Edinburgh în 3 zile Ce să vezi în Edinburgh TUR GRATUIT

Edinburgh, scena multor filme, muza multor scriitori, casa marilor tradiții, dar și unul dintre cele mai mari mistere din lume. Vă invităm să vă alăturați nouă în organizarea călătoriei dumneavoastră la Edinburgh în 3 zile.

edimburgo-en-3-dias

Este posibil să călătorești la Edinburgh în 3 zile?

Da, este foarte posibil să călătorești în Edinburgh în 3 zile. Și aici vă vom spune cum să faceți din această călătorie o aventură minunată.

Câteva sfaturi pentru a vă deplasa în Edinburgh în 3 zile

Călătoria în Edinburgh se schimbă mult în funcție de perioada din an în care v-ați rezervat biletul. În timpul verii, zilele sunt mult mai lungi, așa că veți putea vedea mai multe lucruri și locuri pe zi. Iarna, pe de altă parte, zilele sunt mai scurte și mult mai reci. În lunile august și decembrie, cazarea costă mult mai mult, deoarece orașul este plin de vizitatori datorită festivalurilor care au loc acolo.

Odată ce ajungeți la Aeroportul Edinburgh, este recomandabil să închiriați un transfer la hotel, altfel veți pierde mult timp înainte de a vă începe călătoria. Trebuie remarcat faptul că, de obicei, este nevoie de peste 2 ore pentru a ajunge de la aeroport în centrul orașului dacă călătoriți cu autobuzul. Puteți rezerva aici transferul de la hotel la aeroport cu o mașină privată.

Un alt sfat pe care îl dăm întotdeauna călătorilor noștri este că cel mai bun mod de a cunoaște orice oraș este pe jos. Acest ghid este conceput astfel încât distanțele să fie ușor de parcurs și să nu fie nevoie de prea multe mijloace de transport.

Vă recomandăm să faceți un TUR GRATUIT AL EDINBURGHULUI. Ce este un tur gratuit? Ei bine, este un tur ghidat TOTAL GRATUIT. Și poate credeți că este foarte greu să le găsiți... Ei bine, sunteți norocoși, nu este așa! De aici vă puteți rezerva un TUR GRATUIT AL EDINBURGH-ului complet gratuit și în limba engleză. Realizat de experți în istoria orașului. Nu vă gândiți de două ori!

Ce să vezi în Edinburgh în 3 zile

În acest ghid complet de 3 zile veți găsi un itinerar detaliat pentru a cunoaște esențialul, ceea ce este ascuns și, de asemenea, ceea ce este magic în acest oraș fermecător.

Traseul nostru va fi împărțit astfel încât în fiecare zi veți cunoaște ceva diferit, distractiv și interesant. Vom începe cu orașul medieval, cu misterele și farmecele sale, traseul Harry Potter, Orașul Nou și, în final, Loch Ness și Castelul Urquhart. Deci, sunteți gata de acțiune?

Ce să vezi în Edinburgh: Ziua 1

Orașul vechi, orașul medieval

Punctul de plecare al primei zile va fi explorarea Orașului Vechi, una dintre cele mai fascinante zone ale orașului, încărcată de istorie. Orașul vechi este inclus în patrimoniul mondial UNESCO.
Royal Mile este principala arteră de circulație a orașului vechi. Inițial, întregul oraș a fost construit în jurul acestuia. De aceea, vă va frapa tipul de construcție al caselor, foarte asemănător cu cel din Amsterdam! Royal Mile este împărțită în 4 secțiuni: Castlehill, Lawnmarket, High Street și Canongate. Aceste secțiuni ascund alei misterioase și magnetice. La unele dintre ele puteți intra, dar altele sunt private. Are o lungime de 1,8 kilometri și se întinde de la Castelul Edinburgh până la Palatul Holyroodhouse.

