Câte zile se vede Cinque Terre?

Cinque Terre este un paradis italian alcătuit din cinci sate frumoase, înconjurate de dealuri și podgorii, situate într-o enclavă unică în lume, pe stânci mari, cu case colorate împrăștiate în jurul lor, precum și plaje de vis. Una dintre cele mai vizitate destinații din Italia!

Mai mulți experți spun că pentru a vizita acest loc este nevoie de minimum 3 zile, ideal fiind între 5 și 7 zile. Care sunt cele mai frecvente opțiuni pentru a vedea Cinque Terre? Să le vedem!

Să vizitezi Cinque Terre în 3 zile este o opțiune destul de bună, acestea sunt zilele de care ai nevoie cel puțin pentru a cunoaște și descoperi cele mai fascinante colțuri ale zonei.

Odată ajunși în această destinație, veți dori să îi dedicați mai multe zile, are multe locuri de vis de descoperit.

De aceea, vă voi arăta diferite recomandări pentru a vizita acest oraș uimitor, puteți vizita Cinque Terre și în 7 zile sau într-o săptămână.

1 zi în Cinque Terre

Puteți descoperi principalele colțuri din Cinque Terre fără a face opriri lungi în cele cinci sate care o compun.

Începeți traseul vizitând Riomaggiore, primul sat pe care îl veți găsi dacă ajungeți de la Roma sau Florența, unul dintre cele mai vizitate.

După aceea, vă recomand să urmați ordinea geografică a orașelor, să vizitați Manarola, Corniglia, un oraș plin de scări, deși merită cu siguranță pentru priveliști.

Mai târziu, continuați spre Vernazza, unul dintre cele mai frumoase pentru casele sale mici și colorate și, în cele din urmă, vizitați Monterosso al mare, cel mai mare și mai puțin urcat sat din Cinque Terre.

În mod logic, aceasta este opțiunea cea mai puțin recomandată

3 zile în Cinque Terre

Orașul Cinque Terre are numeroase locuri de vizitat care trebuie neapărat văzute în aceste trei zile. Aici vă voi arăta un rezumat al locurilor pe care nu trebuie să le ratați, deși cu alte ocazii am vorbit deja mai în profunzime despre ce să vezi în Cinque Terre în 3 zile, iată linkul în cazul în care vreți să vedeți mai în profunzime ce aveți de făcut în fiecare dintre cele cinci orașe care compun acest paradis italian.

Pentru noi, trei zile este minimul recomandat pentru a vedea Cinque Terre

Pe lângă locurile pe care le-am menționat în traseul de o zi prin Cinque Terre, nu puteți rata vizitarea unora dintre cele mai frumoase monumente din fiecare dintre sate, deoarece aveți mai mult timp la dispoziție pentru a le vizita pe îndelete și aveți acces în interiorul lor.

Puteți, de asemenea, să faceți una dintre binecunoscutele drumeții pe care majoritatea turiștilor le parcurg dacă petrec mai multe zile în zonă.

Cel mai popular traseu din Cinque Terre este binecunoscutul Via dell'Amore, care leagă Riomaggiore de Manarola, cu priveliști și împrejurimi spectaculoase.

7 zile în Cinque Terre

O săptămână este ideală pentru a cunoaște traseul Cinque Terre în ritmul propriu , o zonă cu locuri pierdute și enclave care, dacă sunt vizitate fără grabă, pot ascunde colțuri care la prima vedere trec neobservate.

În afară de locurile deja menționate, puteți dedica o zi pentru a vă bucura de faimoasele sale plaje, deoarece aveți timp să descoperiți frumoasele plaje și golfulețe ascunse în fiecare dintre aceste sate mici și deosebite.

Fiecare dintre ele este total diferită de cealaltă, fiind amplasate în cadre diferite, unele cu nisip, altele fără, sau așezate în stânci. Fără îndoială, o adevărată comoară!

Cele mai vizualizate pagini