Cairo în 3 zile Halucinați cu tot ce puteți vedea în 3 zile la Cairo!

Cairo este capitala Egiptului și este situată în nord-estul țării. Este situat pe malul estic al Nilului, la câțiva kilometri vest de Suez și la sud de coasta mediteraneană.
Patrimoniul și cultura sa bogată sunt extraordinare. Este alcătuită dintr-un labirint de străzi în care vă veți pierde cu plăcere bucurându-vă de muzeele și moscheile sale.
Dacă vă gândiți să vizitați Cairo, urmați ghidul nostru de trei zile și veți putea vedea cele mai importante monumente din Cairo.

el-cairo-en-tres-dias

Ce să vezi în Cairo în 3 zile?

În ciuda faptului că este o destinație foarte bogată în cultură și istorie, o poți vedea perfect în 3 zile, dacă știi bine ce locuri să alegi, așa că ai noroc cu Ghidul nostru de vizitare a orașului Cairo în 3 zile nu vei rata nimic și îți poți optimiza timpul la perfecție.

Ghidul Cairo: Ziua 1

Prima zi începe cu punctul culminant al călătoriei. Îl vom dedica monumentelor vedetă ale oricărei călătorii în Egipt, Marea Piramidă din Giza și Sfinxul, care sunt foarte aproape unul de celălalt. Iar dacă vă decideți să o faceți cu un ghid privat sau cu o excursie, le puteți vedea pe amândouă în aceeași zi.

Piramida lui Keops

Piramida lui Keops sau Khufu, construită în timpul domniei faraonului cu același nume, aproximativ între 2605 și 2580 î.Hr., este cea mai mare dintre piramidele din necropola de la Giza.

Piramide-de-Keops

Marele Sfinx din Gizeh

Marele Sfinx din Gizeh, cu o lungime de 57 de metri și o înălțime de 20 de metri, este sculptat într-o movilă de calcar și a fost pictat în momentul construcției sale.
Corpul are forma unui leu, în timp ce capul îl poate reprezenta pe faraonul Khafra (cunoscut și sub numele de Japhra sau Jephren), care a domnit între aproximativ 2547 și 2521 î.Hr.

Esfinge-de-Giza

CELE MAI RECOMANDĂTE ACTIVITĂȚI

Aceste activități sunt cele mai recomandate și se desfășoară cu ghizi de încredere și cu prețuri fără 'surprize' suplimentare.

Piramidele din Giza, Memphis și Saqqara - Aflați despre istoria Egiptului de la un egiptolog 50€ - VEZI EXCURSIE >

Piramidele și Cairo în 1 zi - Tur complet cu ghid privat pentru a vedea tot ce este mai bun din Egipt într-o zi 60€ - VEZI TURUL >

Excursie în Oaza Fayoum - Vedeți o oază care arată ca un miraj. O minune a naturii 67€ - VEZI TURUL >

Cairo Ghid turistic: Ziua 2

După emoțiile mari din prima zi vom continua cu ghidul nostru în această zi puteți vizita Zamalek, Muzeul Egiptean și Cetatea printre altele, care dintre toate sunt mai interesante.

Zamalek (Insula Gezira)

Insula Gezira, cunoscută și sub numele de 'Zamalek', este un loc plăcut de vizitat, foarte occidentalizat în comparație cu restul orașului.

Gezira-Island

Aici se află cele mai multe ambasade și sedii de afaceri, precum și galerii de artă, magazine de antichități, librării și restaurante.
Nu în ultimul rând, 'Zamalek' are o gamă largă de hoteluri, de la hoteluri mari de cinci stele la hoteluri mici de tip boutique.

Muzeul egiptean din Cairo

Muzeul egiptean din Cairo, situat în Piața Tahrir, este unul dintre cele mai mari muzee dedicate în întregime antichității egiptene .

museo-egipcio-del-cairo

Clădirea cu două etaje are aproximativ 100 de camere în care sunt expuse peste 160.000 de obiecte.
Bijuteria din coroana muzeului este, fără îndoială, comoara lui Tutankhamon .
Construcția unui nou Mare Muzeu Egiptean în Giza (programată pentru deschiderea parțială la jumătatea anului 2018) a stârnit controverse intense, deoarece acolo vor fi mutate comoara lui Tutankhamon și alte peste 100.000 de obiecte.
În timpul revoluției egiptene din 2011, muzeul a fost jefuit în noaptea de 28 ianuarie, aparent din motive financiare; unele dintre obiectele furate au fost recuperate între timp. Motivația jefuitorilor părea să fie, înainte de toate, aceea de a face bani.

Muzeul Palatului Manial

Complexul rezidențial, format din cinci clădiri înconjurate de grădini persane, în cadrul unui parc extins de grădini englezești, de-a lungul unui mic braț al Nilului.

Palacio-manial-el-cairo

Palatul Manial a fost construit la inițiativa prințului Mohammed Ali Tewfik între 1899 și 1929.
Stilul arhitectural al clădirilor combină modernismul european și rococo cu stilurile arhitecturale islamice tradiționale, cum ar fi cel otoman, arab și persan.
Palatul, mobilierul și colecțiile prințului au fost predate Consiliului Suprem al Antichităților Egiptene în 1955 pentru a deveni un muzeu public.

Moscheea Ibn Touloun

Cu o suprafață totală de aproximativ 26.000 m2, este a treia cea mai mare moschee din lume și, deși a fost restaurată de mai multe ori, și-a păstrat întotdeauna aspectul original.

mezquita-Ibn-Touloun-el-cairo

Construit între anii 876 și 879, a fost comandat de Ahmad Ibn Tulun, care a condus țara în mod practic autonom din 868 până în 884.

Cetatea Cairo

Cocoțată pe un pinten stâncos, cetatea, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 10 hectare, domină orașul Cairo. Din secolul al XII-lea până la începutul secolului al XIX-lea, cetatea a fost reședința conducătorilor Egiptului.

ciudadela-el-cairo

Își datorează aspectul actual guvernatorului sultanului Selim al III-lea al Imperiului Otoman, Mohammed Ali (1805-1848), considerat fondatorul Egiptului modern.
El a reorganizat aspectul cetății, alocând partea de nord cartierelor private, în timp ce partea de sud era deschisă publicului, și a făcut să fie reconstruite o parte din ziduri și multe dintre clădirile care erau practic în ruină, unele dintre cele mai importante fiind:

Biserica Sfinții Serghie și Bacchus

Aceasta este una dintre cele mai vechi biserici din Egipt, deoarece data construcției sale, deși nu poate fi precizată cu exactitate, datează din secolele al IV-lea sau al V-lea.
Potrivit tradiției, biserica a fost construită pe locul unde a stat Sfânta Familie în timpul șederii sale în Egipt, împrejurare care poate fi practic exclusă având în vedere lucrările arheologice efectuate în subsolul bisericii.
Biserica este dedicată sfinților martiri Sergius și Bacchus, soldați romani, ale căror moaște sunt păstrate în această biserică

Ghidul orașului Cairo: Ziua 3

În această a treia zi în Cairo ne vom bucura de vizitarea Muzeului de Artă Islamică din Cairo, vom vizita Bab Zuwayla, Khan el Khalili, Moscheea Al Azhar, Parcul Al Azhar și Moscheea-Madrassa lui Sultem Hassan, veți fi plăcut surprinși.

Muzeul de Artă Islamică din Cairo

În cele 25 de săli ale muzeului, inaugurat în 1903, sunt expuse publicului aproximativ 2.500 de piese, dintr-o colecție de aproape 100.000 de piese, care alcătuiesc una dintre cele mai importante colecții de artă islamică din lume.

museo-de-arte-islamico-en-el-cairo

În ultimii ani, muzeul s-a confruntat cu dificultăți serioase.
Între 2003 și 2010 a fost închis pentru lucrări de restaurare care, în principiu, ar fi trebuit să dureze mult mai puțin timp.
Ulterior, în ianuarie 2014, acesta a fost grav avariat de un atentat cu mașină capcană asupra Direcției de Securitate din Cairo, situată chiar vizavi de muzeu, comis de gruparea Ansar Beit al-Maqdis, afiliată Statului Islamic, și nu a putut fi redeschis decât la 10 ianuarie 2017.

Poarta Zuweila (Bab Zuweila)

În 1092, vizirul Badr al-Jamali a făcut să se construiască un al doilea zid în jurul a ceea ce este astăzi Orașul Vechi din Cairo. Bab Zuweila este una dintre cele trei porți încă în picioare și este poarta sudică a acestui zid.

Bab-Zuweila-puerta-el-cairo

Este format din turnuri gemene (minarete) la care se accede printr-o pantă abruptă.

Khan El-Khalili

Originile souk-ului Khan El-Khalili datează din 1382 și este cel mai mare souk din Egipt.
Sunt magazine care vând tot felul de articole, orice cauți vei găsi acolo, dar nu uita că nu te poți mulțumi cu primul preț pe care ți-l dau, trebuie să te târguiești, așa cum este tipic pentru aceste locuri.

Moscheea Al-Azhar

Înființarea acestei moschei coincide cu nașterea orașului El-Qahira (Cairo), pe care fatimizii l-au transformat în capitala lor.

Mezquita-Al-Azhar-el-Cairo

Construită între 970 și 972, în timpul domniei califului fatimid și cuceritor al Egiptului, Al-Muizz li-Dîn Allah (953-975), moscheea a fost numită 'Al-Azhar' după Fatima Zahra, fiica lui Mahomed.
Inițial era format dintr-o curte înconjurată de trei naosuri și un singur minaret, la care s-au adăugat alte două, construite între sfârșitul secolului al XV-lea și începutul secolului al XVI-lea, intrarea actuală a fost construită în timpul dominației otomane
În 988, Școala moschee originală a fost transformată într-o universitate în care se predau dreptul și teologia. În timp, a fost extinsă, astfel încât în anul 1005 avea o importantă bibliotecă publică și, pe lângă disciplinele strict religioase, se predau cursuri de chimie, astronomie și filozofie. În prezent, este una dintre cele mai vechi trei universități islamice din lume, care este încă activă.

Parcul Al-Azhar

Parcul, inaugurat la 25 martie 2006, se întinde pe o suprafață de 30 de hectare și ocupă locul unei foste gropi de gunoi urbane.

Parque-Azhar-el-Cairo

Inițiativa construirii acestuia corespunde AGA KHAN TRUST FOR CULTURE, o agenție dedicată revitalizării comunităților din lumea islamică
Proiectul nu a inclus doar dezvoltarea parcului, ci și aspecte legate de arheologie, reabilitarea clădirilor istorice și chiar inițiative de îmbunătățire a calității vieții cetățenilor.

Moscheea-Madrasa Sultanului Hassan

Complexul Moscheea-Madrasa Sultanului Hassan, cu o suprafață de 7.906 m2 , a fost construit între anii 1357 și 1363 la inițiativa sultanului An-Nasir Hasan.

Madrasa-Del-Sultan-Hassan-En-el-Cairo

În spatele fațadelor lungi și înalte, care dau complexului aspectul unei fortărețe, se află curtea centrală, în centrul căreia se află fântâna de abluțiuni.
Fiecare fațadă are un iwan (spațiu cu boltă) pentru predarea celor patru școli de gândire sunnită.
Cel mai înalt minaret al său, cu trei galerii, măsoară 86 de metri și este cel mai înalt din Cairo.

Sfaturi pentru călătoria în Cairo

- Trebuie să țineți cont de modul de a se îmbrăca, în Egipt femeile sunt foarte modeste în ceea ce privește îmbrăcămintea, nu-și arată umerii sau coapsele, indiferent cât de cald este. Sunt destul de respectuoși cu turismul și cu modul în care se îmbracă, așa că nu ar trebui să aveți prea multe probleme, însă dacă doriți să vă luați măsuri de precauție în acest sens nu va fi o idee rea.

- Deplasarea în oraș nu este o problemă, fiind disponibile taxiuri, autobuze și mașini de închiriat. Pentru călătorii de la aeroport la hotel, puteți închiria un șofer pentru doar 19 euro pentru întreaga mașină, adică până la 4 persoane. Preț fără costuri suplimentare și foarte sigur.

- Gustați și bucurați-vă de bucătăria locală, este rafinată, iar dacă doriți să petreceți noaptea, există multe cluburi de noapte pe malul Nilului.

Clima din Cairo

Cairo are o climă semidesertică, așa că, dacă mergeți în timpul iernii, este posibil să găsiți cer înnorat și poate puțină ploaie, dar temperaturile vor fi foarte blânde. Vara, însă, este destul de cald, așa că evitați să ieșiți în mijlocul zilei.

Cele mai vizualizate pagini