Câte zile se vede Cracovia?

Fosta capitală poloneză, înainte de a fi cedată Varșoviei, este unul dintre cele mai frumoase orașe nu numai din Polonia, ci și din Europa. 760.000 de locuitori conviețuiesc într-unul dintre motoarele economice ale țării poloneze. Deși nu este capitala țării, Cracovia este cunoscută ca fiind sufletul Poloniei. Cea mai bună opțiune pentru noi este 3 zile în Cracovia, după cum veți vedea mai jos, ceea ce vă oferă timp pentru a vedea orașul și alte atracții, cum ar fi Auschwitz. Cu toate acestea, există și alte opțiuni, cum ar fi 2 zile, care pot fi valabile cu o bună organizare.

Unul dintre marile succese ale Cracoviei este faptul că, deși este unul dintre orașele din Europa care primește cel mai mare aflux de turiști pe tot parcursul anului, a reușit să își mențină prețurile, poziționându-se ca unul dintre cele mai ieftine locuri din Europa de vizitat.

Arhitectura medievală, o gamă largă de oferte culturale și o gastronomie demnă de invidiat sunt câțiva dintre pilonii pe care se bazează cel mai vizitat oraș din Polonia. Doriți să îl cunoașteți în profunzime?

Cracovia este genul de oraș în care te-ai putea pierde pentru tot restul vieții tale. Deși este adevărat că nu este foarte mare, instantaneele pe care orașul este capabil să ți le ofere și atmosfera pe care o poți respira pe străzile sale fac din Cracovia locul perfect în care vei dori mereu să te întorci.

Iată ce cred eu că este cea mai bună opțiune dacă vrei să te impregnezi de Cracovia și să te pierzi în sufletul țării poloneze, o experiență pe care nu o vei uita niciodată.

Cea mai bună opțiune: 3 zile

Ce să vezi în Cracovia în 3 zile? : Avem ghidul perfect pentru 3 zile în Cracovia: Ce să vezi în Cracovia în 3 zile. Petrecerea a două zile în oraș și o zi la Auschwitz și în lagărele de concentrare.

2 zile în Cracovia, esențialul

Așa cum am mai spus, Cracovia, datorită dimensiunilor sale, nu este un oraș în care trebuie să petreci multe zile pentru a-l vizita în întregime. Cu toate acestea, datorită farmecului străzilor sale, sunt sigur că, dacă ați putea, ați rămâne pe termen nelimitat.

Vă recomand ca în prima zi să vizitați tot centrul orașului. Piața pieței și bisericile Sfântul Andrei, Sfântul Pavel și Sfântul Petru sunt, pentru mine, un must-see în oraș.

Priveliștea de la Castelul Wewel este un alt loc pe care nu trebuie să-l ratați în timpul vizitei în fosta capitală poloneză.

A doua zi merită o vizită la Auschwitz. Este greu de descris în cuvinte ceea ce poți simți odată ce ajungi acolo, dar adevărul este că mă îndoiesc că în orice moment din viața ta vei putea experimenta o senzație similară.

Două zile în Cracovia nu înseamnă mult timp, dar fără îndoială că, dacă veți profita la maximum de el, veți putea face o excursie în care nu veți rata nimic important de văzut.

Cea mai proastă opțiune: 24 de ore în Cracovia

Dacă sunteți în vechea capitală poloneză doar pentru o zi, nu stați pe gânduri și mergeți în Centrul Vechi. Așa cum am mai spus, nu veți găsi un oraș vechi ca acesta în Europa. Colorată, luminoasă, istorică și cu o atmosferă greu de egalat în altă parte în lume...

Cracovia este orașul în care te poți pierde pentru tot restul vieții, un mic paradis în cea mai adâncă parte a Cracoviei, de care te vei îndrăgosti din prima clipă. Nu stați pe gânduri și vizitați Cracovia, un oraș încântător.

Cele mai vizualizate pagini