Castelul Edinburgh

Cocoțat pe stânca vulcanică a dealului Castle Rock, se află maiestuosul Castel Edinburgh. Trei dintre laturile sale sunt stânci, ceea ce îl face o fortificație impenetrabilă pentru inamici.

Castillo-de-Edimburgo

Castelul a fost reședință regală, închisoare, garnizoană militară și centrul a numeroase războaie. În prezent, este cel mai vizitat sit istoric din întreaga Scoție.

O vizită la castel durează între 2 și 3 ore și costă 20 de euro. Și vă recomandăm, ca întotdeauna, să vă procurați biletele online pentru a evita cozile lungi. De asemenea, la ora 13:00 are loc tragerea tunului sau Tunul de la ora unu), o tradiție care a început în 1861 și continuă până în prezent. Rezervați-vă biletul pentru skip the line aici.

disparo-del-cañón

Castelul are o serie de obiective turistice importante, printre care: Capela Sfânta Margareta , Palatul Regal și Camera Coroanei, Muzeul Național de Război (găzduiește 400 de ani de istorie militară) și Închisoarea de război . Și locuri atipice ar trebui să vedeți, de asemenea, ar trebui să vedeți, cum ar fi micul c ementery al Animalelor de companie ale soldaților . Este o mică terasă transformată în grădină care oferă odihnă mascotelor soldaților. O tradiție care începe în vremurile în care castelul era izolat de exterior.
Experiența whisky-ului scoțian
Sunteți interesați să aflați despre alte aspecte ale scoțienilor? Experiența Scotch Whisky este unică și foarte recomandată. Veți petrece 2 ore experimentând procesul de fabricare a celei mai importante băuturi a scoțienilor. Veți avea, de asemenea, ocazia de a gusta produsul.

The Hub

E timpul pentru o pauză? Încercați The Hub , o fostă biserică gotică care găzduiește acum Festivalul Internațional de la Edinburgh și are o cafenea excelentă.

Muzeul Scriitorilor

E timpul pentru o vizită fără să cheltuiți bani? Este ascuns în spatele Royal Mile (dar nu vă faceți griji, l-am marcat pe harta pe care am pregătit-o pentru această călătorie). Acest muzeu găzduiește moștenirea literară a Scoției. După ce îl vizitați, puteți explora zona și găsi Lady Stair's Close, una dintre cele mai vechi alei din oraș.

Catedrala St Giles și statuia lui David Hume

Cunoscută sub numele de Catedrala din Edinburgh, dar clădirea nu deține acest titlu. Locul a fost remodelat de mai multe ori, așa că, atunci când veți intra înăuntru, veți fi impresionați de amestecul de stiluri.

La ieșirea din catedrală, dacă aveți chef sau dacă încă mai studiați, nu ezitați să vă frecați degetul de la picior pe statuia lui David Hume . Se spune că aduce noroc la examene. Adevărat sau nu, ar trebui să o faci, este foarte distractiv!

La-catedral-de-St-Giles

Orașul subteran

Adevărata apropiere a regelui Maria, este un complex de alei care au fost îngropate atunci când orașul a crescut și au fost construite noi clădiri. Este un plan excelent pentru a vedea cum arăta orașul cu mulți ani în urmă.

J.K Rowling și scenele din Harry Potter

Ești un fan al poveștii marelui vrăjitor? Sperăm că da, și chiar dacă nu ești, îți va plăcea acest traseu pe care ți l-am pregătit. Am combinat punctele importante ale orașului vechi cu repere despre autor și filmările filmelor.

Vom începe de la City Chambers , locul unde J.K. Rowling a primit marea distincție de a-și avea mâinile imortalizate în beton. Este un premiu pe care l-au primit mulți autori renumiți din Edinburgh.

Continuăm pe Victoria Street , unde arhitectura sa originală a inspirat crearea Dragon Alley. Este, de asemenea, o zonă de magazine independente, așa că puteți să vă petreceți timpul și să vă pierdeți vremea.

Victoria-Street

Coborâți pe podul George IV și acolo veți găsi cafeneaua Elephant Café, unde autoarea a petrecut câteva momente scriind primul manuscris (și următoarele cărți) al marelui nostru magician, în compania fetiței sale.

Mergeți puțin mai departe de-a lungul podului George IV și veți vedea intrarea în Greyfriars Cemetery , aici a fost filmată confruntarea dintre Harry și Voldemort în filmul 'Harry Potter și Pocalul de Foc'. Mormântul care trebuie căutat este cel al lui Thomas Riddell și, potrivit cunoscătorilor, acesta a fost și sursa de inspirație pentru Voldemort, deoarece cele două nume sunt similare.

În plus, cimitirul este poate cel mai cunoscut din oraș. Legenda spune că a existat un cățeluș pe nume Bobby , care, ani de zile, a vegheat cu credință asupra mormântului stăpânului său chiar în acest loc.

Estatua-del-perrito-Bobby

A sosit timpul să vedeți Hogwarts sau Școala George Heriot, așa cum este cunoscută de elevi. Este o clădire impunătoare, care a fost sursa de inspirație pentru filmările la acest film. Și în caz că nu știți, sistemul de studiu al școlii George Heriot este asemănător cu cel pe care îl știm de la Hogwarts, cu distribuirea elevilor în case colorate. Unde tot anul trebuie să câștige puncte pentru casele lor respective. Impresionat?

Mergeți pe Grassmarket St până la South Bridge și veți găsi Old Nicholson's Cafés, o altă cafenea în care autoarea își petrecea timpul scriindu-și cărțile. În prezent, cafeneaua nu mai există, dar veți vedea o placă comemorativă pe fațada clădirii.

Și, în final, trebuie să mergeți la Balmoral Hotel, Rowling a stat în acest hotel când a terminat ultima carte din saga Harry Potter. Un bust cu inscripția: 'La 11 ianuarie 2007, J.K. Rowling a terminat de scris 'Harry Potter și Talismanele Morții' în această cameră'.

Balmoral-Hotel

Muzeul Național al Scoției

Acesta este un alt muzeu gratuit din oraș și se află la Chambers St . Este un plan care îi va fascina pe cei mici, dacă sunteți cu familia. Muzeul este dedicat istoriei, naturii și științei.

Psst! Plimbați-vă la primul etaj, unde veți găsi figurina de pluș a oii Dolly,

Ce să vezi în Edinburgh: Ziua 2

Orașul nou, orașul elegant

Tot ceea ce v-ați îndrăgostit în orașul vechi va fi anticamera orașului nou, dar și acesta se îndrăgostește, să nu credeți că nu se îndrăgostește, Orașul nou a fost construit pentru a pune orașul vechi în centrul orașului, dar nu este singurul loc unde îl veți putea vedea. Orașul Nou a fost construit pentru a pune capăt problemei locuințelor din Edinburgh.

Calton Hill

Probabil că ați observat acest deal mare chiar în centrul orașului. În vârful dealului se află mai multe monumente pe care trebuie să le vedeți. Odată ajunși în vârf, vă invităm să contemplați priveliștea minunată a orașului, care vă taie respirația, deoarece ambele părți ale orașului se unesc.

calton-hill

În partea de sus, veți vedea Monumentul Național , o replică perfectă a Partenonului din Atena , și Monumentul Nelson , unde puteți urca pe terasa acestuia și să vedeți din nou orașul. De asemenea, dacă aveți chef, puteți vizita micul său muzeu.

Monumento-Nacional

De asemenea, puteți intra în Cimitirul Old Calton , un loc magic, la fel ca întregul oraș, învăluit în mister și povești cu fantome. Acolo puteți vedea mormântul lui David Hume și puteți contempla clădirile și mormintele impunătoare. E ca și cum ai fi într-un film.

cementerio-de-Calton

Princes Street

Coborând dealul, veți merge de-a lungul Princes Street , una dintre cele mai importante artere ale orașului. Mergând pe această stradă veți ajunge la Princes Street Gardens , unde puteți găsi lucruri precum ceasul floral. Acolo puteți urca și pe Scott Monument , un turn gotic construit în onoarea scriitorului Sir Walter Scott pentru că a păstrat vie identitatea scoțiană.

Monumento-de-Scottprinces-garden

Piața Charlotte

O piață frumoasă care vara rămâne deschisă, în jurul ei veți vedea Casa Georgiană , o casă frumoasă care permite vizitatorilor să vadă cum era viața de odinioară.
The Dome
Situat la capătul străzii George Street, una dintre cele mai emblematice clădiri din Scoția, unde puteți savura adevărata bucătărie locală și admira arhitectura neoclasică.

Grădina botanică regală

Pentru a încheia ziua 2 și a pleca cu multă energie, vă sugerăm un tur al Grădinii Botanice Regale, un loc incredibil de verde, cu multe plante și aer curat. Este un moment bun pentru a admira toate fațetele orașului Edinburgh și pentru a vă odihni ochii de monumente. Este un centru experimental de conservare a naturii care a fost fondat în 1670.

royal-botanic-garden

Ce să vezi în Edinburgh: Ziua 3

Loch Ness și Castelul Urquhart

În cea de-a treia zi, te invit să mergi dincolo de oraș. Nu poți să treci prin Scoția și să pleci fără să încerci să-l vezi pe Nessie. Prin urmare, vă recomandăm să vizitați Loch Ness .

Să ajungi la Inverness din Edinburgh nu este o sarcină ușoară, dar este posibil. În Edinburgh există o mulțime de excursii pe care le puteți face pentru a ajunge în orașul Inverness sau puteți merge la gara centrală din Edinburgh (Edinburgh Haymarket) și puteți lua trenul, care pleacă din gară la fiecare oră. Acolo puteți face diverse excursii în jurul lacului și al castelului Urquhart . Alternativ, puteți continua pe cont propriu luând un autobuz (Scottish Citylink) până la Drumnadrochit. De acolo puteți lua un alt autobuz spre Urquhart Castl sau puteți merge pe jos și să vă bucurați de plimbare. Sunt doar 4 kilometri și merită să mergeți pe jos.

Ajungând la castel, pe malul Loch Ness , puteți intra în fortificație și puteți afla despre istoria unuia dintre cele mai disputate castele din istorie.

Castillo-de-Urquhart


Circuitul bonus Edinburgh în 3 zile... deja vrei să fii acolo, nu-i așa?
Să citești despre tot ceea ce este de făcut în acest oraș minunat te umple de emoție, nu-i așa? Ei bine, să îl vizitezi, să îl admiri și să îi cunoști toate misterele va fi cea mai mare recompensă a acestei călătorii.

Rezervați excursia de o zi la LAKE NESS ȘI HIGHLANDS - Essential £57,50 - Rezervați acum >

Întotdeauna recomandăm câteva planuri alternative pentru a completa vizita de 3 zile, iar Edinburgh nu face excepție.

Dacă nu aveți chef să mergeți la Loch Ness, vă recomandăm să petreceți o zi în Leith , cartierul Trainspotting. Există mai multe autobuze care vă vor duce din centrul orașului la Leith. Este un oraș portuar foarte special, care nu trebuie ratat.

Excursii de o zi din Edinburgh

Dacă doriți să faceți o excursie de o zi din Edinburgh, vă recomandăm să alegeți una dintre următoarele:

Edinburgh în trei zile PDF

Pentru a vă fi mai ușor în timpul călătoriei, puteți descărca ghidul nostru în format PDF, astfel încât să îl puteți lua cu dvs. pe telefonul mobil sau să îl imprimați pe hârtie 🙂

Utilizatorii care au văzut ghidul nostru pentru Edinburgh în trei zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini