Dubrovnik în 3 zile Ce să vezi în 3 zile la Dubrovnik? MEGA GUÍA

Dubrovnik este una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa. Așa-numita 'Perla Adriaticii' este un oraș impresionant, dar nu mai este unul dintre cele mai bine păstrate secrete, ci una dintre cele mai căutate destinații. O mare parte a avut de-a face cu rolul său important în serialul Game of Thrones ca locație: 'King's Landing'. Dacă vă petreceți câteva zile, iată ghidul perfect pentru ce să faci în 3 zile în Dubrovnik .

Dubrovnik-en-3-dias

Recomandări pentru o excursie de 3 zile în Dubrovnik

Orașul Dubrovnik poate fi văzut foarte bine în 3 zile, pentru a vă face o idee, există sute de nave de croazieră care andochează doar o zi în Dubrovnik și poate părea suficient pentru a vedea Dubrovnik, deoarece partea turistică este centrul istoric care include orașul fortificat și nu este prea mare. După părerea noastră, este ideal să petreceți 1 sau 2 zile în Dubrovnik și apoi să le combinați cu excursii de o zi. Există multe opțiuni pentru excursii de o zi și veți vedea singuri care vă interesează cel mai mult.

Când să călătoriți în Dubrovnik

Există trei sezoane turistice distincte:

Sezonul de vârf : iulie și august.
Pro: Temperatura apei este caldă și ideală pentru o baie pe plajele croate. Vremea este foarte caldă și vă veți bucura de un cer senin.
Dezavantaje: Este cea mai aglomerată perioadă a anului și deplasarea în oraș este destul de complicată. De asemenea, gradul de ocupare a hotelurilor este cel mai ridicat, iar prețurile de cazare sunt la cel mai ridicat nivel.
Sezonul mijlociu : Mai, iunie și septembrie. Opțiunea noastră preferată .
Pro: Mai puțini turiști decât în sezonul înalt, vreme bună din punct de vedere al temperaturii și al precipitațiilor. Mai multe șanse de a găsi cazare la un preț bun.
Dezavantaje: Mai ales în luna mai, apa este încă puțin rece. Iar ploile sunt mai probabile în lunile mai și septembrie decât în plin sezon (nu vă faceți griji).
Sezon scăzut : Octombrie - aprilie.
Clima nu este deosebit de aspră. Și este un oraș pe care îl puteți vizita pe tot parcursul anului. Vă puteți bucura de acest oraș cu foarte puțini turiști, cu excepția sărbătorilor europene, cum ar fi Crăciunul și Paștele. Puteți afla cum este viața în oraș în afara sezonului turistic.

Ce să vezi în Dubrovnik în trei zile

Acest ghid a fost elaborat pe baza experienței noastre de a fi vizitat Dubrovnikul în mai multe rânduri, dintre care unul în timpul verii (nerecomandat din cauza hoardelor de turiști), așa că vom încerca să facem un tur care să vă permită să vedeți Dubrovnik și împrejurimile sale în doar trei zile.

Excursie la Dubrovnik: Ziua 1

Primul lucru pe care îl vom face este să intrăm în orașul cu ziduri.

Poarta Pile

puerta-pile-entrada-dubrovnik

Această poartă este intrarea principală în centrul istoric al orașului. Este păzit de o statuie a Sfântului Blaise (protector al orașului). Se ajunge la ea traversând un frumos pod de piatră peste un șanț vechi, care acum este o grădină, dar care a fost cândva un șanț de apărare împotriva apei.

Străzile orașului vechi

Bucurați-vă de o plimbare plăcută pe străzile orașului vechi, rătăciți-vă prin ele fără țintă, pierdeți-vă în ele, descoperiți colțuri (sunt mii de colțuri) și îndrăgostiți-vă de un oraș ca acesta. Petreceți câteva ore plimbându-vă, făcând fotografii și observând toate detaliile pe care le întâlniți.
Timp estimat necesar: 2 / 3 ore.

Fântâna Onofrio
Acesta este unul dintre cele mai emblematice puncte ale orașului. Construit în 1438, acesta făcea parte din sistemul de alimentare cu apă al orașului. Acest sistem aducea apă de la o fântână aflată la 12 km distanță. Era foarte bine decorată, din care astăzi au rămas doar 16 măști.

Fuente-de-onofrio

Turnul cu Ceas
La capătul străzii principale și chiar lângă intrarea în port se află Turnul cu Ceas. Construită în 1444 și reconstruită de mai multe ori. Se caracterizează prin cele două figuri din bronz care se ocupă de sunetul clopotniței.

torre-del-reloj-dubrovnik

Biserica San Blas și Coloana Orlando
Biserică impunătoare construită în 1715 după chipul și asemănarea celei din San Maurizio din Veneția. În interior se ascund altare de marmură și o frumoasă imagine a Sfântului Blaise care ține în mână o machetă a orașului Dubrovnik. Este, fără îndoială, mai spectaculos din exterior și se bucură de cadrul său incomparabil.
Situat în centrul pieței principale, acolo puteți contempla și savura o cafea sau o pauză cu o priveliște frumoasă asupra turnului cu ceas.

iglesia-de-san-blas-y-columna-de-orlando

Zidurile orașului

Dacă există un lucru pe care nu trebuie să-l ratați în Dubrovnik, acela este o plimbare de-a lungul zidurilor orașului, care reprezintă principala atracție turistică. Orașul vechi este înconjurat de zidurile orașului. Prețul este de 150 Kunas (aproximativ 20€). Vă va lua puțin peste 2 ore. Și vă va oferi o priveliște unică a orașului Dubrovnik și a acoperișurilor sale portocalii. Veți găsi mai multe puncte cu priveliști minunate asupra orașului și a mării.
Există 3 puncte de acces la zidurile orașului. Cea principală se află lângă Poarta Pilei. Vă recomandăm să faceți acest tur după-amiaza pentru a evita numeroasele grupuri mari de turiști de pe vasele de croazieră, care de obicei fac acest tur dimineața. Navele de croazieră pleacă, de obicei, la scurt timp după prânz, astfel că bastioanele sunt mult mai goale.

murallas-de-dubrovnik

Timp necesar estimat: 2 / 3 ore

Telecabina

murallas-de-dubrovnik

Una dintre cele mai populare atracții după orașul vechi este plimbarea cu telecabina până în vârful orașului. Telecabina se află la periferia orașului vechi, la aproximativ 5 minute de mers pe jos, în cartierul Ploce. Plimbarea cu funicularul de 778 de metri oferă priveliști uluitoare asupra orașului vechi.
Stația superioară are două terase panoramice dotate cu telescoape binoculare, un bar, un restaurant panoramic, un magazin de suveniruri și multe altele.
Dacă îl vizităm la apus, priveliștea este cu adevărat minunată, să vezi cum apune soarele deasupra acestui oraș este un spectacol minunat.
Timp necesar estimat: 1 oră

Excursie la Dubrovnik: Ziua 2

Astăzi este timpul să terminăm de văzut ce am ratat ieri și vom combina cu o vizită de o jumătate de zi pe una dintre insulele vecine.

Turul locațiilor din Game of Thrones

dubrovnik-juego-de-tronos

După cum am menționat în introducere, popularul serial cu milioane de fani din întreaga lume a pus Dubrovnik în vitrina turismului. Fanatismul pentru serial este atât de mare încât turismul s-a dezvoltat în jurul 'Debarcaderului Regelui' și al Game of Thrones, cu numeroase activități pentru a cunoaște locațiile din Game of Thrones. Puteți chiar să vă așezați pe o replică a Tronului de Fier.
Există tururi organizate de ghizi care explică în detaliu locațiile, precum și anecdote despre filmări. Aceste tururi costă în jur de 20 de euro și, dacă sunteți interesat să participați la unul dintre ele, este o idee bună să faceți o rezervare. Dacă doriți, puteți rezerva turul platoului de filmare al Game of Thrones în limba spaniolă aici.

Timpul estimat necesar: 2 ore.

Există, de asemenea, o foarte nouă excursie inspirată din Game of Thrones, croaziera Game of Thrones, unde vă veți urca la bordul navei lui Daenerys Targaryen și vă veți bucura de o vedere panoramică a Dubrovnikului de pe mare și de pe coasta sa, inclusiv explorarea scenelor din serial. Acest tur se desfășoară în limba engleză și include o băutură cu 'sânge de dragon'. Puteți rezerva turul/croaziera Game of Thrones. Vă puteți rezerva croaziera Game of Thrones aici.

Palatul Rectorului

palacio-del-rector-dubrovnik

Palatul Rectorului din Dubrovnik este una dintre principalele atracții turistice și istorice. A fost o clădire politică, sediul rectorului Republicii Ragusa. Astăzi este un palat frumos pe care îl puteți vizita și ghiciți ce... aici s-au filmat mai multe scene din Game of Thrones. Intrarea la palat costă 120 HRK (16 €).

Timp necesar estimat: 1 oră

Excursie pe insulele din apropierea Dubrovnikului

După activitățile propuse ne vom îndrepta spre port și de acolo putem închiria un feribot care să ne ducă la următoarea atracție. Avem două opțiuni: să vizităm insula vecină Lokrum, care este vizibilă din Dubrovnik, sau să alegem o excursie pe 'Insulele Elafiti', cea mai populară dintre ele fiind Kolocep. Puteți lua feribotul direct spre insule sau puteți rezerva o excursie.

Opțiunea 1: Lokrum .

lokrum-dubrovnik


Vizibilă din aproape tot Dubrovnikul, se află la doar 15/20 de minute de mers cu feribotul din port. Cu o frecvență de 30 de minute. În timp ce orașul este plin de turiști, în Lokrum puteți avea senzația că vă aflați pe o insulă doar pentru dumneavoastră. Există drumeții până în vârful insulei, cu o priveliște magnifică asupra orașului, precum și plaje de pietriș și ceea ce este cunoscut sub numele de 'Death See', o gaură spectaculoasă în stâncă cu apă sărată. Pare desprinsă dintr-un basm. Pentru companie, veți găsi nenumărați păuni pe toată insula.

Opțiunea 2: Insulele Elafiti .

Kolocep-excursion


Puteți lua feribotul până la Kolocep, vaporul rapid durează aproximativ 25 de minute. Costă aproximativ 11 kuna. Și vă puteți bucura de restul zilei pe insulă, puteți face o baie plăcută și vă puteți plimba prin ea. Locuită de doar 150 de persoane, are plaje cu nisip și pietriș.
Ideal pentru aproximativ 3/4 ore.

De asemenea, puteți rezerva ceea ce ei numesc 'Turul celor trei insule', care vă va duce la Kolocep, Lopud și Sipan. În acest caz, turul este de o zi întreagă și reprezintă o modalitate excelentă de a scăpa de agitația din Dubrovnik și de a vă bucura de o perioadă mai liniștită.
Rezervare Croazieră pe Insulele Elaphite - Masă inclusă - 69€ - Rezervați acum >

Călătorie spre Dubrovnik: Ziua 3

Ultima zi a Dubrovnikului este aici, iar locația sa excelentă va permite câteva excursii de o zi cu adevărat uimitoare. Ieri am văzut deja potențialul excursiilor de o jumătate de zi, dar dacă v-a plăcut acest lucru, atunci veți fi uimiți de cele pe care vi le oferim astăzi. Îți vom oferi mai multe opțiuni în funcție de gusturile și interesele tale, astfel încât să o poți alege pe cea care te interesează cel mai mult.

Opțiunea 1: Pentru cei mai aventuroși

Vă recomandăm să alegeți una dintre aceste două opțiuni. Sunt fabuloase, nu am ști pe care dintre ele să o alegem, așa că le lăsăm pe amândouă să le alegeți voi. Este important să aveți un pașaport, deoarece veți vizita o altă țară decât Croația, care nu este membră a Uniunii Europene.

Vizită la Mostar în Bosnia

mostar-bosnia


Această vizită ne va duce înapoi în istoria recentă a războaielor iugoslave. Vom vizita Podul Mostar, care reprezintă pacea. Mostar este un amestec de cultură europeană cu moschei, bazaruri și situri istorice de diferite origini. Un loc care merită vizitat.

Vă recomandăm să participați la acest tur însoțit de un ghid care să vă explice tot ce s-a întâmplat, astfel încât să puteți profita la maximum de vizita dumneavoastră. Aici puteți rezerva o excursie la Mostar și la cascadele Kravice, completând astfel o zi splendidă. Acest tur este ghidat în limba engleză.

Excursie de o zi la Mostar și la cascadele Kravice - În limba engleză - 55€ - Rezervați acum >

Vizită pe coastele muntenegrene

kotor-montenegro

Coastele muntenegrene sunt uluitoare, în special Golful Kotor și peninsula Sfântul Ștefan. Într-o singură zi fantastică puteți cunoaște Muntenegru și 2 dintre cele mai importante icoane ale sale. Aici puteți rezerva o excursie în Muntenegru din Dubrovnik. Nu veți regreta.

Excursie de-a lungul coastei Muntenegrului - În limba engleză - 50€ - Rezervați acum >

Opțiunea 2: Pentru iubitorii de plajă.

Parcul Național MLJET

mljet-croacia

Această opțiune este disponibilă doar vara, pentru a scăpa de agitația din Dubrovnik putem vizita insula Mljet, care are 2 plaje recunoscute printre cele mai bune 10 plaje din Europa. Din portul orașului se pot organiza excursii la Mljet.

Opțiunea 3: Pentru a continua explorarea Croației

STON

ston

La doar 40 de minute distanță se află orașul Ston, renumit pentru stridiile sale și pentru că are ceea ce se numește 'Zidul Chinezesc European'. De asemenea, în apropiere există podgorii și crame care produc vin local. Puteți rezerva cu ușurință o excursie care să includă aceste 3 opțiuni și să vă bucurați de o zi de relaxare și să cunoașteți mai multe despre Dalmația de Sud.

Utilizatorii care au văzut ghidul nostru pentru Dubrovnik în 3 zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini