invităm, de asemenea, să vizitați colțul Rory Gallagher, unde a fost amplasată o chitară în onoarea muzicianului irlandez.

Ca și Catedrala Christ Church, Catedrala Sfântul Patrick este cea mai veche catedrală din Irlanda.

Catedrala a fost construită în secolul al V-lea, în lemn, și nu era mai mult decât o simplă biserică. În secolul al XII-lea a fost reconstruit folosind piatra ca material. În anii care au trecut de atunci, au fost efectuate numeroase renovări, păstrându-se în același timp stilul și istoria înnăscută a clădirii.

În cadrul complexului catedralei se află parcul, un spațiu verde frumos, unde puteți lua o pauză sau aștepta sfârșitul slujbei.

Vă sugerăm un moment de odihnă și poate o gustare în cel mai vechi parc din Irlanda. Cu un stil victorian, parcul are peste 500 de metri pe o parte, unde vă puteți bucura de un moment plăcut de liniște. În interiorul parcului, dacă aveți chef să vă plimbați, veți găsi statuile lui William Butler Yeats și James Joyce, precum și lacul.

Odată intrați în Cartierul Georgian, vom intra în Piața Merrion . Acolo veți găsi statuia a lui Oscar Wilde . În jurul pieței se află reședința familiei Wilde, care a locuit aici până în 1876. Astăzi, locul aparține Colegiului American, care își ține ușile deschise pentru vizitatorii curioși să vadă instalațiile.

La celălalt capăt al Pieței Merrion, veți găsi faimoasa casă cu numărul 29 . O casă-muzeu, unde puteți vedea cum trăiau familiile bogate ale vremii. Chiar merită să intrați înăuntru.

Psst: Vă rugăm să rețineți că pe timpul iernii (din decembrie până în februarie) casa este închisă.

Iar pentru iubitorii de muzică, dacă vă îndreptați spre Fiztwilliam Square, veți descoperi că trupa U2 (originară din acest oraș) a înregistrat videoclipul pentru piesa Sweetest Thing chiar pe această stradă. Veți găsi ciudățenii similare acestui stil pe tot parcursul turului.

Ultima oprire din turul nostru și una dintre cele mai bune. Vechea închisoare din Dublin, unde au fost închiși patrioții care au luptat pentru independența Irlandei. Sumbră și rece, vechea închisoare este o parte a istoriei irlandeze pe care nu trebuie să o ratați și care nu vă va dezamăgi.

Ca o curiozitate, vă putem spune că și U2 a folosit acest decor pentru unul dintre videoclipurile lor, în acest caz pentru 'A Celebration'.

Pentru ultima zi vă rezervăm partea de nord a orașului. Odată ce treceți podul Halfpenny Bridge, veți observa diferența radicală dintre nord și sud. Partea de nord a Dublinului aparținea clasei muncitoare. De aceea, stocul de locuințe este atât de diferit.

Podul își trage numele de la taxa de trecere care era percepută pentru oricine îl traversa, o taxă de jumătate de penny.

Este esențial să vă plimbați pe această stradă, una dintre cele mai importante și mai largi din oraș. Este, de asemenea, cea mai mare stradă comercială din Dublin.

Pe această stradă veți vedea mai multe monumente, cum ar fi The Spire: un monument sub forma unei turle înalte de 120 de metri. Și datorită modului în care reflectă lumina, se îmbină cu albastrul cerului.

Un alt monument demn de menționat este cel al lui Daniel O'Connell, care a dat numele acestei străzi. A fost un lider naționalist din secolul al XIX-lea.

Bineînțeles că mai sunt multe, multe alte monumente de apreciat, și le veți găsi doar continuând să mergeți.

Nu poți pleca din Dublin fără să treci pe la distileria Jameson. În trecut, aici era distilat celebrul whisky. În zilele noastre, puteți găsi un muzeu unde puteți vedea procesul de producție a băuturii și, bineînțeles, o puteți gusta.

Aceasta este o reproducere exactă a vechiului velier, unde, timp de 50 de minute, veți afla fiecare detaliu despre cum era Irlanda în timpul foametei și cum au călătorit cei care s-au aventurat în căutarea unui viitor mai bun, emigrând în principal în America.

Dacă există ceva în ghid pe care doriți să îl schimbați sau căutați o alternativă la zilele propuse, vă recomandăm o excursie de o zi, cunoscută sub numele de excursie de o zi. Din Dublin există multe opțiuni, dar există una care credem că vă va plăcea. Este vorba de vizitarea populară a stâncilor Moher și a castelului Dunguaire . Rezervați turul în limba engleză aici.

Datorită faptului că este o mare capitală, există numeroase modalități de a ajunge între aeroportul și Dublin , să aflăm ce opțiuni aveți pentru a ajunge acolo.

🚌 Cum să ajungi de la Dublin la aeroport cu autobuzul

O opțiune excelentă și confortabilă este să ajungi la Dublin cu autobuzul, în mai puțin de 15 minute vei fi în acest oraș fascinant, chiar în centru.

Autobuzul pleacă de la aeroport și călătoria se încheie la stația Docklands, North Wall Quay, într-o locație centrală din Dublin.

Pentru călătoria inversă nu există nicio problemă, deoarece autobuzul pleacă din aceeași stație.

Călătoria cu autobuzul spre capitala Dublin costă de la 2 euro la 14 euro, în funcție de ora la care alegeți să călătoriți. Există o gamă largă de orare, iar autobuzele pleacă foarte des, la fiecare 11 minute.

🚗 Cum să ajungi de la Dublin la aeroport cu mașina

Dacă preferi să nu folosești transportul public, poți închiria o mașină în Dublin .

Pentru că este un oraș mare, există o mare varietate de oferte, așa că nu veți avea probleme în a găsi ceea ce căutați.

Poți închiria o mașină la aeroport, îți oferă, de asemenea, opțiunea de a folosi mașina pentru restul zilei și îți facilitează deplasarea la hotel cu bagajele.

Puteți închiria o mașină pentru un preț începând de la 25€ pe zi, având o mare libertate de mișcare fără a depinde de programe externe.

Aveți, de asemenea, opțiunea de a călători cu taxiul , care costă de la 21 EUR , oferindu-vă libertatea de a ajunge direct la hotel, fără a fi nevoie să opriți sau să vă transferați la un alt mijloc de transport.

În Dublin aveți, de asemenea, opțiunea de a apela la un Uber, care costă în medie 35 de euro.

🚗 Transferuri organizate în Dublin

Aveți posibilitatea de a alege una dintre cele mai convenabile metode de a vă deplasa, un transfer organizat în Dublin de la aeroport la hotel și înapoi.

Există mai multe opțiuni, de la aeroport la hotel, de la hotel la aeroport sau un serviciu dus-întors.

Fără îndoială, cea care include ambele transferuri este cea mai confortabilă și mai economică opțiune. Un șofer vă va aștepta la ora solicitată de dumneavoastră, ceea ce va face ca această călătorie să fie unică pentru dumneavoastră.

REZERVAȚI TRANSFER PRIVAT DE LA AEROPORT LA DUBLIN

Durata călătoriei până la Aeroportul Dublin este între 25 și 60 de minute, veți beneficia de un profesionalism excepțional.

Dacă ți-a plăcut ghidul nostru și vrei să-l ai în format PDF pentru a-l imprima sau pentru a-l lua cu tine pe smartphone și a-l consulta în timp ce te bucuri de călătoria ta în Dublin , îl poți descărca gratuit.

Cele mai vizualizate pagini